Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Böyle Hatay,Rize, Kasımpaşa gibi takımlara ekstra bilenen bir hoca isteriz. Haberi olsun. Şikeci takımlara can suyu olmak çok canımızı sıkıyor. Bunlar fenere yatıyor diye ekstra motive olacaksın.

Hocaya maç içinde kiziyoruz ediyoruz ama adamın bir bildiği var demek ki antrenmanları o izliyor..
Mertens mertens diyoruz gördük herifin yürümeye mecali kalmamış..
Bakambu Bayerne bir gol attı dün ayakta duramiyordu..
Ndombele zaten girdiği her sn zarar olduğunu gösteriyor ..
Oliveirayi muhtemelen asisti yüzünden ödüllendirmek istedi bu maç..
Kazimcan sınırdan dolayı mecbur oynadı ..

Çıkıp o golleri de Okan hoca atacak değil şöyle dusununce kötü denilen maçta bile kaç tane net gol kaçırmışız
Hersey tamamda bu adamların bu fizik durumu ligin ortası gelmiş bu şekilde kalması yine hocanın düzeltmesi gereken bir konu degilmiydi? Bende soruyorum sen bu futbolcularin fizik durumlarını takip etmiyomusun. Bu oyuncular üzerinde sozun gecmiyomu? Normalmi bu adamların bu kilolarla bu fizik kaliteye oynaması. Toreira sanches gibi kendi çok profesyonel olan adamlar bireysel çalışıp nasılda fit kalabiliyo. Diğerleri? Kendi yapmiyo diye salalim.. Bu şekilde oluyorsa tmm oyuncular suçlu sadece. Icardinin kilolarına bakan ne dediğimi anlar zaten

İlk yarı sonunda tempo eksikliğini farkedip Barış-Tete-Bakambu değişikliklerini yapmalıydı. Takıma fazla güveniyor bu da bazen sorun oluyor..

Ayrıca Zaha ve Ziyech’in aynı anda kanatlarda olduğu sistem ne kadar iyi çalışıyor tartışılır, ikisi de çok statik oynuyor..

Son düzenleme:
takım çok yoruldu çünkü maalesef aldığımız transferler takıma beklendiği kadar çok derinlik katamadılar aylardır

icardi de boey de çok ciddi düşüşler var

torreira abdülkerim ayaktalar ama onların da düşmeleri an meselesi

tete zaha ziyech oyun içinde zaman zaman parlıyorlar ama hala takımı taşıyacak noktaya gelemediler

okan hocaya yönelik en büyük eleştirim de skor olarak gerideyken son 15-20 dakikaları fazla alaturka oynatması

bunu daha 2 gün önce kendisine avrupai hoca diyen biri olarak söylüyorum

maçın son dakikalarında hücuma stoper göndermek ayıp değil onu kastetmiyorum ma daha 70. dakikadan itibaren orta saha eksilteyim hücumu artırayım doğru bir fikir değil

hatta illa eksiltecekse savunmadan eksiltip ortasahayı takviyeli tutmak daha mantıklı

Can, bu kotu ve plansiz oyunu, kaos degisikliklerini aciklamiyor.
Ligde 12. maçında ilk mağlubiyetini aldı. Üst üste 10 galibiyet aldık. CL olduğu için ligde takım rölantide oynadı durmadan bir de.

Kol gibi fikstür var bugüne kadar sıfır kayıpla gelmek bile müthiş başarı. Her CL dönüşü deplasman oynuyoruz. Dünyanın en zor deplasmanı olan Bayern maçından 3 gün sonra uçup kaçacak mı takım.

Bu kadar kötü oyun dediğiniz yerde kaç tane pozisyon vardı yine, 2 tane direk var. Okan hoca mı atsın golleri. Bitiricilik sorunu yedi bitirdi bizi özellikle de CL maçlarında.

Kaos değişiklikler derken? Allah aşkına söyle bana ne türkü değişiklikler bekliyorsun. O kadar transfer yapıldı ama sonradan giren adamlar şimdiye kadar çok düşük katkı verdiler. Haftalarca Kazımcan Kazımcan diye millet çıldırdı, al işte oynadı da ne oldu. Herkes her şeyi çok iyi biliyor herkes teknik direktör bu ülkede.

Eleştirilmesin diyen yok ama bokunu çıkarmaya da gerek yok taraftar olarak.

Okan hocanın kesinlikle bir temizlik yapması lazım. Mertens yok, oliveira yok, Angelino yok, bakambu yok, demirbay yok, ziyech yok,tete yok.

Ndombele takıma geldi mi bilemiyorum. 2 aydır burada hâlâ 30 dakika oynayacak performansı yok.

Mertense teşekkür edip göndermek lazım. Oliveira maaş yüzünden elimizde patlar gibi. Angelino hayal kırıklığı. Bakambu, icardi sayesinde formaya hasret.

Icardi sakat ise kenarda tut hoca. Sonradan al oyuna. Şu adama da bir şans ver. Otoriteni kullanıp sen sakatsın bu maç bakambu başlıyor demen gerekli. Tete desen o da hayal kırıklığı. Ziyech ten umutluyum.

Nelsson mutsuz. Onu da göndermek lazım. Sanchez dikiş tuttu ve Zaha yavaş yavaş geliyor. Ocak ayında kesinlikle bir operasyon şart. Bir 10 numara şart bu takıma.

Kerem'e kızıyorum ama kerem olmayınca pozisyona bile giremiyoruz.

Takımda isim olarak kaliteli adamlar var ama sahaya yansımıyor. Dengeyi sağlayamazsan bu sefer takım içinde kaos çıkar. Homurdanmalar başlıyor.

İsim yerine is yapabilecek adam lazım. Şöyle kaliteli bir 10 numara şart. Şampiyonluk istiyorsak şart.

Tüm iyi şeyleri hoca yaptı, kötü olan hiç bir şeyle de alakası yok yaklaşımının bir fayda getirmeyeceği aşikar.

Icardi sayesinde başarılar geldi denilince, onu sahaya adapte etmesinden dem vuruluyorken. Zaha’dan bekleneni alamıyor oluşumuzda ise kendisinin hiç eksiği olmadığı yaklaşımı tutarsız. Zaha defolu bir adam değildi, gayet başarılı giden bir kariyerin devamında ortalama bir sakatlık yaşamıştı fazla efordan.

Transferlerin %80ini de kendisi istedi, Dombele ve biraz Ziyech’i ayırabiliriz bu denklemde. Vecino gelse gelmeden herkes sövdü, Amrabat da zor işti olmadı. Daha ortalama bir adam alsak ve iş yapamasa Midstjö niye gitti aynısı bu diyecek olan da aynı adamlar. Ziyech yerine Rashica gelse her şey daha mı iyi olurdu onu da sanmıyorum.

Şampiyonlar liginde önde bastık iyi oynadık skordan bağımsız olunca anlamsız, gruptan çıkmaya bakar kısacası mevzu. Her zaman dediğim gibi 1 milyarlık takımları tabii ki yenemeyebiliriz ama Kopenhag’ı yenmeliyiz başarılı bir Avrupa sezonu demek için.

Lige gelirsek Icardi’den verim alınamayan 2-3 maçta sallandık ee geçen sene de bunu söylemiştik zaten Icardi idi asıl fark yaratan.

Her şeye rağmen ortada büyütülecek bir durum söz konusu değil, ha gerek hoca gerek de yönetim hakkındaki aşırı yaklaşımların yeri de burası değil, kimseye acımam devam ederse, bilginize.

hocanın kendi kariyerinin gelişimi adına maç içi sadece oyuncu değil oyun müdahelelerini de biraz daha cesurca yapması gerekli. dün hatay uzun oynadı. bunun ezberi yok bazen takımlar uzun oynar, bazen ayağa oynar, bazen zemin iyi olur, bazen patates tarlası olur. hani şikeci hatay fener maçında guardiola barcası gibi geriden oynadığı için o şaşırtmış olabilir eyvallah ama bunu birkaç kere yaptıktan, hatta golü de attıktan sonra oyun içi müdahele edip daha muhafazakar bir oyunla sistemden önce kaliteye daha çok güvenilmesi gerekiyordu. en azından ilk yarıda golü bulduktan sonra 2. yarının başında böyle bir şey beklerdim.

kaçırdığımız golleri izahı yok o ayrı mesele ama hocanın potansiyeli kadar bir takımı çalıştırması için rakibe göre maç içinde taktik değişikliklerini de iyi yapması gerekli. geçen yılın sonuna doğru lig yangın yeri olunca da herkes bize karşı uzun vuruyordu ama hoca müdahelesiyle çok daha savunma ağırlıklı bi oyuna dönüp rakiplere neredeyse yarım gol fırsatı vermeden güle oynaya şampiyonluk ipini göğüslüyorduk. bu belki normal şartlarda bu haftalarda düşünülecek bir şey değildir ama bu zeminde, şaibe karıştırmadan oynayan teşvikli bir kontra takımına karşı bu kadar ezber bir oyunu dikte etmeye çalışmak mağlubiyetin ana faktörü oldu.

fatih hocanın son dönemi böyleydi. elindeki malzemeye bakmadan kendi oyununu oynatmaya çalışıp bizi deplasman kötürümü yapmıştı resmen. geçen yılki beşiktaş deplasmanıyla birlikte oynamaktan önce bozmaya çalışan bir takıma karşı ilk defa bu kadar aciz bir galatasaray izledim. terim dönemi gibi 2-2'yi yapsak 3'ü 4'ü de yiyebilecek bir yapıdaydık. inşallah geçen seneki beşiktaş maçı gibi bu karşılaşma da yenilebilecek en kirli takımlardan birine karşı alınan hayırlı bir mağlubiyet olarak döner bize. ders alırsak burda ittir kaktır bir beraberlikten daha iyi sonuçlarla döner bize.

hocanın canı sağolsun.

Hersey tamamda bu adamların bu fizik durumu ligin ortası gelmiş bu şekilde kalması yine hocanın düzeltmesi gereken bir konu degilmiydi? Bende soruyorum sen bu futbolcularin fizik durumlarını takip etmiyomusun. Bu oyuncular üzerinde sozun gecmiyomu? Normalmi bu adamların bu kilolarla bu fizik kaliteye oynaması. Toreira sanches gibi kendi çok profesyonel olan adamlar bireysel çalışıp nasılda fit kalabiliyo. Diğerleri? Kendi yapmiyo diye salalim.. Bu şekilde oluyorsa tmm oyuncular suçlu sadece. Icardinin kilolarına bakan ne dediğimi anlar zaten

Bu adamların kariyerinin devamına bakınca anlayacağız durumu..Bizim elimizde çöp olup da sonrasında iş yapan çok az topçu vardır.. Maalesef bu sene hep sıkıntılı tipleri transfer ettik

Gecen sezon kayseri maglubiyetinden sonra da ayni linc girisimleri vardi

Ne yazik ki ders almiyorsunuz

Gecen sezon sampiyon olmus,derbi performansi ortada,cl de ilk 10 seviyesinde bir oyun var ve gruptan cikma sansimiz cok yüksek,ligde ise 10 galibiyet 1 beraberlik ve 1 maglubiyeti olan bir hocanin nasil oluyor da sifir kredisi oluyor bunun aciklamasi yok

Bu memnuniyetsizligin sebebi sosyal medya bok cukuru,hali saha disinda futbol oynamamis bilgisayar basinda fm fifa oynayanlarin cok bilmisligi

Ilk olarak Okan hoca’nin iyi bir hoca oldugunu ve Galatasaray’i calistirmayi hak ettigini kabul edin,daha sonra elestirilecek noktalar varsa bu elestiriler saglikli sekilde yapilir

Geçen sezon yedeklerimiz;
Okan, Emin, Dubois, Berkan, Midtjsö, Zaniolo, Barış Alper, Yunus, Gomis, Yusuf, Kaan Ayhan, Mata…

Kaçı kaldı? Barış Alper hariç hiçbiri. Kaçı mutluydu acaba? Kaçı oynamadığı sürede hazır olabildi, kaçı performansıyla taraftarı mutlu etti?

Bu sezon yedekler
Günay, Nelsson, Ndombele, Kerem Demirbay, Oliviera, Mertens, Halil, Bakambu kaçı mutlu şu an? Kaçı oynamadığı sürece hazır olabilecek, kaçı şimdiye kadar taraftarı mutlu etmiştir? bu sezon taraftarı mutlu etti? ki bunlardan 3’ü geçen sezon 11 oyuncusuydu, şimdi bu 3’ünden biri dandik anadolu maçında bile oynasa bittik biz moduna geçiyoruz. Ki haklıyız, 11’i kaybettikleri an başka bir seviyeye geriliyor futbolcularımız

Ligde 12. maçında ilk mağlubiyetini aldı. Üst üste 10 galibiyet aldık. CL olduğu için ligde takım rölantide oynadı durmadan bir de.

Kol gibi fikstür var bugüne kadar sıfır kayıpla gelmek bile müthiş başarı. Her CL dönüşü deplasman oynuyoruz. Dünyanın en zor deplasmanı olan Bayern maçından 3 gün sonra uçup kaçacak mı takım.

Bu kadar kötü oyun dediğiniz yerde kaç tane pozisyon vardı yine, 2 tane direk var. Okan hoca mı atsın golleri. Bitiricilik sorunu yedi bitirdi bizi özellikle de CL maçlarında.

Kaos değişiklikler derken? Allah aşkına söyle bana ne türkü değişiklikler bekliyorsun. O kadar transfer yapıldı ama sonradan giren adamlar şimdiye kadar çok düşük katkı verdiler. Haftalarca Kazımcan Kazımcan diye millet çıldırdı, al işte oynadı da ne oldu. Herkes her şeyi çok iyi biliyor herkes teknik direktör bu ülkede.

Eleştirilmesin diyen yok ama bokunu çıkarmaya da gerek yok taraftar olarak.

Ligde iyi görüntü vermiyoruz genel bakışta bana kalırsa. Ben zaten tamamen kötüyüz falan demedim ama bir plansızlık olduğunu da düşünüyorum.

Bence Kerem'in pozisyon tercihinde ısrar etmemeli. Zaha'dan da vazgeçemeyecek. Oynamaması da huzursuzluk yaratacak bence. Buna farklı bir çözüm bulması gerekiyor. Icardi'yi de ne kadar ısrar ederse etsin biraz dinlendirmeliydi. Savunma anlamında bence sol bek dışında problemimiz yok.

keramettin amir doğru yazmış. bayern'e karşı ne kadar iyi oynasakta maazallah grupta sonuncu olursak, şampiyonluk giderse hepsi boşuna olur. sadece avuntudan ibaret olur. bu iş sonuca bakar. icardi'nin performans istendiği seviyede olmayınca maç koparamıyoruz iyi kötü bakambu, halil var. ndombele, demirbay var artık bu adamları da hazır hale getirmek hocanın işi.

Vasata asla tahammül etmemeli, kötü ve tutmayan bir şey varsa hemen kestirip atmalı biz burada oyuncu kazanma derneği değiliz. Ziyech/Zaha/Tete kanatları olmuyor ve olmayacak bu çok net. Devre arası buraya neşter şart. Arkaya koşacak bir deli fişek lazım.

Merkeze 2 adam alındı (Demirbay,Ndombele) tamam bir şeyler oldu ve bu oyuncular tutmadı o zaman hemen kestirip atmak lazım buraya 1 tane kesin tartışmasız oyuncu lazım.

Sol bek Angelino olmadı tamam Ocak'ta şutlanacak zaten maç sayısı dolmasın diye oynatılmıyor.

Burada ciddi bir yatırım ve emek var, çakıl taşı vermiyoruz kimseye 3 milyon alıyor Toreira ama yanına yaklaşan performans yok. Zaha'sı o'su bu'su milyonlar kazanıyor ha oldu ha olacağı bekliyoruz öyle bir şey yok.

Parası ile değil mi? yolla yenisini al yoksa iş işten geçtikten sonra parada .çöpe gitmiş sayılacak.

Ben Okan hocayı severim lakin kendisinin buradaki varlığını Icardi'nin performansı belirleyecek gibi duruyor. Eğriye eğri doğruya doğru, bu konuda gerçekleri konuşalım. Bu noktada 2 seçeneği var : Ya Icardi'yi tekrardan motive edecek ya da Icardi'ye bağlı planından vazgeçerek yeni formüller üretecek. Şu ana kadar hep 1.yöntemle ilerledi, ekstra bir şey katmadı. Plan aynı plan, sistem aynı sistem. Kişiler değişse de, bu planda ısrar ediyor. Maçların çoğu da 1-0, 2-1 gibi skorlar oldu. Bir tek Samsun maçında 3-0 öne geçtik onda da tak tak 2 tane yiyip yine krize girdik. Yine Icardi'nin olağanüstü golüyle nefes almıştık. O yüzden söylüyorum, Icardi = Galatasaray şu anda. Defanstan, orta sahadan, taç çizgisinden kısacası her yerden adama şişirme top atılıyor, sanki tek planımız buymuş gibi bir görüntü var. Artık bu kısır döngüyü bozması gerekiyor. Zira bu şekilde maçları domine etsek de, rakip sadece savunma yaparsa maçı kazanamayabiliriz. Ben artık birşeyleri değiştirdiğini görmek istiyorum.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çoğunlukla galibiyet aldığımız için eleştiri almıyor fazla. İkna edici olmayan futboluna taraftar karnından mırıldanıyor ama skor gelmediği zaman eleştiri alacaktır. Orhan Uluca’nın da dediği gibi mecbur set oyunu oynayacaksın. Yoksa iki hızlı kanadı olup geride bekleyen her takım Buruk’u zorlar. Çözdüler yapmak istediği şeyi.

Geri
Üst Alt