Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Zaha, Tete ve solbek bu kadar etkisizken bu futbolu oynatmak da ayrı bir başarı. İş yapan oyuncular olsa skor gelecek dertler bitecekti ama bu oyuncularla işi daha da zor.

Hoca’nın en büyük eksisi planı iyi gittiği zaman bundan asla vazgeçmek istememesi. Oyuna aldığı Mertens Ziyech Barış da yanlış seçimlerdi. Önce ortaya Kerem, Ndombele vs. girmeliydi, beklere yardım götürmeliydi, özellikle sola.. Kaan-Torreira da yoruldu. Sağlık olsun..

Screenshot_20231025_015531_Samsung Internet.webp

Bir yanlisi bir kere yaparsan hata dersin tekrar edip durursan ...

Değerli hocam Okan Buruk'u cesur davranışlarından ve oynattığı oyunla Munih'e istatistik üstünlüğü kurması hasebiyle tebrik ederim
Yolunun her daim açık olması dileğiyle hocam...
Geçen nöbette yazmıştım yenileceksek bile savaşarak yenilelim ki işte GS bu desinler
GS de GS hocası da böyle olmalı. Rakibi kim olursa olsun kaybetme korkusunu yaşatmalı

Kendi sahamıza büzüle büzüle oynasak da yenilecektik muhtemelen, böyle basa basa yenilmek daha iyi elbette. Ancak maçtan maça olduğu gibi, maçın gidişatına göre de hiç esneklik göstermeyip hep aynı oyunu devam ettirmeye çalışmasını doğru bulmuyorum...

50. dk itibariyle anlaşıldı ki takım o tempoyu devam ettiremeyecek, yedekten girenlerin de bu durumu değiştiremeyeceğinin herkes farkında idi. Hala önde baskı yapmaya çalışıp geride eksik yakalanmak yerine dengeli oynamak daha doğru tercih olurdu; ceza sahasına gömülmekten bahsetmediğim anlaşılıyordur...BM-RM gibi takımlara karşı İstanbulspor' a oynadığın gibi oynayamazsın...

Milli arada verilen izin süresi bence etkili oldu bugün 65 sonrası oyunda.

65’e kadar mükemmel bir gegenpress oyunu oynadık. Ama sonrası geçin her dakika acı çektik.

Bana göre Okan Hoca idman performansı dışında kusursuza yakın bir hoca. Değişiklik zamanlaması eleştirilebilir ama o konu da aslında biraz alınan isimlerin yaş ve idman performansına bağlı çabuk düşüyor olmasından. Gelişime açık bir karakteri de var.

Bu takım geçen sezondan beri aşırı gol kaçırıyor. Çok kötü son vuruşlar ve paslar yüzünden enerjimizi boşa tüketiyoruz. Ama hoca bunun üzerinde hiç durmuyor. Basit top kayıpları yapılıyor, atak yiyoruz. Kaan, Torreira şutör olmamasına rağmen dağlara taşlara şut atıyorlar. Demek ki hoca konuşmuyor bunları oyuncularla. Skor üretmekte bu kadar verimsiz ve beceriksiz olmamız sinir bozucu.

Bu takıma gol kaçırmamayı öğret. Gol kaçırıp duranları oynatma. Gol kaçırmayacak adamları transfer ettir. Bayern maçında yarısından fazlasını önde götürdüğün oyunla yenilmek üzücü, yine kronik her maçtaki gibi kaçan goller.

Ilk yari Bayern'i sahadan sildikten sonra dakika 60 oldugunda bu maçı büyük bir ihtamelle kaybedeceğiz diye düşünüyorsak (çünkü belli oluyor) ortada stratejik bir hata var demektir. Bir takim maçın 90 dakikasını baski yaparak oynayamaz, özellikle Bayern gibi bir takıma karşı. Hocanın bunu görüp önlem alması lazımdı çünkü takimin çok yorulduğunu geri kosamadigini hemen hemen herkes gordu. Geri donemiyorsan rakibini kendi sahanda karşılayıp kontra atak yapmaya calisirsin. Biz geri donemedegimiz halde atak yapmaya calistik. Bayern'den alacagimiz 1 puan çok onemliydi.

Herhangi bir maç gibi Bayern e karşı önde basma, alışık olduğumuz bir tarz değil. 70 e kadar başa baş hatta daha iyi oynadık. Belki yorgunluk yada geç oyuncu değiştirme mağlubiyete neden oldu. Ancak şunu gördük ki, GS her takımı yenmek için sahaya çıkıyor.

Bu takıma gol kaçırmamayı öğret. Gol kaçırıp duranları oynatma. Gol kaçırmayacak adamları transfer ettir. Bayern maçında yarısından fazlasını önde götürdüğün oyunla yenilmek üzücü, yine kronik her maçtaki gibi kaçan goller.
İcardi ye ne öğreteceksin? Kaç tane kaçırdı.

dün bitirme konusunda icardi dahil komple çok kötüydük.

ilk yarıyı 3-1 önde kapatmalıydık. 1-1 bitmesi mağlubiyetin habercisi oldu.

teknik direktör allah değil

gol vuruşu çalışmıyor olabilir mi takım

icardi kerem gibi adamların kaçırmasına ne yapabilir hoca

Adam akıllı bi 10 numara aldırması lzm

Keremle olmaz o bölge, ki tam 10 da oynayamıyor herif 9,5 gibi bir sey oynuyor beceriksizliginin ceremesini takım çekiyor

O bölgede oyun zekası yüksek kaliteli birine ihtiyaç var

Yerinde olsam birkaç maç zahayı orada denerim keremi sola atarım. Oyun zekası, son vuruşları, ilk kontrolleri x10 bi herif kereme göre. Hızını bulana kdr diger meziyetlerinden faydalaniriz

Müthiş kondisyon isteyen aşırı ofansif bir dizilimi ve oyun anlayışı var Reis'in. Münich gibi delici ve hızlı oyuncuları olan bir takıma karşı 2 orta sahayla çıkmak ve ön alan presi nedir yav, vallahi büyük adamsın.

Bu anlayışla devam edeceksek Torreira yerine 1 adet uzun boylu Torreira, Angelino yerine 1 adet Boey siparişini vermeliyiz. Zaha, Ziyech, Tete de ben starım modundan çıkmalı baskıya katılmalı. Icardi'nin götünün yer bulmadığı yerde siz kimsiniz la?

30 Nisan 2023 tarihinden sonra aldığı ilk yenilgi oldu hocamızın.

24 Maç 20G 3B 1M

MBP 2,62

Maç başlangıç planı muazzam, rakibe resmen nefes aldırmadık. Herkes izlerken de ayıla bayıla izledi bundan eminim. Bu oyunun skor karşılığı da malesef bu değildi. Tamam herkes şunu diyor ilk yarıdan golleri bulsaydık bunları konuşmazdı kimse ama konuşmazsak sıkıntı olur.

İlk yarıda goller gelmedi, takım derbiden çıkmış az da olsa efor sarfetmiş, üstüne daha fazla efor sarfettiği bir devre oynamışken ikinci yarıda oyunu tutup kontra kovalamak gerekiyordu bence. Devre arasında ilk yarının iyi oynamayan oyuncularından Tete'yi çıkarıp Barış Alper ile başlamamız gerekiyordu. Bir pozisyon vardı 60 küsür dakikalarda Kazımcan topu uzaklaştırmak için pozisyonu almayı bekledi top kornere çıktı orada yorgunluğu had safhaya çıktığı belliydi, o dakikadan sonra Kazımcan'ı çıkarmak için gole kadar beklememesi lazımdı. En az 10 dakika daha oynamıştır o pozisyondan sonra.

Ziyech hamlesi çok gereksizdi, Davies azmanının karşısına hazır olmayan bir oyuncuyu atmak tam bir saçmalıktı.

Bu oyuna karşılık 3 puan bizim hakkımızdı elbette ama burası CL, rakip de Bayern maçın mutlak favorisi konumundaydı maç öncesinde. Oyun olarak bu kadar üstünken 1 puan bile bizi başka bi yere taşırdı.

Modern ve cesur bi futbol oynatıyor saygı duyuyorum ve aynı zamanda sonuna kadar destekliyorum bizim Avrupa'da başarılı olduğumuz her zaman güçlü baskın oyunlarımız oldu hiç bir zaman kapanarak sonuç alamadık.

Ancak bütün stad dakikalarca değişiklik yap diye bağırırken gol geliyorum derken neden inatla her maç aynı şeyi yaşıyoruz anlayamıyorum. Geçen seneki deplasmandaki Beşiktaş maçı bu seneki molde maçı şimdi bu maç hep aynı senaryo.

Geri
Üst Alt