Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Orta sahaya defansı kuvvetli yırtıcı bir herif almalıydık. Ndombele de aradığımız adam değil bence. Torreira dışında yumoş herif dolu orta saha. Üstüne bir de Berkan'ı yolladık. Orayı düzgün yapsak bu kadar geçiş yemezdik.

abi bana neredeyse her maç rakiplerin bizi alt edebilmek için belli başlı ciddi planları, çalışılmış stratejileri olduğu ve bunu uygulamak için canla başla çalıştığı, yani bizim gibi maçın genel bölümünde rastgele takılmadığı, rakip GS olduğundan haliyle ciddi bi taktik disiplin görüyoruz karşımızda,

bizde ise sanki iş biraz doğaçlamaya dönüyormuş gibi geliyor, bunu derken teknik heyete haksızlık ettiğime eminim yalnız maç bittiği zaman böyle tatmin edici boyutta organize, disiplinli bir oyun göremiyorum ya, kör müyüm anlamadım herhalde öyleyim. derbilerde bunu sağlıyoruz, ciddi maçlarda falan ama bu tarz maçlarda bilmiyorum…

sanırım haksızlık ediyorum biraz ama bu fikrim nedense değişmiyor, rus ruletine dönüyor illa ki maçlar bazı noktalarda..

Hoca belki takimdaki sorunlari , eksikleri görüyor ama buna cözüm üretemiyor, onun icin, oyun konusunda max bu kadar oynariz, sezon sonuna kadar oyuncularin eline bakacagiz. Takim oyunu ile degil oyuncu kalitesi ile maclari koparacagiz. Karsimiza sistem takim cikincada insallah herifler beceriksiz diye dua edecegiz.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

1 - 1.5 ay sonra kadroyu nasıl şekillendirecek merak ediyorum. Dün demirbay’in performansından sonra onu da kolay kolay kesemeyecek. 2’li os düşünüyorsa ndombele ligde çoğu maç yedek bekler. Zaha’yı aktürkoglu’nu kesemezsin. İlerde kadromuz genelde böyle olur bence

Mus
Boey - Nelsson - Abdül - Ange
Torreira - Demirbay
Ziyech - Aktürkoglu - Zaha
Icardi​

işte stoperler öne çıkamıyorum orta sahayı da öne itemiyoruz demek istiyor galiba renktaş

savunma 4lümüz ön alan presini tamamlayacak şekilde yerleşmiyor

dikkat et rakip kanatları veya santraforları orta sahaya gelince çok rahat top alıyorlar takip edilmedikleri için

molde maçları özellikle hep böyle geçti
Yav topu alan iki hareket yaptı diye 10 saniyede Sneijder yapan bir zihniyet var

Topun kıymetini bilen adam olunca da bir halttan anlamayan taraftar çöp yapıyor

Oyuncular da risk alınca geçiş yiyoruz, stoperler bir savunur iki savunur, her seferinde yapamazlar bunu.

Takım kompakt değil, en büyük sorun bu ve eğer büyük takım gibi oynamak istiyorsak topun kıymetini bilerek oynamalıyız. Alan ceza sahasına rasgele orta yapmamalı, sıfıra inmeyi denemliyiz çoğunlukla.

Yiyilen geçişlerin temel sebebi hücumdaki yanlış pas tercihleri.

Gectigimiz sezon da ilk haftalar ön alan baskimiz sikintiliydi

Bunun sebebi orta saha da 1 oyuncunun bosta kalmasi ama gecen sezon seri yaptigimiz dönem de özelikle basaksehir macindan itibaren orta saha da bosta kalan oyuncuya abdulkerim veya nelsson cikiyordu

Nelsson bu konu da pek iyi degildi hatta

Bence stoperleri bu konu da ikna edemedigi icin simdilik vaz gecti hoca

Ama ön alan baskimiz burda yazildigi kadar kötü degil

Trabzon macinda bu sekilde 2 gol attik kazandigimiz toplarla,antep macinda atilan ilk gol yine ön alan baskisi sonrasi geldi

Oynadikca gelisecegiz gecen sezon oldugu gibi bu konu da cok rahatim

okan hoca acaba,angelino zamanla toparlar diye düşünüp ısrarla 4lü savunmada kendisinimi kullanacak !!

verecegi karar bence cok önemli

Bu sezonun sakasi yok, bizim ve fenerin kadro kalitesi ( futbol degil) diger takimlara göre cok farkli yani makas acildi. Antalya iki tane atti macta yeniliyor, cünkü biri cikip biryesel caba ile golü atip fenere 3 puan kazandiriyor.

Onun icin lig uzun puan kayiplari olur biraz hikaye olur, gecen sezon kirdimiz galibiyet rekorunu bile bu sezon biz veya fener tazeleriz rakipler okadar kötü yani.

Onun icin bu sezon forma adaleti cok önemli ve kazanan takim degismez düsüncesi kafalardan kalkmali. Kim iyise oyatacaksin bu oyuncu bana darilir veya cephe alir demiyeceksin. Gereksiz puan kayiplari bizi bu sezon net sampiyonluktan eder.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Okan Hoca'nın bu sene işi çok daha zor. Dar kadroda herkesin beklentisi bellidir. Şimdi bir sürü yıldız ismi maksimum verimle idare etmek zorunda.
Rakiplerde iyi olunca fazla hata yapma lüksü de yok.

hocam seni destekliyoruz avrupa dahil kupalar kazanacağına dair inancımız sürüyor

ama allah aşkına bir şeyi yapma

takım kötü giderken sürekli hakeme böyle salya sümük saldırma

fatih hoca da yapardı bunu

gerçekten haksızlığa uğruyorsan yap da ortada bir şey yokken yapma şu meredi çünkü çok ama çok çirkin duruyor

avrupada aynı durumlarda kuzu gibi olup burada çıldırmanız da baya iki yüzlü duruyor söyleyeyim

Arkadaşlar bence kaybedince konuşalım. Bana göre oynattığı futbol iyi ama, hadi sizin için kötü diyelim.

Bu futbolla da gruptan çıkmayı başardı, buna rağmen eleştirilmesinden korkuyorum artık.

Başarı geldiği sürece eleştirmesek mi acaba?

Okan hocayı ister sevin ister sevmeyin Fatih hoca sonrası belki de Fatih hoca kadar büyük işler başarabilecek tek yerli Türk teknik direktördür. Medyanın geçen seneden beri yemek istemesi sürekli rezalet hakem performanslarıyla hocanın üzerine ihale bırakılmaya çalışmalarından ne kadar korktuklarını net anlayabilirsiniz. Ne olursa olsun destek verin başarısız da olsa hatada yapsa destek verin zaten hoca hatalarını görüp düzeltmeyi bilen bir insan inatlaşması yok belki kısa vadede yine hatalar yapacaktır ama uzun vadede imkansıza kadar zorlayacak bir hoca olacaktır.

9 maç 7 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet(Ortalama puan: 2.44, Atılan gol: 20 Yenilen gol: 5)
1- Trabzonspor 0-0 Galatasaray
2- Galatasaray 2-1 Beşiktaş
3- Başakşehir 0-7 Galatasaray
4- Fenerbahçe 0-3 Galatasaray
5- Galatasaray 2-1 Trabzonspor
6- Beşiktaş 3-1 Galatasaray
7- Galatasaray 1-0 Başakşehir
8- Galatasaray 3-0 Fenerbahçe
9- Galatasaray 2-0 Trabzonspor
Daha iyisi yok...

Arkadaşlar bence kaybedince konuşalım. Bana göre oynattığı futbol iyi ama, hadi sizin için kötü diyelim.

Bu futbolla da gruptan çıkmayı başardı, buna rağmen eleştirilmesinden korkuyorum artık.

Başarı geldiği sürece eleştirmesek mi acaba?
Gruptan çıkar 2. turda elenirsek bu sefer de çeyrek final oynatamadı diye dalarlar.

Yapılanma açısından iyi bir yabancı hoca gelseydi duruma uygun ona da sabretmezlerdi.
Zaten sorun burada X bir yabancı hoca gelse 5-6'ncı ayda gönderilsin denilecek şu an Manchester United'ın yerinde olsak Ten Hag için her hafta istifa tagları açılırdı adamlar yenildiği maçtan sonra bile destekliyorlar bu kültür yokken yabancı hocaya karşıyım.

F6auaFkWAAAWmia

Geri
Üst Alt