Şu ana kadar 5 büyük maçta 10 puan almış büyük maçlarda 2.0 puan ortalaması olan hocamızın daha ne yapması gerekiyor hem de şampiyonluk yarışında rakibinin sahasında eze eze 0-3 yenip ikili averajı da aldırdı. Beşiktaş maçı berabere bitmesiyle yenilmek arasında hiçbir fark yoktu tek fark galibiyet olurdu yenildik fakat ikili averajdan dolayı beraberlikten farkı yok.

Rakibinin hocası iç sahada rezilleri oynatıyor hakemler tarafından kollanıp sırtlanıyor olmayacak kartlar olmayacak penaltılar verilerek yarışta tutuluyor. Beşiktaş maçlarında 1-0'dan 2-0 olacak maçta 10 kişiye 2-4 kaybediyor ve sahada sadece izliyordu. İstanbulspor maçında 2-0'dan 3-3 berabere kalıyorlar emin olun son maçlarda takılacak bir takım varsa o biz değil aksine her maçını kazanılacağı düşünülen fener olur.

Eleştirilebilir bende eleştirdim oyuncu değişikliğini hızlandırmak lazımdı belki orada bir oyuncuya yerde yatmasını söyleyip vakitte kazanabilirdi hataları var mı var ama 30 maçta 70 puan toplamış 2.33'e puan ortalamasına sahip hocamıza güveniyorum Galatasaray forması altında şampiyonluk kazanan bir isim buralarda nasıl oynanması gerektiğini de en iyi şekilde biliyordur.

Son düzenleme:
Şu ana kadar 5 büyük maçta 10 puan almış büyük maçlarda 2.0 puan ortalaması olan hocamızın daha ne yapması gerekiyor hem de şampiyonluk yarışında rakibinin sahasında eze eze 0-3 yenip ikili averajı da aldırdı. Beşiktaş maçı berabere bitmesiyle yenilmek arasında hiçbir fark yoktu tek fark galibiyet olurdu yenildik fakat ikili averajdan dolayı beraberlikten farkı yok.

Rakibinin hocası iç sahada rezilleri oynatıyor hakemler tarafından kollanıp sırtlanıyor olmayacak kartlar olmayacak penaltılar verilerek yarışta tutuluyor. Beşiktaş maçlarında 1-0'dan 2-0 olacak maçta 10 kişiye 2-4 kaybediyor ve sahada sadece izliyordu. İstanbulspor maçında 2-0'dan 3-3 berabere kalıyorlar emin olun son maçlarda takılacak bir takım varsa o biz değil aksine her maçını kazanılacağı düşünülen fener olur.

Eleştirilebilir bende eleştirdim oyuncu değişikliğini hızlandırmak lazımdı belki orada bir oyuncuya yerde yatmasını söyleyip vakitte kazanabilirdi hataları var mı var ama 30 maçta 70 puan toplamış 2.33'e puan ortalamasına sahip hocamıza güveniyorum Galatasaray forması altında şampiyonluk kazanan bir isim buralarda nasıl oynanması gerektiğini de en iyi şekilde biliyordur.
Ne yapması gerekiyor benim açımdan final maçlarını kazanıp kulübün winner kimliğini koruması gerekiyor. Bjk maçı hadi final maçı değildi diyelim, bundan sonraki 5 maçın 5 ini de almalı. En kötü kadromuzla bile mayıs ayında yenilmemeliyiz.
Okan hocayı çok sevdim ancak kriz yönetimlerinde başarılı olduğunu düşünmüyorum. Fatih hocanın spontan sahip olduğu şeyleri yıllar boyu görmeye o kadar alışmışız ki , artık o eksiklik son düzlükte göze çarpıyor.

Galatasaray'ın son 30 yılda derbi puan ortalaması var mı?

eleştiri olacak ama bazılarını çok acımasız buluyorum

kadro ismen büyük deniyor ama

bu takım rastgele kuruldu arkadaşlar

bazı parçalar birbiri ile uyumlu bile değil ama hoca öyle ya da böyle oturttu

olumsuzluklara odaklanmak kolay mesela 2 haftada 6 gol yedik

peki ama oliveira ve mertens gibi helvadan yumuşak ortasahayla ligin en az gol yiyen takımını yaratmasını övmek daha iyi değil mi

hataları şüphesiz ki var ama bunu bir serüven olarak görelim

okan hoca bu takımı her sene daha iyiye götürür diye düşünelim

şu şampiyonluğu hele bir söke söke alalım

peki ama oliveira ve mertens gibi helvadan yumuşak ortasahayla ligin en az gol yiyen takımını yaratmasını övmek daha iyi değil mi

Helva sever misin

Daha hocalık kariyerinin başındaki biri için acımasız eleştiriler yapılıyor maalesef (bazen ben de içinde oluyorum). Gomis krizi iyi yönetemedi, FT nasıl yönetmişti Melo-Riera krizini deniyor mesela veya Şenol hoca taktik olarak alt etti deniyor. Yahu bu karşılaştırılan hocaların 20 yıllık tecrübe fazlası var, elbette öyle olacak. Okan hoca hatalarından ders çıkarıyor mu, kendisini geliştirebiliyor mu ona bakılması lazım. Bu da öyle birkaç maçta değil sezon sezon incelenmesi gereken bir süreç.

Şampiyonluktan sonra kendisine methiyeler dizilir sırası değil saçma eleştirilerin şuan destek vaktidir

Ben dizmem kendi adima. Asil mesele guzel gunde ve sorun olmadan once elestirmekte. Dogrulariyla, yanlislariyla. Evet, suan destek kaldi ki hocamizdir ve destek sonuna kadar ancak elestirenlere de saygi gostermek durumundayiz gorusler saygi cercevesinde oldukca.

Okanı çok sever ve desteklerim amaaaa;

Artık kendisine bir çeki düzen vermesi gerekiyor. Bu boştaşlıları ve dünyanın en gereksiz gerzeğinin konuşmasına fırsat verdiği için..
Maçı kazanmak o kadar basit idi ki..

1. Devre arası Sergio'ya ; kırmızı kart görmeden Gedson'a sert faul yap daha sonra seni taktik gereği oyundan alacam.

2. Berkan 'a ; Kırmızı kart görmeden Gedson'a sert gir.

2-3 faülden sonra Gedson'un Tekirdağ Ay çekirdeği kıvamındaki bacakları çıt edecekti. Oyundan çıkınca Boştaşlıların gücü %60 bitecekti.

Evet sevgili arkadaşlarım maçı almak gerçekten de bu kadar basitti...

Çok kızgınım iti köpeği kuşu kargayı konuşturduğumuz için!

Okan'ın bana sorarsan en takdir edilesi yaptığı şey, sezonun başından bu yana savunmayı takım halinde yaptırabilmeyi başarması oldu. Yani oyuncuların bireysel oyun karakterlerinden bağımsız olarak giren çıkan herkes takım presine katkı sağlıyor ve saha yerleşiminde doğru yerlerde bulunuyordu. Bu yüzden çok az gol yedik, belki stoperlere ve kaleciye de bu sebeple daha az iş düştü, keyifli maçlar seyrettik.

Lakin sorun şu ki, son 7 maçta bu durum tamamen değişti. Özellikle önde yapılan pres çok lakayıt hale geldi ve devamlılığı yok. Alan daraltmalar ve saha yerleşiminde problemler var. Rakipler de biraz çözdüler açıkçası. Hücuma çıkarken yapılan top kayıpları büyük problem arz ediyor, geride devamlı eksik yakalanıyoruz. Ki yukarıda saydığım şeyler neticesinde sene başında Kerem'in sıklıkla yaptığı bu durum her ne kadar kamufle edilebilse de, şu aşamada bize acı çektirecek sonuçlar doğurabiliyor. Bunun dışında Sergio sadece bjk maçında değil oynadığı maçların 3'te 2'sinde gamsız şekilde oynuyor, kafası çoğu zaman oyunda değil ve Nelsson ile Abdülkerim'in yükü arttı, bir anda onlar da eleştirilmeye başlandı. Bir takımda stoperlerin ve kalecinin ismi fazlasıyla zikredilmeye başlıyorsa alarm çalıyor demektir.

Ve puan kayıpları ile geçen bu sürecin sonunda Okan hoca hala at gözlüğünü takıp işlerin kötü gittiğini inkar ederse o zaman canı daha çok sıkılacaktır. Tecrübe konusunda eksikleri muhakkak var lakin bu ülkede tecrübeyi kazanmak için bile şampiyon olmaya ihtiyacın var, aksi takdirde zaten seni postalayacakları için telafi etme şansın da olmuyor.

SM-G970F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Şu kadroyu Guardiolaya ya da aklınıza gelebilecek en üst düzey hocaya verin ancak bu kadar puan toplardı. Fazlasını yapamazdı. Bazı eleştiriler evet çok acımasızca, kimse maçtan önce şu şekilde rakibi durdurması lazım, şunu yapması lazım vs demeden maç bittikten sonra konuşuyor. Maç bittikten sonra konuşması da çok kolay oluyor.

Beşiktaş maçından önce yorumcuların yüzde90'ı kazanan kadro bozulmaz dedi, maç bittikten sonra daha diri bir takımla başlayıp sonrasında yetenekli ayaklarla iş bitirilebilirdi lafını söylemeye başladılar.

Evet kadro kalitesi olarak ligin en kaliteli kadrosuna sahibiz ama bazı bölgelerde eksiklerimiz mevcut bunu bir şekilde kapatmamız lazım. Okan Kocuk ile ligde rakibimiz olan takımların Türk kalecileri arasında dağlar kadar fark yok. Bunu geçen sene Giresunspor'da bize gösterdi Okan. Takım savunmasının üst düzey olması gereken maçlarda Dubois'i sol bekte kullanıp Miço-Torreira-Sergio orta sahası hiç denemedik mesela. Kaleye Okan'ı bu şekilde yazabilirdik. Takım savunmasını yukarı çektikten sonra belki de hiç ihtiyaç kalmayacak maç içinde kaleciye.Rotasyon yapacaksak bence kaleden başlamamız lazım ki takım gücünü daha fazla yukarı çekebilelim.

Okan'ın bana sorarsan en takdir edilesi yaptığı şey, sezonun başından bu yana savunmayı takım halinde yaptırabilmeyi başarması oldu. Yani oyuncuların bireysel oyun karakterlerinden bağımsız olarak giren çıkan herkes takım presine katkı sağlıyor ve saha yerleşiminde doğru yerlerde bulunuyordu. Bu yüzden çok az gol yedik, belki stoperlere ve kaleciye de bu sebeple daha az iş düştü, keyifli maçlar seyrettik.

Lakin sorun şu ki, son 7 maçta bu durum tamamen değişti. Özellikle önde yapılan pres çok lakayıt hale geldi ve devamlılığı yok. Alan daraltmalar ve saha yerleşiminde problemler var. Rakipler de biraz çözdüler açıkçası. Hücuma çıkarken yapılan top kayıpları büyük problem arz ediyor, geride devamlı eksik yakalanıyoruz. Ki yukarıda saydığım şeyler neticesinde sene başında Kerem'in sıklıkla yaptığı bu durum her ne kadar kamufle edilebilse de, şu aşamada bize acı çektirecek sonuçlar doğurabiliyor. Bunun dışında Sergio sadece bjk maçında değil oynadığı maçların 3'te 2'sinde gamsız şekilde oynuyor, kafası çoğu zaman oyunda değil ve Nelsson ile Abdülkerim'in yükü arttı, bir anda onlar da eleştirilmeye başlandı. Bir takımda stoperlerin ve kalecinin ismi fazlasıyla zikredilmeye başlıyorsa alarm çalıyor demektir.

Ve puan kayıpları ile geçen bu sürecin sonunda Okan hoca hala at gözlüğünü takıp işlerin kötü gittiğini inkar ederse o zaman canı daha çok sıkılacaktır. Tecrübe konusunda eksikleri muhakkak var lakin bu ülkede tecrübeyi kazanmak için bile şampiyon olmaya ihtiyacın var, aksi takdirde zaten seni postalayacakları için telafi etme şansın da olmuyor.

SM-G970F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

çoğuna katılıyorum

pres konusunda eklme yaomam gerekirse icardinin aradan sonra bariz kilolu dönmesi ve mertensin vücudunun yaştan kaynaklı sezon ilerledikçe biraz gerilemesi en temel sorun gibi görünüyor

Geri
Üst Alt