- 16 Haziran 2010
- 202.194
- 154.068
- 6.838
Okan Buruk: "Bizim için çok iyi başlayan, ümitli başlayan Avrupa serüveni bugün sona erdi."
Okan Buruk: "Daha erken bir golle maçın havasına girip rakibimizi zorlamak istedik ama olmadı."
Okan Buruk: "Davinson Sanchez'i Fenerbahçe maçı için oyundan aldım. Sakatlık tehlikesi olmaması için dışarı aldım. İkinci yarıda daha istediğimiz gibi giderken kalemize gelen ilk top gol oldu. Kadromuzun genişliği daraldı. Sakatlar, cezalılar, listeye az oyuncu yazmamız… Turu bu yüzden geçemedik."
Okan Buruk: "Günay çok başarılı bir maç çıkarttı bugün. Bunun altını çizmek gerekiyor."
Okan Buruk: "İyi performans olarak bir kaç isim söyleyebiliriz ama genel olarak kalitemizin altındayız."
Okan Buruk: "Bu maçın sevindirici yanı sakatlık olmaması. Üç gün arayla iki maç oynadık, rakibimiz daha diriydi tabii ki hafta sonu maçları yoktu, lig maçları federasyonları tarafından ertelenmişti."
Okan Buruk: "Avrupa'da daha ileriye gitme hayallerimiz vardı. Buna ulaşamadık. Türk futbolu adına bu turda ülke puanına yeterli desteği veremediğimiz için üzüntülüyüm. Derbide kadromuz daha geniş olacak. 4 gün var, dinlenme süremiz yeterleri. Seyahat da etmiyoruz. Bu bizim için olumlu. Ligde 6 puan öndeyiz. Bu maçı bekleyen oyuncularımız var. Bu senenin en önemli maçına çıkacağız."
Okan Buruk: "Pazar günü taktik antrenmanımızı yapıp Pazartesi maça çıkacağız."
Okan Buruk: "Transfer dönemi, bu anlamda zorlandığımız yerler oldu. İsim vermek istemiyorum, burada kalmak istemeyen oyuncularımız oldu. Üç oyuncu yazabiliyoruz ama sakatlık ve ayrılan oyuncularımız, sezon başı planı dışında gelişen şeyler oldu. 'Ben sizden ayrılmak istiyorum' diyen oyuncular sonrası bazı oyuncuları tutamadık. Lemina gibi çok önemli oyuncuyu yazamadık."
Okan Buruk: "Yönetimimize teşekkür ediyorum. Lig için iyi takviyeler yapmamızı sağladılar."
Okan Buruk: "Bazen her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Bu da bizim için bir ders olacak. Hem kadro yapılanması hem de transferler olarak."
Sakat oyuncuların durumu nedir?
Okan Buruk: "İnşallah Yunus'un dönmesini bekliyoruz. Morata ve Jakobs'un derbide oynamaları zor."
- Günay Güven'e derbi maçında şans verecek misiniz?
Okan Buruk: "Maçı daha yeni bitirdik. Bakıp değerlendireceğiz."
- Galatasaray’ın fiziksel durumunun düşüşünü neye bağlıyorsunuz? İdman temposunda sorun var mı? Ekstra çalışma yapmayı düşünür müsünüz?
Okan Buruk: "Evet, bir sonraki maçımızı erteleyip bir haftalık ekstra antrenman yapmayı düşünüyoruz (Gülerek). İyi yükleme yapmıyor diyenler var. 3 günde 1 maç oynuyoruz. Bilimi herkesin bilmesi gerekmiyor ama olayları doğru değerlendirmek gerek. Koşu mesafemiz mi düşük anlamadım? 109 km koşmuşuz. Bence fiziksel olarak geride değiliz."
Okan Buruk: "Burayı oynamadan direkt son 16'ya gidebilirdik. İnişler çıkışlar oluyor, dünyadaki bir çok takımda bu oluyor. Manchester City'i seyrettik, sezon başı örnek verdik biliyorsunuz ondan beri toparlanamadılar. Hem ligi hem Avrupa'yı kaybettiler. Çok önemli takımlar ve teknik adamlar bunu yaşayabiliyor."
Okan Buruk: "Kendimi eleştirebileceğim yerlerden biri de; rotasyonu biraz daha fazla yapabilirdik. Belli oyuncular üzerinden gittik. Nedenlerinden biri de Türkiye Ligi'nde puan kaybetme lüksünüz yok. Kendimi eleştireceğim ama ligde de 6 puan öndeyiz."
Okan Buruk: "İyi yanından bakıyorum. Sezon başı bize 'Galatasaray bu haftaya 6 puan önde girecek ve kendi sahanızda Fenerbahçe ile oynayacaksınız' deseler müthiş bir şey diyerek kabul ederdim."
- HEPİMİZİN HAKEM İSMİNDEN DOLAYI SORU İŞARETLERİMİZ VAR.
Okan Buruk: "Yabancı hakemin geleceğini ve hangi hakemin olacağını bütün Türkiye biliyordu. Toplantılar yapılacaktı. Bunlar olmadığı halde hepimizin bildiği bir şeydi. Uzun süre önceden belirlenmişti. Çok fazla soru işareti var. En kısa zamanda bu soru işaretinin ortadan kalkması gerekiyor. Kulübümüz bununla ilgili başvuru yaptı. Seçilen hakem hakkında çok fazla soru işaretleri var. Benim için saha önemli. Buna hazırlanacağım. Ancak şu anda hakemin isminden dolayı hepimizin soru işaretleri çok fazla."
Okan Buruk: “Derbide taraftarıma seslenmek istiyorum; Çok provokasyon olacak. Derbide provokasyonlara kapılmamak gerekiyor. Taraftarımızdan özellikle bunu isteyeceğim. Saha içinde biz en iyi şekilde hazırlanacağız! Maç önü ve oyun içinde çok provokasyon olacak.”