- 16 Haziran 2010
- 203.984
- 156.034
- 6.838
Okan Buruk: "Tek maça odaklandığımızda bizim için farklı oluyor. Hep önde oynadık!"
Okan Buruk: "Maçın başından beri çok istedik, Allah da karşılığını verdi."
Okan Buruk: "Bir şey bitmedi daha şampiyon olmadık! Şampiyonluk gibi kutlama burada, bir yerde o beni rahatsız etti. Bizim çok ciddi şekilde oynayacağımız 3 maç var!"
Okan Buruk: "Rakibimizi çok iyi tanıyoruz. Onlar da bizi tanıyor ama mental ve fiziksel olarak çok büyük üstünlük kurduk!"
Okan Buruk: "Birinci beklentimiz, 3 orta saha bekliyordum. 3 orta saha beklentim vardı Fenerbahçe'den. 4-2-3-1, Talisca'nın ikinci forvet gibi olduğu sistemle oynadılar. Oyun kurmamız çok rahat oldu. Topa rahat sahip olduk. Geçiş oyununu biliyorduk. Her pozisyonda uzun top denediler. Penaltı pozisyonunda kontra presi kırdılar ve araya 1 top yedik. Baskımızı her zaman gösterdik onun dışında. Rakibimiz çok iyi tanıyoruz. Mental olarak da fiziksel olarak da çok büyük üstünlük kurduk."
Okan Buruk: "Fenerbahçe'ye bundan sonra oynayacağı maçlarda başarılar diliyorum."
Okan Buruk: "Birçok takım bizim gibi kendi liginde puan kaybedebiliyor. PSG'den tut… Bayern Münih kaybetmiyor, onlar 3-0'dan döndü ama. Onlar da kaybediyor diyecektim. Onlar ümitlendirip sonra kazanıyorlar." (gülerek)
Okan Buruk: "Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp liglerinde oynayan bütün takımlar puan kaybedebiliyor. Qarabağ ve Bodø/Glimt gibi takımlar kendi ülkelerinde hem şampiyonluğu kaybetti hem de sorlandıkları yerler oldu. O yüzden çok fazla maç oynadığımız için bence tek maça düştüğümüzde çok fazla odaklanacağımızı hep söylüyordum. Bu hafta bu oldu."
Okan Buruk: "Bazen maç kaybedilebilir, oyuncu değiştirilebilir, farklı oyuncular kullanılabilir. Bunlara mecbursunuz. Onu yapmadığınız yerde sakatlıklar başlıyor. Bir de takım içi dengeler için, herkesin mutlu olması için, burda tabii ki oyuncuları mutlu olması için oynatmıyoruz, zaten çok iyi ve çok kariyerli oyuncular. O yüzden bu değişimleri yapmamız gerekiyor, bu riskleri almamız gerekiyor. O yüzden puanlar kaybettik ama herkes bu puanları kaybedebiliyor."
Okan Buruk: "4 sene üst üste şampiyonluk rekorunu egale edersek, ben bunu futbolculuğumda Fatih Hocamızla yaşamıştım. Tabii ki bunu tekrar teknik direktör olarak yaşamak çok değerli olur. Hedefimiz de üst üste 5. şampiyonluk olur."
Okan Buruk: "İnşallah Galatasaray'ın hocası olarak 4. şampiyonluğu kazandıktan sonra üst üste 5. şampiyonluğu da oyuncularıma hedef olarak gösterebilirim."