Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

İlk yarıdaki oyun için hocayı ve takımı kutlarım. Belki golü bulup öne geçsek takım rölantiye geçecek ve bu kadar yorulmayacaktı ama olan tutmadı.
Hocanın bu maçtaki hatası değişikliklerde geç kalmasıydı. İkinci golü yemesek yine 3 puan alabilirdik.
2'nci gol tribünlere de yazar oyuncular topu alınca auuwww, auuuu, uuuu gibi garip sesler çıkarmasalar daha rahat olacaktı. Böyle devam etsinler 2 gün sonra topu niye kimse ayağına almıyor diye izleyip dururlar.

ya siz nasıl futbol izliyorsunuz gerçekten anlamıyorum özellikle sen arda

ilk yarı bittiğinde kuzenime mertens ziyech kerem üçlüsünden en az ikisini çıkarmazsa ikinci golu yeriz dedim çıkarmazsa baskıyı arttırırlar dedim ve ben sadece bir taraftarım!!!

harbiden bunu gördüğüne inanıp futbolcu değiştireceğine inandım burası cl dedim kesin görmüştür yapacaktır dedim
yaparsa maçın döneceğine inandım

hoca olarak para kazanan adam anca 55. dakika görmüş vayyyy beeee
ne oyun okuma bu ya
55 de görmüşte tam değiştirecekken gol yemişiz

şaka gibi resmen!!!!!!

Bu yüzden Taraftar gözüyle yapilmis bos bir yorum

Oyun olarak takim iyiydi ilk yari bu yüzden devre de degisiklik düsünmemesi normal karsilanacak bir durum

Dün pep de degisiklik yapmadi 0-1 girdigi devre de

Yapilacak tek elestiri var hoca icin oda ikinci yari basladiginda bakti tempo düstü 55’te degismeliydi

55’te cagirdim 58 de gol oldu dedi yani golün gelmesi o dakika da sansizlik

Takim oyun olarak da taktik olarak da rakibe göre daha iyiydi

Ön alan presini elestirenlere de cevabim maci tekrar seyretmeleri,buldugumuz en az 3 pozisyon ön alan baskisi ile geldi

Yok zaten 1 ay sonra çatır çatır futbol oynayınca gene buralar sessiz olur 14/14 yaparken ya da derbilerde şov yaparken 1 sayfa ilerleyen konu aksi bir durum olunca 20 sayfa ilerliyor. Bugün bende eleştiriyorum oyuncu değişikliğini 55 gibi yapabilirdi geç kaldı ama yapacak bir şey yok.

1 sene önce o kadar hakem operasyonuna rağmen Okan hoca hariç şampiyon yapamayacağını cümle alem biliyor başka hoca olsa geçen sezon kırmızı yiyip 6-7 maç takımın yanında olamazdı. 1 ay sonra tekrar buralar sessizliğe bürünür 5-6 kişi mesaj atar.
Beni de tek rahatsız eden konu şu oyuncu değişikliği. İlk yarıda oyuncu değiştirilemez diye bir kaide yok. Keşke şu hazır olmadığımız ilk maçta Bayern denk gelseydi. Direk rakiplerimize karşı daha hazır halde olmak avantajlı olurdu. Açıkçası 0-2 sonrası bu geri dönüşü beklemiyordum. Bunu yapabildiğimize göre hazır hale geldiğimizde buralar yine bize kalır.

Beni de tek rahatsız eden konu şu oyuncu değişikliği. İlk yarıda oyuncu değiştirilemez diye bir kaide yok. Keşke şu hazır olmadığımız ilk maçta Bayern denk gelseydi. Direk rakiplerimize karşı daha hazır halde olmak avantajlı olurdu. Açıkçası 0-2 sonrası bu geri dönüşü beklemiyordum. Bunu yapabildiğimize göre hazır hale geldiğimizde buralar yine bize kalır.
Manchester deplasmanı bir şeyler koparırsak iyi olur sürpriz bir beraberlik ya da galibiyet içerideki Manu maçını final yapar.

Sorun şu ki biz rakibi Real gibi ceza sahasına hapsetmedik. Sürekli git gel yapılan oyunda 10 kişilik rakip bizden 10 km fazla koştu. Umarım anlarsınız diyerek aklınca insanlara gerizekalı muamelesi yapıyorsun. O yüzden senin dilinden konuşayım. Umarım sen de bu ilk yazdığımı anlayabilirsin.

Topla oynamalar

Gs 61
Kopenhag 39

Gs 505 basarili pas
Kopenhag 243 basarili pas

Sadece bu istatistiklerden bile rakibin topun pesinden kosmak zorunda kaldigini anlaman lazim

Bir kez daha istatistik paylastim,umarim bir kez daha anlarsin

İlk yarıdaki oyun için hocayı ve takımı kutlarım. Belki golü bulup öne geçsek takım rölantiye geçecek ve bu kadar yorulmayacaktı ama plan tutmadı.
Hocanın bu maçtaki hatası değişikliklerde geç kalmasıydı. İkinci golü yemesek yine 3 puan alabilirdik.

Yapilan en dogru yorum bu

Kusursuz futbol zaten yoktur eleştirmek normal Guardiolo'da eleştirilebilir 3 milyar euro bütçe ile 7 sene sonra Şampiyonlar ligini alabildi... Ama kalkıp Guardiolo'ya o kadar bütçe ile bunca zaman niye alamadın kötü hoca mı diyorum demiyorum.

Guardiola uç örnek. Sen iyi bir hocaysan ilk maçından farkını gösterirsin. Örnek vereyim mesela Postecoglou herkesin gözünde en iyi ihtimalle PL'de orta sıra takımı olur denilen Tottenham'a üstelik en iyi oyuncusunu kaybetmişken gelir gelmez çatır çatır top oynatmaya başladı. Sonuçlardan bağımsız takımdaki her oyuncunun rolü ve ne yapmaya çalıştıkları belli. Bizse 2 senedir Torreira ve Icardi'nin insan üstü işleriyle bu noktaya kadar gelebildik. Şahsi fikrim şu an Okan Buruk bu seviyenin hocası değil. Ve bu kadar yatırımı bu hocaya teslim ederek hata yaptık. Bunu geçen sene iyi oynuyoruz denilen zamanlarda da savunuyordum şimdi de savunuyorum.

Topla oynamalar

Gs 61
Kopenhag 39

Gs 505 basarili pas
Kopenhag 243 basarili pas

Sadece bu istatistiklerden bile rakibin topun pesinden kosmak zorunda kaldigini anlaman lazim

Bir kez daha istatistik paylastim,umarim bir kez daha anlarsin

O 500 pasın ne kadarının bizim yarı sahada ne kadar rakip yarı sahada yapıldıiğının farkını anlayabildiğin zaman tartışabiliriz bu konuyu.

Guardiola uç örnek. Sen iyi bir hocaysan ilk maçından farkını gösterirsin. Örnek vereyim mesela Postecoglou herkesin gözünde en iyi ihtimalle PL'de orta sıra takımı olur denilen Tottenham'a üstelik en iyi oyuncusunu kaybetmişken gelir gelmez çatır çatır top oynatmaya başladı. Sonuçlardan bağımsız takımdaki her oyuncunun rolü ve ne yapmaya çalıştıkları belli. Bizse 2 senedir Torreira ve Icardi'nin insan üstü işleriyle bu noktaya kadar gelebildik. Şahsi fikrim şu an Okan Buruk bu seviyenin hocası değil. Ve bu kadar yatırımı bu hocaya teslim ederek hata yaptık. Bunu geçen sene iyi oynuyoruz denilen zamanlarda da savunuyordum şimdi de savunuyorum.
Sadece 2 futbolcuyla şampiyon olamazsın öyle bir lig yok takımdan %90 alırsan şampiyon olabilirsin. Icardi'nin katkısı büyük Torreira büyük hatta Rashica ve Boey'de büyüktü ama necitece hoca onlardan bu performansı aldı burada taktir edilmesi gerekende hocadır.

Postecoglou'nu Avrupa'da Tottenham ile görmek lazım daha sezon başı geçen sene Jesus'da buralarda öve öve bitirilemiyordu uçan kaçan 100 golü geçecek futbol deniyordu sonuç sezon sonu 8 puan altımızda kaldı 2 maçta 6 yediler pozisyona giremeden maçları bitirdiler.

Kusursuz futbol zaten yoktur eleştirmek normal Guardiolo'da eleştirilebilir 3 milyar euro bütçe ile 7 sene sonra Şampiyonlar ligini alabildi... Ama kalkıp Guardiolo'ya o kadar bütçe ile bunca zaman niye alamadın kötü hoca mı diyorum demiyorum.
Reis adamın adını niye yanlış yazıp duruyorsun yav:asd:

Çok pozisyon bulup az pozisyon veriyorsak iyi oynuyoruzdur diye bir kaide yok bence

Hiçbir şart altında kompaktlaşamayan, sete oturamayan, dönenleri toplayıp rakibi baskı altına alamayan, takımca yekpare bir ünite gibi pres yapamayan, fiziksel anlamda ortalama Avrupalı rakiplere karşı yetersiz kalan bir takımın iyi oynadığından bahsedilemez

Ha bu kadroyla ve bu anlayışla belki 10 sene üst üste şampiyon da oluruz

Yok zaten 1 ay sonra çatır çatır futbol oynayınca gene buralar sessiz olur 14/14 yaparken ya da derbilerde şov yaparken 1 sayfa ilerleyen konu aksi bir durum olunca 20 sayfa ilerliyor. Bugün bende eleştiriyorum oyuncu değişikliğini 55 gibi yapabilirdi geç kaldı ama yapacak bir şey yok.

1 sene önce o kadar hakem operasyonuna rağmen Okan hoca hariç şampiyon yapamayacağını cümle alem biliyor başka hoca olsa geçen sezon kırmızı yiyip 6-7 maç takımın yanında olamazdı. 1 ay sonra tekrar buralar sessizliğe bürünür 5-6 kişi mesaj atar.
Bir yanım senin gibi düşünüyor Bir yanım da gecen seneki 14 maçlık seride 1 farkla ecel terleri döktüğümüz ikinci yarıları hatırlıyor. Bilmiyorum Okan hoca iyimi kötü mü ama bildiğim tek şey var oyuncu degisikliklerinde çok kötü ve geç kalıyor. Ayrica takımda kimse tam olarak nerde ne yapması gerektiğini bilmiyor. Bunları göz önüne alinca da senden cok faklı düşünüyorum..

okan hoca özeleştiri yapıp hatalarını düzelten bir adam bunu daha önce gösterdi lakin 2 konu var bunları inatla farkında degil ve değiştirmiyor

1-oyun okuma ve degısıklık konusu

2-derbiler haric her takıma aynı oyun mantıgı ve düşüncesiyle oynatması (b planı olmaması)

bunların farkında varması lazım artık

Çok pozisyon bulup az pozisyon veriyorsak iyi oynuyoruzdur diye bir kaide yok bence

Hiçbir şart altında kompaktlaşamayan, sete oturamayan, dönenleri toplayıp rakibi baskı altına alamayan, takımca yekpare bir ünite gibi pres yapamayan, fiziksel anlamda ortalama Avrupalı rakiplere karşı yetersiz kalan bir takımın iyi oynadığından bahsedilemez

Ha bu kadroyla ve bu anlayışla belki 10 sene üst üste şampiyon da oluruz
Okan hocanın oyun sisteminde bunlar hiçbir zaman olmayacak sanırım

Ya da olması için ortasahada anguissa, torreira, casemiro 3lüsü falan aynı anda olmalı sanırım

Geri
Üst Alt