- 16 Haziran 2010
- 204.108
- 156.202
- 6.838
Okan Buruk: "Angelino benim çok beğendiğim bir oyuncuydu ama olmadı. Roma'ya gitti, orada oynuyor. Bazen bazı takımlarda olmayabiliyor. Uyum olmuyor, taraftar baskısı oluyor bazen. Roma'da her maçı kazanmak zorunda değilsin."
Okan Buruk: "Icardi’nin sahada olması bizim için çok önemli. Rakipler için de psikolojik açıdan önemli, o çok akıllı bir oyuncu. İki senedir sezon başı kampı yapmadı. Bu yaz sakatlıkları iyileşecek ve önemli bir kamp süreci geçirecek. Yeni sezona %100'üyle başlayacak inşallah."
-Derbi mağlubiyeti
Okan Buruk: "Oraya 6 puan farkla girmemiz, o maçın havasını bizim için biraz azalttı. Beraberlik şampiyon yapıyor. Herkeste şampiyonluk hazırlığı var. Herkes gelmiş. Oyunculardan hafta içinde bunu görmedim ama bu tabii ki olabiliyor. Diğer takım motivasyonu da Galatasaray'ı şampiyon yapmamaktı. O motivasyon da çok yüksekti. Mücadele gücü yüksek Fenerbahçe vardı. Çok iyi kapattılar. Ligde oynadığımız en kötü maçtı. Sınıfta kaldık o maçta. Belki 11'e 11 olsa daha iyi olabilirdi bizim için. Ama her maça aynı hazırlanmak zorundasınız. Bu sene ilk mağlubiyetimizi almış olduk kendi sahamızda. Rakibi, maçı önemsemezsiniz bu tür zorluklar oluyor. Bu da bize ders oldu tabii ki."
Okan Buruk: "'Şu maçtan dolayı haksız şampiyonluk oldu' deseler mesela onu anlarım. Süper Kupa'ya çıkmama sebeplerini 'şu yüzden çıkmadık' deseler anlarım. O maça niye çıkmadıklarını da kimse bilmiyor. O açıklamaları anlamlandırdım aslında. Yani 10 yıldır şampiyon olamamışsınız, taraftarlarınıza bunu başka nasıl açıklayabilirsiniz ki? Ben Fenerbahçe tarafının açıklamalarını yadırgamıyorum ve bence iki sene sonra Galatasaray'ı yenme sevincini de haklı bir sevinç olarak görüyorum."
Okan Buruk: "Haksızlık dedikleri 3 Beşiktaş şampiyonluğu var. 1 Başakşehir şampiyonluğu var. Hepsine haksız diyorlar aslında. Fenerbahçe beni yendiyse, elimi uzatıp tebrik etmem gerekir. Ama o maçı şampiyonluk maçı olarak değerlendirirseniz komik duruma düşersiniz."
Okan Buruk: "Milli maçların bazısına gideceğim. Portekiz maçına gideceğim."
- Oyuncu seyretmek için mi?
Okan Buruk: "Yok bizim kendi oyuncularımızı izlemek ve ülkemize destek olmak için (Gülerek)."
- Milli Takım teknik direktörü olmak sizi heyecanlandırıyor mu?
Okan Buruk: "Türk milli takım teknik direktörü olmak bir onur. Zor bir şey, bu yoğun tempodan çıkmak zor yani. Tabii ki herkes için bir hayal."
- Florya?
Okan Buruk: "Florya'nın ruhunu Metin Oktay'ın ruhunu Kemerburgaz tesislerine taşıyacağız. Yeni tesislerimiz bizim için daha iyi olacak motivasyonumuzu daha de etkileyecek."
- Kerem kalıyor mu?
Okan Buruk: “Ben Kerem ile devam etmek isterim iki şampiyonlukta çok büyük emeği var ama Kerem’in hep Avrupa ile ilgili hep böyle bir hayali olduğunu düşünüyorum.”
Okan Buruk: "Bu sene Barış, Kaan ve Berkan gibi versatil oyuncular fark yarattı."
- Zeki?
Okan Buruk: "Zeki Çelik ile devre arası ilgilendik. Bu transfer döneme için görüşmemiz olmadı kendisiyle."
- Mourinho?
Okan Buruk: "Mourinho, Avrupa'da oynadığı 2 final var 1'ini kazandı. Lig anlamında genelde şampiyonluğa yarışacak takımlarla oynamadı. Uzun zamandır şampiyonluk yarışında olmadı."
Okan Buruk: "Mourinho'nun gelmesi daha eğlenceli olacağını düşünüyorum."
- Kramer'in, Goretzka'ya 'Come to Galatasaray.' dediği mesajı Goretzka beğenmiş.
Okan Buruk: "Leon Goretzka'yı arayayım hemen. Come to Galatasaray her zaman deriz Goretzka'ya (Gülerek). Goretzka'nın beğendiği paylaşımdan haberim yok ben bir arayayım. Goretzka beğendiğim bir oyuncu ama Bayern Münih için önemli bir oyuncu."
- Yusuf Yazıcı?
Okan Buruk: "Yusuf Yazıcı ile ilgilenmiyoruz."
- Scott McTominay ve Aaron Wan-Bissaka?
Okan Buruk: "Listemizde olan oyuncular. Çok iyi oyuncular ama bu oyuncuları şu zamanda Türkiye'ye getirmek çok zor. Premier Lig'den bir oyuncuyu, bu kadar genç yaşta getirmek çok zor. İnanılmaz paralar. 20-30 milyon euro bonservisler. Manchester United'dan böyle oyuncu almak kolay değil. Ama takip ettiğimiz, listemizde olan oyuncular. Manchester United ile ilgili bir haber çıktığında hemen bakıyoruz tabii ki. Ama çok kolay değil. Maliyet yüksek oluyor ya da oyuncularda çok bir şey çıkıyor. Ama bu tür profillere bakıyoruz."
Okan Buruk: "Artık transfer toplantılarına Ali Yiğit'i de alıyoruz."
Soru: "Zaha geçen gün bir paylaşım yaptı ve sildi.”
Okan Buruk: "Oluyor ara sıra." (Gülerek)
- Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak?
Okan Buruk: "Elbet bir gün..."
- Takıma çok izin mi veriliyor?
Okan Buruk: "En son özellikle Mertens'in eşi verdiğim izinlerden dolayı teşekkür etmişti ve 'bu izinlerden dolayı şampiyon olduk, performansımız arttı' demişti. Çok erken sezonu açtık, bazen iki günlük izinler verdik. Oyuncularımın tesislere mutlu gelmelerini istiyorum."
- Bu sezonki şampiyonluğa hangi şarkı yakışır?
Okan Buruk: "Erol Evgin - Söyle Canım şarkısı diyorum. Kutlamalara da bu şarkıyla çıkmıştım."
(Tivibuspor)