GSC Haber Okan Buruk: "Bazen oyuncularımız maçları önemsemiyor"

Okan Buruk: "Yunus ve İlkay gibi bu tür maçları çözecek oyuncularımız olmayınca bireysel performanslarımız düşük oldu. Girenin ve çıkanın çok destek vermediği bir maç oldu. Bu da tabi teknik adamın sorumluluğunda olan bir şey."

Okan Buruk: "Bu süreci Liverpool maçından sonra Beşiktaş maçında da yaşamıştık. Biraz maçın içine girmez ve aynı konsantrasyonu yaşamazsanız; ne de olsa kazanırız derseniz bu da futbol içerisinde bu tür mağlubiyetler var."
''"Yunus ve İlkay gibi bu tür maçları çözecek oyuncularımız olmayınca bireysel performanslarımız düşük oldu.''yıllardır diyoruz sorunu bireysel performansa bağlıyor.Hala kendini geliştirmesi lazım hocanın avrupa takımlarında 2. sezonu göremez hoca olarak eğer yarışmacı bir takıma giderse.

Kadronun geçen senekinden daha iyi olması yeterince geniş olduğu anlamına gelmiyor. ''Omurga'' belli ve o adamları gebertene kadar oynatmayı marifet sayıyor. Şampiyon yaptığı BŞ i bu yüzden küme düşürtecekti az daha; hala da ders almamış.

Evet, hangi TD ye sorsan, hiç sakatlık-formsuzluk yaşamayan, temposu düşmeyen 14-15 as oyuncuyla sezonu tamamlamayı tercih eder ama aşırı fizikselliğe bürünmüş modern futbolda, üst düzey yarışmacılığa soyunan bir takımın bu şekilde hedeflerine ulaşması mucize gibi bir şeydir; böyle bütçelerle oluşturulmuş bir takım, basiti varken niye mucize kovalasın ki?..

1 tutucu orta saha, 2 adet saf 9 numarayla kocaeli deplasmanına ben çıksam ben de pek önemsemez idim hocam

Kaybetmemeizin ana sebebi bu değil. Evet bir etken ama değil.

La Fontana'den masallar nerde kaldi diye merak etmiştim. Evet düşmeye başlamış.

Yedek yok yaw 1-2 oyuncu eksik olunca dar bir rotasyon olduğu anlaşılıyor bu kadroyla nasıl rotasyon yapsın devre arası minimum 5 transfer bekliyorum gideceklerde olacağı için

İki maç kaybetsek başkanı suçlar.
Kaybettiysek kaybettik hoca topçular hepsi kötüydü.
Kötüydük dersin geçersin
Niye oyuncuları suçluyorsun be adam.
Sorumluluk benim 'ama' dersen olmaz.
Öğrenemeyeceksin
Her zaman ki gibi 2 -3 maç kazanınca şımarkça kadro çıkartıyorsun. Kaybedince de o suçlu bu suçlu şu oldu bu oldu.
Geniş kadro istemiyorum deyip maçların yoğunluğundan şikayet eden adamı kim önemser ki oyuncular önemsesin

Hatalı kadro çıkardım dememiş.

Geçmiş olsun gs tafya. Yine böyle bir çift forverte hazır olun.

Hayır çift forvet oynarsın da bunu bu icardiyle değil.
Hatali kadro cikardim diyip futbolcuyu hedef tahtasi yapmaz. Dogru yapmis ama hatali kadro oldugunu kendisi de ogrenmistir. Bu mac ders olur.

Sistemde yok. 3 senedir sampiyon oluyoruz oyunda hic gelisme yok. Hep oyuncularin kalitesi kurtariyor. Avrupa icin birseyler ögrendi örnegin deli gibi pres yapip isin olmayacagini ama trde oyun kalitesiyle degil oyuncu kalitesiyle cözüyoruz isi. Ulan futboldan anlamayan adam bile üst üste ayni kadroyu oynatmaz bazi yerlerde rotasyon olmali. Hele icardi forvet varken hic olmaz takim resmen 10 kisi kaliyor.
Senle bazen tartisiyorduk. Sahi biz ne için tartisiyorduk unuttum🤣

Valla bizde bunları dile getiriyoruz ama hater oluyoruz ne hikmetse

Yahu göz var nizam var akıl var

Çok belli bir şekilde kasmıyor futbolcular

Burada da bir numaralı sorumlu teknik ekiptir

Yeri geldiğinde adamı keseceksin arkadaş

Burası Galatasaray kardeşim

Öyle maç seçmek filan bizde olmaz

Okan Buruk: "Kabul etmemiz gereken, rakibimizin bizden daha istekli olması. Rakibin, taraftarla birlikte isteğini göstermesi... Biz ise aynı konsantrasyonu ve aynı isteği gösteremedik."

Okan Buruk: "Oyunu okuyamadık aslında, saha kenarından bunu oyunculara söylemeye çalıştık ama oyun içerisinde bazen oyuncularımızın da bu sorumluluğu alması gerekiyor.. Bazen oyuncularımız önemsemiyor. Bunu da açıkça söyleyeyim. Bu tabii ki teknik heyetin sorunu. Teknik heyetin maça en iyi şekilde hazırlaması gerekiyor oyuncularını. Bu iş benim sorumluluğumda. Dünkü idmanda isteklilerdi ama bugün onu net gösteremedik."

Okan Buruk: "Bireysel yetenekle basit bir gol yedik. Ama bu yeteneklerin çok daha fazlası aslında bizim oyuncularımızda vardı ama üretmekte çok zorlandık. Kötü günümüzdeydik. Başta teknik heyet üzerinden tabii ki."

Okan Buruk: "Fazla maç oynadık. 6 tane üst üste maç, özellikle Avrupa dönüşleri zor oluyor. Bir yandan da tatil öncesi, milli takıma gidecek oyuncular var. Bu maçların konsantrasyonu zor oluyor. Daha iyisini yapmamız gerekiyordu. Hak etmedik. Rakibimizi tebrik etmem gerekiyor."

Okan Buruk: "Yunus ve İlkay gibi bu tür maçları çözecek oyuncularımız olmayınca bireysel performanslarımız düşük oldu. Girenin ve çıkanın çok destek vermediği bir maç oldu. Bu da tabi teknik adamın sorumluluğunda olan bir şey."

Okan Buruk: "Bu süreci Liverpool maçından sonra Beşiktaş maçında da yaşamıştık. Biraz maçın içine girmez ve aynı konsantrasyonu yaşamazsanız; ne de olsa kazanırız derseniz bu da futbol içerisinde bu tür mağlubiyetler var."

Yunus la ilkay ajax maçında vardı sanki

ilkay mertens'in yerine geldi
uğurcan muslera'nın yerine geldi
icardi morata'nın yerine döndü

bunlara ek olarak da sane ve singo geldi

bence de 2-3 takviye daha yapılmalıydı ama geçen seneden daha geniş olduğu aşikar kadronun
Hayır, öyle değil. Geçen yıl stoper ve orta saha gibi en kritik pozisyonlarda elimizde çok daha fazla alternatif vardı. Demirbay, Nelson & Cuesta müthiş performans göstermediler ama en azından o kilit mevkiler için seçeneklerimiz fazlaydı. O zamanlar Torreira, Lemina, Davidson ya da Abdulkerim gibi oyuncuları zaman zaman dinlendirebiliyorduk. Şimdi ise dördü de neredeyse her maçta oynamak zorunda kalıyor.

Nasıl değil ya

Geçen yıl kaan-berkan beklerde oynuyordu. Hatta barış sağ bek sol bek oynadı

Şimdi ise singo var yedeği sallai. Solda ise jacobs var yedeği eren

Orta sahada geçen yıl torreira-sara-mertens oynuyoduk şimdi mertens yok ama lemina-ilkay var. Kanatlarda + sane var

İlginçsiniz gerçekten
İlginçsin. Frankowski ve Jelert vardı, yetersiz bulunuyorlardı ama alternatiftiler. Şimdi Jelert ve Frankowski’nin yerine Singo var. Orta saha ve savunma merkezinde aynı alternatiflere sahip değiliz.
Davidson ve Abdulkerim’in bu yıl neredeyse tüm maçlarda oynadığının farkında mısın?

Hocam iyisin hoşsun da bu elemanlara ayarı sen vereceksin.
Adam akıllı aldıkları paraların hakkını verecekler.

Geri
Üst Alt