- 16 Haziran 2010
- 193.958
- 137.466
- 6.478
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'de konuk ettikleri Konyaspor'u 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.
Okan Buruk: "Puan farkını 6'ya çıkardık. Bizim için moral oldu."
Okan Buruk: "Frankfurt maçında iyi oynarken soyunma odasına 3-1 yenik durumda girdik. Bugün iyi oynamadan 2-0 öne girdik. İyi olan kazanmak. Puan farkını artırmak. Ama daha iyi olmalıyız."
Okan Buruk: "Daha çok topa sahip olabilirdik. Çözümleri daha net bulabilirdik. Rakibin zaman zaman baskıları vardı. Aslında bu baskıları çözerek de attığımız goller oldu."
Okan Buruk: "Son 15-20 dakika, defansif anlamda büyük sıkıntılar yaşamasakta rakibimize şut atma fırsatı verdik. 1 tane de gol yedik. Ama bugün değerli olan, önemli olan bizim kazanmamızdı. Mental yorgunluk vardı, maç içinde gördük. Beklemediğimiz bir mağlubiyetti deplasmanda."
Okan Buruk: "Maçın aynı günü gelen veriler çok doğru olmuyor aslında. Bize gelen koşu mesafesi değerlerinde Frankfurt maçında iki takımın da 119 km koştuğu yönünde. UEFA'nın doğruluğunu yanlışlığını tartıştığımız bir maç daha var, PSV-USG maçı, USG orada 144 km koşmuş olarak gözüküyor. Herhalde tüm maç koştular. PSV de 141 km koşmuş gözüküyor. Kalecinin 12-13 km koşması lazım buna göre. UEFA'nın sitesindeki verilerde yanlış veriler var."
Okan Buruk: "Avrupa'daki başarısızlığı da gerçekten objektif olarak değerlendirmek gerekiyor! Beklenti çok fazla, bu beklentiyi de yaratan biziz. Bu ümidi veren de üzen de biziz. Kendimizi bu konuda affetmeyeceğiz. Ama sonraki maç geliyor, onu unutup tekrar kalkmalısınız! Bizim de hedeflerimiz büyük, küçük değil! Bu hedeflere ulaşamadığımız zaman, istemediğimiz sonuçlar alınca üzülüyoruz.."
Okan Buruk: "Süper Lig'i kazanmak normalleştirilmemeli. Çok büyük yatırımlar ve transferler yapılıyor. Bir sürü farklı hocalar, ekipler geliyor. Yabancı kaliteli teknik adamlar da geliyor uzun süredir. Şampiyon olmak Süper Lig'de normal bir şey değil, çok önemli. Siz kazandıkça normalleştiriyorsunuz, insanlar 'Türkiye'de nasıl olsa kazanıyorsun' diye düşünüyor. Kazanamayan da var. Her sene her takım şampiyon olmuyor. Bunu normalleştirmemek lazım."
Okan Buruk: "Victor Osimhen’in ufak ağrıları var. Alanyaspor maçında kadroda olmasını umut ediyoruz. Liverpool maçında sahada olmasını bekliyoruz."
Okan Buruk: "Atletik performans ekibimiz eleştiriliyor. Sadece Türk oldukları için eleştiriliyorlar. Ben ekibime güveniyorum, inanıyorum. Şu an 4. senemizdeyiz. Geçen sene 55, ondan önce 56 maç oynamişız. Avrupa Şampiyonası zamanını da eklediğimizde 70 maça çıkanlar vardı. Bu oyuncuları iyi hazırlıyoruz ki Türkiye'nin en az sakatlanan takımiyız. Ekibimin başarısına inanıyorum."
Okan Buruk: "Avrupa'da oynarken, ligdeki tempo gibi olmuyor. Her hafta düşük tempoda oynarken, bir anda çıkıp Avrupa'da yüksek tempoda maç oynuyorsunuz. Türkiye Ligi'nde bu kadar cezalandırmıyorlar. Frankfurt'un golleri atmasına biz yardım ettik, onlar da cezalandırdılar."