- 9 Ağustos 2011
- 59.445
- 34.137
- 3.408
nasıl limitimiz yok anlayan varmı ? erdende aynı şeyi söyledi ffp denilen olaymı var
Benzer şey onda da cl ine katılma beklenmişti.
iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
nasıl limitimiz yok anlayan varmı ? erdende aynı şeyi söyledi ffp denilen olaymı var
Ne anlatıyorsun baltacı?ronaldinho'nun oğlu joao mendes (19):
0 maç
0 gol
0 assist
çağlar akarca (40):
0 maç
0 gol
0 assist
bence sayın hocamız okan buruk ile 2. tekil şahıs zemininde konuşmayı hak edecek bir futbol kariyerin var. sonuçta r10'un oğlu ile aynı.
Yıllığı 10 milyon Euro Zaho'nun satışı kesinleşmeden adamı kadro dışı etmenin G.Sara'ya bir faydası var mı? Normal şartlarda böyle amatör bir adam idaresi kabul edilemez. Ama yönetim böyle olursa teknik ekip de bu kadar olur.zaha ziyech ile başlamıyosam demek ki onun burdan gitmesini istiyorum demek mi bu
Abi limit kısmında maaşlar net değil brütten hesaplanıyor. Limit daraldı ya da kalmadı diyorlarsa sebebi bu olmalı.Aslında takım harca limiti ffp'in bir diğer adı. Harcama limitleri Federasyon yönetmeliğinde "Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı" adı altında düzenleniyor. Uefa'nın bizim federasyondan istediği buydu. İkisi aynı yere çıkıyor.
Limit yok mu sorusuna cevabımı biliyorsunuzdur. Olmaması imkansız.
En basitinden şuna bile bakınca çıkıyor.
Şikecilerin rakamları bonservisten gelen -47 milyon euro, maaşlar -45 milyon euro, teknik direktör maaşı 10.5 milyon euro harcadılar.
Bizim bonservisten gelen -9 milyon euro, maaşlar -48 milyon euro, teknik direktör -3 milyon euro harcadık.
Adamlar limiti doldurduk diye transferi şimdilik durdurdular.
İkimiz arasındaki harcama farkı 42.5 milyon euro. Üstelik bizim tff harcama limitimiz şikecilerden 5 milyon euro fazlaydı bu yıl.
Bu durumda limit biter mi? Bence para bitti limit değil.
Abi limit kısmında maaşlar net değil brütten hesaplanıyor. Limit daraldı ya da kalmadı diyorlarsa sebebi bu olmalı.
Maaş toplamı 47 milyon Euro değil yani, muhtemelen 80 milyona yakın.
Abi zaten limit işi bu kadar katıysa Fener'le Beşiktaş'ın hiçbir şekilde limit mimit tanımıyor olması lazım, onu ben de hep söylüyorum. Yalnız bizimkilerin de bir bahane olarak söylediğini düşünmüyorum, bazı arkadaşlar galiba öyle düşünüyor. Öyle olsa ŞL'ye gidersek limit açılır demezler.Biliyorum bende onu. Harcama limitleri yönetmeliğine göre futbolcu, personel maaşları kdv hariç, vergiler dahil olmalı.
Ama önceden de yazmıştım. Finansal tablolar hazırlanırken orada ayarlar çekiliyor bence. Net maaş üzerinden hesaplanıyor.
Yoksa futbolcu maaşlarına vergiler dahil yazılsa kimse transfer yapamazdı.
Capology'deki vergiler dahil maaşları ve bu yılki harcama limitlerini aşağıda yazıyorum.
Tinerciler bırakın transfer yapmayı limitin tamamını maaşlar ile doldurup çok ciddi tutarda geçiyor mesela. Buna rağmen ilave olarak bonservisler için 17 milyon euro ödediler.
Şikeciler bonservise o zaman nasıl 47 milyon euro, mou 10.5 milyon euro harcayabilirdi. Limiti ciddi olarak aşarlardı. Ama yaptılar bu ödemeleri.
Ülkede mali tablolarda ayar yapmak zor değil. Hangi mali müşavire gitseniz elli tane yöntemi söyler. Ayrıca vergi indirimleri var, vergi anlaşmaları var. Var oğlu var. Bu yüzden brüt değil net üzerinden gösteriyorlar.
Yoksa dediğim gibi sadece futbolcu maaşlarının vergili hali yazılsa limitleri doldururdu.
Futbolcu maaşları vergiler dahil,
Biz - 80 milyon euro
Şikeciler - 75 milyon euro
Tinerciler - 81 milyon euro
Hamsiler - 41 milyon euro
Tff harcama limitleri (Limitler19 haziranda açıklandığı için Euro'ya 35 dersek)
Biz - 98 milyon euro
Şikeciler - 93 milyon euro
Tinerciler - 53 milyon euro
Hamsiler - 54 milyon euro
Abi zaten limit işi bu kadar katıysa Fener'le Beşiktaş'ın hiçbir şekilde limit mimit tanımıyor olması lazım, onu ben de hep söylüyorum. Yalnız bizimkilerin de bir bahane olarak söylediğini düşünmüyorum, bazı arkadaşlar galiba öyle düşünüyor. Öyle olsa ŞL'ye gidersek limit açılır demezler.
sen adami küstür küstür ondan sonra istersen Konyaya gel , bana yapsan ben bile gelmezdim Konyaya.