Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Bu yeni bir şey değil, OB ile sınırlı bir durum da değil

Türk takımları fiziksel olarak ve taktiksel düzen olarak hep eziliyor bu eşleşmelerde

Sebebi de çok basit, antrenman kalitesi. Futbolda yakın zamanda bu konuda bir devrim yaşandı ve biz bu devrimin hayli gerisinde kaldık. Hocanın ekibinden bağımsız bir ekip gerekiyor, fizik performans ve taktik disiplin antrenörleri, spor psikologları, diyetisyenler vs.

yüzde yüz haklısın

bir de popülist transfer sevdalısı olmayan yönetim tarzları

bu sene şampiyon olursak gelecek sene avrupa performansını çok merak ediyorum şimdiden.

Frimpong la grimaldo çifter hat trick yapardı maalesef :asd:
Turu geçtik ne olacaktı Aurier 2'nci rövanş maçına anca yetişiyor sol bek Köhn olmayacak devşirme adamlarla Leverkusen ya da Liverpool ile oynamak büyük eziyet olurdu.

İlk maç bile bazı sinyaller vermişti Muslera kurtarmasa zaten ilk maçtan eleniyorduk devşirme adamlarla en fazla maç kazanılır tur geçilmez.

O yüzden önümüze bakmak lazım.

maça daha kontrollü başlamamız lazımdı, aynı şekilde kaanın atıldığı posyonun olduğu dklarda da o kadar boşluk vermemek lazım. bi kaç dk da olsa çekilip rakibin boşluk vermesini hedefliyen bi oyun oynamadık. hep aynı şeyi oynamaya çalışıyoruz, göze hoş gelse de sahada bazen terse dönüp ardımıza saplanabiliyor. molde, copenhagen ve bugünkü lavuklar bizi zorladı malesef.
İşte bizde öyle bir oyun anlayışı yok. Yani Manu ya karşı da yoktu Bayerne karşı da yoktu Molde ye karşı da yoktu. Bu bir eleştiri olabilir hocaya. En iyi takımlar bile kapanmasını bilmeli bazen.

MAR-LX1M cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu sene şampiyon olursak seneye için hoca ve yönetim aynı hataları yapmaz herkese iyi kötü tecrübe oldu.

Kaan olurdu oynamayı biliyor sanırım? Örnek verdim aga futbolu Okan Buruktan iyi bilmiyoruz elbette, başka bir çare de üretebilirdi demek istiyorum. Rakip nasıl boktan kadroyla yaptıysa o da aynısını yapabilirdi karşılık olarak.
Zaten aşağı yukarı 3'lü stoper gibi oynuyorsun. Kaan ileri çıkamıyor ki fazla. Kanatlar komple Barış ve Berkan'a kalmış vaziyette.

İstediği kadar hata yapsın, asla laf edemem. Çünkü elinde öyle bir oyuncu grubu var ki oynadığı zaman nasıl bir performans vereceğini hiç kimse bilmiyor. Kerem'e ilk yarıda ne laflar ettik sonra yerine giren Zaha'yı gördük. Bu sezon hocanın çıkardığı şapkadan tavşanlar olmasa şu an BJK ile 3.'lük mücadelesi veriyor olur ve CL'de 30 gol filan yiyip otururduk. Bu kadro ile Bayern ve Manu'yla başa baş oynayıp ligde lider olan adamın anca heykeli dikilir ki bu sezon bizi şampiyon yaparsa dikilmeli zaten.
Bugünün tek sorumlusu yönetimdir. Nokta.

Lige odaklanalim. Beksiz bir takimin boyle bir sonucla karsilasmasi normal. Hoca transfer stratejisinde yonetim kadar suclu. Tete-Zaha-Ziyech-Ndombele-Angelino onunda onayiyla alinmis adamlar.

takım kapanmalı vs diyoruz doğru.. ama adamın elinde öyle bir kadro var ki bu kadrodan başka oyun çıkmaz maalesef düğme baştan yanlış iliklendi transferlerle...

yüzde yüz haklısın

bir de popülist transfer sevdalısı olmayan yönetim tarzları
Popülizm demek bile zor buna, gerikafalılık resmen, keza kimse Köhn transferine laf etmedi örneğin

Bunun oluşması için o tarafa da profesyonel bir ekip gerekiyor. Sadece sportif direktör değil, veri analizi ekibi, scouting ekibi, altyapı gelişim koordinatörü, kilit sportif a.ş. yöneticilerinin uyum içinde çalışması ve ortaya en azından 5-6 yıllık bir plan koyması gerekiyor

Bizde genelde para yahut oturmuş profesyonel yapı olmadığı için iş cepten para koyan yöneticilere kalıyor ama o da zararlı çünkü planlamanın ömrü iki sene oluyor o durumda

Bakalım o hususta ben bu yazdan umutluyum. Erden Timur bir şekilde yönetimde kalırsa maddi açıdan epey rahatladığımız için ve şu son iki sezonda gerekli dersler alınmış omurga kısmen oturmuş olacağı için doğru hamleleri yapabileceğiz diye temenni ediyorum

Desteğe devam her türlü

Ama artık takımda formayı adaletli dağıtmalı

İcardi konusu artık çok can sıkıcı olmaya başladı

Takımda kimseye imtiyaz tanınmamalı

Tanınsa bile bu 1-2 maç olur

Her maç değil

aslolan zor zamanda destek olmak
hatalarınla, doğrularınla
canın sağ olsun hoca, üzülmek var pes etmek yok
elimizde ne kaldı, lig.
alacağız onu da.

dahası yok, taraftar olarakta herkesi aklını başına almaya davet ediyorum