Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

3lu orta saha elestirilerine saygi duyuyorum ama katilmiyorum

Orta sahayi rakibe kaptirdigimiz mac sayisi 2’yi gecmez,ikisi de molde maclari

2’li orta saha oynadigimiz icin defansif sorunlari yasamiyoruz mesela ligde 17 macin 10’unda gol yemedik ligin en az gol yiyen takimiyiz

Oyun kurulumunda herhangi bir sorun yasamiyoruz rakip kim olursa olsun

Hucum anlaminda ise farkli oyuncu profilleri var kadro da ve pozisyon üretmekte zorlanmiyoruz,oyun olarak zayif oldugumuz bir macta bile pozisyon üretiyoruz

Cl de ilk 5’teydi takim pozisyon üretme ve kacirma da

En büyük eksiklik final paslari ve bitiricilik

Gecen sezon da ayni sikintilari yasadik ama basaksehir’a karsi atilan 7 golden sonra takima özgüven geldi ve bitiricilik konusunda rahatladik

Icardi’nin haftalardir sakat sakat oynamasina ragmen hala iyi durumdayiz,devre arasindan sonra icardi kendine gelecektir ve gol atmaya baslayacaktir bana göre

Hersey icardi’ye bagli degil tabiki ama oynamak istiyor bu yüzden devam ediliyor,yoksa bakambu veya baris’i kullanmis olsaydik son 5-6 macta daha fazla gol atardik

Geçen seneki takım bu seneki yoğun fikstürden çıkamazdı. Ekleme yapılması bu yüzden doğruydu. O takımda Rashica sezon boyu 30 resmi maça falan çıktı. Avrupa olmadığı için dinlene dinlene oynadılar tüm sezonu. Boey o rakama bu sezon daha Aralık ayı bitmeden ulaştı. Sinan Yılmaz gibi bazı yorumcu dostlarımız bu ezber yorumlarına son vermeli bu yüzden.

Temmuz ayından beri resmi maça çıkıyoruz. Ondan öncesi kamp ve hazırlık da maçları var. Yani 5-6 aydır maç yapıyor bu takım. Milli aralar hariç dinlenme de olmuyor. O sebeple çok iyi atlattık şu dönemi. Demirbay, Tete, Halil, Bakambu, Ziyech vs gibi isimler de bu saatten sonra daha çok katkı vermeye başlayacaktır. Oyuncular maç ritmini yakalamaya başlıyor oynadıkça.

Transfer sezonunun eylülün ortasında kapanması, buna ek hazır olmayan kaliteli oyuncu tercihleri bu sürecin böyle geçmesine olanak sağlıyor.

Cuma şu kupayı alalım sonra önümüz açık.

Adam hiçbirini doğru dürüst oynatmıyor. Hala bu oyunculardan fayda alacakmış. Senin torreiran bu gidişle sakatlanacak goreceksin ozaman verimi

GCMeXSNXgAAk-_L

Sevgili Okan Hocamıza güvenimin tazelendiği bir maç oldu. Hep eleştirilen taktik esneklik konusunda çok doğru bir manevra yaptı; zorlu UCL maçlarında bile taviz vermediği önde baskı anlayışıyla çıksaydık kötü durumlar ortaya çıkabilirdi; İsmail Kartal' ın tuzağına düşmeyip karşı hamle ile oyun bazında mat etti. Adil bir hakem yönetimi olsa rahat bir galibiyet alırdık...

Giderek artan sıklıkta olmak üzere kendisini ben de eleştiriyorum; Demirbay-Kaan tercihi mesela. Ancak biz içerde neler olup bittiğinden haberdar değiliz; belki Kaan' ın sürekli üst üste tam zaman oynamasında sıkıntı vardır veya takımda yedek stoper ve sağbek olmaması açısından tedbir gereği öyle düşünmüştür. Ki Demirbay' ın daha fazla süre alması gerektiğini de düşünüp söylüyordum zaten. Bunun gibi örnekleri başka eleştiriler açısından da çoğaltabiliriz...

4-3-3 dizilişine geçmemesini hep eleştiriyoruz ama bunun da bizim bilemeyeceğimiz bir sebebi olabilir. Geriye dönük değerlendirme yapalım. Ndombele transferinden hemen önce ''8-10 oynayabilecek bir oyuncu bakıyoruz'' demişti; öncesinde Kamada ismini de anmıştı mesela. Eğer mucize gibi bir şey olsa ve adam uçup kaçsaydı, ona 8.5 rolünü verecekti diye anlıyorum bunu. İstediği Paredes-Amrabat transferleriyle zerre ilgisi olmadığı gibi, 4-2-3-1 de forvet arkası olarak düşünse 8-10 vurgusu yapmazdı. Torreira' yı dripling ve önde baskı için çift yönlü oynatmak istediğini de net ifade etti...Yani işler istediği gibi gitse; Paredes (Amrabat)-Torreira-Kamada (Ndombele) gibi bir şey çıkacaktı ortaya ve 4-3-3 oynatacaktı...

Bakalım, istediği tipte birkaç oyuncu alınabilecek mi? Alınırsa ne gibi bir oyun tarzı düşünüyor?..

Her ŞL dönüşü deplasmana giden dünyadaki tek takım bizdik.

İsteyen açıp baksın.

Bunun dışında kendisine tek eleştirim olacak.

Hocam artık Icardi sinyal veriyor. Korkuyorum ki takımı da artık geriye çekecek. O bizim efsanemiz olacak ama, sakat oynamaya devam ederse hiçbir şey olamaz. Hem onun iyiliği, hem de takımımız için bir kesik yemesi lazım artık.

Feneri becerip çok sevdiği Galatasaray'ımızın müzesine bir kupa daha ekleyecek.

çok formsuz. fener maçında kaanı ve bakambuyu yarım saat erken oyuna alsa kontradan tek pasla gol atamayacağımızı düşünmeyen var mı?

kaan icardi'ye ne toplar atıyor tekte. icardi yürüyecek hali yok maalesef.

geçtiğimiz sezon şampiyonluk yaşadığımızda takımın bir sistemi, hücum anlayışı vardı.

bu sezon bizim takım ne oynuyor benim hiçbir fikrim yok.
ligde liderliğe ortağız ama diğer takımlar o kadar kötü ki bunu anlayabiliyorum.

şampiyonlar ligi'nde açık oynayan rakiplere karşı az çok bir şeyler yaptık ama sonuca ulaşmadı bu da.

okan hoca belli ki ön alan baskısı istiyor, zira lucas torreira'yı bile 8 numarada oynatıyor.
ama geçtiğimiz sezon milot rashica, dries mertens ve kerem aktürkoğlu ile yaptığı bu etkili baskıyı bu sezon wilfried zaha hakim ziyech ikilisi ile yaptıramıyor.

zira bu iki oyuncu da sahada o profili sergilemiyor hiç.
mauro icardi de aynı tempoda olmayınca rakipler o baskıyı kırıyor.

yani bunun olmadığı o kadar belli ki sanki bir tek okan buruk hoca bu durumu göremiyor.
ön alanda top kapıp geçiş ile gol atamıyoruz ama bari sahaya yerleşip set oyunu oynayalım desek bunu becerecek yetenekte oyuncularımız da yok.

okan hoca ne istediğine karar vermeli.
gerçekten amacı pres ve kontratak futbolu ise zaha, ziyech transferlerini neden yaptırdı bilemiyorum.

ya bu oyuncularla vedalaş ya da oyun anlayışını değiştir ve bu oyuncuları set oyununda verimli kullanacak 8 numara ile 10 numara oyuncu transferleri yaptır takıma.

Varlığına her gün şükrediyoruz hocam.

renklerine gönül verdiğin bu takıma Avrupa'dan kupa getireceğine de inancımız tam

bu sene olmazsa seneye, o da olmazsa sonraki sene.

O kupa senin ellerinde havaya kalkacak

Eksik olma

Geri
Üst Alt