Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Rakip yari saha da yaptik tempoyu maci acip tekrar izleyebilirsin

Senin futbol dan anladigin seviye neymis cok merak ediyorum,büyük ihtimal mancini’yi begeniyordun bizdeyken eger yasin yetiyorsa o döneme

Yapilan ön alan baskisindan takim defalarca gol buluyorsa ve pozisyon üretiyorsa ezbere yapilan birsey degildir calisilmis birseydir

Görmek isteyen gecen sezon zaten görürdü calisilmis seyleri ama sen o sezona bile bok atmissin yorumlarinda gördügüm kadariyla

Bu memnuniyetsizlik ile bir yere varamazsin

Nasıl da karakter analizi yapmış 2 saniyede. Bir yere varamazmışım bir de hayat dersi vermiş :D Merak etme bu memnuniyetsizliğimle gayet güzel yerlere vardım. Bu yaş takıntın da nereden geliyor bilmiyorum ama profilimin altında yazıyor çok merak ediyorsan okuyabilirsin. Umarım anlarsınız falan diye üstten bakan karşıya gerizekalı muamelesi yapan saçma sapan triplere girersen karşılığında futbol bilgin sorgulanınca laf etmeyeceksin. Bu arada Mancini zamanında da çokça eleştirim olmuştur merak etme biat en sevmediğim şeydir.

Nasıl da karakter analizi yapmış 2 saniyede. Bir yere varamazmışım bir de hayat dersi vermiş :D Merak etme bu memnuniyetsizliğimle gayet güzel yerlere vardım. Bu yaş takıntın da nereden geliyor bilmiyorum ama profilimin altında yazıyor çok merak ediyorsan okuyabilirsin. Umarım anlarsınız falan diye üstten bakan karşıya gerizekalı muamelesi yapan saçma sapan triplere girersen karşılığında futbol bilgin sorgulanınca laf etmeyeceksin. Bu arada Mancini zamanında da çokça eleştirim olmuştur merak etme biat en sevmediğim şeydir.

Futbol bilgim sorgulandi diye laf etmedim

Senin futbol bilgine elestiri geldigi icin sen laf ettin

Kosu mesafesi argumanin patladi,bu yüzden uzatiyorsun baktin kosu mesafesi olmadi calisilmis seyler gibi konulara girdin hepsi bu

Futbol bu insan yanilabilir,herkes gibi benim de yanildigim cok olmustur

Gecen sezon Okan hocayla bu takim sampiyon olacak demistim mesela bu da dogru tahmin ettigim seylerden biriydi

Senin genel anlam da bir memnuniyetsizligin var,cünkü normal sartlarda gectigimiz sezona bok atilmasi dogru bir davranis degil

Gectigimiz sezona bok atman senin futbol bilgini tartismaya actirir

Tartisiyoruz da saatlerdir

Sezon başından beri çok kotu, mazeret üretmekten baska birsey yapmıyor. Yaptigi oyuncu değişikleri oyuna sürekli negatif etki yapıyor.

Biz Real değiliz maalesef
Bizim gibi takımlar için koşu mesafesinin önemli olduğunu düşünüyorum
Ki ilk 25 dk felan o pres ve dinamizmin ne kadar işe yaradığını gördük
Biz.. atıyorum Keçiörengücüyle felan oynasak orada da Keçiören bizden çok koşabilir ama sonuç olarak biz de atıyorum 3-1 felan galip gelebiliriz
Real vs Berlin olayında da bu şekilde bariz kalite farkı var
Şu istatistiklerden maçın Berlin yarı sahasında geçtiğini anlıyoruz zaten
1695251925013.png

Kağıt üstünde biz Kopenhag'dan daha kaliteli bir takım olabiliriz ama takım oturmayınca şartlar eşit hale geliyor ,hele ki burası devler arenası olunca Kopenhag diye küçümsediğimiz takıma karşı bile, evet daha fazla koşmak gerekiyor.
Münih, Manu gibi dinamo takımları zaten saymıyorum
2-0 önde olan sen olursun, geride top çevirirsin, koşmazsın amenna..
Ama 2-0 geride olduğumuz maçta iyice duraksayıp, mücadeleyi bırakıp koşu mesafesinde de geriye düşmek hoş değil
Berlin gibi paso savunma hattına çekilelim, kendi yarı sahamızda oynayalım derseniz o sizin bileceğiniz iş.. Ama ben sahada mücadele eden, koşan, dinamik bir takım görmek isterim açıkçası

Biz Avrupa'da başarısızlıklara alışık bir milletiz. UEFA kupası kazanmamız da bu gerçeği değiştirmiyor. O arenaya girince ne kadar geriden geldiğimiz yüzümüze çarpıyor. Beklentileri düşük tutmakta fayda var. Ancak ligde sallanma lüksümüz yok. Ligi almak kolay olmayacak. Depremden sonra geriye gitmiş bir takımız. 7-8 ay geçti, hala değişen bir şey yok. Şapkadan tavşan çıkart taktiğini uyguluyoruz. Sıkıntı şu, tavşan şapkadan her zaman çıkamıyor. Sadece kalite ile götüremezsin. Biraz da futbol kalitesi gerekiyor. Kondisyon, pas kalitesini, pozisyon alma kalitesi gibi.

Ve Buruk özelinde, bence en önemli detay. Saplantılarından kurtulmalı. Esneklik sıfır. Aklındaki plan işlemediği zaman revizyona gidebilmelisin. Saplantı bizi de yakar, seni de yakar Okan Buruk.

Ndombele hazır değil,
Zaha hazır değil,
Ziyech hazır değil,
Icardi tam hazır değil,

Peki hoca
Muslera, Boey, Nelsson, Apo, Kazımcan, Torreira, Oliviera, Mertens, Barış, Kerem, Icardi…

Bu kadro sana geçen 14’te 14 yaptığın kadro değil mi? Fener’i falan yürüye yürüye yendiğin kadro değil mi? Madem transferler hazır değil. Geçen seneki kadro niye hazır değil?

Mertens, Icardi, Kerem ile savunmaya yeterince yük binerken, Ziyech’i eklemek maç başında hepimizi bağırttı. Hepimiz anladık, hepimiz gördük şu senaryoyu.

Sen Samsun maçında bile zorlanan zaaflarını kapamak yerine iyice açarak maça başladın.

Bu takımı çalıştırmıyorsun hocam kusura bakma. Hadi taktik bilgini geçtim, o konuda zaten yetersiz kalıyorsun da, en azından fiziksel olarak sağlam bir performans görelim diyorum o da yok. E ne yapıyorsunuz hocam siz Florya’da

Ben işinin baya zor olduğunu düşünüyorum. Dünkü maçtan sonra ligde yapacağı kadro tercihleri daha da merak konusu olacak. Geçen sene elinde forsu düşük oyuncular vardı, çoğu da asker diyebileceğimiz nitelikteydi. Zaman zaman istediği oyuncuyu rahatça kesebiliyordu. Bu sene ise Zaha, Ziyech gibi generaller geldi. E bakıyorsun Tete dünkü maçı ipten aldı, oynatmasan olmaz, Mertens her şeye rağmen tüm pozisyonların içinde var. Daha arkada Ndombele ile 2.5 milyon euro maaşlı Sanchez ve ligde 3 yerli kuralı...

Evet, zamanında bonservisine ciddi paralar dökülmüş oyuncuları almak, belki kağıt üzerinde bize güç katmış gibi gözükebilir ama kendi ülke ve lig dinamiklerimizi inkar eden bu transfer anlayışı ile hem ligi kaybedip hem de Avrupa'da hiçbir şekilde ilerleyememe ihtimalimiz oluştu. Bu kadroda her hafta birilerini +3'e kurban gitmesi için ikna etmek zor olacak, ve bu kadro mühendisliği ile hem hocanın hem taraftarın başı çok ağrıyacak diye düşünüyorum. İnşallah beklentilerim boşa çıksın ama dün zor anlarda yaşanan kaosa hepimiz şahit olduk, takım 10 kişiye karşı dahi üretemedi sahada çaresizlik, tribünde uğultular, ıslıklar... Öyle ekstrem 2 gol geldi ki, bu problemleri halının altına süpürmüş oldu. Ritm bulmasını ve hazır olmasını beklediğimiz oyuncuların çoğu, bu +3 kuralı nedeniyle asla tam randımana ulaşamayabilir. Maçların başında golleri atamazsak her defasında bu senaryoyu yaşarız gibi görünüyor. Trabzon, Antep ve Samsun maçlarında erken goller geldiği için maçları idare edebildik ama gol geciktikçe hem gücümüz tükeniyor hem de kaosa dönüyoruz. Bu sezon 2.devresini iyi oynadığımız bir maç neredeyse yok gibi birşey. Hoca bu işi nasıl çözecek veya çözebilecek mi bilemiyorum fakat sinyaller iyi değil, onu söyleyebiliriz.

SM-S911B cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

2-0 olmamalıydı oyuncu değişikliği - devrede yapması gerekirdi benim düşüncemde. onun dışında asıp kesmeye gerek yok.

şl maçlarında olabildiğince az eleştireceğim şahsen hocayı. bu seviyeleri kaldırabilecek kapasitesi olduğunu düşünmüyorum çünkü ligde bile öyle büyük takım gibi oynadığımız, enerjimizi 90 dakikaya yayarak rakibi kucaktan indirmediğimiz 3-5 haftalık bir seri hatırlamıyorum, illa ki hocayı savunanlar bir şekilde şu maç, bu maç diyecektir de en azından ben alışık değilim Galatasaray’ın sadece bir hücum planı üzerinden takılıp rakiplerin bize karşı olan geçen sezonun başından beri ürettiği birkaç antitezine karşı hiçbir şey yapamayışımız ki muhtemelen Başakşehir maçında Çağdaş Atan yine aynı şekilde puanı koparacak bizden, bu devran maalesef dönmeyecek yani. aynı hatalar, aynı eksikler, oyuna ağırlık koyamama, geçiş hücumu haricinde bir plana sahip olamama, bu problem hep devam edecek gibi geliyor bana ve ben bunu hem kadro kalitesine hem de Galatasaray’a yakıştıramıyorum, kim ne derse desin

yok biz çok pas yapmışız o yüzden Kopenhag daha fazla koşmuş, evet normal şartlarda ayağa kısa paslarla oynayan takım rakibi topun peşinden koşturur ve koşu mesafelerinde biraz farklar oluşur yalnız dün fiziken iyi başlasak bile rakibin çok ama çok altındaydık, ciddili altındaydık bence.

7-8 net pozisyon yakalandı, bizim ayaksızlar golün en lazım olduğu gece hiç şaşırtmayıp güzelce harcadılar okey, zaten maç önü analizlerde de Kopenhag’ın önde baskı yaptığında topu kazanamadığında arkada boşluklar vereceği çok belliydi oynadığı maçlardan yalnız ilk yarının sonlarından itibaren maçın sonuna kadar bir bok yapamadık sonrasında. adamlar 10 kişi bizden de daha iyiydi bence, münferit 2 gol attık bu goller fikrimi değiştirmeyecek ben oynanan oyunu tıpkı bundan önce 14 maç seri yaptığımız dönemde olduğu gibi beğenmedim

bireysel ekstralar olmadığı sürece avrupa kupalarında bir bok yapamayız biz kanatlarda topu döndürür döndürür dururuz. aklı olan rakipte ayağımıza topu verir, maçın 10-20 dakikalık bir periyodunda da dönen topları alıp biletimizi keser bir şekilde

kopenhag’ı tebrik ediyorum aslanlar gibi mücadele ettiler, akıllıca işler yaptılar ve bizi gerçekten ciddi derecede uyardılar. pozisyona girdin kaçırdın, benim için bir anlam ifade etmiyor oyuncuları eleştiririz o noktalarda zaten.

Kotu stratejiyle cikilan maclar olabilir ama iyi bir teknik adamin takimi fizik gucu bahane edemez. Ne zaman Avrupa kupasi oynasak goruyoruzki, TR disinda tum ulkelerdeki en cop teknik adamlar dahi takimlarini fiziksel olarak hazirlayabiliyor. Bizde 70 milyon euro maas verip kendi gibi gobek sahibi futbolcularla maca cikiyoruz. Aslinda problem gobekte degil. Kerem dahi ilk yari sonunda yuruyemeyecek vaziyetteydi. Takim hic antreman yapmasada bu kadar kosabilir zaten CL maci motivasyonuyla.

25 dakika içinde 5 tane net pozisyon bulduk. Atamadık. Onlar gol olsaydı şimdi ne kadar büyük hoca olduğu konuşuluyordu.

Kerem normalde attığı golleri atamadı.

Okan Buruk'un birkaç hatası var ama, maçı veren hata ona ait değil.

- Ziyech ile başlanmamalıydı.
- 2. yarıya Zaha, Oliveira, Tete oyuna girmeliydi.

Biraz da şeytanın avukatlığını yapıp sayın hocamızı savunalım

Arteta Arsenal takımını devraldığında aşırı düşük beklentiler olmasına rağmen o beklentilerin altında ezilmişti. Sahada sürekli ne yaptığını bilmeyen beş benzemez bir oyuncu grubu, sözde büyük özde ezilen bir takım vardı. Bazı dönemler devreye giren büyük oyuncular, özellikle Aubameyang çoğu maçta hocanın garabet oyunun götünü kurtarmış hatta FA Kupası'nı kazandırmıştı.

Hiçbir açıdan iyiye gitmeyen bir takım vardı, taraftara ve medyaya kalsa binlerce kez kovulması gereken Arteta bir şekilde takımın başında kaldı. Ortada hiçbir oyun planı kırıntısı olmayan takım birden nasıl olduysa acayip bir makineye dönüştü ve gerçekten bu süreç sıradan izleyiciler için aşırı derecede aniden oldu. O yüzden neyin ne olacağı belli olmuyor, belki de Okan hoca oturtması gereken ufak detaylarla kafayı kırmış durumda ve bunlar oturmadan güzel futbola gidecek planı oturtamayacağını düşünüyor. Zaten sonuç almaya devam ettikçe sabredilecektir de, o da ligde bir şekilde sonuç alabilirim ben şu X veya Y detayını bir oturtayım hele diyor olabilir.

Ha şunu da söylemek lazım; Arteta bu dönemde farklı formasyonlar, oyuncular ve taktiksel varyasyonlar deniyordu. Doğru oyun ve oyuncunu grubunu bulması da şakasız tamı tamına iki sene sürdü. Ondan sonra o oyunun tam anlamıyla oturması bir 6 ay daha sürdü. Şimdi Avrupa'nın en iyi takımlarından birine dönüştüler, hatta bence tam kadro olduklarında City'den bile iyiler.

Okan hocanın daha az deneyler yapması yabancı sınırı ve ligde alınan pozitif sonuçlarla da alakalı olsa da demeçleri ve sahada gördüklerimiz ortada bir sorun olmadığını düşündürüyor. Eğer gerçekten böyleyse durum vahim.
Arsenal önce 250
Bu seneyle 500 m euro harcadı.

İlk sene o gençleri alana kadar tempo falan kaldıramıyorlardı şimdi fiziksel olarak kimseye ezilmiyorlar.

Arteta’nın ilk geldiği kadro fizik olarak düşük, sallaya sallaya oynayan oyuncular ağırlıklı bir takımdı.

Genç ve dinamik oyuncu isteyince ve 2 maç sıçınca çöpe atmadılar, üzerine gittiler, şimdiki olduğu noktaya gelmelerinin arkasında bayağı emek var.

Bizim ön alan presimiz dışında sahaya yansıyan bir plan görmüyorum.

savunma arkası toplarla rakibi götürmek doğru 1 plan olsa da, bunu mertens ziyek icardiye yaptırması çok büyük yanlıştı, ziyek ve mertensle maça çıkması da öyle. böyle bi planda sahada barış kerem tete veya zaha olurdu. Zaha hazır değil anladık, hazır olmayan ziyek için tete niye kesildi onu da çözemedim. gün gelir forma adaleti kendisini yakar.

Tudor bugün takımın başında olsa takım kondisyon olarak da, koşu mesafesi olarak da bu kdr kötü olmazdı. 2 aydır icardi kilo verecek, geldiğinden daha kilolu sanki yaw dün iyice dikkat ettim. (zamanında laf söylediği için tudor ismini verdim)

Burası süper lig değil abi. 6 tane bulduk 10 tane bulduk, 700 pas yaptık, 10 orta açtık bunlar boş rakamlar. kırmızı kart olmasa 2-0'dan dönmezdi bu maç. İkinci yarıya değişiklikle başlamamakta büyük bir hataydı. hata olduğunu kendisi de anlamış ki 50-55de oyuncu çağırmış yanına.

Kör bakıyorsunuz galiba mevzu hoca olunca. aynı körlük terim zamanında da vardı. Eleme maçlarından beridir oyun olarak çok kötüyüz. bu oyunla bizim molde maçından çıkmamamız lazımdı futbol şansı yanımızdaydı. herifler ilk maç haşat ettiler bizi

hazır olmayan isimler eklenmeye başladıkça sanmayın ki iş düzelecek, daha kötü olacak mevzu, gelen oyuncular savunmaya daha fazla yük bindirecek çünkü

Eleştirince bazı arkadaşlar kelle istediğimizi zannediyor, gerçi vardır ama çoğu taraftarın kelle istediğini zannetmiyorum. Ne kadar elestirsek bile şuan bize gelebilecek Buruk'tan uygun bir TD var mıdır şüpheliyim. Nagelsman falan gelmeyeceğine göre çok fazla seçeneğimiz olduğunu düşünmüyorum. Yerli olarak zaten yok gibi.

En makul önerimiz Buruk kalsın, destek olalım ve hatalarından ders çıkarsın. Teknik yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Fizik kalitesi, pas kalitesi konusunda yardım alması gerekiyor sanki. Ayrıca esnek olması gerekiyor. Kendisi Fatih hoca ekolünden bir TD. Ama genç adamsın sen. Değişime biraz açık olman lazım.

topçularla iyi geçineceğim diye takımın içine ediyor.şunu oynatmazsam bana küser bunu oynatmazsam benim kuyumu kazar diye takım idare etmeye çalışıyor.

set oyunu diye bir şey yok. top rakipteyken savunma yapmayı bilmiyoruz. 4-2-3-1 takıntısı ayrı bir facia. oyuncu değişiklikleri ayrı skandal.

işin kötüsü hatalarından hiç ders çıkarmıyor hala aynı kafayla devam ediyor. maç sonu toplantısı açıklamaları ayrı bir komik.

Geri
Üst Alt