Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Zaha'yı forvet dene. İcardi'yi dinlendir arada. Kerem'i de yedek bırak sonradan girsin bundan sonra. Kerem'e güvenip plan yapılmaz. Devre arası bu takıma has bir on numara alın şutlayın Ziyech'i filan da boşa para veriliyor takımdaki yabancıların yarısına. Şuraya bak hala angelinosu ndombelesi ziyechi oliveirası forma girecek diye bekliyoruz. Zaha bile daha yeni yeni kıpırdıyor. O bile yüzde 40 şuan. Bu takıma asker alın.

Sezon boyunca ilk eleştirimdir, her maçta överim çünkü övülecek iş yapmıştır. Bu maç hariç.

- Angelino Bayern maçında gayet iyiydi, Kazımcan'ı oynattın. Kaybettirdin.
- Icardi iğneyle oynuyor, takımla antrenman yapmıyor. 3 maçtır ne gol var, ne bir şey. Demek ki iğneyle oynamanın bir anlamı yok. Icardi konusunda artık daha ciddi olmak gerekiyor artık.
- Kaleye uzaktan şut atan yok, herkes topu eline ayağına dolaştırıyor. Bir tek zaha şut çekiyor son 3 haftadır.
- Değişiklikleri bir türlü erken yapmayı beceremedik hocam. Rakip 7 defansla kapanıyor, biz hâlen tek forvet ileride takılıyoruz?
- Ceza sahası içine girmeyi öğrenmemiz lazım. Kapalı defansa karşı ya orta açacaksın ya da içeriye gireceksin. Kenardan içeri giren yok adam akıllı.

Lütfen biraz daha ciddiyet hocam, taraftar olarak arkanızdayız.

Artık bitiricilik konusunu çözmeliyiz bu kadar pozisyona girip bu kadar az gol atan takım olmaz. Bugün ilk yarı soyunma odasına 1-4 önde girebilirdik Kerem 2 tane, Icardi 1 tane, Ziyech 1 tane kaçırdı.

Oynanan futbolu normal karşılıyorum yorgunluk olacak ama bitiricilik konusunda sorun var Icardi bile 6 pas üzerinden kaleye vuramıyor, Kerem sürekli tavana vurmaya çalışıyor, Ziyech topu ayağından aşmasa gol olacak.

Bu sezon özelinde genel olarak başarılı buluyorum ama bitiricilik ve rotasyon konularının üzerinde düşünmesi gerekiyor Okan hocanın. Rotasyon yapılması gereken maçlara aynı kadroyla çıkıp yapılmayacak maçlarda denemeler yapıyoruz bu da takımı biraz etkiliyor. Mesela oyuncu tercihi olarakta ilginç bir Abdülkerim'den sol bek çıkarma ısrarına girmiş durumda Angelino'yu oynatmaması ciddi manada anlamsızdı bu maç özelinde. Keza Kerem'i de 10 numarada etkisiz hale getiriyoruz bunun da üzerinde düşünülmesi gerekiyor kadroda oturtması gereken önemli konular var Okan hocanın. Net olan şey ise Abdülkerim'in sol bek Kerem'in ise 10 numara olmadığı. 10 numarada Ziyech ve Mertens rotasyonunu oluşturmalı Kerem'i de en kötü sağ kanatta kullanması lazım Zaha illa solda olacaksa.

kapalı savunmaya karşı oynanan rezalet oyunun 8 numara transferiyle pek bir alakası yok.

kaldı ki torreirayı 8 yapıp vecino 6 hamleside seti güçlendirecek bir hamle olmazdı.

set oyununda bu kadar kepaze olmamızın ana sebebi oyuncu profilleriyle alakalı.

sol bek ve sağ bekin hücum katkısı neredeyse sıfır. boey çoğu şeyi elit seviyede yapsa da top kesmeyi öğrenemedi. (sol bek zaten belli değil)

zaha ömrü boyunca bu kadar kapalı savunmalara karşı oynamadı, dribbling yeteneğini de berbat zeminlerde gösteremeyince pek bir numarası kalmıyor.

e sağ kanat ziyech/tete hazır değilmiş? kaldı ki iki kanatta da ters ayaklı oynatıyoruz, bence handikap. topla çizgiye inecek kanat yok.

kerem 10 numaradan nasıl bir kreatiflik bekleyebiliriz, ilk dokunuşu rezalet.

6 ve 8 numaralarının şut tehdidi de olmayınca hal böyle oluyor. planlama yanlış, geçen senede bu konuda berbattık.

Yok şu oynasin yok bu oynasın yok rotasyon neden yapmıyorsun bunlarin hepsi anlamsiz eleştiriler.
Bakambuyuda gördük diğerlerinide gorduk..
Bizim sorunumuz bu Anadolu maçlarında sahaya neden doğru yayilamiyoruz.yahu adamların ayağından top alamıyoruz.sanki hepsi maradona cildıricam arkadaş.sirf bu yüzden vasat Anadolu oyuncuları gözume Pele gibi geliyor.
Rakip kapanıyor eyvallhda adamlar açıldığı zamanda geride doğru duramadigimiz için topu alıp rakibi eksik yakalayamiyoruz.

İkincisi ise transferler. Geçen senede kapanan takımlara karşı zorlaniyorduk.ne kanatta ne orta sahada topla kateden adam yok.Nasil dengesini bozacağız bu takimlarin.topu alan tekrar geriye veriyor.Arkadas bir tane adam olmazmi bir kere sırtı dönük topu alıp adamı geçsin...mesela zaniolo bunu yapardı adam direk kaleyi düşünüyordu. eleştiri yapilacaksa bunlar üzerinden yapılmalıdır diye düşünüyorum.

Tüm gece düşündüm ve Okan Buruk hocamin teknik ekibine katılmaya karar verdim.

Forumda yönetimle bağlantisi olan beni Okan hocaya önerebilecek biri var mı? Büyük hedeflerim var takimi yukari tasiyabilirim

Çokça şu sorunu çözelim hocam. Soyle hata oldu hocam. gol kaçırma sorunu. Değişiklik sorunu hep böyle mesajlar okuyoruz heryerde Galatasaray taraftarından.
Geçen senede aynı yorumlar vardı. Bu çok ilginç birsey. Israrla taraftar bazı sorunları goruyo ve ısrarla hoca bunları duzeltmiyo. Anlamlandiramadigim birsey.
Mesela gol kaçırma sorunu. Bununla ilgili bir çalışma yapıldı mı bilmiyorum.
Değişiklikler sorunu halen yanlış değişiklikler ve ilk 11 ler görüyoruz.
Set oyunu problemi. Takım ne geçen sene ne suan atak yaparken düzenli planlı çalışılmış bir sekilde yapmiyo atakları. Allah ne verdiyse bilinçsizce saldiriyoruz. Tek çalışılmış şey ön alan presi oda her takım yemiyo bunu
Kenara inip topu ceza sahasının içine dışa doğru atamama sorunu ve ataklarda ceza sahasında kalabalık olamama sorunu.
Pas yapmaktansa kenarlarda iki stoper arasında boğuşan icardiye orta açma sorunu. Hadi bunu yapiyosun icardi 2 stoperi alıp götürürken ceza sahasi içinde golü yapacak adamın olmayışı
Bu sene baş gösterdi Keremi 10 numara deneme sevdası.
Daha bir dünya şey var sayabilirim.
Benim gördüğüm yıldızların bireysel performansları ile seni kurtarmazsa yandın. Oynadığımız oyun bu...
Hocamız mi iyi kadromuz mu kararı siz verin..

Takim boyu 80 metre ve uzun toptan baska bisey oynamayan bok gibi bir takima yenildik

Cozum bulmasi gerekirdi mac icinde
Bize uzun sıkan takımlar sorun yaratıyor zaten. Top bizde patladı mı önde basıp alma işi yatıyor. Hatay fb maçındaki gibi oynasa yenmiştik

Bizi cözen takimlar bize cok sikinti yasatiyor, hele o takimin hücüm.hatti hizliysa o vakit adamlarin beceriksiz olmasini beklememiz gerek.

Volkan takimini basit bir sekilde oynatti. Takimi kompakt bir sekilde sahaya diz di alanlari kapatti ve bizim yapacagimiz bol bol top kayiplarini bekledi, topu hep bize birakarak presi iki üc pasla kirip uzun top kullan di, kanatda hizli oyunculari olunca her gelisleri tehlikeli oldu.

Bizde maglum defans hattini inanilmaz öne kurunca sikinti üstüne sikinti yasadik. Okan hoca malesef her maci kazanmak istedi icin hep riskli futbolu tercih ediyor.

Ilk yari ne güzel beraberligi yakalamisin, ikinci yari daha sakin ve sabirli oynamamiz gerekirdi, risk almak istiyorsan 70 den sonra al, yedimiz ikinci gol 55. Dakikada geldi. Neden? cünkü yine top kayibi ve hizli kontra atak ile gol yedik. Top kayibi gereksiz ondanda daha kötüsü defansin o dakiklarda okadar önde olmasi dahada gereksiz.

Tamam pres futbolu oynatmak icin defansini da öne aliyorsun ama rakip takimin hizli oyunculari varsa bazen beraberligi de razi olman gerek. Onun icin simdiden diyorum Kopenhagen macini yenmemiz gerekiyorsa cok ama cok sikintili gececek. Cünkü hatay macinin kopyasini görecegiz

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Arkadaşlar bizde kaybedebiliriz.

Bazilarinizi anlamak çok zor gerçekten. Yenilgisiz sampiyonluk falan isteniyor sanırım

Yorumlara baktıkça üzülüyorum. Hocanın kredisi 2 maç galiba. Bi maç daha yenilsek istifa diyeceksiniz

Geri
Üst Alt