Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

adamın sağ beki barış sol beki kaan halı sahada olmaz yani onun hasebiyle ilk yarı fatih terimin nahoş futbolundan esintiler sunmasını buna istinaden sineye çekiyorum

hocam

planlama konusunda daha makul bir yere çek işi

star yeterince var

Okan Buruk: "Orta saha bölgesinde çok fazla oyuncumuz var. Bununla ilgili şu an bir düşüncemiz yok. Transfer dönemi tabi bir fırsat dönemi. Ne tür bir oyuncu önünüze gelecek bilemiyorsunuz. Mali anlamda yük olmayacak şekilde bir profil çıkarsa düşünebiliriz ama şu an düşüncemiz elimizdeki oyuncuları kullanabilmek."

???

Okan Buruk: "Orta saha bölgesinde çok fazla oyuncumuz var. Bununla ilgili şu an bir düşüncemiz yok. Transfer dönemi tabi bir fırsat dönemi. Ne tür bir oyuncu önünüze gelecek bilemiyorsunuz. Mali anlamda yük olmayacak şekilde bir profil çıkarsa düşünebiliriz ama şu an düşüncemiz elimizdeki oyuncuları kullanabilmek."

???
"Yazın Ndombele'yi çaktılar gönderemiyoruz. Gelecek adam yine kamil olacaksa hiç almayın" diyor

Kazanıyoruz lakin 9 doğura doğura, iç sahadaki oyun sinir krizleri geçirtiyor bana bu sene.

Hocam kanatta bekler yada kanat oyuncusu tek başına atak yapmaya çalışıyor. Gözünü seviyim böyle atak yapılmaz kapanan takıma içeriyi bu şekilde kalabalıkta tutamazsın. Atak yapılan kanatta 3 kişinin beraber topu iceri tasiyip düzgünce ceza sahasi içinde boştaki adama pas verecek şekilde iki çalıştır şu takımı. İçeride diğer kanadın forvet gibi gelip 10 numara ve diğer orta sahaninda forvetinle beraber 4 5 kişi kalabaliklastirman lazım ceza sahasında set oyunun temellerinden biri budur. Gözünü seviyim artık şunları görelim. Valla kanattan rakip stoperlere orta yapılmasını izlemekten biktik ya

Hocam kanatta bekler yada kanat oyuncusu tek başına atak yapmaya çalışıyor. Gözünü seviyim böyle atak yapılmaz kapanan takıma içeriyi bu şekilde kalabalıkta tutamazsın. Atak yapılan kanatta 3 kişinin beraber topu iceri tasiyip düzgünce ceza sahasi içinde boştaki adama pas verecek şekilde iki çalıştır şu takımı. İçeride diğer kanadın forvet gibi gelip 10 numara ve diğer orta sahaninda forvetinle beraber 4 5 kişi kalabaliklastirman lazım ceza sahasında set oyunun temellerinden biri budur. Gözünü seviyim artık şunları görelim. Valla kanattan rakip stoperlere orta yapılmasını izlemekten biktik ya
Hocam dogru diyorsun da, adamlar oyle bir kapandi ki, yani acmak o kadar da kolay degildi. Bizim sag beki adamlarin sol acigi tutuyordu ve defans 5 li halde gömülmüstü. Yani acmak icin Tete vs is gormuyor maalesef. Mertens gibi hizli dusunen, hareket eden adam lazim ve ona eslik edenler. Tete bence artik bitmistir. O yuzden Okan hocanin bu yapamdiklari degil de, su andaki takimla yapabildiklerine belki bakmak lazim. Ittire ittire giden Fener ile ayni puanda bu adam.

İlk yarıda taktiksel olarak baya çuvalladı. Adamların geriden çıkışlarını hiç doğru karşılayamadık ama maç sonu açıklamasında bunu vurgulaması ne kadar özeleştiriye açık bir insan olduğunu gösteriyor. Hatalarının farkına varması ve bunların üzerine gidebilmesi en sevdiğim özelliklerinden biri.

geçen sene doğal olarak ilk yarı takımı oturtmakla geçti

bu sene de öyle oldu

şimdi devre arasında ilk 11 için 2 3 adam gelecek yine baştan inşa gerekecek

aynı anda da yarışıyor

hiç kolay değil yaptığı

Hocam dogru diyorsun da, adamlar oyle bir kapandi ki, yani acmak o kadar da kolay degildi. Bizim sag beki adamlarin sol acigi tutuyordu ve defans 5 li halde gömülmüstü. Yani acmak icin Tete vs is gormuyor maalesef. Mertens gibi hizli dusunen, hareket eden adam lazim ve ona eslik edenler. Tete bence artik bitmistir. O yuzden Okan hocanin bu yapamdiklari degil de, su andaki takimla yapabildiklerine belki bakmak lazim. Ittire ittire giden Fener ile ayni puanda bu adam.
Hocam bizim geçen senede böyleydi. Yani biz set oyununda Okan hoca geldiğinden beri kötüyüz. Geçen sende bu senede kadro kalitesi aslında bizi götüren. Zaha iyi değil ona rağmen kaç maç kurtardı. Icardi geçen sene sazı eline almasa şampiyon olamazdık. Yani bizi götüren yıldızların sorumluluk alip kurtarmasi taktik teknik anlamda uzerimize gelmeyen her takim tehlike yaratiyo. İşte bu çok yanlış. Bu kadro daha iyisini yapabilcek kapasitede ama oyunumuza bakınca acaip hatalar görüyorum. Daha ilk dakikadan icerde iki stoperin arasındaki Zaha ya orta açmaya başladık. Zaha kariyeri boyunca kaç tane kafa golü atmış. Bunun ataklarimiz gibi doğaçlama olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde kapanan rakip ligin sonuncusu bile olsa açamıyosun işte. Set oyunu acisindan calisilmis hiçbirsey göremiyorum sahada. Eyvallah doğru söylüyorsun Tete kötü ama ben kişisel performanslardan ziyade oyuna bakıyorum. Oyun olarak ciddi yetersiziz. Bunu çözecek olan hocadır. Bak bazı orta seviye Avrupa takımları var örnek verebilirim. O takimlar bile belli bazı hücum varyasyonlari yapıyorlar. Sen üst düzey bir kadroya sahipsin. Bahs ettigim orta seviye Avrupa takımlarını koy bu lige kadrosu Galatasaray ile yarışamaz ancak senin şu zorlandigin Istanbulspor a 5 atar geçer güle oynaya kazanır. Bizde sorun sistemdede var maalesef. Şu istatistiği yapmış hocayi eleştirmek istemiyorum ancak bu kadro lige ciddi manada fazla. Yani bir yandan da Kerem 10 no ısrarı ile şampiyonlar liginden elenmiş bir hoca var. Yani yaptıklarının karşılığında kötü şeylerde oldu. O yüzden ben ligi kıstas alamıyorum ona rağmen bukadar zorlanarak yenmek bana normal gelmiyor. Okan Buruk benim düşmanım değil. Bende Galatasarayliyim kendisine de saygı duyuyorum ancak oynattigi oyun ciddi manada kötü şu lig şartlarında. Hakemin filan geçtim onlarda sonuna kadar evet bizi durdurmaya calisiyolar ancak oyunumuz sorunlu. Bunu görmemek hata olur Gördüğümü söylemek istedim ben. Derdim hoca veya baskasi değil. Şu kadronun bukadar uyumsuz top oynaması benim asıl derdim. Sebebine maalesef hoca. Bunu söylemek istemesemde maalesef durum bu. Yoksa bukadar mac kazanmış adamı övmek kolay. Ancak işler iyiken tehlikeyi görmek bence asıl olay..

Son düzenleme:
Giderek artan bir başarı yüzdesi, muazzam istatistikler ve rekorlar.

Bunu sadece kadro kalitesine bağlamak aptallık olur, bunu sadece teknik direktör başarısına da bağlamak saçma ama sanki teknik direktörün hiç etkisi yokmuş da oyuncular hocayı kurtarıyormuş gibi yorumlayanlar da var.

Okan hocanın eksikleri olsa da kesinlikle bu hatta bu seviyenin üstünde olması gereken bir teknik adam ki ben bizden sonraki durağının EPL veya Bundesliga olabileceğini düşünüyorum. Bir kere oynayan takımları bozmak üzerine aşırı iyi analizleri var. Bir şekilde her seviye oynamak isteyen takımı bozuyor. Bu yıl top 3 seviyede bir takımda bile denedik, sonuç henüz yeterli olmasa da işe yarıyor. Bazıları kapanan takımları açmanın daha önemli olduğunu düşünüyor ama ben oynamak isteyen takımları bozmanın daha kıymetli olduğunu düşünüyorum. Çünkü Avrupa’da başarı bu şekilde gelir, CL seviyesinde bir takım bu şekilde kurulur. Bu sene öyle ya da böyle CL seviyesinde bir takım vardı, eldeki kadronun parlatılarak sürekliliği sağlanırsa bambaşka boyuta taşınabilir.

Tek sorun kapanan takımları aşmak, planlar ters teptiğinde hamleler ve kadro derinliliğinin verimli kullanımı. Bu alanlarda geliştirmesi gerekir. Ben Okan Hoca ve yönetimin yerinde olsam. En acil olarak 10 numara transferi yapar sonra diğer bölgelere bakarım. 10 numara bölgesine Alex, Talisca, Lincoln gibi Brezilyalı ceza sahası içine girebilecek, kilit açma yüzdesi yüksek birini alır yoluma devam ederim. Kilit açıldı mı çünkü rakibi dağıtacak bir kadron var zaten. Bu adamın anadolu maçları için çok koşması etmesine de gerek yok. Bu oyuncunun öyle 21-22 yaşında olmasına da gerek yok.

Aklıma gelen Raphael Veiga, David Terans, sakatlığını atlatmışsa Galoppo gibi 25-28 yaş aralığında birini çekip seni böyle sıkışan maçlarda ceza sahası içi koşularıyla, şutlarıyla çözmesini sağlaman lazım.

Geri
Üst Alt