GSC Anket Okan Buruk Şanslı mı Yoksa İyi Hoca mı?

Okan Buruk Şanslı mı yoksa Iyi Hoca mı?

• Kullanılan toplam oy
    187
İyi hoca ama şuan formsuz.

Ayrıyetten takım üstündeki tam olarak bir disiplin sağladığını düşünmüyorum.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Taktik çeşitlilik ve derinlik olarak çok kötü
Kafasındaki oyuna göre oyunculardan beklentileri çok kötü, hatta hayalperest
Kadro seçiminde fena değil
Kadroda alternatif çözümler oluşturmada iyi
Değişiklikler ve oyunu okumada çok kötü
Rakip analizde kötü
Oyun gidişatına göre yaratıcı çözümlerde çok kötü
Fizik yükleme olarak ve sezon planlaması olarak iyi
Genel havayı ve psikolojiyi yönetmede iyi
Oyuncularla iyi geçinmede, oyuncu psikolojisini yönetmede iyi ama bazen bu disiplinsizliğe neden oluyor

Kötü hoca değil belki ama şanslı olduğu net. Böylesi bir bütçe kimseye bahşedilmedi 2, buçuk senedir.
Avrupa'nın en iyi forvet hattı kuruldu -kendi söylemi- Icardi sakatlandı belki ama Bats'ı yolladın Morata'yı aldın.

Sonuç, anamızın liginde zar zor Sivasspor Kasımpaşa galibiyeti filan.

Böyle bir kadro ile calistigi icin cok sansli, öyle olmasa büyük ihtimal ya tekrar basakin basina gecerdi yada belki orta sinif bir avrupa takimi calistirirdi.

Başlığın forumda olması bile garip bence, siz hayatınızda iş yerinde hiç başarısız bir dönem geçirmediniz sanırım?

Çok iyi ve çok karakterli 6-7 futbolcuya denk geldi tüm olay bu, ilk şampiyon olduğu yıl Beşiktaş'a kaybettiğimizde bunu dağa bayıra yazmıştım. Kendisi değişimi zor kabullenen ve tek planı olup onu çok iyi uygulatan bir hoca. Ligde 2025 şubat itibariyle ondan iyi hoca yok ama bu lig için çok iyi olması onu iyi hoca yapmıyor sadece panzehirini biliyor.

Galatasaray’a geldiği ana kadar şansla geldi demem. Ama takımımızda görevde olduğu süre içinde çok şanslıydı. Kadro süper, camia/taraftar süper, yönetimde E. Timur var. Güzel bir zamana denk geldi.

İyi hoca ama alternatif bir oyun planı belirleme konusunda eksik. Dünyada hiçbit takım senede 50 maç önde pres yapamaz. Bazı maçlarda takımı rölantiye alıp skora yatmalı bunun ayıp bir tarafı yok. Berkan-Kaan bekleriyle AZ gibi dinamik bir takıma karşı önde pres yapamazsın mesela

İyi, kötü diye ayırmıyorum hocaları. Başarılı ve başarısız diye ayırıyorum genelde.

Okan Buruk net olarak başarılı bir hocadır.

Burada anlatırken ekmek bandığımız hocalar oluyor ama çoğunun performansı bir iki dönem sonra sönüyor. Ha deseniz ki Eric Gerets gelecek, buyursun gelsin derim ama adam hocalığı bıraktı. Çok başarılı hocalar var Avrupa'da bazı proje takımlarında, taraftar baskısı olmayan vs..Bazı hocalar da var şampiyonluğa büyük liglerde oynamamış ama elindeki kadro ile başarılı olmuş hocalar var.Bunlardan biri de De Zerbi elindeki orta saha rotasyonu çok iyi.

1739612297819.webp

Defans hattı da muhteşem, 1,5 milyon euroya beke Amar Dedic çektiler, ha tutmayabilir. Sakatlıktan sonra nasıl döneceği konusunda deneme için uygun bir bonservis. Şimdi sen Zerbi'nin eline top kaybına meyilli oyuncu grubu verip de gel bu takımı yönet dersen adamın oynatmak istediği oyun ile saçma sapan bir sonuç elde edersin.

Transferde neler dönüyor bilmiyoruz. Her gün bir oyuncu ismi dönüyor, taraftarı oyalamak için mi yoksa beceremedikleri için mi bilmiyorum. Hocanın oynamak istediği oyun belli. Bu oyuna uygun oyuncular da belli. Diri, kuvvetli, fizik kapasitesi yüksek oyuncular öncelikle olmalı. Zaha,Ziyech tarzı oyuncularla bu oyunu oynayamayacağımız çok belli iken ezeli rakibine çalım atma adına bu şekilde transferlere girersen bir iki dönemi heba ettiğin gibi bazı maliyetlere de katlanmak zorunda kalırsın.

Hocanın eksik kaldığı kısımlar ve bence en önemlisi oynatmak istediği oyuna uygun olmayan oyuncuların alınmasına izin vermesi. Hoca istememesine rağmen alındığını düşünmüyorum ben. Özellikle menajerler tarafından kulübe önerilen oyuncu eğer oyun sistemine uyuyorsa alınabilir ama hiç aklında,notlarında olmayan oyuncularla ilgilenilmesi bana saçma geliyor.

Geri
Üst Alt