- 16 Haziran 2010
- 191.055
- 133.856
- 6.478
Okan Buruk: "Oyunu hızlandıracağınız yerde taç, aut, kaleci atışı gibi şeylerde inanılmaz bir yavaşlık var. Maçın berabere gittiği her yerde o kadar yavaşlıyor ki oyun. Yarın buraya başka bir takım geldiğinde de olacak. Hakemlerin bu zaman geçirme olayına dikkat etmeleri lazım."
Okan Buruk: "Attığımız ve iptal edilen gol çok tartışılacak bir gol. Kim kime faul yapıyor belli değil. Belli olmayan pozisyona VAR'ın çağırması çok enteresan! Ceza sahası içerisinde olsa Torreira'ya yapılan müdahaleye penaltı bile diyebilirsiniz!"
Okan Buruk: "Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Konyaspor deplasmanı hiç kolay olmuyor. 3-4-3 ile başlamalarını beklemiyorduk. Onu gördükten sonra biz de o şekilde onları karşıladık."
Okan Buruk: "İlk yarı top bizde olsa da, rakibimizi ilk 20 dakika hiç kalemize yaklaştırmadık ama oradaki üretkenliğimiz, oyun hızımız, oyun kalitemizin çok yeterli olduğunu düşünmüyorum. İlk yarı çok üretemedik. İkinci yarının başında bence iyi oynamadık. Attığımız gole kadar en kötü olan bölümümüzdü."
Okan Buruk: "Bugün Kerem Aktürkoğlu ile maça başlıyorsam, demek ki onun burada kalmasını istiyorum. O da sahadaki performansıyla bunu destekledi. Benim imzalı oyuncularımsa, hepsini kullanmaktan yanayım. Zaha'ya da söyledim, 'Senin burada olman bizi rahatsız etmez, Konya'ya gelebilirsin' dedim. Transfer sürecinde olduğu için Konya'ya gelmek istemedi."
Okan Buruk: "Transferler için limitimiz yok. Limiti açmamız gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak da limitin açılması için bir faktör."
Okan Buruk: "TFF başkanımız da yapılan hatalarla ilgili cezaların verileceğini hep söylüyor. Türk hakemlerine güveniyoruz onlar da rahat olsunlar doğru karar versinler en iyisini yapsınlar. Sezon başında kimseyi de baskı altına almadan yani burada bir sonraki maçta avantaj yaratmak için açıklama yapanlar oluyor, objektif olarak hakemlerin performansı değerlendirilecektir. Kötü niyet, art niyet aramıyoruz ama VAR müdahalesi yanlıştı."
Okan Buruk: "Elias Jelert bir sakatlıktan çıktı, küçük bir ağrısı vardı, onu riske etmedik. Net bir sezon başı geçirmedi takımıyla, orada da biraz daha full olarak gelmedi. Süresi her geçen gün artacak. Takıma adapte oluyor. Genç ama tecrübeli bir oyuncu. Bunu da gösterecek."
Okan Buruk: "Ben orta saha oyuncularımdan çok memnunum. Gabriel Sara yeni geldi, takıma ve oyuna alışacak. Daha çok risk alacak."
Okan Buruk: "Geçen sene Şampiyonlar Ligi heyecanını ve zevkini yaşadık. Yeni formatın da çok zevkli olacağını düşünüyorum. İnşallah 2 Young Boys maçında da üzerimize düşeni yaparız."
Okan Buruk: "TFF'ye teşekkür etmek istiyorum. Biz erteleme talebinde bulunmamıştık ama Başakşehir'in böyle bir talebi olmuştu, devamında bize de danışıldı. Bizler Play Off için iyi olacağını söyledik, sonra zaten böyle erteleme olacağını kimse istemiyor, birçok ülkede uygulanıyor zaten. Geçen sene de uygulanmıştı bu."