- 16 Haziran 2010
- 208.740
- 162.430
- 6.838
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray evinde ağırladığı Onvo Antalyaspor'u 4-0 mağlup etti. Mücadelenin ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.
Okan Buruk: "Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Havalar ısındı. Mayıs yaklaştıkça hem taraftarımızın hem takımımızın coşkusu artıyor."
Okan Buruk: "Oyunu oturtmak ve oyuncuların birbiriyle oynama alışkanlıkları böyle maçlarla oluşacak."
Okan Buruk: "Rakimiz Antalyaspor, hiç beşli oynamamamıştı. Böyle beklemiyorduk. Alanyaspor da böyle oynamıştı bize karşı."
Okan Buruk: "Milli takım arasına giriyoruz. Rakibimizin 10 puan önündeyiz, 2 maçları eksik. Milli aradan sonra zorlu bir fikstür bizi bekliyor. Yeni gelen oyuncular, yeni bir sistemimiz var. Oyuncular birbirine alıştıkça, sistemimize alıştıkça performansımız daha yukarı gidecek. Genel olarak performansımızdan memnunum."
Okan Buruk: "2.5 senelik dönem içerisinde çok fazla derbi oynadık ve bu maçlardan yüksek oranda galibiyetle ayrıldık. İyi bir maç atmosferinde daha iyi işler yaptığımız oldu. Rakibimize %100 konsantre olmadığımız maç atmosferinin farklı olduğu yerlerde de zorlandığımız yerler oldu. Derbi maçlar bizim için çok önemli."
Okan Buruk: "Milli takımdan dönen oyuncular derbi tarihine yakın dönecekler diye düşünüyoruz. Dönen oyuncuları rejenere etmeye çalışacağız."
Okan Buruk: "Cuesta, Osimhen ve Davinson diğer oyunculara göre Milli Takım arasından geç dönecek."
Okan Buruk: "Maç öncesi oyuncularıma 'Sizden galibiyet bekleyen ve hayatını sizin galibiyetinizin üstüne mutlu geçirmek isteyen bir çok insan var. Onlara karşı sorumluluklarımız var.' dedim. Bundan sonraki haftalarda bu mentaliteyle devam edeceğiz."
Okan Buruk: “En ufak şeyde de bir cezanın bizi beklediğini, özellikle beni beklediğini biliyorum! Fenerbahçe maçı sonrası demokratik bir konuşma yaptım hiçbir şey olmadan 1 maç ceza aldım. Anayasa mahkemesi var, AİHM var. Hakkımı arayacağım. Hakemi beğenirim ya da beğenmem buna kimse karar veremez."
Okan Buruk: "Çevremde 'Kafana takma, moralli ol' diyorlar ama ben zaten hiçbir şeyi kafama takmıyorum."