GSC Haber Okan Buruk: "Rakibimizin gol yedikten sonra daha çok pozisyon vereceğini biliyorduk"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1762382156170.webp

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ajax'ı 3-0 mağlup etmeleri sonrası basın toplantısında konuştu.

Okan Buruk: "Liverpool maçıyla oyun ve öz güven olarak iyi şeyler başladı. İlk 3 maça baktığımızda doğru ve sabırlı oyunu oynadığımızı düşünüyorum. Rakiplerin artılarını eksikerini bilmek çok önemli oluyor. Rakibimizin gol yedikten sonra daha çok pozisyon vereceğini biliyorduk. Ajax çok erken gol yiyordu ama bugün geç yediler. İlk yarı kanat oyuncusu ile oynamadılar, topa sahip olmada zaman zaman onlarda kaldı. Ancak çok fazla pozisyon vermedik. İkinci yarı hücumda hamle yapmak için Barış Alper Yılmaz ile başlamak istedik. Herkes çok iyi oynadı."

Okan Buruk: "İnsanların yarın işe, okula giderken duyacağı gurur çok önemli... Türk futbolunun geleceği için bu puanlar çok önemli, bu yüzden de çok sevinçliyim."

Okan Buruk: "İki tane çok önemli forvete sahibim; Victor Osimhen ve Mauro Icardi."

- Avrupa arenasında görücüye çıkan bir hoca olmaya başladığınızı düşünüyor musunuz?

Okan Buruk: "Sparta Prag'a elenmemiz, AZ Alkmaar maçları... Önceki senelerde Avrupa’da önemli başarısızlıklar yaşadığımızı hep kabul ettim. Sorumluluk benimdi. Frankfurt deplasmanında iyi başlamadık ama Liverpool maçı ile takım olduk. Yeni transferler, takımın oluşması ve birliktelik yakalanması... Bunlar zaman alıyor.. Şu anda da kendi geleceğimden çok Galatasaray’ın geleceği ve hedefleri benim için ön planda. Ben sadece Galatasaray’ı düşünüyorum."

Okan Buruk: "Türkiye'de en yakın rakibimize 4 puan fark attık, Şampiyonlar Ligi'nde 9 puan yaptık. Mutluyum."

- Sneijder'in maç öncesi övgüleri

Okan Buruk: "Wesley Sneijder, Galatasaray için çok değerli ve çok önemli bir oyuncu. Galatasaray'da önemli bir efsane oldu. Bizim için çok değerli. Buradan ona sevgilerimizi gönderelim."

Okan Buruk: "Osimhen'le olmaktan mutluyuz! Yazın bizim için hayaldi. Bu hayali gerçekleştiren insalara teşekkür etmek gerekiyor. Başta başkanımız Dursun Özbek, Abdullah Kavukcu önemli bir rol oynadı. Tüm yönetime bu anlamda teşekkür etmek gerekiyor."

okadar eleştirilerden ders alıp ucl de dogru oyunu buldun hocam ama şu kadroyu neden dar tuttun 4 tane transfer hakkın varken

Her maç sonrası ertesi maçı sadece kazanmayı düşündüğümüzü açıklamak ayrı bir motive ediyor

Heis tebrik ederim. Bu arada ben bu kadar yeteneksiz Ajax hiç görmedim Bireysel yetenek olarak aşırı vasat Ajax standartına göre değil mi?
Evet 1 senedir tokezliyorlar ve iyi transferler yapamiyorlar finansal durumlarindan dolayi. Suan izledigimizde Ajax'ta en iyi oyuncu Weghorst yani gerisinin yetersiz olacagini buradan anlayabiliriz.

Bu takim kirilgan ve hem kalite eksikligi var hemde genc oyuncularin tecrube eksikligi var. Bugun bunu iyi analiz edip durumdan iyi faydalandik diyebilirim.

Sneijder:

"Victor Osimhen yıldız oyuncu. Osimhen, Napoli ile anlaşmazlığa düştüğünde, Galatasaray onu o sezon kiralamayı başardı. Bu zaten büyük bir gösteriydi, ancak kimse kulübün onu bir yıl sonra kalıcı olarak devralacağını gerçekten beklemiyordu."

Sneijder'e göre Galatasaray'ın oyununu en iyi şekilde yoğun, hızlı ve atak futbolu olarak tanımlayabiliriz. "Topu kaybettiklerinde genellikle çok fazla baskı uyguluyorlar, ancak bazen bunu kompakt bir blok oluşturmakla değiştiriyorlar. Topu kazandıktan sonra, ışık hızında bir kontra takip ediyor."

"Ajax savunması takımın en güçlü kısmı değil, bu yüzden Osimhen'le elleri dolu olacak. Galatasaray orta sahanın gerçek Şampiyonlar Ligi seviyesinde olduğunu düşünüyorum. Aslında onların gerçek bir zayıflığı olduğunu düşünemiyorum. Ancak yinede birşey demem gerekirse o da savunmadır. Büyük maçlarda bazen gereksiz hatalar yapıyorlar."

"Kulübün Avrupa'nın her yerinde taraftarı var. Bu maç Türkler tarafından son derece önemli görülüyor. Üç maçtan aldığı altı puanla Galatasaray'ın durumu gayet iyi. Liverpool'dan sonra kendilerine olan güven o kadar büyük ki Ajax'a karşı tekrar üç puan bekliyorlar. Benim her zaman harika bir bağ kurduğum fanatik taraftarları var. Şüphesiz çok ses getirecekler."

- Sneijder'in maç öncesi övgüleri

Okan Buruk: "Wesley Sneijder, Galatasaray için çok değerli ve çok önemli bir oyuncu. Galatasaray'da önemli bir efsane oldu. Bizim için çok değerli. Buradan ona sevgilerimizi gönderelim."

Okan Buruk: "Osimhen'le olmaktan mutluyuz! Yazın bizim için hayaldi. Bu hayali gerçekleştiren insalara teşekkür etmek gerekiyor. Başta başkanımız Dursun Özbek, Abdullah Kavukcu önemli bir rol oynadı. Tüm yönetime bu anlamda teşekkür etmek gerekiyor."

Geri
Üst Alt