GSC Haber Okan Buruk: "Önemli kadro kurduk, bunu kullanmamız gerekiyor"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1772307462910.webp

Okan Buruk: "Önemli kadro kurduk, bunu kullanmamız gerekiyor. Bununla ilgili eleştiri alıyoruz, maçı kazanmazsanız bu eleştirileri alıyorsunuz. Bazen maç maç oyuncu değiştiriyoruz, buna mecburuz. Bazen oyuncu dinlendirdiğimiz anlar oluyor. Yoksa oyuncuları kaybedebiliriz. Hem çok transfer yapalım, hem kadro geniş olsun ama oyuncu değiştirmeyelim olmuyor..."

Okan Buruk: "Oyuncularım fedakarca ellerinden geleni yapıyorlar. Destekleyen seyircimiz vardı. Oyunda bu gücü hissettirdik. Önemli bir galibiyet oldu."

Okan Buruk: "Çok hoşuma gidiyor Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek. 3 günde 1 maça çıkıyoruz ama bu zorlu fikstürde sakatlıksız kazanarak çıkmak çok iyi oluyor."

Okan Buruk: "Her maçın atmosferi farklı. Bu tür maçları devamlı oynamıyoruz. 5-2 kazandıktan sonra ikinci maça ne psikolojisiyle gideceksiniz, her zaman oynamıyorsunuz, değişik bir psikoloji oluyor. 11'e 10'dan sonra kafa karışıklığı oldu. Rakip de bizden daha iştahlıydı. Birinci golden sonra onların oyuna sarılmaları, istemeleri, bizim cevap veremememiz... Juventus maçında oynadığımız oyun eleştirilmeyi hak eden bir oyundu. O oyunu oynuyorsanız ve rakip size rahat bir şekilde iki gol atıyorsa, eleştirilirsiniz. Ben de soyunma odasında oturup kendimi gözden geçirdim. Oyuncularımla dün de bunu paylaştık. İstemediğimiz bir şeyi yaşadık ve tecrübe. Bu tecrübeleri de çok yaşamayalım. Bir sonraki tur için bizim adımıza ders olacak bu. Bu da Liverpool maçı."

1772310298178.webp

Okan Buruk: "Singo'nun özellikleriyle, oynadığı oyunla, savunma anlamında, oyuna topu sokma anlamında üst düzey bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Birçok mevkide katkı sağlıyor. Sağ bek, stoper, Orta sahada da iyi bir izlenim verdi bize. Bu kadar yönlü, bu kadar atlet oyuncunun kadromuza olması bizim için mutlu edici."

Okan Buruk: "Beşiktaş maçıyla ilgili talebimiz olmadı. Çıkacağız oynayacağız."

Okan Buruk: "Oynadığımız döneme göre baktığımızda, formda olan bir Liverpool vardı oynadığımızda. Biz oynadıktan sonra üst üste çok maç kaybeden, kendi kalitesinin altında sonuçlar almışlardı. Tekrar yükselişe geçtiler. O zamana göre daha oturmuş bir kadro ama aynı kadro, aynı oyuncular, aynı sistem. Neler yapabileceklerini biliyoruz. Biz de benzer bir kadroyuz, bazı oyuncular eklendi. Bundan önceki turu nasıl geçtiysek... Juventus favoriydi, turu Galatasaray geçti. Yine aynı şekilde Liverpool favori ama biz turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Bu seviyede hata yapmamak gerekiyor. Maçın içerisindeki konsantrasyonunu kaybetmemek gerekiyor. Bunu Juventus maçında yaşadık. 11'e 10'dan sonra konsantrasyonu, rakibin önemini düşünmediğinizde sizi cezalandırıyorlar. Bizim için ve Türk futbolu için kritik. Son 16'dayız ve seviniyoruz ama hedefimiz burada bitirmek değil. Çeyrek finale çıkmak istiyoruz."

Okan Buruk: "Yunus Akgün ve Sallai'nin Beşiktaş maçına hazır olacağını düşünüyorum."

Okan Buruk: "Eleştirilere rağmen dengem iyi dengem bozulmadı. Ben bir ipin üzerinde yürüyorum. Eğer Galatasaray gibi bir takımda oynuyorsanız göz önünde oluyorsunuz."

Okan Buruk: "Bazen çok mütevazi olduğun için eleştiriliyorsun diyorlar fakat ben buyum Okan Buruk olarak. Başka biri de olamam zaten. Hata yapsam da Galatasaray için yapmaya çalışıyorum."

Okan Buruk: "Kötü olduğunda birinci sorumluluğu alacak kişi benim. Ama ben şunu özellikle istiyorum; benim oyuncularımın kimse kafasını karıştırmasın. Oyuncularımıza destek olsunlar... Çok az süre kaldı. Ligde lideriz, Kupa'da birinciyiz, Avrupa'da son 16'dayız. Hatalar tamam ama oyuncular fazla etkileniyor eleştirilerin dozu arttığında... Hakarete gittikçe... Etkilendikleri yerler oluyor. Biz alışığız ama oyuncular değil. Ne olursa olsun takıma destek olmak gerekiyor. Eğer eleştiri varsa kötü bir şey varsa bana söyleyebilirler..."

yani önemli kadro kurdun ama genc oyuncular bu kadronun bir parcasi degil, yaseri son dakikalar oynat nhaga hic oynatma, misal ilkay girdi de ne katki sagladi bu macta? Nhaga en azindan deli gibi kosup oynamaya calisirdi.

Mesele önemli kadro kurmak değil hocam, asıl mesele o önemli kadroyu oynatabilmek. Kenardaki oyuncuları maçlara hazır hale getirebilmek. Sara, Yunus, Barış, Lemina bir maç iyiler, üç maç kötüler.
İlkay, İcardi, Kaan hiç hazır değiller sene başından beri.

Rotasyon yapmak için kulübedekilerin de formda olması gerekiyor.

Bu takım sadece ön alanda presle maçları çeviriyor. Duran toplarda, kanatlardan ortalarda çok başarısız.

Ve 3 senedir bu takımda bir Allah'ın kulu şut çekmiyor kaleye. Çeken de dağlara taşlara çekiyor.

Önemli kadro kurduk bunu kullanmamiz gerek diyen hocamız oyuna bagkur emeklisi 2 fosili aliyor ve bunlardan umutlanıyor,fıkra bukadar

Dogru söylüyor hoca

Cl lig ve kupa seklinde ilerledigimiz senaryo da kesinlikle rotasyon sart

Konya macinda yapilan rotasyon da dogruydu

Okadar adam alinsin ama sürekli ayni oyuncular oynasin,bu sekilde olmaz olmamali

Rotasyonu korkmadan uygulamak lazim

Jk maçı bizi ya kenetleyecek ya da dağıtacak gibi bir hal var takımda

Sen İlkay'ın gönlünü hoş tut hocam, Lemina'yı, Icardi'yi küstürme görevin bu. Kodamanları kullan.

Maç boyunca takım dikine tek bir pas atmadı, Osimhen'e ileride üç top gelmedi. Asprilla 5 dakikada 3 kere dikine katetti ama sen gençleri boşver.

knk o zmn nıye ilkay icardi fln alıyon yeni topcuları alsana

eee seni tutan mı var hoca
Sane yine rezalet ama oyundan aldığın yok. Aspirilla yı 10 dk oynatıyorsun
Orta saha yol geçen hanı ama Nhaga tek dk süre almıyor...

Geri
Üst Alt