Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Okan Buruk.. Senin burada yapacaklarına Başakşehirde Lig ve UCL maçlarındaki başarını görünce inanmaya başlamıştım. Geleceğini ve bizimle çok daha büyük işlere imza atacağını biliyordum. Yaptın. Geldin ve Yıldızlarla dolu bir kadroyu harika şekilde kurguladın ve çok büyük işler yaptın. Ama daha fazlasını yapacaksın. Sen bu ülkenin gelmiş geçmiş en iyisi olacaksın bu futbol bilgisine ve KARAKTERİNE fazlasıyla sahipsin. Ego yok, Başarı var. Beraber daha büyük işlere
InCollage_20231019_002841894.webp

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Okan Buruk.. Senin burada yapacaklarına Başakşehirde Lig ve UCL maçlarındaki başarını görünce inanmaya başlamıştım. Geleceğini ve bizimle çok daha büyük işlere imza atacağını biliyordum. Yaptın. Geldin ve Yıldızlarla dolu bir kadroyu harika şekilde kurguladın ve çok büyük işler yaptın. Ama daha fazlasını yapacaksın. Sen bu ülkenin gelmiş geçmiş en iyisi olacaksın bu futbol bilgisine ve KARAKTERİNE fazlasıyla sahipsin. Ego yok, Başarı var. Beraber daha büyük işlere Ekli dosyayı görüntüle 224117

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
inşallah bit 6-7 sene daha kalır ama artık oyun sisteminide geliştirmesi lazım yoksa kendi ayağına kurşun sık.ış olacak...hep aynı sistem ve taktik ile anca bir yere kadar gidebilirsin ve sonrasında tıkanır o sistem....Pep het iki veya üç sezonda bir sistemini değiştiriyor ve o yüzden her takımla oynadığı ligi domine ediyor...geçen sezon 3-2-4-1 sistemi ile oynamaya başladı ve başarılı oldu ve bu sezonda olacak..yeni sezona yeni bir sistem bulacak...yani Okan hoca başarısını devam ettirmek istiyorsa yeni sisteme geçmeli...bizim kadro tam 3lü için biçilmiş kaftan...3lü sistemde Angelino bile uçar çünkü Bundesligada hep bunu oynuyordu...

SM-F936B cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Güzel bir analiz. Kerem A. nun hakkını vermişler. O olmasa hücum çeşitliliğinin ve sayısının çok büyük oranda azalacağını hep söylüyoruz. Elin adamının bunu tasdiklemesi hoşuma gitti doğrusu...

Takımdaki form seviyesi düşük oyuncuların tam hazır hale gelmesi veya yerlerine birkaç iyi takviye ile bu takım seviye atlar. Bunun yerine en büyük gayreti ortaya koyan adama sarmak iş değil. O da enerjisini birazcık ekonomik kullanıp final anlarında güçlü ve sakin kalabilmeli artık...

Kendisinin büyüyerek yükselmesini temenni ediyorum. Dün kaybedilen Bayern maçının geçmişte ŞL gruplarındaki başarısız süreçleri yaşamış ki tek takım çıkardı o zaman Galatasaray gibi güçlendirmeye yaramasını ve hikayenin sonunun güzel bitmesini umuyorum.

O dönemki en büyük olay, ben daha çok anlatanlardan duydum, yönetim, teknik heyet ve takım içindeki uyumken bunu da kaybetmemeyi diliyorum ki kendi içimizdeki bazı sözde taraftarlar aksi için kendini yırtsa da.

Umarım hedefleri ve vizyonu bu ölçüdedir zaten bu durumda zaman onu da takımı da geliştirip güçlendirmeye yarar zira Bayern’e kaybetmek mesele değil, kaybederken bunun tecrübeye dönüşebilmesi mesele.

Erden Bey'in Karacaahmet Mezarlığı'ndan topladığı adamlara rağmen muhteşem ilerliyor.
Avrupa listesinde 3 değişiklik yapabiliyoruz bildiğim kadarıyla. Nelsson, Ndombele ve Bakambu üçlüsü bir ihtimal gönderilirse hamle yapılır bence. Diğer oyuncular devam edecektir. Ziyech çok kaliteli herif. Fiziği toparlarsa çok maç kazandırır...

Sol bek ve orta saha sıkıntısına rağmen kadroda hakimiyeti kurması, oyuncu yönetimi ve maksimum verim almaya çalışması takdire şayan. Ziyech, Zaha ve Tete'nin skor yapmaya başladığı ortamda çok daha iyi skorlar alabiliriz.

Tek istediğim uzun vadeli Erden Timur - Okan Buruk işbirliğinin 10 yıl ve üzerinde görmemiz. O gün geldiğinde geçmişe dönüp iyi ki deriz...

Umarım ekonomik olarak belki kısa vadede olmaz ama projeler bittikten sonra tamamen düzlüğe çıkarsak hocamıza laik olduğu gibi en iyi kadroları kurup hedefi büyüterek devam ederiz.

Avrupa listesinde 3 değişiklik yapabiliyoruz bildiğim kadarıyla. Nelsson, Ndombele ve Bakambu üçlüsü bir ihtimal gönderilirse hamle yapılır bence. Diğer oyuncular devam edecektir. Ziyech çok kaliteli herif. Fiziği toparlarsa çok maç kazandırır...
Angelino takımda tutulup Bakambu niye gönderiliyor?..Bak bakalım kaç dk süre almış Bakambu? Ondan iyisini nerden kaça bulacaksın? Buldun diyelim, yürüyebildiği müddetçe sahada kalmak isteyen İcardi varken nasıl ikna edeceksin?..Kendisi ısrarla gitmek isterse ayrı konu...

Angelino takımda tutulup Bakambu niye gönderiliyor?..Bak bakalım kaç dk süre almış Bakambu? Ondan iyisini nerden kaça bulacaksın? Buldun diyelim, yürüyebildiği müddetçe sahada kalmak isteyen icardi varken nasıl ikna edeceksin?..Kendisi ısrarla gitmek isterse ayrı konu...
Hocanın verdiği izlenim öyle benim açımdan. Hoca çalışan ve hazır olan herkese forma şansını veriyor. Kanat ve ikinci forvet olarak az buçuk oynadığı için değil, baskı ve kanıtlama amaçlı bireysel işlere çok girişmesi sebebiyle daha çok eleştiri aldı. Icardi sakatlığı olmadığı sürce oyundan çıkmaz, bunu bilerek gelmiştir

Sadece Avrupa için sorun yok ki. Ligde de sıkıntı yaşıyoruz

Hocam sorunları büyümeden çözmen gerekiyor.
8 ve sol bek konusu bizi bitirecek bunu lütfen gözden kaçırma.
2 tane dişlinin çalışmaması tüm çarkı bozar
Bütün herkes zayıf noktamızı biliyor
Artık bir çözüm üretmen lazım

Okan hoca nın bu sene farklı bir challenge yaşadığını görmek lazım. Cl de oyuncuların farklı bir motivasyonda oynadıkları ligde ise farklı bir motivasyonla oynadıkları aşikar. Aynı zamanda Cl de gösterilen ekstra efor dönüş maçlarında işimizi daha da zorlaştırıyor. Buna rağmen de bir şekilde yoluna devam etmesi bile büyük bir başarı. Avrupa Ligi'nde iyi gittiğimiz sezonda ligde neler yaşadığımızı unutmamak gerek. Bayern maçı sonrası bir Rize deplasmanı oyuncular açısından nasıl karşılanıyordur. Bu psikolojide ki oyuncuları ayakta tutmak gerçekten kolay bir iş değil hoca için.

Gelelim Cl tarafına. Kaybedeceksek böyle kaybedelim dedirten bir oyun oynatıyor hoca. Mağlubiyet anında bile takımın adını dünyaya en iyi şekilde duyurup övgüler yağdırıyor. Ancak bir grup taraftar futbolu bilgisayar oyunu gibi görüp diğer etkenleri göz ardı ederek bilinçli veya bilinçsiz olarak hoca ve dolayısıyla takımı yapratıyor farkında değil kimse.

Çok ufak dokunuşlarla mükemmele yakın futbol oynatabilir ama bunun farkında değil. Tespitleri güzel ama müdahale konusunda yetersiz kalıyor. Hem kapasite hem tecrübe eksikliği var. En kötü yanı Terim'in etkisinde kalmış olması. Terim'de böyleydi, her maç aynı özürlü futbolu oynatır hiç bir gelişim ve değişim göremezdik. Çok geç oyuncu değiştirirdi.
Okan kafasını açar yeni arayış ve çözümler üretirse, takıma ekstra dokunuşlar yaparsa efsane olur. Ancak ben o ışığı iki senedir göremedim. Kaliteli kadroya denk geldi ve futbol şansı yanında oldu şimdiye kadar.
Bakalım böyle nereye kadar devam edecek.

Çok ufak dokunuşlarla mükemmele yakın futbol oynatabilir ama bunun farkında değil. Tespitleri güzel ama müdahale konusunda yetersiz kalıyor. Hem kapasite hem tecrübe eksikliği var. En kötü yanı Terim'in etkisinde kalmış olması. Terim'de böyleydi, her maç aynı özürlü futbolu oynatır hiç bir gelişim ve değişim göremezdik. Çok geç oyuncu değiştirirdi.
Okan kafasını açar yeni arayış ve çözümler üretirse, takıma ekstra dokunuşlar yaparsa efsane olur. Ancak ben o ışığı iki senedir göremedim. Kaliteli kadroya denk geldi ve futbol şansı yanında oldu şimdiye kadar.

abi gerçekten okan hocanın taktiksel dokunuşlarını hemen her maçta göremiyor musunuz

ben neredeyse fatih hocanın 3. döneminin kısa bir süreci hariç 20 senedir hemen her maçta bu kadar rakibi çalışan ve bir şeyler deneyen hoca görmedim

abi gerçekten okan hocanın taktiksel dokunuşlarını hemen her maçta göremiyor musunuz

ben neredeyse fatih hocanın 3. döneminin kısa bir süreci hariç 20 senedir hemen her maçta bu kadar rakibi çalışan ve bir şeyler deneyen hoca görmedim
Göremiyorum valla. Ben her maç aynı senaryoyu izliyorum rakip kim olursa olsun fark etmiyor.

bu sene rakibin daha baskın oynadığı ve zorla kazandığımız sadece molde ve rize maçı var. diğer maçlarda rakip üzerine gelemedi ki. CL yide düşünerek düşük tempo ediyoruz.

kaliteli isimler var ama kaç tanesinden yararlanabiliyoruz ? esas sorun burada. ndombele-zaha-ziyech-mertens-tete bunlar şuan isimden ibaret, sahada pasifler. bakambu-halil'i zaten saymıyorum, transfer kotası dolsun diye geldiler. hal böyleyken hocanında eli bağlanıyor.

ne kadar incelersen incele, transfer işi birazda şans işidir. şans faktörü aleyhimize işliyor. alınan tüm oyuncular fizik olarak düşük seviyelerde çıktı.

31 maçta 27 galibiyet şu performansa şapka çıkarmak lazım. 4 maçta bir tanesi Konya'da hakem katliamı ile verilmiş maç bir tanesi de 3-1'den dönüp icardi'nin penaltı kaçırdığı maç. Bu performansa rağmen ilk kötü sonuçta istifasını isteyecek kesimin olması da bir o kadar acayip.

Gel İsmail git İsmail dışında hiçbir başarısı olmayan adama şu an tapıyor fener taraftarı ki ismail hocalık namına şu an hicbirsey yapmadı bunu goremiyorlar lakin bu lig için kendini fazlasıyla kanıtlamış şampiyonluklar almış kupalar almış Okan hocayı en sevenimiz bile hala eleştiriyor ,elestirelim lakin bu adam ciddi saygıyı hakediyor Okan hoca yerine yabancı hocay getirsek muhtemelen yerinde yeller eserdi

Geri
Üst Alt