- 16 Haziran 2010
- 192.334
- 135.666
- 6.478
Okan Buruk: "Maç sırasında, dışarda ne olduğunu bilmiyorum. Şu anda en hareketli saatlerdeyiz. Manchester City, PSG ve bizim de içinde olduğumuz bir bağlantı var, oyuncu giriş ve çıkışı bekleniyor... Şimdi toplantıya gideceğim ve kaleci transerinde ne durumdayız öğreneceğim. Ona göre haber vereceğim."
Şampiyonlar Ligi kurasını nasıl buldunuz?
Okan Buruk: "Kuradan dolayı mutluyum. Şampiyonlar Ligi'nde bir sonraki tura gitmek istiyoruz.
Mourinho'nun gitmesine ne diyorsunuz?
Okan Buruk: "Ben Galatasaray'ın teknik direktörüyüm amacım burada başarılı olmak. Rakibin kim olduğu hangi teknik adam olduğu beni ilgilendirmiyor. Kendi işime odaklanıyorum"
Okan Buruk: "Kerem ve Barış'ın ayrılış şekillerinin ve isteklerinin aynı olduğunu düşünmüyorum. Çok farklılıklar var ikisinin arasında! Barış Alper'in amaçlarından biri Galatasaray'a para kazandırıp gitmek. Geçen sene premier Lig ile istemişti fakat bu sene farklı bir seçenek önünde. İyi niyetli bir şekilde de takıma hizmet ediyor.. Başkanımız satmayla ilgili bir karar alırsa saygı duyacağız. Ama burada kalırsa da onu en iyi şekilde aramıza alıp ona sahip çıkmaya çalışacağız."
Okan Buruk: "Galatasaray'ın Barış'ı buralara getirmesi çok önemli. O da Galatasaray'a çok şey verdi. Nerde oyna dersek orda oynadı. Barış hep fedakarlık yaptı. Barış'ın da üstünü çok hızlı bir şekilde çizmek, çok fazla üzerine gitmenin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Ama taraftarlarımız hassas çünkü ailelerinden biri olarak görüyorlar. Evlerinin içine sokuyorlar, isimlerini çocuklarına veriyorlar, bu oyuncuların da Galatasaray'ın hep içerisinde olmasını isterler. Bu da işin başka tarafı. Galatasaray sevgisi böyle bir şey. Barış'ın da Galatasaray sevgisinden kimse şüphe duymasın. Ama burda insani kararlar, hatalar, yanlışlar, her şey olabiliyor. Bu süreci en doğru şekilde önümüzdeki günlerde yönetip yolumuza, elimizdeki kadroyla devam etmemiz gerekiyor. Benim için de çok zor. Çok önemli oyuncumu oynatamıyorum. Bu süreçte herkes etkileniyor. 1-2 gün içinde kararlarımızı vereceğiz."
Soru: "Kaleci transferinde son durum nedir?"
Okan Buruk: "2-3 tane alternatifimiz var. Bu gece bizim için uzun geçecek. 1 kaleci kesinlikle kadromuza katacağız ama şu an ne durumda olduğumuz hakkında bir şey söyleyemiyorum."