Okan Buruk: "Sağ bek, orta saha ve hücum hattına transfer düşünüyoruz"

İlk 11 de 4 oyuncu yenilenmeli zaten. 4 tanede yedek olursa olur
Şimdi 4 oyuncu 11 e konulunca şampiyon olan kadrodaki 4 oyuncu yedeğe geçiyor. Yedekten sürekliliği olan 4 oyuncu ile birlikte yedekte 8 tane derli toplu adam oluyor. Alt yapı dan da Cl için 4 oyuncu yazarsak yedekte 12 tane halihazırda oyuncu var demek. Bundan sonrası da giden oyuncu olursası olur. Atıyorum kerem zaha tete zaniolo hep birlikte gitti yunus geldi. Oraya 1 ya da 2 oyuncu alınabilir. Defanstan Nelson ya da davinson dan biri gitti emin geldi bir oyuncu takviye edilir.

Sağ bek alınca mesela Kaan hala takımda, orta saha alınca dayı hala takımda Berkan hala orada. 10 numara alınınca mertens hala orada olacak.

11 sağ bek, 11 8 numara, 11 10 numara, 11 sol bek belki, yedek 9 numara... Kalanlar oyuncu giderse olur...

Hocanın açıklamalarının yabancı oyuncu transferlerine yönelik olduğunu zannediyor ve umuyorum. Oğuz Aydın, Yasin Özcan filan alınsa da rotasyon için düşünülecektir; iyi performansla formayı kaparlarsa ne ala.

Kontenjan itibariyle, mevcut yabancı kanat oyuncularından sadece biri kalmadan yenisi alınmaz, alınmamalı...

box to box ve driplingle çıkabilen orta saha elimizde olmayan ve en çok aradığımız orta saha oyuncusu.
Lucas Torreira yi nasıl anlatırsınız?
Bence gayet box2box bir Adam - biz onu baya defansif oynamıyoruz. Top hakimiyeti'de fena değil.

12 yabancılı kadroda oldukça zorlanacağız. Oyuncu göndermekte çok zorlanacağız bazılarını üzerine para verip göndereceğiz. Bence yedeğe kimse alınmamalı elde yeterince yedek olacak oyuncu var.

Lucas Torreira yi nasıl anlatırsınız?
Bence gayet box2box bir Adam - biz onu baya defansif oynamıyoruz. Top hakimiyeti'de fena
evet box2box olarak tanımlayabiliriz ama kesici rolünü ona verdik.takımın arkasını toplamak 1. görevi. sonuç olarak skor katkısı yok ,yanına zımba gibi bi orta saha koyarsak torrerianın da verimi artacaktır hiç şüphesiz (skor olarak). nasıl ki melo tam bir 6 numarayken yanında selçukla beraber ikisi de skor anlamında show yapmıştı, torreirayı tam olarak melo olarak tanımlayabiliriz.aradığımız oyuncu prime selçuk yani. fenerden koy fredi bize sonra izle ikisinin oyuna olan katkısını mesela. yoksa katılıyorum top hakimiyeti oyuna topu sokuşu falan yerinde.

evet box2box olarak tanımlayabiliriz ama kesici rolünü ona verdik.takımın arkasını toplamak 1. görevi. sonuç olarak skor katkısı yok ,yanına zımba gibi bi orta saha koyarsak torrerianın da verimi artacaktır hiç şüphesiz (skor olarak). nasıl ki melo tam bir 6 numarayken yanında selçukla beraber ikisi de skor anlamında show yapmıştı, torreirayı tam olarak melo olarak tanımlayabiliriz.aradığımız oyuncu prime selçuk yani. fenerden koy fredi bize sonra izle ikisinin oyuna olan katkısını mesela. yoksa katılıyorum top hakimiyeti oyuna topu sokuşu falan yerinde.
Tam da bu noktada senin gibi yanılgıya düşüyor büyük çoğunluk. Elmander' in varlığı sayesinde -Uğur Meleke tabiriyle- adeta 4-5-2 oynuyordu o takım. Emre ve Engin kanat değil, sağ ve sol dış orta saha oyuncusu gibi oynamak suretiyle Melo-Selçuk ikilisini rahatlatıyorlardı. Elmander' in olmadığı maçlarda ise kanatsız sistem ve merkezdeki zaafiyet nedeniyle hücum üretkenliği ile birlikte takım defansı da düşüyordu; bkz GS-TS: 1-1, 1 puanı enayice yapılan bir penaltı sayesinde zor kurtarmıştık...

O takıma kıyasla, hem kanat oyuncularının orta saha meziyetleri hiç yok gibi bir şey, hem de İkinci forvet olarak -Mertens farklı yönleriyle faydalı olsa da- fizik güç ve tempo bakımından Elmander muadili biri yok takımda. Dolayısıyla prime Selçuk İnan' ı hortlatıp getirsen, mevcut kadroda Demirbay' dan fazlasını yapamazdı. Torreira' nın yanına 6-8 rolünü paylaşacağı biri lazım. Aslında temposu bir tık daha yüksek olsaydı, tam aranan kan Kaan' dan başkası değil. Doğru bir transfer yapılamazsa da işin yine ona kalmasını muhtemel görüyorum...

Tip olarak bence 2 adet orta sahaya ihtiyaç var:

Bir tanesi prime dönem Selçuk İnan 50 metreden bile araya salabilecek, 70 metre ters top atabilecek, dikine oynayan, ayağı top yapabilen. Bir tanesi de Badou Ndiaye gibi topla giden ama top ayağına yakışan, pas atabilen; topa bomba muamelesi yapmayan bir adam. Gedson itinin ilk seneki hali gibi bir profil.

Bu 2 adam + Torreira ile CL deplasmanlarında oyunu tutabiliriz.

Oyunun iki yonunu oynayabilen
bos alan buldugunda topu tasiyabilen
defans arkasina ve diyagonal pas dagitabilen
hava hakimiyeti olan
MeloKarab%C3%BCk.JPG

Kamp söylemi epey tekrarlanmaya başladı. Şaşırırım açıkçası yetişir ise. Gerçekten ne kadar bir bütçe var merak ediyorum.

Tabii ki mümkündür.

- Sağbek,
- 6-8,
- 10,
- Yedek forvet...

An itibariyle yerli oyuncuyla dolduramayacağın bu dört mevkiden bir veya ikisine yabancı oyuncu transfer etmezsen tutarsın; bunlardan hangilerini mevcut ve yeni alınacak yerlilerle idare etmeyi seçersin? Yeni bir yabancı sağbek transferinin öncelikli olduğu herkesin malumu, hoca da onayladı; Dubois as sağbek olmayacak yani.

Bana kalsa Mertens' i şahane bir törenle uğurlar, Zaha' yı da en uygun şartlarda paketlerdim. Dubois' yı da sağbek ve solbek ilk yedeği olarak takımda tutardım o vakit. Bu arada Ziyech' i sözleşme şartları ve yetenek paketi sebebiyle tutardım ki gitmek ister, 3-5 bonservis getirirse ona da güle güle deyip yeni bir yabancı kanat oyuncusu bakardım...

Geri
Üst Alt