Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

sürekli sunu oynat bunu oynat diyorsunuz, bu macta herkes hakim ziyech oynasin istedi, hoca israrla "hazir degil oyuncular" diyor, keza zaha da hic hazir görüntü vermedi, oturdugunuz yerden iskembeden salliyorsunuz, bence hocaya güvenip biraz rahat birakilmali, belli ki ne yaptigini biliyor

tek elestiri oyuncu degisiklikleri ama oynayanlar iyi degil, yedek kulübesindekiler hazir degil demeye getirdi basin toplantisinda

bu gazeteci ve taraftar profiliyle de türk futbolunun isi zor

İlk yarıda baskıdan kafasını kaldıramadı rakip takım bir ara. O ara şans biraz yanımızda olsa 3-4 farkla bitebilirdi. Şuan hoca değil diyenler o zaman neler derdi kim bilir. Eleştiri amenna; örneğin Ziyech mevzu, orta sahayı zayıf bırakması vs makul eleştiriler ama Galatasaray taraftarı dün görüldüğü üzere hem statta hem sosyal medyada soğukkanlılığını koruyamıyor artık. Çizgi aşılırsa, akıl ve sağ duyu terk edilirse bu doyumsuzluk çok zarar verir.

Okan Hoca'ya güveniyorum.

Bulduğumuz bol bol pozisyonlar yüzünden hocayı ağır eleştirmek bence doğru değil. Millet bu maç öncesi gitsin Tete ile ilgili yorumlara baksın.. Elimizde patladı diyordu çoğu..

Samsun maçında da kötüydü ve bu yüzden Ziyech'i riske etti ki son Samsun maçında hazır olmasa da skora etki etti herif.. Ziyech'i oynatmasa millet Samsun maçını referans alıp niye bu adamı oynatmadın da derdi..

Zaha desen maç eksiği var.. Beklendiği gibi sonradan girdi skora etki etti.. Hocayı eleştireceğim nokta BAY değişikliğidir..

Eleştirilecek 3 adam.. Kerem - İcardi - Muslera'dır.. Bu üçlü maçı göz göze göre verdi..

Bulduğumuz gol pozisyonlarının çoğu ön alanda kaptigimiz toplar. Kopenhag savunmacilarinin dandikligi birazda. Sırf bu pozisyonlara girdik diye takımın çok iyi oynadigini düşünmek saflık olur. Ben lig başından beri iki verkac yapan, üçgenler kuran, Kanattan kanada yada orta sahadan hücuma hat kıran paslar yada bilinçli kanattan girip içeri top yapan herkesin nerde duracağını bildiği kimin hangi işi yaptığının belli olduğu hiç bir mac görmedim... Hatta gecen sene bile bu dediklerim cok az oldu. Yine ortaya karışık biseyler vardi. Ön alan presini yapıp her takıma gol şansı yaratamazsin bu arada. Savunmadan iyi çıkan her takıma karşı plansız kalıyoruz zaten. Çünkü iki tane taktiğimiz var. Ön alan baskısı ve geçiş oyunu denilen şey. Geçiş oyunuda tam değil kim nerde duracak ne yapacak yine belli değil. Ortaya karışık sallama biseyler yapıyoruz işte. Geçiş oyunu izlemek isteyen Kloop geçiş oyunu ile nasıl şampiyon oldu ona baksin. Bizimki bu değil yani. Türk hocalar Avrupalı iyi hocaların baya gerisinde bu konuda. Örnek vermek gerekirse Keremin kaç yıldır kanatta oynamasına rağmen ziyech in Samsun maçında attığı paslarin birini bile yapamamış olması bilmiyor olması gibi. Aradaki fark böyle maalesef

Son düzenleme:
1 maçla yakıp yıkmak akıl işi değil, eminim o pozisyonlardan biri girse hiç biri yapmayacaktı o eleştirileri...

1 maçla yakıp yıkmak akıl işi değil, eminim o pozisyonlardan biri girse hiç biri yapmayacaktı o eleştirileri...
Renktaş emin ol insanlar tek maç üzerinden eleştirmez. Bak burda böyle anlamayan tek maç üzerinden elestirenlerde vardır illaki ama çok bilinçli insanlar var burda ne izlediğini bilen. Gecen seneden beri organizasyon namına kimsenin bisey izlediği yok. İnsanlar bunu görüyor ve eleştiriyor. Ama üzüldüğüm sabaha kadar eleştir bu düzelmeyecek. Çünkü hocanın bu konularda bilgisi kısıtlı maalesef. Üzülerek söylüyorum Okan Burugu insan olarak seviyorum ama yetersiz geliyor. Bir değişime gitmezsek yine tek hedefimiz lig kalacak. Değişim dediğimde Hocanın oyun tarzı ile çözülecek bir olay değil maalesef. Bu kadroyu çok daha iyi oynatacak biri lazım. Bunu üzülerek söylüyorum ve Türk hoca istemiyorum şahsen. Taktik hocası lazım bize. Elindeki kadro Bunu gerektiriyor

Okan hoca'nin hocaligini tartismaya gerek yok bence.

Basaksehir'de sampiyon olmus, ondan once Anadolu takimlarda basarili olmus, sonrasinda bize gelip Sampiyon olmus, ve nihayet takimi 3 elemeden gecirip SL gruplarina sokmus bir adam.

Evet, oyuncu degisikligi fikir ayriligi olabilir, futbol bu, herkesin bir yorumu var.

Ama kabul edilemez tek olay, Icardi'nin kilosu ve takimin fizik kapasitesi. Takim uzerinde otorite kurmasi cok kritik, evet karakterli topculara sahibiz fakat ister istemez insan saliyor belirli yastan sonra. Burda hem otoriter hoca, hem de motive ve isine tekrar anlam verebilecek bir mentor lazim topculara. Bunu yapacagina, daha cok dost gibi takiliyor topcular ile. Ki moral motivasyon anlaminda guzel olsa da, profesyonelligin gerektirdigi cok calismak, hep fit olmak, disiplinli antremanlar ve yemek plani/antreman yok gibi.

Bu kabul edilebilir degil, ozellikle bu kadar maas verdigin oyuncular icin. Zaten mac trafigi basliyor, düzelir umudu ile herkes yasiyor su an, ama buraya kadar birakilmamasi lazimdi bu konunun. Birakildigi icin Kopenhagen'den 3 puan alacagimiza zar zor 1 puan aldik evimizde. Tamam, seneler sonra katildigimiz lig icin fena sayilmayabilir, ama potansiyeline bu kadar uzak kalmak da her hangi bir kulube, ozellikle bu kadar butcesi olan kulube yakismiyor.

moritz volz falan ne kadar faydalıdır bilemem o tarz 1-2 tane adam gelir inşallah teknik heyete

zararı olmaz faydası olur şüphesiz

Renktaş emin ol insanlar tek maç üzerinden eleştirmez. Bak burda böyle anlamayan tek maç üzerinden elestirenlerde vardır illaki ama çok bilinçli insanlar var burda ne izlediğini bilen. Gecen seneden beri organizasyon namına kimsenin bisey izlediği yok. İnsanlar bunu görüyor ve eleştiriyor. Ama üzüldüğüm sabaha kadar eleştir bu düzelmeyecek. Çünkü hocanın bu konularda bilgisi kısıtlı maalesef. Üzülerek söylüyorum Okan Burugu insan olarak seviyorum ama yetersiz geliyor. Bir değişime gitmezsek yine tek hedefimiz lig kalacak. Değişim dediğimde Hocanın oyun tarzı ile çözülecek bir olay değil maalesef. Bu kadroyu çok daha iyi oynatacak biri lazım. Bunu üzülerek söylüyorum ve Türk hoca istemiyorum şahsen. Taktik hocası lazım bize. Elindeki kadro Bunu gerektiriyor
Değişim yapalım eyv ama şu aşamada yapmak intihar olur bu sezon ne şekilde bitecek ona bakmak lazım hocanın 2. senesi ve daha sezon başı diyebiliriz.

1.5 senedir tam olarak ne oynadigimizi bilmiyorum.

Cogu galibiyeti de bireysel performanslar aldirdi.

Gecen sezon Icardi Kerem olmasaydi bu futbolla ilk 5i bile zorlayamazdi. Uyum süreci vs hep bir seyler uyduruldu. Yeni sezon basladi yine uyum süreci, fiziksel eksikikler, yeni transferler derken ilk SL macimiza ciktik. Bu takim bu sezon 10+ küsür resmi maca cikti.

AMa son 3 avrupa macinda fiziksel olarka ezildi ligte de abuk subuk pozisyonlar veriyor.

Bunun sorumlusu oyuncular degil teknik ekiptir.

Karşı rakip bizden daha iyi pas yapabiliyorsa hocada sorun ararım bizim oyuncuların daha iyi pas yapması lazim

1.5 senedir tam olarak ne oynadigimizi bilmiyorum.

Cogu galibiyeti de bireysel performanslar aldirdi.

Gecen sezon Icardi Kerem olmasaydi bu futbolla ilk 5i bile zorlayamazdi. Uyum süreci vs hep bir seyler uyduruldu. Yeni sezon basladi yine uyum süreci, fiziksel eksikikler, yeni transferler derken ilk SL macimiza ciktik. Bu takim bu sezon 10+ küsür resmi maca cikti.

AMa son 3 avrupa macinda fiziksel olarka ezildi ligte de abuk subuk pozisyonlar veriyor.

Bunun sorumlusu oyuncular degil teknik ekiptir.
Onun için sözleşme uzatilmamali şu an.

Okan Buruk'u plansız ve taktiksiz olarak eleştirmek saçma. Özellikle büyük maçlarda hep bir planı olmuştur ve bu planları da gayet işlemiştir. Eleştirilecek tek şeyi ilk 11 tercihleri ve oyuncu değişikliği zamanları. Bu konuda ciddi eksikleri var.

Geri
Üst Alt