Okan Buruk: "Bu sene yabancı sayısında zorlanacağız"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1718207050489.png

Okan Buruk: “İngilizce ve İtalyanca biliyorum. Fransızca ve İspanyolca konuşulanı anlıyorum. Fransa’da bir dönem yaşadım konuşulanı anlıyorum ama akıcı bir şekilde konuşamıyorum. Almanca çok az anlıyorum.”

Soru: “Gelecekte takımdan biri çok iyi teknik direktör olacak deseler kim dersiniz ?”

Okan Buruk: “Mertens. Yapar mı bilmiyorum ama çok akıllı saha içinde konuşkan en çok olma ihtimali bence Mertens.”

Okan Buruk: "Mertens ile düşüncemiz devam etme yönünde. Anlaşıldı, iş imzaya kaldı. Eğer oraya ekstra bir oyuncu düşünürsek, alırsak yine aynı profilde olması gerekiyor. Mertens'in yükünü paylaşabilecek oyuncu olması gerekiyor. Bu sene yabancı sayısında zorlanacağız."

Okan Buruk: "Torreira’yı ilk seyrettiğimde, ‘Biz bu oyuncuyu zor alırız’ demiştim. O zaman bana, ‘Arsenal’in oyuncusu ve 15 milyon euro istiyorlar’ demişlerdi. Ben de ‘Tabii isterler böyle bir oyuncuya’ dedim."

Okan Buruk: "Biz aslında o maçları da (Şampiyonlar Ligi) Mertens'siz oynadık. 10 numarada Kerem Aktürkoğlu ile oynadık. Hani, 'Kerem niye oynadı Kerem niye oynadı' şeyi de var ya insanlarda. Kerem aslında birçok şeyi iyi yaptı. Kerem oralarda bitirse aslında pozisyonları, 3-4 tane rahat rahat gol atabilirdik. Kerem ile de işledi ancak Mertens tabii ki daha otomatkleşmiş bir oyuncu."

Okan Buruk: "Geçen yıl duran top için bir hoca 1-2 günlük oyunculara ve bize sunum yaptı, futbolcularla bu konuda çalıştık. Genelde ama duran top antrenmanlarını benim kontrolümde yapıyoruz. Bir analizcimiz duran topa bakıyor."

Orhan Uluca: "Geriye doğu baktığınızda Icardi için 'Dinlendirseydik' diyor musunuz?"

Okan Buruk: "Onu açıklamadık ama Icardi iyileşmesi için 2 ay beklemesi gerekiyordu, 1 haftada geçmiyordu. Zaten Icardi oynamak istedi, ayrıca biz oynatmak istedik."

"RASHICA'YI HEP İSTEDİK.."

Okan Buruk: "Rashica'yı kadroda hep istedik aslında... Rashica'nın verdiği kararla Beşiktaş'a gitti. Bonservisi vardı, bütçemizi açabilmek için zamana ihtiyacımız vardı. Rashica o ara ayrıldı. Sonrasında biz diğer opsiyonlara baktık. Hakim Ziyech özellikle iyi bir ayak, Icardi'ye orta açarken hayal ettim. Çok fazla yan orta getirebilecek oyuncu diye düşündüm. Öbür tarafa da Zaha'yı birebir oyuncu olarak düşündük. Kilit kırmayı da yaptı aslında doğru bir şekilde."

Okan Buruk: “Sacha Boey için bize sorunlu bir oyuncu diyorlardı ama bizim dönemimizde hiç sorun çıkarmadı.”

Okan Buruk'un hayalindeki 8 numara:

- Topu öne taşıyacak.
- Mesafe katedebilmesi önemli.
- İyi ayaklara sahip olacak.
- Rakip ceza sahasına girecek.
- Pres yapacak.

Okan Buruk: "Bu sezon hakemlik ne oldu diye düşünsem aklıma ilk gelecek şey; Fenerbahçe'nin son dakika penaltıları olur."

(Markaj)

- Topu öne taşıyacak.
- Pres yapacak.

Hocami az cok bilirim ben:

Oyunun iki yonunu oynayabilen
bos alan buldugunda topu tasiyabilen
defans arkasina ve diyagonal pas dagitabilen
hava hakimiyeti olan

Okan Buruk: "Mertens ile düşüncemiz devam etme yönünde. Anlaşıldı, iş imzaya kaldı. Eğer oraya ekstra bir oyuncu düşünürsek, alırsak yine aynı profilde olması gerekiyor. Mertens'in yükünü paylaşabilecek oyuncu olması gerekiyor. Bu sene yabancı sayısında zorlanacağız." (Markaj)

Hocam geçen yaz da aynı böyle her Allah'ın günü röportaj veriyordu.

6 noymuş amrabatmış toreirayı 8e kaydırmakmış falan böyle saçma sapan bir düşünceye sahip olmaması sevindirici çok

Aklın yolu 1

Yakinda bir oyuncuyun Instagramina gidin come to Galatasaray yazma röportaji verir ve o herif 2 hafta sonra orta seviye bir PL takima imza atar.

- Topu öne taşıyacak.
- Pres yapacak.

Hocami az cok bilirim ben:
Bunları yapabilen isimli bir oyuncuyu alabilme ihtimalimiz yok. O zaman risk alıp Gronbaek veya o tarz isimlere gitmeliyiz. Bir de sanırım biraz sağ beke de bağlı bu sağ beke ilk tercih olan Boey tipi birini alabilirsek bu tarz bir orta saha ama daha hücumcu bir sağ bek olursa daha defansif bir orta saha gibi anladım ben hocanın açıklamasından.

Geri
Üst Alt