Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Toplama bir takım var bunu niye kabul etmiyoruz. Herşey tüm yapılanma doğruymuş gibi Okan hocadan mükemmeliyeti nasıl talep edebiliyoruz. Bitikleri oynayan bir camiaya gel sampiyon yap tüm engellemelere rağmen sonrasında beklentinin çok üstünde bir Avrupa performansı göster ama o öyle oldu bu bu sebepten oldu. Neden şunu soktun neden şunu cikarmadin. Hoca da hata yapıyor hoca da sıvıyor ama kadro oynuyor Okan hocanın bir numarası yok alt metinli mesajlar okumaktan bıktık arkadas.
Ne alt mesaji?
Iyi iste sen de hata yapiyor yazmissin. Yazmayalim mi?

0.03ten gol atmak bal değil mi bir noktada. Çok mu uçurum var onanin yumurtlamasiyla. Birinde de ordan çekilen 100 suttan 3 u gol olmuş digerinde de onana yumurtlamis ne fark var
Yaw adamlar paslasa paslasa kaleciyle karsi karsi kalmis atmis, digerinin zaten şut ozelligi var. Ziyech'in golleriyle bu 2 golu bir tutuyorsan pes.
Mesela Hatay da 2 defa geldi 2 gol oldu ama o goller buyuk oranda sansti.

Yaw adamlar paslasa paslasa kaleciyle karsi karsi kalmis atmis, digerinin zaten şut ozelligi var. Ziyech'in golleriyle bu 2 golu bir tutuyorsan pes.
Mesela Hatay da 2 defa geldi 2 gol oldu ama o goller buyuk oranda sansti.
Yaw GS normal şartlarda manuya kaç maçta öyle goller atabilsin ki ztn. Daha bir sene olmadı kadro kurulali. Gidebileceğinizi maksimuna yakın pozisyona giriyor ve çoğu zaman sanssisiz degerlendiremiyoruz. Ben buna itiraz ediyorum ama anlatamıyorum kendimi.

zaha ya yer acacagım diye kereme sövdürdügünü unutmamak gerek

Yaw GS normal şartlarda manuya kaç maçta öyle goller atabilsin ki ztn. Daha bir sene olmadı kadro kurulali. Gidebileceğinizi maksimuna yakın pozisyona giriyor ve çoğu zaman sanssisiz degerlendiremiyoruz. Ben buna itiraz ediyorum ama anlatamıyorum kendimi.
Benim de itiraz ettigim takimin dengeleriyle oynamasa Bayern +1 ve bu mac 3 puan olabilirdi.
Yakalamissin Sanchez Abdulkerim, bozma veya hadi bozdun hic olmazsa Sanchez'i sol stoper yapma, yine yakalamissin Torreira ve Kaan, bozma.

Kopenhag'in kadrosu Galatasaray'in kadrosunundan daha mi iyi ?
Kopenhag'i yenip guruptan çıkamazsak Okan Hoca başaralı falan degil bence.
Oyuncu degisikliklerini geç yaptıgı icin birden fazla maçta göz göre göre gol yedik.
Cesaretli diye yaptıgı taktiksel ve stratejik hataları eleştirmeyelim mi ?

Şampiyonlar ligi elemeside 2 tane en hazır takım çektik üstüne en zor 2'nci grup kurasını çektik yetmedi ilk maç çoğu oyuncu yok Kopenhag iç saha oynadık yetmedi Bayern ile 3-4'ncü maç en oynanmayacak dönemde oynadık yetmedi kışın en soğuk döneminde en son maç Kopenhag'a gidiyoruz bunlar yetmedi Kayseri dep, Antep dep, Antalya dep, Rize dep, Hatay dep Avrupa dönüşleri genelde hep Anadolu'ya gittik.

Şu an ligde eşit puanda olduğumuz rakibimizin en zor 2 maçında puan kaybetti bu hafta Karagümrükle iç sahada oynadılar Danimarka'ya gidiyorlar dönüşünde yine iç sahada oynayacaklar bunlar yetmiyor Konferans liginde rotasyonla oynuyorlar. Bunlar yetmiyor hakemlerle maçlar kazanıyorlar.

Tüm bunlara bakınca Okan Buruk çok büyük bir hoca başka bir hoca olsa çoktan 2 kulvarda birden havlu atılmıştı. Daha önce çok örneği var.

Tek ufak bir eleştiri o da olumsuzluk anlamında söylemiyorum bu sene yönetim daha iyi bir orta saha işini çözebilir miydi keşke olsaymış ama yinede canları sağolsun geçen sene iyi işler yaptılar devre arası yine yapacaklar.

Hoca içinde yapacağım ufak bir eleştiri Angelino yerine daha iyi birini tercih edebilirmiş ama ufak tefek olumsuzluklar illa ki oluyor.

Son düzenleme:
forumdaki bir grup üye maç başlar başlamaz Okan hocaya sövmeye başladı. 2-0 da iyice zıvanadan çıkıp hocayı yerden yere vurdular.

ama şimdi bakıyorum hocayı eleştiren kimse kalmamış forumda.
Hadi maçın heyecanı ile yaşı genç ergen diye tabir edilen kesim yapsa tamam. Ama maçın heyecanı da desek koskoca adamların bunu yapması düşübdürücü. Özellikle de @Recep Timur

Bundan bir 3 ay öncesine kadar yönetim hocayı taşıyor düşüncesi vardı Okan olmuş Ahmet, Mehmet olmuş bir şekil takım yoluna devam eder diye düşünüyordum şimdi tam tersi takımın starı hocaymış. Biz oyuncuları aldık diye bombayı hocanın kucağına bırakmamak gerekiyor oynayan oyuncuları oyununa uygun oyuncuları en önemlisi zamanında hazır etmek lazım.

Nelsson’u oynatmayacağım diye Kaan’ı orta sahadan kesti. Yine golleri yedikten sonra değişiklik yapmak aklına geldi. Ne rakibi doğru analiz etmiş, ne kendi takımını. Oyunu okuyamadığı da açık. Aslında lig takımlarına da çok faz açık ve kontra fırsatı veriyor. Kendisi yerine ortalama bir TD şu maçı alırdı.

Keşke kendisini de oyuncular gibi iki hafta kesme fırsatımız olsa. Belki neyi düzeltmem gerekiyor diye düşünmeye başlar, kendi planının harika olduğuna inanmak yerine.

Şampiyonlar ligi elemeside 2 tane en hazır takım çektik üstüne en zor 2'nci grup kurasını çektik yetmedi ilk maç çoğu oyuncu yok Kopenhag iç saha oynadık yetmedi Bayern ile 3-4'ncü maç en oynanmayacak dönemde oynadık yetmedi kışın en soğuk döneminde en son maç Kopenhag'a gidiyoruz bunlar yetmedi Kayseri dep, Antep dep, Antalya dep, Rize dep, Hatay dep Avrupa dönüşleri genelde hep Anadolu'ya gittik.

Şu an ligde eşit puanda olduğumuz rakibimizin en zor 2 maçında puan kaybetti bu hafta Karagümrükle iç sahada oynadılar Danimarka'ya gidiyorlar dönüşünde yine iç sahada oynayacaklar bunlar yetmiyor Konferans liginde rotasyonla oynuyorlar. Bunlar yetmiyor hakemlerle maçlar kazanıyorlar.

Tüm bunlara bakınca Okan Buruk çok büyük bir hoca başka bir hoca olsa çoktan 2 kulvarda birden havlu atılmıştı. Daha önce çok örneği var.

Tek ufak bir eleştiri o da olumsuzluk anlamında söylemiyorum bu sene yönetim daha iyi bir orta saha işini çözebilir miydi keşke olsaymış ama yinede canları sağolsun geçen sene iyi işler yaptılar devre arası yine yapacaklar.

Hoca içinde yapacağım ufak bir eleştiri Angelino yerine daha iyi birini tercih edebilirmiş ama ufak tefek olumsuzluklar illa ki oluyor.

Biraz fazla dramatimize etmemis misin Umut ? Iyi bir kadro var elinde belkide tarihimizin en iyisi. Ustelik, anadolu takimlari gercekten cok cok kotu yani lig bir kistas degil ama fikstur ve zorluklari konusunda katiliyorum. Bu noktada patlayabilecek cok hoca var. Bunun disinda, kritik/hedef maclari da kotarabilecek hocalarda var. Ben biraz sansimiz buyuk kisimda kalitemiz kalaninda ise hocanin tercihleri ile bu noktada oldugumuzu dusunuyorum. Biraz fazla epik ve dramatik olmus.

Nelsonu oynatmamasina yanliz saygi duyuyorum, mactan sonra da dedi, arkadan topnan cikmak istedim, nelson geri pascı

Biraz fazla dramatimize etmemis misin Umut ? Iyi bir kadro var elinde belkide tarihimizin en iyisi. Ustelik, anadolu takimlari gercekten cok cok kotu yani lig bir kistas degil ama fikstur ve zorluklari konusunda katiliyorum. Bu noktada patlayabilecek cok hoca var. Bunun disinda, kritik/hedef maclari da kotarabilecek hocalarda var. Ben biraz sansimiz buyuk kisimda kalitemiz kalaninda ise hocanin tercihleri ile bu noktada oldugumuzu dusunuyorum. Biraz fazla epik ve dramatik olmus.
Devre arası transfer döneminden sonra tarihimizin en iyisi olmaya aday derim şu an mevcut kadro bence en iyilerinden ama en iyisi değil.

Mancinin elinde Eboue-Riera-Telles bekleri Melo-Selçuk-Sneijder orta sahası Burak-Drogba forvet hattı varken rakibine şampiyonluk verdi. O dönem şampiyonlar liginde Juventus'u geçtik ama ligde koptuk.

Devre arası transfer döneminden sonra tarihimizin en iyisi olmaya aday derim şu an mevcut kadro bence en iyilerinden ama en iyisi değil mesela Mancinin elinde Melo-Selçuk-Sneijder orta sahası varken Burak-Drogba forvet hattı varken rakibine şampiyonluk verdi. O dönem şampiyonlar liginde Juventus'u geçtik ama ligde koptuk.

O noktada endiselerim var. En sevmedigim sey, hocalarin yani teknik insanlarin gecmis referans ve/veya takintilariyla transfer istemeleri. Angelinho bunun en bariz ornegi. Bak olmuyor iste. Bir profesyonel bunu ongormeli yani bu olasiligi da hesap etmeli. Tamam kiralik ancak maliyet ve kota yiyor bu oyuncu. Iyi niyetli oldugundan suphem yok ancak oyuncu o sisteme uymuyor ve cok muhafazakar yaklasiyor hoca kendisine. Buna bir iki ornek daha verebilirim, Bakambu gibi. Kisacasi, devre arasi 2-3 takviye/degisim sart eger ki CL'de devam edersek aksi halde buyuk bir degisime gerek yok yaza kadar. En kotu solbek ve bir ortasaha gibi.

Geri
Üst Alt