Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

I love you hocam iyi ki varsın. Galatasaraya yakışan oyun budur , bizim genlerimizde tribünle taraftarla full pres yapmak var dünyanın en iyi takımına bile bunu yapabiliyoruz seviyeyi buralara çıkardığın için teşekkürler.

Solda kerem i oynat hocam bizim pişkin taraftara bakma sen adaletli olduğunu gördük şu iki senede. Zaha ilk kez top görüyormus gibi oynuyor. Ayrıca tete aradığımız topçu profilinde değilmiş çok üzgünüm bu konuda keşke yunus kalsaydi. En azından ligde baris kerem yunus 3 lusu milli takimdaki gibi ofansta delici bir takim olmamizi sağlardı.

Yanlış tercihler yaptığın sürece istediğin kadar koşabilirsin. O kadar güzel top kapıyoruz ama bir türlü hlboş pozisyondaki adama pası veremiyoruz. Acele ediyoruz sakin kalamıyoruz. Bize bir tane maestro lazım bu inşallah Ziyech olur.

Muslera, Boey, Sanchez, Nelsson, Abdülkerim, Angelino, Kaan, Torreira, Mertens, Icardi, Barış.

Keşke maçın son 25 dakikasını böyle oynasaydık veya

Muslera, Boey, Sanchez, Abdülkerim, Angelino, Kaan, Torreira, Demirbay, Mertens, Icardi, Barış.

Ziyech ve Ndombele böyle bir maçta oyuna girmemeliydi. Ve Kerem yorgun hali ile 4231 orta sahasının solunda olmamalıydı. Bir kere de böyle ciddi rakiplere karşı skoru bulsakta veya bulamasakta bunu deneyelim. Hoca takımın yorulduğunu görüyor ama kanat oyuncularını değiştirerek devam etmek istiyor.

Çok nadiren orta saha değişikliği yaptığını ve üçlediğini gördüm. Bayern bile üç tane orta saha kimliği olan oyuncu ile oynuyor. Bu ayıp değil hele yüksek pres yapmış bir takım için çok ama çok normal. Futbol oyununda bile oyuncular 90 dakika pres yapamıyor.

Bu arada dün kazansak Avrupa takımlarının radarına girerdi.

Çok cesur bir planla Bayerni yenmek olay olurdu

Çoktan girmiştir maçları izleyenlerin,geçen yıl o Alanya maçındaki kırılmadan bu yana yaklaşık 40 maça yakın bir periyottur alkışlık bir performans sergiliyor.Bazen oyuniçi aksamalar oluyor ama performans istikrarı standardı yakalandı 1 senedir.Her maç şut bombardımanı var ve öyle kolpadan şut istatistiği değil,gol kaçırma rekorunu her maç bir öncekine göre geliştiriyoruz.Savunma yönünde de bireysel hatalar dışında,takım olarak aksamayan bir yapıya kavuştuk bu periyotta.Bjk deplasmanının ikinci yarısı haricinde 'Bu ne hoca' dediğim bir tane bile maç olmadı. (Öneleme maçlarında fizik olarak hazır olmadığımız için tutuk futbol normal.) Oyuncu değişikliği meselesi de,teknik adamların çoğu bu hakkı erkenden kullanmak istemiyor benim gördüğüm.Çok ekstrem bir kötü performans olmadığı sürece (Emre B'nin geçen yıl kupa finalinde 32. dakikada 3 oyuncu değiştirmesi gibi) hamle haklarını erkenden kullanmak istemiyorlar.Çünkü haklı olarak,bir oyuncu sakatlanır veya kalecin kırmızı görür falan her zaman hamle hakkının bulunmasını istiyorlar bu risklere karşı.

Bir iki yerde daha denk geldim bulamadım şimdi

Sevgili hocamızın kadro planlaması konusunda daha net tavır koyması gerektiğini düşünüyorum. Sevgili Erden Başkan ile ilişkilerini bilemiyorum elbette ama tahminen söylüyorum bunu. Böylesine takımca yüksek efor gerektiren bir oyun anlayışını benimsemişken ve eldeki orta saha oyuncuları da malumken Ndombele fantezisine girmenin kendi fikri olduğunu hiç zannetmiyorum mesela...Marka yerine 'fayda' bazlı hareket etmek gerekiyor artık...

Oynatmak istediği futbol için kadrosunda çok daha dinamik oyuncular ihtiyacı var. Angelino, Vecino gibi fiziksel düşüşte oyuncuları neden almak ister anlamıyorum. Zaha'yı, Ziyech'i belki istememiştir bile. Mecburen birazda böyle oldu bu sezon. Ama seneye bunlardan çıkıp koşacak adamlar istemesi gerekiyor. Zaha, Ziyech, Dombele, Bakambu, Oliveira ve angelino yerine genç dinamik oyunculara ihtiyacı var.

22-23 sezonu sonunda kiralık oyuncumuz rashicayı almaması büyük iş. adamın hep gelişime ve daha iyiye isteğini gösteriyor.

eminim fatih hoca olsaydı ne yapar ne eder vefa içinde olsa rashicayı kadroya katardı. eleştrimek için söylemiyorum bu onun karakteri ve avrupadaki imajı takım olmanın gereğini yapardı.

Ama okan hocanın rashicayı istememesi, nelssonu acımadan kesmesi gerçekten büyük kararlar.

Hoca Avrupa diye tutturmazsa, taraftar da gereksiz zırvalamayı bırakırsa 10 yıl hoca sorunumuz olmaz.

tabi buna uygun 1 yapıyla

Bayerne kazimi koyup burada angeli oynatmak dogru bir davranis degil.

Geri
Üst Alt