Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Bir yanım senin gibi düşünüyor Bir yanım da gece seneki 14 maçlık seride 1 farkla ecel terleri döktüğümüz ikinci yarıları hatırlıyor. Bilmiyorum Okan hoca iyimi kötü mü ama bildiğim tek şey var oyuncu degisikliklerinde çok kötü ve geç kalıyor.
Hoca Molde ve bu maçta değişiklik konusunda geç kaldı ama bazı maçlarda maçı kazandırdı. Konyaspor maçını değişiklik yüzünden kaybetmiştik Adana Demirspor maçını değişiklik sayesinde kazandık, Beşiktaş maçını değişiklik yüzünden kaybetmiştik. Kadıköy'e Berkan + Barış ile çıktı gene kazandık. Beşiktaş maçında Kerem yerine Barış ile başladı o maçında kaderini değiştirdi. Genel anlamda iyi ama son maçlarda hocada değişiklik konusunda formsuz biraz zaman tanımak lazım bir yandan da ilk yarı futbolu devam eder mi diye düşünmüş olabilir ama fiziksel olarak Mertens'in kalması hatalıydı belki Tete > Mertens yapılabilirdi.

Sadece 2 futbolcuyla şampiyon olamazsın öyle bir lig yok takımdan %90 alırsan şampiyon olabilirsin. Icardi'nin katkısı büyük Torreira büyük hatta Rashica ve Boey'de büyüktü ama necitece hoca onlardan bu performansı aldı burada taktir edilmesi gerekende hocadır.

Postecoglou'nu Avrupa'da Tottenham ile görmek lazım daha sezon başı geçen sene Jesus'da buralarda öve öve bitirilemiyordu uçan kaçan 100 golü geçecek futbol deniyordu sonuç sezon sonu 8 puan altımızda kaldı 2 maçta 6 yediler pozisyona giremeden maçları bitirdiler.

Vallahi geçen sene gayet de 2 futbolcuyla şampiyon olduk bence. Icardi veya Torreira DK sonrası uzun süreli bir sakatlık falan yaşasaydı açık ara geriye düşerdik. Mühendislikte bus factor denilen bir kavram vardır. Bir projenin kaç çalışan kaybedilirse tehlikeye gireceğini hesaplamak için kullanılır. Bu takımın da bus factor'ü 2'dir ve bu oyuncular da Icardi ve Torreira'dır. Bu adamlar olmazsa oyunumuz 1 2 değil belki 10 seviye falan düşer. Neyse bahsettiğim olay zaten sonuçlardan bağımsız. Biz uzun yıllardır bilinçli bir futbol oynamıyoruz. Kimin ne yapmaya çalıştığı belli olmayan karman çorman günlük performanslara bağlı

O 500 pasın ne kadarının bizim yarı sahada ne kadar rakip yarı sahada yapıldıiğının farkını anlayabildiğin zaman tartışabiliriz bu konuyu.

Rakip yari saha da,kendi sahamizda,sag tarafta yapilan paslar da,sol tarafta yapilan paslar da,isabetli uzun paslar da ve kisa paslar da yani anlayacagin pas istatistiklerin tamaminda iki kati fark atmisiz

Uefa resmi sitesinde girip bakabilirsin

Bence elestirmek icin yanlis argüman secmissin bunu kabul et

Heralde aciklayici olmustur yazdiklarim anlamissindir diye düsünüyorum

Sadece pas istatistikleri degil bu arada kosu mesafesi disinda hepsinde bizim üstünlügümüz var

Yani rakip topun pesinde kosmak zorunda kaldigi icin dogal olarak kosu mesafesinde önde

Tipki real-union örnegi gibi

Vallahi geçen sene gayet de 2 futbolcuyla şampiyon olduk bence. Icardi veya Torreira DK sonrası uzun süreli bir sakatlık falan yaşasaydı açık ara geriye düşerdik. Mühendislikte bus factor denilen bir kavram vardır. Bir projenin kaç çalışan kaybedilirse tehlikeye gireceğini hesaplamak için kullanılır. Bu takımın da bus factor'ü 2'dir ve bu oyuncular da Icardi ve Torreira'dır. Bu adamlar olmazsa oyunumuz 1 2 değil belki 10 seviye falan düşer. Neyse bahsettiğim olay zaten sonuçlardan bağımsız. Biz uzun yıllardır bilinçli bir futbol oynamıyoruz. Kimin ne yapmaya çalıştığı belli olmayan karman çorman günlük performanslara bağlı
Geçen sene gayet bilinçli bir futbol oynuyorduk dünyanın hiçbir liginde taktiksiz 14/14 yapabilen bir takım yoktur. Her maçta Icardi de yoktu Torreira da Sivasspor'da Berkan-Barış, Kadıköy'de Berkan-Barış demek ki hoca dokunuşu ister kabullenin ister kabullenmeyin daha iyisi yok. Hataları var mı var eleştiriyoruz oyuncu değişikliğinde geç kaldı diye bu maçta Molde maçında da söylemişimdir 11 maçta 8 galibiyet 3 beraberlik almış gayette başarılı...

Icardi veya Kerem atsaydi, bunlarin hicbiri gundem olmayacakti. O yuzden agir elestirmek yersiz. Ama tabi ki 2-3 soru sormak istiyorum:
1. Icardi neden hala bu kadar kilolu?
2. Kerem ile Ziyech neden 10 dk kanat degistirdi?
3. Tete veya Baris Alper yerine neden Ziyech ile basladik, bu oyun modelinde?

Ama rakibi kitlememiz vs bunlarda basarili tarafi. Umarim takimda Kerem ve Icardi bu macin diyeti olarak ekstra bir mac kazandirirlar.

Buruk'a eleştirimiz skordan bağımsız. Maç 3-2 lehimize, 2-1 aleyhimize bitse de fikrimiz değişmezdi. Skorla hiç alakası çok. Kaç kaç biterse bitsin. Sen takımı optimum seviyede cikaramiyorsan eleştiri alırsın. Oyun planın yoksa alırsın.

Senin takımına göre 12.5 kişilik koşan rakibe fizik endeksli top oynatmak istiyorsun. Üstelik hazır olmayan ve yaşlı oyuncularla. Sıradan bir adam bile 30 dk. sonunda kontrolün rakibe geçeceğini bilir. Tasarruflu bir oyun oynatmak zorundaydı, dinamik oyuncularla başlanmalıydı. Saplantılı TD'lerden bize fayda gelmedi hiçbir zaman.

Bir yanım senin gibi düşünüyor Bir yanım da gecen seneki 14 maçlık seride 1 farkla ecel terleri döktüğümüz ikinci yarıları hatırlıyor. Bilmiyorum Okan hoca iyimi kötü mü ama bildiğim tek şey var oyuncu degisikliklerinde çok kötü ve geç kalıyor. Ayrica takımda kimse tam olarak nerde ne yapması gerektiğini bilmiyor. Bunları göz önüne alinca da senden cok faklı düşünüyorum..
Hocada geçen senenin son dönemi bazı maçlarda ve bu sene başında özellikle elemelerde büyük takım stresi var. Bize gelmeden önce bunu yaşayacağını tahmin ediyordum ama gördüğüm kadarıyla tahmin ettiğimden de fazla gergin.

Biraz rahat olsa bence daha iyi işler yapacak.

Icardi veya Kerem atsaydi, bunlarin hicbiri gundem olmayacakti. O yuzden agir elestirmek yersiz. Ama tabi ki 2-3 soru sormak istiyorum:
1. Icardi neden hala bu kadar kilolu?
2. Kerem ile Ziyech neden 10 dk kanat degistirdi?
3. Tete veya Baris Alper yerine neden Ziyech ile basladik, bu oyun modelinde?

Ama rakibi kitlememiz vs bunlarda basarili tarafi. Umarim takimda Kerem ve Icardi bu macin diyeti olarak ekstra bir mac kazandirirlar.
Diğerlerini yanıtlamayayım ama 3. sorunun cevabına maç sayfasına girip ilk 10 sayfadaki kadrolara bakman yeterli burada bile çoğunluk Ziyech yazıyordu o yüzden hocaya suç bulmam ben bile Ziyech yazmıştım. Doğrusu Samsunspor maçının ilk yarıdaki kadrosu olurdu Ziyech, Zaha bunlar hamle olarak kalmalıymış ama biten maçın üzerine yorum yapmak daha basit oluyor.

Rakip yari saha da,kendi sahamizda,sag tarafta yapilan paslar da,sol tarafta yapilan paslar da,isabetli uzun paslar da ve kisa paslar da yani anlayacagin pas istatistiklerin tamaminda iki kati fark atmisiz

Uefa resmi sitesinde girip bakabilirsin

Bence elestirmek icin yanlis argüman secmissin bunu kabul et

Heralde aciklayici olmustur yazdiklarim anlamissindir diye düsünüyorum

Sadece pas istatistikleri degil bu arada kosu mesafesi disinda hepsinde bizim üstünlügümüz var

Yani rakip topun pesinde kosmak zorunda kaldigi icin dogal olarak kosu mesafesinde önde

Tipki real-union örnegi gibi

Real:

r1.JPG

r2.JPG

Biz:

g1.JPG

g2.JPG

Yapılan 500 pasın büyük bölümünün bizim yarı sahada ya da etkili olmayan bölgede olduğunu göstermem için başka bir istatistiğe gerek var mı?

Hoca Molde ve bu maçta değişiklik konusunda geç kaldı ama bazı maçlarda maçı kazandırdı. Konyaspor maçını değişiklik yüzünden kaybetmiştik Adana Demirspor maçını değişiklik sayesinde kazandık, Beşiktaş maçını değişiklik yüzünden kaybetmiştik. Kadıköy'e Berkan + Barış ile çıktı gene kazandık. Beşiktaş maçında Kerem yerine Barış ile başladı o maçında kaderini değiştirdi. Genel anlamda iyi ama son maçlarda hocada değişiklik konusunda formsuz biraz zaman tanımak lazım bir yandan da ilk yarı futbolu devam eder mi diye düşünmüş olabilir ama fiziksel olarak Mertens'in kalması hatalıydı belki Tete > Mertens yapılabilirdi.
Bunlardan farklı olarak ben şunu anlamıyorum. Neden takım ne yaptığını bilerek atak yapmıyor. Neden kimse tam nerde duracağını bilmiyo. Neden kimse tam nereye pas atacağını bilmiyor. Bunları düşününce canım sıkılıyor

Geçen sene gayet bilinçli bir futbol oynuyorduk dünyanın hiçbir liginde taktiksiz 14/14 yapabilen bir takım yoktur. Her maçta Icardi de yoktu Torreira da Sivasspor'da Berkan-Barış, Kadıköy'de Berkan-Barış demek ki hoca dokunuşu ister kabullenin ister kabullenmeyin daha iyisi yok. Hataları var mı var eleştiriyoruz oyuncu değişikliğinde geç kaldı diye bu maçta Molde maçında da söylemişimdir 11 maçta 8 galibiyet 3 beraberlik almış gayette başarılı...

Torreira ligde sadece 2 maçta yokmuş geçen sene. Onlar da ite kaka kazandığımız Sivas ve Ankaragücü maçları. Icardi de DK öncesi yokmuş genelde ve o zamanki maçların nasıl cehennem azabına döndüğünü hatırlıyorsundur. Doğru düzgün oynamaya başladıktan sonra neredeyse her hafta gol atıyor ve takımı Torreira'yla birlikte sırtlıyorlar. Kabul etseniz de etmeseniz de Icardi ve Torreira yoksa Okan Buruk da yok malesef.

Real:

Ekli dosyayı görüntüle 220794

Ekli dosyayı görüntüle 220795

Biz:

Ekli dosyayı görüntüle 220796

Ekli dosyayı görüntüle 220797

Yapılan 500 pasın büyük bölümünün bizim yarı sahada ya da etkili olmayan bölgede olduğunu göstermem için başka bir istatistiğe gerek var mı?

Ben sana gerekli istatistikleri yazdim

Kisa pas uzun pas sag sol hepsinde iki kati fark var

Yani rakip topun pesinden kosmus cünkü yüzde 61 topla oynama var

Rakibin bizden üstün oldugu tek istatistik kosu mesafesi ve yapilan fauller

Senin mantigina göre madem bizden cok kostular neden bizden daha az sut atmislar,neden daha az pozisyon üretmisler,neden daha az pas yapmislar,neden daha fazla faul yapmislar,neden bizden daha az dribbling yapmislar vs

Tek tek bakabilirsin üstün olduklari istatistik yok neredeyse

Yanlis yerden elestiriyorsun,kesinlikle yanlis arguman

Topla oynamalari birbirine yakin olan takimlar yani basa bas gecen maclar da kosu mesafeleri 113 civarinda

Beşiktaş maçında da dedi bunu, bunun için hocaya laf etmeyeceğim ama miyminti bir iş yapiliyor, adamlar o dakika gol attı, Beşiktaş da atmıştı. Bu işle ilgilenen personel kimse işini duzgun yapmiyor
Beşiktaş maçı, Okan Hoca' ya duyduğum güveni ilk kez sarstı. İlk 20 dk BJK neye uğradığını şaşırmıştı ve skoru da almıştık. Sonrasında roller değişti. Daha ilk gol gelene kadar bile maçın döneceği belli olmuştu, herifler gümbür gümbür geliyor, bizim iki orta saha oyuncusu BJK üçlüsüne net eziliyordu, maçı izledikçe içim içimi yedi. Maç dönülmez noktaya gelmeden hiç değişiklik yapmamış olması adına ne söylese ''Özrü kabahatinden büyük'' durumu olurdu...

Bu maçta BJK maçındaki kadar ağır bir defo görmüyorum. Takım ilk yarıyı total olarak iyi oynamıştı; bir 10 dk daha ritmin devam edeceğini umması anlaşılabilir bir durum...

Ancak genel eleştirim; her maç, her rakibe karşı, maçın tamamı aynı riskli anlayışla oynanmamalı. Baktın o oyun rakibe işlemiyor, hazırda devreye sokabileceğin başka bir plan mutlaka olmalı. Orta saha ikilisine bu kadar yük bindiren sistem ve ön alan oyuncuları varken, Sergio' dan daha verimli olacağı umularak Ndombele mi alınırdı şu takıma?..

Torreira ligde sadece 2 maçta yokmuş geçen sene. Onlar da ite kaka kazandığımız Sivas ve Ankaragücü maçları. Icardi de DK öncesi yokmuş genelde ve o zamanki maçların nasıl cehennem azabına döndüğünü hatırlıyorsundur. Doğru düzgün oynamaya başladıktan sonra neredeyse her hafta gol atıyor ve takımı Torreira'yla birlikte sırtlıyorlar. Kabul etseniz de etmeseniz de Icardi ve Torreira yoksa Okan Buruk da yok malesef.
Şu bile sırf hocayı eleştirmek adına yapılmış bir yorum Kadıköy'de ki maçta Torreira 70 dakika yoktu Berkan - Oliveira orta sahasıyla orada oyunu domine ettik ufak tefek hariç pozisyon bile vermedik. Icardi ve Torreira'dan %100 alanda hocadır Ankaragücü maçından sonra şampiyon olduktan sonra Icardi'nin hocayı sırtına alması bile bir çok şey ifade ediyor aralarındaki bağı gösteriyor bugün başka bir hoca gelsin Icardi belkide mutsuz olacak performansı tamamen düşecek.

Yani oyle zevzeklikler yaptik ki hem hucum da hem defansta bireysel acidan adama dogru durust kizamiyorsun bile derken mac sonu yaptigi aciklamalar hayret icerisinde biraktiriyor.

Şu bile sırf hocayı eleştirmek adına yapılmış bir yorum Kadıköy'de ki maçta Torreira yoktu Berkan - Oliveira orta sahasıyla orada oyunu domine ettik ufak tefek hariç pozisyon bile vermedik.

Hiç olmadıkları maçlardan bahsediyorum. Benim kadar takip ediyorsan Torreira'nın o maçta sonradan oyuna girdiğini ve Torreira ve Icardi girdikten sonra 2 ve 3. golü attığımızı biliyor olman lazım.

Hiç olmadıkları maçlardan bahsediyorum. Benim kadar takip ediyorsan Torreira'nın o maçta sonradan oyuna girdiğini ve Torreira ve Icardi girdikten sonra 2 ve 3. golü attığımızı biliyor olman lazım.
Bu yöntemle o zaman Torreira Konyaspor maçında sonradan oyuna girdi orada yenildik o zaman faturayı da Torreira'ya kesiyoruz.

Geri
Üst Alt