- 16 Haziran 2010
- 202.371
- 154.196
- 6.838
Okan Buruk: "Yaser Asprilla 90 dakika oyunda kaldı, başarılı performansı vardı."
Okan Buruk: "Ben artık takıma odaklanmak zorundayım. Yarın Avrupa listesi verme zamanı. Bugün bir oyuncu getirdik, daha önce iki oyuncu getirdik. Arada 2 gün var. Yani burada... Net olarak bizim açımızdan eksik bölgeleri tamamlamaktı, bir ölçüde yaptık. Yarın daha net şekilde, yeni gelen oyuncularımız imzayı attıktan sonra düşüncemiz bu şekilde..."
Okan Buruk: "Önemli bir kadroya sahibiz. Önemli oyunculara sahibiz. Başarılı kadromuz var. Singo döndü... Bir transfer gibi de Singo oldu. Çok şükür kadromuz tamamlandı. Yeni oyuncularımızla kadro yarışı tekrar başlıyor."
Okan Buruk: "Galatasaray Spor Kulübü'nün bu sezon harcadığı bonservisler, maaşlar… Osimhen'i tek başına aldığınızda bonservisine ve maaşına verdiğiniz para ile bir takım kurma şansınız var bunla. Bunları göz ardı etmemek gerekiyor. Singo, Uğurcan, Sane, İlkay gibi de…"
Okan Buruk: "Aslolan saha içi performansı. Çok fazla transfer yaptığınızda kimse size kupa vermiyor. Önemli olan takımımıza odaklanmak, oyuncuları geliştirmek, futbolumuzu geliştirmek. Benim işim bu. Transfer şeyinden artık çıkıp oluşturduğumuz kadroyla performans vermeyi bekliyorum."
Soru: "Sizce kadro yeterli mi?"
Okan Buruk: "Biz Kasım ayında ekstra eksilme yaşadık. Galatasaray'ın harcadığı bonservis ve maaşları üst üste koyduğunuzda yani... Hep söyledim. Bunları göz ardı etmemek gerekiyor yani. Her takımın bütçesi var, bütçenize sadık kalmanız gerekiyor. He bunu delebiliyor musunuz, delenler var. Ceza alma şansınız var. Eğer belli limit üstüne gittiğinizde Avrupa'da ceza alabiliyorsunuz. Daha önce ceza alanlar oldu. Her şeyi transfer yapın demek üzerinden gitmemek lazım. Bu konulara da hakim olmak gerekiyor."
Okan Buruk: "Kadro rekabeti için transferler önemliydi. Bundan sonra artık saha içindeki başarılara odaklanacağız. Sadece transfer odaklanmak, sadece transfer üzerinden yaşamak istemiyoruz. Galatasaray'ın genlerinde olan, damga vuran bir Galatasaray ortaya çıkacak."
Soru: "Hocam son olarak Can Armando Güner?"
Okan Buruk: "Siz transfer dosyası şeyi açtınız herhalde? Görüşmeler sürüyor. Sezon sonu için zaten anlaşıldı, şu anki gelişiyle ilgili görüşmeler sürüyor." (A Spor)
Okan Buruk: "Orta saha için arayışlarımız oldu. Devre arası transferi kolay bir şey değil... Siz istediğinizi her zaman alamıyorsunuz. İstediğimiz oyuncular olmadı. Elimdeki oyunculardan daha iyi olmadıktan sonra transferi yapmanın anlamı olmadığını söylemiştik. Genç bir oyuncuya gittik burada. Renato, ileriye dönük yatırım. Kadromuza girecek."
Okan Buruk: "Renato Nhaga dışında şu anda gözüken bir transferimiz yok."
Okan Buruk: "Şu an saha içine odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten iyi niyetli bir; başkanımız, yönetimimiz ve bizim önemli çalışmalarımız var. Her zaman istediğiniz oyuncuyu almanız kolay olmuyor. Bazen para verip alamadığınız oyuncular oluyor."
Okan Buruk: "Bundan önce de bunları yaşadık. Bu filmin sonunu hep mutlulukla bitirdik. Yine bunu yapacağız %100 inanıyorum. Artık sadece sahaya odaklamalıyız. Transferden çıktığımız her dönem Galatasaray başarılı maçlar ortaya koymuştur."
Okan Buruk: "Singo'nun süre alması önemliydi. Maçların gidişatına göre görüp Juventus maçı için kararı vereceğiz. Singo önemli. Sallai gibi versatil bir oyuncumuz var. Onu çok yerde kullanabiliyoruz."
Okan Buruk: "Altimira, ilgilendiğimiz oyunculardan biriydi. Kulüp yerine vermeme kararı almıştı zaten. Güncel bir şey yok."
Okan Buruk: "Bazen istedikleriniz olmuyor. Transfer böyle. Bir yerde satılan bir markete girip bir şey almıyorsunuz. Oyuncu var, kulüp var. Birçok denge var. Bunların hepsi olmayabiliyor ya da olabiliyor. Genç oyuncuyu buraya getirmek de zor oluyor."
Okan Buruk: "Beğendiğimiz, hepimizin çok beğendiği genç oyuncu vardı 3 tane, 3'ü de gelmedi. 'Ben Premier Lig'e gitmek istiyorum' diyorlar. Türkiye'yi düşüş olarak görüyor genç oyuncular."
Okan Buruk: "Eleştiriler haklı mı, haklı. Kimseye haksızsın diyemezsiniz ama burada da sezon başından beri harcanan inanılmaz büyük para var, bunu kabul etmek gerekiyor. Galatasaray para harcamadı, oyuncu almadı diyemezsiniz. Osimhen'i kimse hayal etmezken büyük bölümü peşin parayla alındı. Kimse yanlış anlamasın ne yönetimi koruyorum, bu benim haddime de değil. Ben Galatasaray teknik adamı ve Galatasaraylı olarak bunu anlatıyorum..."
Sportif direktör ya da profesyonelle çalışma düşünceniz var mı?
Okan Buruk: "Ben bir teknik direktörüm. Bunun kararını veren ben değilim. Teknik direktör olarak kendimle alakalı kısmı yapıyorum. Tecrübelerimi takıma aktarmak istiyorum. Diğer iş benim karar verdiğim bir şey değil. 3,5 sene önemli tecrübeler yaşadım."