- 16 Haziran 2010
- 208.796
- 162.467
- 6.838
Okan Buruk: "Göztepe bu ligin en dinamik en atletik takımlarından biri. Göztepe maçları zor geçiyor. Çok önemli bir takımı yendik. Oyun anlayışları çok iyi. Çok az gol yiyen bir takıma 3 gol attık. Bu galibiyeti Lucas Torreira ve babasına armağan ediyoruz. Çok sevdiğimiz değer verdiğimiz insanlar. Babası her geldiğinde bize uğurlu gelir. Onlara armağan ediyoruz."
Okan Buruk: "Göztepe, 10 kişiyle Fenerbahçe'ye karşı da iyi oynadılar, bunu da iyi oynuyorlar. Berabere kaldılar. Açtık, 2-1 ve 3-1 oldu. Kalecinin önemli kurtarışları vardı."
Okan Buruk: "120 maçta 100 galibiyet oldu. Ben teknik adam olarak başındayım ama asıl olan Galatasaray. Bu Galatasaray'ın başarısı. 100. galibiyeti bizi her yerde destekleyen taraftarlarımıza armağan ediyorum. Onların çok büyük payı var. Başkan ve yönetimimiz, istediğimiz kadroyu kurdular, onlara teşekkür etmek istiyorum."
Okan Buruk: "Bu sene çok değişiklik yapmadık. Çok net emin olduğumuz oyuncuları aldık. Adaptasyon dönemlerini tamamlamaya başladık. Yükselen pozitif enerjiyi görüyoruz. En başta bunu yakalayamıyorsunuz ama maçlar oynadıkça adaptasyon oluşuyor. Onlardan çok mutluyum."
Okan Buruk: "Oynayan oynamayan üzülmeler, kırılmalar oluyor. Her teknik adam için zorluk. Hizmet ettiğimiz bir kurum var. Galatasaray'ın başarısı için her oyuncunun başlamayı, girmeyi, bazen hiç oynamamayı kabul etmesi gerekiyor.. Oyuncularıma, takım kaptanlarına teşekkür ediyorum, içerdeki birlikteliği tutuyorlar."
Soru: Lemina'yı stoper oynatmayı düşünüyor musunuz?
Okan Buruk: "Singo'yu da yetiştirmeye çalışacağız. Hafta içi antrenman durumuna göre o da alternatiflerden biri olur inşallah. Lemina bu maçta da Beşiktaş maçında da o mevkide iyi oynadı."
Soru: Osimhen bugün sizle eşit gol sayısına ulaştı.
Okan Buruk: "O biraz çabuk ulaştı. Mevkiiler farklı tabi ama benim de bir orta saha oyuncusu için fena değildi. (gülerek)"
Okan Buruk: "Ben burada büyüdüm. Bütün hayatım Galatasaray'da geçti. Teknik adam olarak bu başarılarla birlikte insanları mutlu etmek istiyorum. Sokağa çıktığımda, yolda biriyle karşılaşınca o mutluluklarını hissedebilmek çok özel. Beni dinamik tutan şey bu; insanların mutlu olduğunu görmek."
Soru: "Barış Alper'in oyundan alınmasının bir özel sebebi var mıydı?"
Okan Buruk: "Barış'tan memnunum. Aslında ilk yarıda da mücadele etti. Üst üste maçlar oynadı. Bir kişiye orta yapıyorduk, iki forvet yaptık. Yoksa Barış'ın performansından memnunum."
Okan Buruk: "Bütün takımları hala mücadelenin içinde görüyorum. Trabzonspor dün kazandı. Şu anda aramızdaki puan farkı 5. Bütün takımların aynı şansı olduğunu düşünüyorum. Yarış kaç takımla, ne kadar gider birkaç haftaya netleşir. Haftaya Galatasaray - Trabzonspor, Beşiktaş - Fenerbahçe maçları var. Kritik bir hafta. Üst tarafta mesafelerin açılıp açılmayacağını göreceğiz. Herkesin şansı eşit ama ileriye dönük kaç takımının bunu devam ettireceğini söylemek zor. Bence 4 takım da aynı şekilde iddialı."