Okan Buruk: "Kerem Aktürkoğlu ile maça başlıyorsam, demek ki onun burada kalmasını istiyorum"

Mesela hocaya sormak isterim. Ekibinde kaç tane profesyonel var takımın organize atak yapabilmesi için çalıştıran. Yada bireysel performansların geliştirilmesinin oyuncuların kendisine bırakılamayacak kadar değerli olduğunu biliyor mu şuan teknik ekipte kimse? Mesela Kerem demişsin kalmasını istiyorum demişsin. Kerem dediğin futbolcu pas vermeyi bilmiyo. Oyun görüşü ve top kontrolü bugün de gördüğümüz üzere kafasını eğip gol yedirecek kadar kötü mesela. Ekibinde varmı bu adamı geliştirecek kimse. Yada böyle bir talebin oldu mu yönetimden. Ekibini arttırmak, profesyoneller getirmek, takımı daha iyi çalıştırmak gibi bir talebin yada düşüncen oldu mu. Yetersizlik görüyorum 2 yıldır. Organizasyon yok. Sahada bilinçli yapılan iş sayısı oldukça az. Oyuncu seçimleri değişiklikler hatalı. Yeterince profesyonel bir yapı yok teknik kadroda maalesef. Resmen Türk usulü Bunları görmen lazım hoca yoksa bir yerde yıldızlar kurtaramaz seni ve takımı lastik patlar..Bak bugün Barış şapkadan çıkarmasa o tavşanı çok daha farklı şeyler konuşuluyodu. Ciddi manada çok daha iyisini yapabilcek bir kadro var. Biz resmen aşçı yemeği yapamadığı için varlık içinde yokluk çekiyoruz. Bu kadronun hakkı olan güzel futbola aç kalıyoruz. Elimizdeki malzeme çok kaliteli ama çıkan yemek lezettsiz

Son düzenleme:
zaha ziyech ile başlamıyosam demek ki onun burdan gitmesini istiyorum demek mi bu
Yıllığı 10 milyon Euro Zaho'nun satışı kesinleşmeden adamı kadro dışı etmenin G.Sara'ya bir faydası var mı? Normal şartlarda böyle amatör bir adam idaresi kabul edilemez. Ama yönetim böyle olursa teknik ekip de bu kadar olur.

Arabistan'dan oyuncular kaçmak istese de İngiltere'ye donemiyor, 2 yil yurtdışında çalışmalı. Kural su, 2 yıldan önce dönersen yurtdisinda aldığın paranın %45+3unu vergi olarak verirsin. 2 yıl geçince orada kazandigin vergisiz olur. Bu her İngiltere vatandaşı/çalışma izni olan için geçerlidir. Zahada da aynı durum var. Bunu bilmeyen dangoz bir yönetimimiz var. Bu bir..

Oyuncu iletişimi sıfır, adam kayirmaci, evlatci, tek bir taktik bilen iş bilmez bir tdmiz var, ikidir mobbingin kralını yapıyor. Yasattigini yaşamadan gitmezsin Okan. Yazıklar olsun sana. Zahayi harcadigin gibi gün gelecek senide harcayacaklar. O zaman çekirdek citleyerek izleyeceğim. Hoş, cebini doldurdukları için yönetimi yagladigin sürece gitmezsin. He gülüm limit var, he canım orta sahandan memnunsun. Yaziklar olsun sana.

İyice şirazesi kaydı galibiyetler kendine getirir umarım. Stres altında çalışma özelliği yok hocanın. Sadece 5-0’ın oluşturduğu bir stres değil transfer döneminden gelen bir durum.

Şu açıklama hiç süre vermediğin oyuncuya nasıl geçer? Her şeyi geçtim Zaha’yı tüm hazırlık maçlarında 11 başlatmanı neye yormalıyız demezler mi? İyimiş Kerem kalsın mesajı için tüm maçlar 11 başlasın. Ya da Ziyech’e süre vermemeni nasıl yorumlayacağız?

nasıl limitimiz yok anlayan varmı ? erdende aynı şeyi söyledi ffp denilen olaymı var

Aslında takım harca limiti ffp'in bir diğer adı. Harcama limitleri Federasyon yönetmeliğinde "Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı" adı altında düzenleniyor. Uefa'nın bizim federasyondan istediği buydu. İkisi aynı yere çıkıyor.

Limit yok mu sorusuna cevabımı biliyorsunuzdur. Olmaması imkansız.

En basitinden şuna bile bakınca çıkıyor.

Şikecilerin rakamları bonservisten gelen -47 milyon euro, maaşlar -45 milyon euro, teknik direktör maaşı 10.5 milyon euro harcadılar.

Bizim bonservisten gelen -9 milyon euro, maaşlar -48 milyon euro, teknik direktör -3 milyon euro harcadık.

Adamlar limiti doldurduk diye transferi şimdilik durdurdular.

İkimiz arasındaki harcama farkı 42.5 milyon euro. Üstelik bizim tff harcama limitimiz şikecilerden 5 milyon euro fazlaydı bu yıl.

Bu durumda limit biter mi? Bence para bitti limit değil.

Senin Konya ya gelmen bizi rahatsız etmez..

Lafa bak 🤣🤣🤣 İyice mala bağlamaya başladı.. Bir de şu var..

İlk 11 başlattığıma göre kalmasını istiyorum.. Kaldır iyice mabadını da ona buna trip atmaya devam etsin..

Bu adamdan hakkaniyet, adalet, iyi futbol bekleyen varsa unutsun..

Anlaşılan bu sene bizim için zor geçecek..

Bu saatten sonra bu adamdan Galatasaray a hoca falan olmaz..

Hamza Hamzaoğlu da Umut bulutu çok sever korur ve her maç bizi sinir ettirirdi..

Sonra ilk kötü gidişte Dursun onu kovdu.

Çok belliydi Okan Okanoğluna dönüşeceği.

NE2213 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslında takım harca limiti ffp'in bir diğer adı. Harcama limitleri Federasyon yönetmeliğinde "Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı" adı altında düzenleniyor. Uefa'nın bizim federasyondan istediği buydu. İkisi aynı yere çıkıyor.

Limit yok mu sorusuna cevabımı biliyorsunuzdur. Olmaması imkansız.

En basitinden şuna bile bakınca çıkıyor.

Şikecilerin rakamları bonservisten gelen -47 milyon euro, maaşlar -45 milyon euro, teknik direktör maaşı 10.5 milyon euro harcadılar.

Bizim bonservisten gelen -9 milyon euro, maaşlar -48 milyon euro, teknik direktör -3 milyon euro harcadık.

Adamlar limiti doldurduk diye transferi şimdilik durdurdular.

İkimiz arasındaki harcama farkı 42.5 milyon euro. Üstelik bizim tff harcama limitimiz şikecilerden 5 milyon euro fazlaydı bu yıl.

Bu durumda limit biter mi? Bence para bitti limit değil.
Abi limit kısmında maaşlar net değil brütten hesaplanıyor. Limit daraldı ya da kalmadı diyorlarsa sebebi bu olmalı.

Maaş toplamı 47 milyon Euro değil yani, muhtemelen 80 milyona yakın.

Edit: Capology 79 milyon yazmış o yüzden toplam 80 dedim ama aslında o da yanlış. Onlar vergiyi hep %50'den hesaplamışlar. Bizde gelir vergisi net bilmiyorum ama %20 yazıyor bir yerde tahminim o oranda.

Abi limit kısmında maaşlar net değil brütten hesaplanıyor. Limit daraldı ya da kalmadı diyorlarsa sebebi bu olmalı.

Maaş toplamı 47 milyon Euro değil yani, muhtemelen 80 milyona yakın.

Biliyorum bende onu. Harcama limitleri yönetmeliğine göre futbolcu, personel maaşları kdv hariç, vergiler dahil olmalı.

Ama önceden de yazmıştım. Finansal tablolar hazırlanırken orada ayarlar çekiliyor bence. Net maaş üzerinden hesaplanıyor.

Yoksa futbolcu maaşlarına vergiler dahil yazılsa kimse transfer yapamazdı.

Capology'deki vergiler dahil maaşları ve bu yılki harcama limitlerini aşağıda yazıyorum.

Tinerciler bırakın transfer yapmayı limitin tamamını maaşlar ile doldurup çok ciddi tutarda geçiyor mesela. Buna rağmen ilave olarak bonservisler için 17 milyon euro ödediler.

Şikeciler bonservise o zaman nasıl 47 milyon euro, mou 10.5 milyon euro harcayabilirdi. Limiti ciddi olarak aşarlardı. Ama yaptılar bu ödemeleri.

Ülkede mali tablolarda ayar yapmak zor değil. Hangi mali müşavire gitseniz elli tane yöntemi söyler. Ayrıca vergi indirimleri var, vergi anlaşmaları var. Var oğlu var. Bu yüzden brüt değil net üzerinden gösteriyorlar.

Yoksa dediğim gibi sadece futbolcu maaşlarının vergili hali yazılsa limitleri doldururdu.

Futbolcu maaşları vergiler dahil,
Biz - 80 milyon euro
Şikeciler - 75 milyon euro
Tinerciler - 81 milyon euro
Hamsiler - 41 milyon euro

Tff harcama limitleri (Limitler19 haziranda açıklandığı için Euro'ya 35 dersek)
Biz - 98 milyon euro
Şikeciler - 93 milyon euro
Tinerciler - 53 milyon euro
Hamsiler - 54 milyon euro

Biliyorum bende onu. Harcama limitleri yönetmeliğine göre futbolcu, personel maaşları kdv hariç, vergiler dahil olmalı.

Ama önceden de yazmıştım. Finansal tablolar hazırlanırken orada ayarlar çekiliyor bence. Net maaş üzerinden hesaplanıyor.

Yoksa futbolcu maaşlarına vergiler dahil yazılsa kimse transfer yapamazdı.

Capology'deki vergiler dahil maaşları ve bu yılki harcama limitlerini aşağıda yazıyorum.

Tinerciler bırakın transfer yapmayı limitin tamamını maaşlar ile doldurup çok ciddi tutarda geçiyor mesela. Buna rağmen ilave olarak bonservisler için 17 milyon euro ödediler.

Şikeciler bonservise o zaman nasıl 47 milyon euro, mou 10.5 milyon euro harcayabilirdi. Limiti ciddi olarak aşarlardı. Ama yaptılar bu ödemeleri.

Ülkede mali tablolarda ayar yapmak zor değil. Hangi mali müşavire gitseniz elli tane yöntemi söyler. Ayrıca vergi indirimleri var, vergi anlaşmaları var. Var oğlu var. Bu yüzden brüt değil net üzerinden gösteriyorlar.

Yoksa dediğim gibi sadece futbolcu maaşlarının vergili hali yazılsa limitleri doldururdu.

Futbolcu maaşları vergiler dahil,
Biz - 80 milyon euro
Şikeciler - 75 milyon euro
Tinerciler - 81 milyon euro
Hamsiler - 41 milyon euro

Tff harcama limitleri (Limitler19 haziranda açıklandığı için Euro'ya 35 dersek)
Biz - 98 milyon euro
Şikeciler - 93 milyon euro
Tinerciler - 53 milyon euro
Hamsiler - 54 milyon euro
Abi zaten limit işi bu kadar katıysa Fener'le Beşiktaş'ın hiçbir şekilde limit mimit tanımıyor olması lazım, onu ben de hep söylüyorum. Yalnız bizimkilerin de bir bahane olarak söylediğini düşünmüyorum, bazı arkadaşlar galiba öyle düşünüyor. Öyle olsa ŞL'ye gidersek limit açılır demezler.

Abi zaten limit işi bu kadar katıysa Fener'le Beşiktaş'ın hiçbir şekilde limit mimit tanımıyor olması lazım, onu ben de hep söylüyorum. Yalnız bizimkilerin de bir bahane olarak söylediğini düşünmüyorum, bazı arkadaşlar galiba öyle düşünüyor. Öyle olsa ŞL'ye gidersek limit açılır demezler.

Şahsi fikrimi sorarsanız limit hesaplama işine ben çok güvenmiyorum. Yani hesaplama yöntemine değil de kuküplerin verdiği finansal tabloların güvenilirliğine. Bir tutarsızlık var. Ya birileri bu limiti takmıyor ya da birilerinin muhasebecileri iyi diğerlerinin kötü

Bit anımı vereyim. Ben okuldan yeni mezun olduğum zaman benden yaşça büyük bir meslektaş abimiz ileride kendi işini yapacak olursan muhasebecin ve avukatın çok iyi olsun demişti. İyi adam seni ipten alır diyordu. Çok doğru söylediğini kendi işim olunca gördüm.

4 takımın limitini aynı şekilde hesapladığım zaman,

Şikeciler kafa kafaya çıkıyor. Hesap tutuyor. Kendileri de zaten limiti doldurduk diyorlar.

Bizim 35/40 milyon civarı bir limitimiz olmalı. Ama kalmadı diyorlar. Neden?

Hamsilerde kafa kafaya çıkıyor. Hesap tutuyor. Onlarda da sorun yok.

Ama tinerciler limiti %25 aşıyor. Normalde transfer yasağı cezası almaları gerekiyor yönetmeliğe göre.

Hesaplama aynı yöntem ile olunca içimden diyorum ki tinercilerin muhasebecisi çok iyi bizimkisi çok kötü diğer 2 kulübün muhasebecisi ise işlerini yapmış diye.

sen adami küstür küstür ondan sonra istersen Konyaya gel , bana yapsan ben bile gelmezdim Konyaya.

Bugun sansliydik ilk yari alexic kacirdi donusune biz attik
2. yari kornerden adil kacirdi donusune biz attik
her mac boyle sans olmaz deplasmanda top filan oynamiyoruz
hadi icerde seyirci filan derken baski filan kuruyoruzda
artik rakipler cozdu sanchezde yokken sana onde bastilar mi topu cikaramiyorsun hocam plan uret plan mazereti biraj

Kerem Aktürkoğlu. Herkes artık kendisinin öneminin farkına varmıştır diye düşünüyorum. Geberik oyuncuları diriltmekle uğraşmayıp, her sezon 20 gole direkt etki eden oyuncuna sahip çıkacaksın. Harry Potter yine sihrini yaptı, golünü attı ve hem toplu, hem topsuz oyunda gayet iyiydi. Sonuna kadar seninleyiz aslanım helal olsun 🪄
20240817_000513.webp

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatih hoca gibi konuşmayı bırakalım hocam. Oyun kötü oyun.

Geri
Üst Alt