- 16 Haziran 2010
- 190.910
- 133.645
- 6.478
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray sahasında Corendon Alanyaspor'u Yunus Akgün'ün 27. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Sarı kırmızılılar puanını 22 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk galibiyeti beIN SPORTS'a değerlendirdi.
Okan Buruk: "Futbol var ama yaşadığımız trajediler de var. Ülkemizdeki yaşanan şiddete hepimizin tepki vermesi gerekiyor. Ne yapılacaksa hepimiz kendi adımıza her şeyi ortaya koymamız gerekiyor. Git gide kötü olaylar yaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu biter."
Okan Buruk: "Hepimizin faul gördüğü, ama hakemin vermediği faul var. Net pozisyon. Bu standartta çok faul verdi hakem. Tekrarını izlemedim ama ceza sahası içindeki o hareket bana faul gibi gözüktü."
Okan Buruk: "İkinci golü de bulabilirdik ama son iki maçın üzerimizde çok büyük baskısı vardı."
Okan Buruk: "Herkes oyuncuları robot gibi görüyor ama 22. günde 7. maçımızı oynadık. Dünyada da böyle görünüyor. Üst üste sakatlıkları da yaşıyoruz. Dün de Real Madrid'de Carvajal sakatlandı, çapraz bağı koptu. Geçen hafta Rodri'nin kopmuştu. Biz oyunculara çok yükleniyoruz. Üst üste maçlar, şimdi milli takıma gidecekler tekrar maçlar oynayacaklar."
Okan Buruk: "Son 26 maçın 24'ünü kazanan Galatasaray var. Bence çok önemli bir sayı bu! Şampiyonluk için, 5. yıldız için Galatasaray en önde gidiyor. Önemli bir başarı bu. Oyuncularıma teşekkür ederim. Başkanımız ve yöneticilerimiz her zaman bizi destekliyor, onlara da teşekkür etmek istiyorum."
Okan Buruk: "Barış Alper Yılmaz bir insan! Çocuk robot değil! Bütün maçlarda oynadı. Bu geçirdiği bir sene üzerine EURO2024... Bir hafta dinlendiler ve tekrar başladılar. Bu oyuncuların bu kadar oynaması bile mucize. Barış Alper'in bu maçtaki performansını beğendim. Sadece fiziksel olarak değil, mental olarak da zorluk çekiyorlar. Kanat alternatiflerim olmadığı için Yunus Akgün ve Barış'ın süreleri çok uzadı. Yusuf Demir'i de kullanmamız lazım."
RFS maçı sonrası yapılan eleştiriler
Okan Buruk: "Hayır görmedim ben, beni eleştirmezler (Gülerek). Şimdi ben kurtuldum Bronckhorst'u eleştirirler herhalde. Kim şey olursa ülkemizde yani. Biz yenince Mourinho eleştirildi, şimdi de Bronckhorst eleştirilir."
Okan Buruk: "En önemli şey tuttuğumuz takıma destek olmak. Taraftarlık bunu gerektiriyor. Bazen kızılacak işler yapıyoruz,oyuncularım ve ben. Sevindirecek çok daha şey yaptık. Sevindirmeye de daha çok alıştırdık. Ben gelmeden önce küme düşme hattına yakın dönemler oldu."
Okan Buruk: "Eleştiriler olacak ama hiç umurumda değil. Benim o şekilde kaybedecek vaktim yok! Takıma odaklanmak zorundayım. Eleştiriler beni etkilemiyor. İyi şeyler söylendiğinde de ilgilenmiyorum. Bir maç kaybediyorsunuz, sizi gömüyorlar! Eleştiriye açığım. Herkesin kendi fikirlerini söylemesi, yorumlaması güzel. Zaten futbolu bu yüzden seviyor insanlar."
Okan Buruk: "Eleştiriler saygı çerçevesinde olsun da demeyeceğim çünkü bizim ülkemizde linç kültürü var! Benim için ya da bir başkası için her şey bana normal geliyor. O yüzden bunlara (eleştirilere) odaklanmıyorum."
Icardi'ye yapılan eleştiriler, 'sahada yürüyor' diyorlar, kondisyonu nasıl?
Okan Buruk: "Katılmıyorum. %100ünü vermeye çalışıyor. Bu oyuncu sakatlıktan geldi. Sakatlıktan gelen oyuncunun bu kadar oynamak istemesi çok önemli. Icardi bizim yıldızımız. Bazen sahada durması bile rakipler için ve kendi takım arkadaşları için çok önemli! İki senede yaptıkları ile şampiyon olduk. Bu ara ona da yarayacak ve çok iyi duruma gelecek. Icardi'nin performansından memnunum."
"BEŞİKTAŞ MAÇINDAKİNDEN DAHA PENALTI!"
Okan Buruk: "Beşiktaş maçındaki penaltıyı da gördüm. İki maç arasındaki penaltılar hakkında 'Hangisi penaltı?' dersen, bizimki daha fazla penaltı gibi gözüküyor. İkisi de verilmeyebilir, biri de verilebilir, bu tabii ki takdir hakkı."