Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Supheci biri olarak bazen dusunuyorum da SL'de oynattigi oyunla takimin cikarlarindan cok kendi reklamini yapmaya calisti sanki. Son macta da kadro kalitesi olarak daha asagida ama tertipli oynayan bir takim karsisinda patladi.
Okan buruk çok iyi bir geçiş oyunu hocası ama set oyunu kötü ve işin kötü yanı kadroyu da hep geçiş oyununa uygun şekilde dizayn etti. Geçen sezondan beridir kapanan her takıma zorlandık ümraniye, istanbulspor dahil

Hataları var ama orta sahası ve sol beki olmayan, forveti haftalardır yokları oynayan bir takıma göre bayağı iyi getirdi yine.
Transferdeki karavana oranının yüksek olmasının ceremesini çekiyor hoca da.

Turnuvaya renk katan takimin hocasi
Bugüne kadar bayern manu derbilerde etkili oynamamızın sebebi iyi bir geçiş takımı olmamız ama kapanan takımlara karşı set oyununu mutlaka geliştirmemiz lazım. Bu kadroyla da alakalı, as kadronda iyi bir 8 numara ve 10 numara olmazsa set oyununu iyi oynayamıyorsun çünkü bu mevkiler pas merkezi ve takımı yöneten mevkiler

Bugüne kadar bayern manu derbilerde etkili oynamamızın sebebi iyi bir geçiş takımı olmamız ama kapanan takımlara karşı set oyununu mutlaka geliştirmemiz lazım. Bu kadroyla da alakalı, as kadronda iyi bir 8 numara ve 10 numara olmazsa set oyununu iyi oynayamıyorsun çünkü bu mevkiler pas merkezi ve takımı yöneten mevkiler

Set oyunu oynayacaksan o zaman kerem olmaz, keremin olduğu takım set oyunu oynayamaz çünkü top ayağına gelir gelmez ya kilit pas atar ya da çalım dener.

Örnek de vereyim, biz feghouli belhanda takımda olduğu zaman set oyununun babasını oynuyorduk, feg belhanda mariano.

Avrupa Ligi de boru degil. Gorecez bakalim. Olmadi seneye artik. Ama iste o reklamini yapti kismina geliyorum tekrar. Bir kere kacan yine kacar.

Set oyunu oynayacaksan o zaman kerem olmaz, keremin olduğu takım set oyunu oynayamaz çünkü top ayağına gelir gelmez ya kilit pas atar ya da çalım dener.

Örnek de vereyim, biz feghouli belhanda takımda olduğu zaman set oyununun babasını oynuyorduk, feg belhanda mariano.
Aynen öyle tam bir açık alan topçusu. Set oyunu için hızlı ve kaliteli pas çevirmen lazım. Arka arkaya 20 tane pas yapsan 21.de kerem topu kontrol edemez veya isabetsiz pas atar ve bir çuval inciri berbat eder

Baba ya neşteri vuracaksın ya da neşter sana vurulacak.

Kerem'den 10 numara olmayacağını artık anla ve bu inadından vazgeç. Mertens / Ziyech hatta gerekirse Oliviera oynayacak orada ama Kerem oynamayacak. Organizasyonu kuramadığı için Zaha ve Tete ikilisi kötü görünüyor. Kanatlarımız tehlikeli oyuncular ve içeri kat ettiklerinde beklerimizin ikisi de çok rahat alanlar buluyor ama biz o organizasyonu Kerem ile sağlamaya çalıştığımız için yapamıyoruz bunu.

Şu inadından vazgeç. Alarm mı kuruyorsun maçtan önce ne yapıyorsan yap ama 55. dakikada bir uyarı gelsin sana oyuncu değişikliği ile ilgili. Geç kalma şu huylarında.

Kerem'den 10 numara olmayacağını artık anla ve bu inadından vazgeç. Mertens / Ziyech hatta gerekirse Oliviera oynayacak orada ama Kerem oynamayacak. Organizasyonu kuramadığı için Zaha ve Tete ikilisi kötü görünüyor. Kanatlarımız tehlikeli oyuncular ve içeri kat ettiklerinde beklerimizin ikisi de çok rahat alanlar buluyor ama biz o organizasyonu Kerem ile sağlamaya çalıştığımız için yapamıyoruz bunu.

Şu inadından vazgeç. Alarm mı kuruyorsun maçtan önce ne yapıyorsan yap ama 55. dakikada bir uyarı gelsin sana oyuncu değişikliği ile ilgili. Geç kalma şu huylarında.

Zaha - Oliveira - Ziyech

nasil bahcivanfield

:D

Zaha - Oliveira - Ziyech

nasil bahcivanfield

Oliviera birçok kişi tarafından sevilmiyor ama bence geçen sezon 25 maç genelinde iyi oynadı adam. Ve düzenli oynarsa bir ritmi bulacağını düşünüyorum. Arkasında Tor - Kaan olursa daha rahat oynar. Madem Mertens'i verimli kullanacağız bunu Kerem'den yana değil Oli'den yana kullanmalıyız.

şampiyonlar liginde başarısız diyenlere hiç katılmıyorum, başarılı diyenlere de kısmen katılmıyorum

kadro dışarıdan bakınca bol makyajlı ama içini açınca ciddi hasarlı ve yapılması zor kadro

büyük beklentiyle alınan isimler yetersizdi, takımın en büyük starı ilk 2 maç hariç hep sakat oynadı veya onun etkisinde oynadı

bunlara rağmen 3.olmak başarı olabilir ama son 4 maç 1 puan büyük başarısızlık ne olursa olsun

genele bakarsak 10 üzerinden 7'lik şampiyonlar ligi performansı

ısrarla yaptığı 2 hata var
- gol yiyene kadar oyuncu değiştirmemek
- değişikliklerle ortasahayı boşaltıp hücuma adam doldurmak

kopenhag maçının skorunu da belirleyen yine bu hatalar oldu

şampiyonlar liginde başarısız diyenlere hiç katılmıyorum, başarılı diyenlere de kısmen katılmıyorum

kadro dışarıdan bakınca bol makyajlı ama içini açınca ciddi hasarlı ve yapılması zor kadro

büyük beklentiyle alınan isimler yetersizdi, takımın en büyük starı ilk 2 maç hariç hep sakat oynadı veya onun etkisinde oynadı

bunlara rağmen 3.olmak başarı olabilir ama son 4 maç 1 puan büyük başarısızlık ne olursa olsun

genele bakarsak 10 üzerinden 7'lik şampiyonlar ligi performansı
Her şeye katılıyorum ama tek katılmadığım konu bariz şanssızlığımızda var.

Burada tüm işi Bayern bozdu 6 maç 18 puan alsınlar diye herkes hem fikirdi ama Kopenhag ile berabere kaldıkları an bizim son maç beraberlik şansımız sona erdi ne olursa olsun oraya beraberlik yetiyor olsa geçebilirdik.

Bence tamamen fikstürün adaletsizliği ve Bayern'in saçma sapan işi yüzünden bu noktada bitirdik.

Oyuncu değiştirme konusu fazlasıyla abartılıyor dünkü oyunda ortada giden maçta rakibin pozisyonu yokken saçma sapan baskı yapıp orta alanı boşaltıp golü yedik. O noktaya kadar ne rakibin baskısı ne başka bir şey kendi kendimizi yaktık. Hadi dersin ki rakip basıyor bunaldık öyle bir durumda yok orta sahamızı geçemiyorlardı.

Bayern maçı değişiklik konusuna katılıyorum ya da Hatayspor maçında rotasyon yapmadı 45'den sonra yine değiştirmedi buna da katılıyorum hatta sene başı Molde maçıda diyebiliriz ama bunlar hariç diğer maçlarda hiçbir an oyuncu değişikliği lazım diye maç bağırmıyordu.

Rizespor maçı 45'de Kaan + Oliveira + Ziyech'i soktu maçı kazandık.
Pendikspor maçı 45'de Barış + Mertens soktu 65'de Bakambu soktu maçı kazandık.
Manchester deplasmanı Barış Alper + Mertens'i aldı maçı kazandık.

Hatalı maçları var mı var ama her maç aynı olaya bağlayıp yerin dibine sokulmasıda iyice saçma gelmeye başladı.

Geri
Üst Alt