- 16 Haziran 2010
- 202.354
- 154.182
- 6.838
Okan Buruk: "Rakibimizi mücadelesinden dolayı tebrik ederek başlayacağım. Çok katı bir savunma vardı. Kaliteli ayaklarla burayı açmanız gerekiyor. Erken gol bulmamız önemliydi. Rakibimize aslında yarı sahayı da geçirmedik ama daha çok üretebilirdik ama etkisiz kaldık. Ceza sahası içerisinde eksik kaldık. Bizim hakemlerimiz oyunu durdurmaya seviyorlar. Bugün hep oyunu durdurdu.”
Okan Buruk: "Maç çok durdu. Oynanmadı zaten. Topun oyunda kalma süresi azdı. İkinci yarıda rakipte sakatlıklar başladı. Hakemlerin buna izin verdiğini biliyoruz. Hakemler bunu seviyorlar. Sevgili MHK başkanımız da destekliyor bunu. oyunu durdurun diyor herhalde.. Bir FIFA hakemi bugün maalesef oynatmama üzerine... Maçın tabii ki bu şekilde gitme sebebi hakem değil. Direkt biz daha iyisini yapmalıydık."
Okan Buruk: "Kafamızı kaldıracağız. Ligde lideriz. 4 gün sonra Şampiyonlar Ligi maçımız var. Bizi bu soğukta destekleyen taraftarımızı mutlu gönderememek en büyük üzüntümüz. Sonraki maçta onları sevindirmek için her şeyi yapacağız."
“TRANSFER”
Okan Buruk: "Kış transfer dönemi, oyuncuları takımlarından çıkarabilmek kolay olmuyor. Bazen oyuncular istiyor takımları bırakmıyor, bazen takım olumlu oluyor oyuncu bakmıyor. Türkiye Ligi'ne oyuncu getirmek kolay değil. Bazen genç oyuncularda bunu yaşıyoruz. İkna etmek süreç alıyor. Bu süreç içerisinde birçok oyuncuya yöneliyorsunuz. Opsiyonlar üstünden gidiyorsunuz. Hepsi olacak değil. Bizim dışımızda çok fazla isim çıkıyor, bizim ilgilenmediğimiz, görüşmediğimiz isimler de çıkıyor. Bu da ister istemez kafa karışıklığı oluyor. Bu profil mi, bu profil mi diye kafa karışıklığı oluyor."
Okan Buruk: "Bunu hep söylüyorum; oyuncu alacağız. Ben bir yandan maçlara hazırlanırken bir yandan da oyuncuları seyrediyorum. Transfer yapacağız tabii. Bazen süreç oluyor, oyuncuları beklemek zorundasınız. Olumlu sinyal alınan oyuncular oluyor, sonra bakıyorsunuz maçta oynuyor, iyi işler yapıyor, sonra yine almanız zorlaşıyor. Yarın başkanımızla transferle alakalı yeniden bir araya gelip, daha yoğun daha geniş şekilde toplantı yapıp, süreci iyi şekilde yönetmeye çalışacağız."
Okan Buruk: "Victor Osimhen, pazartesi günü bizimle antrenmanlara çıkacak."
Okan Buruk: "Her şeyin farkındayız. Ben de her şeyin farkındayım. Onların bize olan güvenini ve desteğini boşa çıkarmamak için onları mutlu etmeye devam edeceğiz. Onları mutsuz ettiğimizde en çok üzülen biziz."
Okan Buruk: "İlk yarıda %73'e yakın top bizdeydi, rakibi çok fazla kalemize getirmedik. Orta sahayı da geçirmedik. İkinci yarı iki tane kaybettiğimiz topla net pozisyon verdik. Yediğimiz golde şanssızlıkla birlikte geçilip yediğimiz gol var. Onun devamında gol aramaya çalıştık."
Soru: "2022'deki motivasyonunuzu hala aynı seviyede koruyor musunuz?"
Okan Buruk: "Bir kere daha fazlasıyla koruyorum ben Okan Buruk olarak. Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi maçımız var. Hepimiz için önemli motivasyon bizi bekliyor.".
Okan Buruk: "İnişler çıkışlar her takım özelinde oluyor. Çok fazla dönem hatırlıyorum. Bir takım öne geçtiğinde 'kesin şampiyon olacak' şekilde rüzgarların hep değiştiğini gördüm. Bu rüzgarlar gelir geçer. Önemli olan benim ve oyuncularımın ne istediği!"
Okan Buruk: "Transfer dönemi ister istemez etkiliyor. Sadece almak değil. Torreira ile ilgili bile şeyler çıktı. Aslında Torreira'dan bize gelen hiçbir şey olmadı. Gayet mutlu!"
Okan Buruk: "Taraftarımıza %100 hak veriyoruz. Başkanımız demin geldi soyunma odasına. Bize ve oyuncularımıza moral vermek için."
Okan Buruk: "Transfere ihtiyacımız olduğunu net şekilde biliyoruz. Çabalıyoruz. Başkanımızla demin konuştuk, yarın tekrar bir araya gelip daha hızlı şekilde yol alacağız. Soru işaretlerini ortadan kaldırıp sadece sahaya odaklanmak için hızlı şekilde bitirmek istiyoruz."
Okan Buruk: "Kadromuzun tam halde olması... Osimhen ve Jakobs'un dönüşü... Singo'nun dönüşü önemli olacak."
Okan Buruk: "Sara'nın sakatlığı oldu, bu tip maçlarda Sara gibi oyuncular da önemli oluyor. Duran top, oyun içi orta sahada hücuma destek olacak orta sahalar önemli oluyor."
-Sosyal medyada size karşı yapılan iftiralara karşı nasıl bir önlem alıyorsunuz?
Okan Buruk: "Komik ve saçma şeyler görüyorum. Evimin, 500 metre ilerisindeki manava gidişim... Manavdan yaptığım alışverişin dekontunu da çıkardım, isterseniz bunu size vereyim. Nektar zamanıydı, Avokado almışım, mango almışım, bir meyveyi de yemiştim orada. Çıkarken, benim için çok önemlidir yere bir şey atmam. Cebime koydum. Komik şeyler görüyorsunuz. Poşetleri arabaya gönderttim. Böyle saçma sapan şeyler. Belaltı vuruşlar oluyor. Gülüyorum geçiyorum. Kafaya takmıyorum."
Okan Buruk: "Herhalde en çok transfer olmasını isteyen; ben, başkanımız ve yönetimimizdir. Üzerinizde baskı oluyor, eleştiri alıyorsunuz. Bu sizi daha çok saha içine odaklanmaktan, bazen transfere de odaklanabiliyoruz. Beni, yönetimi ve başkanı yoran bir konu. Burada hassas davranabiliyoruz. En iyisini aramak derken süre geçebiliyor."
Okan Buruk: "Taraftarlarımız bizi eleştirmekte haklılar"
Soru: "Muslera ve Mertens'in yokluğunu arıyor musunuz?"
Okan Buruk: "Onlar liderlik ve karakterleriyle bizim için önemliydi. Arkadaşları tarafından önemli saygı duyulan, yaşları büyük, soyunma odasını tutabilen oyuncular ama belki onlar ayrıldı ama ben yine oyuncularımın iyi niyetinden memnunum. Türk oyuncuların varlığı, enerjileri önemli oluyor. Her zaman süreçten geçiyorsunuz. Adaptasyon dönemleri oluyor. Geçiş süreçlerinde belki onlara ihtiyacımız olabilirdi ama onların olmadığı yerde içerdeki oyuncularımızla bunu kapatmaya çalışıyoruz."
Okan Buruk: "Yazın elit, kimsenin soru işareti olmadığı 5 oyuncu aldık. Burada tabii ki bir bütçe harcıyorsunuz. Sizin de limitleriniz var, harcama limitleriniz var... Sadece Osimhen'e baktığınızda 75 milyon euro var. UEFA ve TFF kriterleriniz var. Teknik adamlar hep ister yani, bütçeler var. Kulüplere değil sadece, oyunculara da bu paraları ödemeniz lazım. Daha fazla oyuncuyla başlayabilir miydik, tabii ki başlayabilirdik ama bu sıkıntıyı Kasım ayı itibarıyla başladık. Bu eksikleri öngöremiyorsunuz. Bu istememekle ya da 'elimde az oyuncu olsun rahat edeyim' diye düşünmekle olmuyor."
Okan Buruk: "Avrupa'da devam edeceğimizi düşünüyorum. Buna çok inanıyorum!"
Okan Buruk: "Yusuf Demir'i ilk 11'de oynatınca insanlar 'yollar ayrılacaktı neden oynuyor?' gibi de şey oldu, bu süreçlerde her takımda olan bir şey. Oyuncularla belki devam etmeme kararı alsanız da sizin oyuncunuz, sizin kadronuzda olan oyuncular. Kullanmaya devam edersiniz. Devamında süreç içinde başka takıma gönderirsiniz. Böyle oldu."
Okan Buruk: "Motivasyon eksikliğimiz yok!"
Okan Buruk: "2 tane ana yabancı, 2 tane de 23 yaş altıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Galatasaray'a yakışır oyuncu olması gerekiyor. Kulübede olmayı kabul etse de sahaya çıktığında güçlü olan, iyi seçeneklere gitmemiz önemli olacak. Hazırlıklarımız var."