- 9 Temmuz 2011
- 34.150
- 29.126
- 2.533
Okan Buruk: "8 puan önemli bir tuzak. Kanmamalıyız. Kendi oyunumuza, başarımıza, galibiyetlerimize odaklanmalıyız."
Okan Buruk: "Kaybettiğiniz anda genel olarak tepkileri doğru buluyorum. Çok yadırgamıyorum ama sezonun devamında buralara gelebileceğimizi düşünüyorduk. Çok çalıştık, çalışmadan olmuyor."
Okan Buruk: "Mauro Icardi'nin olmaması bizim için bir boşluk, taraftarımız için bir boşluk. Icardi'yi özlüyoruz. Takımın lokomotifi Icardi'ydi aslında."
Okan Buruk: "Icardi için Yener hocamızın ön görüsü, yeni sezona hazırlık. Sakatlık 6-8 ay sürebilir. Lisansı askıya alma düşüncemiz yok ama yabancı sayısı ve Avrupa'daki kadro durumu önemli. Doktorun raporu belirleyici olacak."
Okan Buruk: "Osimhen bana dendiği an ben 'Tamam' dedim, hiç düşünmedim bile. '3 forvetimiz olacak ne yapacağız?' diye hiç düşünmedim. Direkt sistemler üzerine düşündüm. Osimhen'i çok istedim. İnşallah sezon sonuna kadar da başarılara imza atacaktır."
Osimhen'in bonservisini almak ister misiniz?
Okan Buruk: "Tabii ki çok da isterim. Onun isteği de sezon sonuna kadar bizimle olmak. Devre arasında herhangi bir ayrılma düşüncesi olmadığını çok net biliyoruz. Zaten sezonu burada bitirmek istediğini kendisi de teyit ediyor.
Satın alma konusunu gündeme getirmenin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Ekonomik açıdan da doğru değil. Şu an çok erken. Şu an magazin yapıyoruz, gündemi meşgul ediyoruz."
Okan Buruk : “Transferde en az 2 oyuncu almayı düşünüyoruz. İlk olarak savunmaya ve ön tarafa oyuncu bakıyoruz. Burada gidecek oyuncularda belirleyici olacak.”
Okan Buruk: "Hakim Ziyech'in rakipleri çok formda. Aldığı süreden memnun olmadığını söyledi. Transfer dönemi açıldıktan sonra bazı görüşmeler yapacak. Ayrılmaya yakın durumda."
Okan Buruk : “Zaha’nın devre arasında dönme ihtimali yok. Bizim oyuncumuz zaten sezon sonunda bakacağız.”
Okan Buruk: "Mikautadze’yi 3 senedir takip ediyoruz. Çok beğendiğim bir oyuncu. Oyuncuyla hiç görüşmedim. İlla bunu istiyoruz diye hiçbir oyuncuya yaklaşmıyoruz. Elimizde önemli bir kadro var. Bu kadroya, bütçemize göre kimleri alabiliriz diye bakıyoruz."
Dybala- Kabore- Kolo Muani - Skriniar?
Okan Buruk: "Bir şey yapıyorsak gizli gitmesi gerekiyor. Oyuncu ismiyle konuşmayacağım. Beni rahatsız ediyor. Her şey çok açık yapılmamalı, böyle olunca Galatasaray daha çok para harcamak zorunda kalıyor. İsimler üzerinden gitmeyelim lütfen."
Okan Buruk: "Zaniolo çok yetenekli, üst düzey bir oyuncu. Girdiği maçlarda skora katkı veriyor. Bizde kalsa onu hem kanatlarda hem forvette kullanırdık. O da bizim oyuncumuz. Önümüzdeki sene bizle beraber olma şansı var."
Okan Buruk: ''Artık konuşulmuyor 'Yapı' kelimesi. Gördüğüm o. Ben saha içerisinde kalmaya devam ediyorum!''
Jesus-Ismail Kartal- Mourinho hangisi zorladı sizi?
Okan Buruk: "Jesus, Türkiye dışında her yerde kazandı. Önemli bir teknik adam. Ismail hoca başarılıydı, ikinci oldu ama önemli başarıydı. Mourinho'nun Türkiye'ye gelmesi önemli şans. Üçü de çok kaliteli."
Okan Buruk: "Bu seneyi şampiyon olarak bitirmek istiyorum. Özellikle Mourinho'nun önünde ligi bitirmek, onun önünde olmak tabii ki bizim teknik adamlar için önemli bir şey. Önemli bir şans aslında Türkiye futbolu için."
Okan Buruk: "İçimden başka bir şey geçmiyor. Amacım burada yıllarca kalıp, başarılar kazanmak. Galatasaray zaten çok büyük bir takım!"
Okan Buruk: "Bu sezon ana hedefimiz UEFA Europe League'de final oynamak. Finale çıkmak istiyoruz. Buna göre de takımımızı kuruyoruz"
Okan Buruk: "Bir moda ülkesindeyiz. Moda ülkesinde olunca ayakkabılar konuşulabiliyor. Çok yaratıcı şeyler de çıkıyor. Hoşuma da gidiyor. Birçok farklı 'edit' yapıyorlar, ben de gülüyorum, eğlenceli ama ayakkabıları giymekten vazgeçmem."

Okan Buruk: "Bu yıl Beşiktaş maçında 4-4-2 başlayacaktım. Icardi - Osimhen şeklinde. Ben bunu Mertens'e anlatırken 'Mister tamam biliyorum problem yok sen hiç şey yapma' dedi. Bu tür oyuncuların olması, neredeyse hoca olgunluğunda olması çok önemli. Aile olarak da büyük enerji veriyor. Eşi Kat de, oğulları Ciro da çok önemli. Kerem'in, Kaan, Davinson'un çocukları hep geliyor gidiyorlar. Bunlar çok güzel. Biz bunu hep seviyoruz, çok istiyoruz. Antrenmanlarda onların olmaları... Başta da benim oğlum Ali Yiğit var."
Okan Buruk: ''Mertens bir yıldız. Buraya gelmeden önce de öyleydi. Maçta gördüğünüz Mertens nasılsa antrenmanda da öyle. Her oyuncu öyle olmaz!''
Arda Güler'i ister miydiniz?
Okan Buruk: "Tabii ki herkes iyi oyuncuları takımında ister ama onların da Real Madrid gibi takımlarda oynamaları da sevindirici. Keşke daha çok Türk futbolcu yurt dışında oynasa. Türk futbolunun gelişimi açısından bunu önemsiyorum."
Okan Buruk: "Arda Turan ile ortak yanımız Galatasaray'ın içinden gelmemiz. Fatih Hoca da aynı şekilde, önemli oyuncuydu. Teknik direktör olarak önemli başarılar yakaladı. Benim için baktığımızda yine ben hem oyuncu hem teknik direktör olarak burada önemli bir hizmet ettim. Arda'da da aynı potansiyeli görüyorum. Çok iyi gidiyor, üstüne koyarak gidiyor. Galatasaray için Arda gibi bir ismin gelecekte Galatasaray'ın önemli teknik direktörlerinden biri olacağını düşünüyorum ve buna da kendisi basamak basamak çıkarak geliyor. Arda çok sevdiğim bir kardeşim. Onun başarısı beni her zaman mutlu ediyor. Aynı şekilde Selçuk İnan çok başarılı bir şekilde geliyor. Kazanarak geliyor. Oyunu ve takımı oturttu. Geçen sene kümede tuttu. Selçuk İnan da çok güçlü bir şekilde geliyor. Galatasaray'ın bu anlamda ileriye dönük teknik direktör anlamında çok büyük şansları olduğunu düşünüyorum. Burak Yılmaz'ı da teknik direktör olarak çok beğeniyorum. Bu üçlünün tekrar futbolun içinde olması önemli."
Okan Buruk: "Elias Jelert, 21 yaşında ve geleceği olan bir oyuncu. Üstüne koyarak gidiyor, çok çalışkan. Jelert, verdiğiniz paraları çıkarabilecek bir oyuncu."
Okan Buruk: "Ayın 13'üne kadar Nelsson ile elimizde bir süre var. Ondan tekrar antrenman performansını daha yukarıya çekmesini bekliyorum. Ondan sonra da o ne istiyor, ayrılmak mı, kalmak mı istiyor. Biz onu seviyoruz. Ben biraz antrenman performansını daha yukarıya çekmesini ve tekrar o formaya aday olmasını bekliyorum."
DHA