GSC Haber Okan Buruk: “Bu galibiyet, Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli!”

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1759269362315.webp

Okan Buruk: "Planladığımız her şeyi çok iyi yaptık."

Okan Buruk: "Maçın başından sonuna kadar konsantrasyonu bırakmayan futbolcularıma teşekkür ederim. Ne çalıştıysak onu yaptılar. Maçın başından sonuna kadar susmayan taraftarlara da teşekkürler. Savunmayı da, hücumu da beraber yaptık. Her şeyi beraber yaptık."

Okan Buruk: "Puan olarak, prestij olarak önemli. Türkiye'nin tanıtımı için önemli. Avrupa'da Türkiye Ligi'nin değer görmemesi... Türk takımlarının neler yapabileceğini gösterdik. Daha önce kötü de gösterdiğimiz oldu ama Liverpool'a karşı gol yemeden kazanmak çok önemli bir şey."

Okan Buruk: "Şampiyonlar Ligi'nde motivasyon artıyor. Çok fazla şey değişiyor. Bu maça daha çok hazırlanıyorsunuz. Alanyaspor maçından sonra da söyledim. Hem Liverpool'a, hem de Alanyaspor'a hazırlanıyorduk. Bunlar zor şeyler. Karşınızda oynayan takımın yaptıkları da önemli. Akıcı oyunda daha fazla şeyler deneyebiliyorsunuz. Rakibimize şanslar da verdik ama çok büyük şanslar vermedik. Golden önce kale içinden çıkan top çok kritikti."

Okan Buruk: "Herkes 'Alanyaspor gibi oynarlarsa, Frankfurt maçındaki gibi oynarlarsa ne olacak?' diyordu. Her maçın hikayesi ayrı. Bu maçın hikayesini oyuncularımız yazdı."

Okan Buruk: "Liverpool'dan gol yemeden maçı bitirmek çok önemliydi. Amacımız insanları mutlu etmek. Bizi izleyenleri mutlu ettiysek ne mutlu bize."

Okan Buruk: "Victor Osimhen'e kramp girdi, çok önemli bir durumunun olduğunu düşünmüyorum. Kötü bir haber de gelmedi."

1759270543337.webp

Okan Buruk: "Türk takımlarının neler yapabileceğini gösterdik."

Okan Buruk: "İlk maçta yaşadığımız kötü bir tecrübe vardı. Bugün Liverpool'u yenerek oradaki 3 puanı almış olduk."

Okan Buruk: "Sadece bir galibiyet aldık. Yolumuz çok uzun. Eğer bu maçın havasına kapılıp, aynı konsantrasyon dışına çıkarsak hayal kırıklığı yaşarız. Liverpool maçına nasıl hazırlandıysak Bodo Glimt maçına da aynı şekilde hazırlanmalıyız."

Okan Buruk: "Victor Osimhen'in sahada olması her şeyi değiştiriyor. Mauro Icardi yeni yeni forma giriyor. Yeni gelen oyuncular var. Belki de bu maç ilk defa tam kadro çıktık."

Okan Buruk: "Leroy Sane gerçekten hem arkadaşlarıyla hem bizimle çok uyumlu. Onunla olmaktan mutluyuz. Çok önemli ve büyük bir oyuncu. Bundan sonra yine fazla süre alacak ama bu maçta farklı oyuncuları tercih ettik. Skoru koruyacak oyuncular tercih ettik."

Okan Buruk: "Avrupa sonuçları nedeniyle tabii ki eleştiriler oluyor, bu eleştirileri de kabul etmek gerekiyor. Bundan dolayı rahatsızlığım yok. Bu sonuçları da sahiplenmek gerekiyor, sahiplendim. Bel altı olunca biraz can sıkıyor. Ekibinize saldırıyorlar. Koşu mesafesi falan. Sanki üç yıldır takım başında olan değil de yeni toplanmış ekip gibi konuşuyorlar. Kaç kişi gelip antrenman seyretti, kaç kişi atletik performans ekibimizle iletişime geçti? En az sakatlık yaşayan takımlardan biriyiz. Gerçek olmayan bilgilerle kıyamet koptu geçen. Eleştiri olacak ama gerçekten bir şeyleri araştırıp onun üzerine giderek değerlendirme yapmak doğru olacak. Futbolda herkes yorum yapabildiği için, herkes 11 kurabildiği için yorumlar fazla oluyor. Basketbolda geçen gün basın toplantısında soru gelmedi. Basketbol bu kadar bilinmiyor. Futbolda herkes teknik adam, bu yüzden futbol seviliyor. Ben de bunu seviyorum, ben de maç izlerken bu yorumları yapıyorum."

Hoca bugün milli olduğun gündür ingiltere baş altı takimlardan teklif gelir

Okan Buruk: "Herkes 'Alanyaspor gibi oynarlarsa, Frankfurt maçındaki gibi oynarlarsa ne olacak?' diyordu. Her maçın hikayesi ayrı. Bu maçın hikayesini oyuncularımız yazdı."

galatasaray'ın averaj takımı olmadığını, halen büyük bir takım olduğunu göstermek adına önemli bir tanıtımdı. yoksa türkiye'yi tanısalar ne olur tanımasalar ne olur.

Osimhene kramp girdi bi sikintisi yok demis. Insallah hoca, senin aciklamalar cogunlukla yanlis cikiyor ama biz iyi dusunelim genede

Frankfurt hezimetini telafi ettin hocam. Devammmm

tebrikler hoca. takımı tam da hazır olması gerektiği gibi hazırlayarak frankfurt şokunu da atlatmasını sağladın.

Okan Buruk: "İlk maçta yaşadığımız kötü bir tecrübe vardı. Bugün Liverpool'u yenerek oradaki 3 puanı almış olduk."

Okan Buruk: "Türk takımlarının neler yapabileceğini gösterdik."

Okan Buruk: "Sadece bir galibiyet aldık. Yolumuz çok uzun. Eğer bu maçın havasına kapılıp, aynı konsantrasyon dışına çıkarsak hayal kırıklığı yaşarız. Liverpool maçına nasıl hazırlandıysak Bodo Glimt maçına da aynı şekilde hazırlanmalıyız."

Kramp konusu doğrudur umarım ya ama bana da kramp gibi geldi sanki

Okan Buruk: "Leroy Sane gerçekten hem arkadaşlarıyla hem bizimle çok uyumlu. Onunla olmaktan mutluyuz. Çok önemli ve büyük bir oyuncu. Bundan sonra yine fazla süre alacak ama bu maçta farklı oyuncuları tercih ettik. Skoru koruyacak oyuncular tercih ettik."

Okan Buruk: "Victor Osimhen'in sahada olması her şeyi değiştiriyor. Mauro Icardi yeni yeni forma giriyor. Yeni gelen oyuncular var. Belki de bu maç ilk defa tam kadro çıktık."

- "Bugün de araya Liverpool zaferi sıkıştırdınız."
- Okan Buruk: "Sıkıştırdın derken?" (Gülerek)

1759271007962.webp

Okan Buruk: "Avrupa sonuçları nedeniyle tabii ki eleştiriler oluyor, bu eleştirileri de kabul etmek gerekiyor. Bundan dolayı rahatsızlığım yok. Bu sonuçları da sahiplenmek gerekiyor, sahiplendim. Bel altı olunca biraz can sıkıyor. Ekibinize saldırıyorlar. Koşu mesafesi falan. Sanki üç yıldır takım başında olan değil de yeni toplanmış ekip gibi konuşuyorlar.

Kaç kişi gelip antrenman seyretti, kaç kişi atletik performans ekibimizle iletişime geçti? En az sakatlık yaşayan takımlardan biriyiz. Gerçek olmayan bilgilerle kıyamet koptu geçen. Eleştiri olacak ama gerçekten bir şeyleri araştırıp onun üzerine giderek değerlendirme yapmak doğru olacak."

Okan Buruk: "Yarın için ödül olarak izin verdim oyuncularıma"

Tamamda hocam biz hoca filan değiliz iki senedir kicimizi yirttik tek blok halinde 2. Bölgede bekleyerek oyna elinde barış Osimhen var her türlü ekmek çıkar dedik hep geriden geliyorsun

Varsa elinde başka böyle zihni sinir fikirler kulübe mail at hocam. Hani belki Okan hoca öğrenir senden bir şeyler. Sayende Liverpoolu yendik bak.

Geri
Üst Alt