Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Ekibine alman kondisyoner katılacağı iddia edilmiş idi sezon başında ama bir gelişme olmadı o konuda. Tabi işin arkaplanını bilemiyoruz.

Dün akşam temsili ben.

3323.jpg

İyi hoca

Daha da iyi olacak
Henüz 50 yaşında bir teknik direktör olmasına karşın, Ziraat kupası ile İki şampiyonluk görmüş bir isim. Kesinlikle bizim için olabilecek en ideal isim diye düşünüyorum. Daha da başarılı olacaktır, desteğe devam.

Her maç her rakibe aynı topu oynamaya çalışınca olmuyor işte. Önde basmak özellikle Avrupa’da saçmalık, Davinson elli kere yerini boşalttı.

Rakip 3lü oynadı ve eksik kaldık her bölgede zaten kırmızıya kadar da. Daha dengeli ve sakin bir oyun oynamalıydık.

Canı sağolsun, Avrupa tecrübe işi o da zamanla kazanılır, sadece sonuca baktığımızda oynadığımız cesur oyunlar bize hiç bir şey kazandırmadı, her sistem takımı ciddi şekilde zorladı. Bunlar gelişime açık olan yanlarımız.

Son 2 maçı beksizliğe yazarsak ilk avrupa serüveninde geçerli not aldı benden. 3 eleme geçip şl gruplarında iyi top oynatması bu sezon için makul hedeflerdi zaten onu da başardı.

Yönetimin transfer politikası patlayınca elinde geniş kadro kalmadı hatta geçen senekilerin sırtladığı kaliteli ama kısıtlı sayılacak bir kadrosu var. Ikinci yarı başında yenileceğiz sinyalini verdi takım kırmızı tuzu biberi ekti. Sağlık olsun. Canı sağolsun.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY

Elenmemizin baş sorumlusu yönetim ama hoca Kopenhag maçı gibi takımı bu maça da iyi hazırlayamadı maalesef. Yine takım olarak çok kötüydük.

Hocayı eleştirebileceğim tek şey, çok uysal olması. Az da olsa ara ara çıkıp eleştirmesi lazım, beksiz oynadığını, transferlerin geciktiğini vs. vs.

zalgris molde kopenhag prag

hiçbir maçı adam akıllı hak etmedik toplam 8 maç yaptık bu adamlarla ve hocamız hala 8. maçta 10 kişi kalmasına rağmen skor tutacağına ilerde baskıya gidiyor.

hiçbir şey öğrenilemedi mi bu 8 maçta?

Hatalar yapıyor ama şampiyon olursak bundaki en büyük pay Okan Hoca'nin payı olacak.

3lü savunmalara karşı pres şemasını oturtamadı kendini bu konuda eleştirecektir. Bayern'i yarı sahasından çıkarmayan takım kopenhag-prag gibi takımlara karşı maç boyunca 2-3 pozisyon hariç etkili pres yapamadı. Maç sonu açıklamaları çok iyiydi kimseyi basının/taraftarın önüne atmadan öz eleştirisini yaptı, rakibin hakkını verdi. Adam akıllı bir yönetim ve transfer politikasıyla 2. Fatih Terim olacaktır avrupada final görecektir buna inanıyorum.

sezonun sürprizi oldu şuana kadar. canı sağolsun. güzel işler yapacak okan buruk galatasaray'ın başında. yapıyı kurmak istediği oyunu oynamaya devam.

Skorer bir 8,5, zamanında alınmış bir sol bek, direk 11 oynayabilecek sakat olmayan bir sağ bek alınsaydı şu anda bunları konuşmuyorduk

Bu skor ve oyunun ligde oynayacağımız maçlardaki rakipleri de iştahlandırıp cesaretlendirmesinden endişe ediyorum

Erinç Bilican dün bir şey söyledi, yönetim kongreyi Avrupa'ya tercih etti dedi

Seçim olmasaydı daha çok para harcardım diyen Dursun Özbek'e selam olsun

İlk maçta kırmızı yer yemez orta kafa gol oldu. Bek kademe hatası yaptı. Çünkü belirsizlik vardı.

IMG_3619.webp

Top Preciado’ya giderken Barış nerede.. Hala ben bek miyim, açık mıyım tedirginliğini yaşıyor.

IMG_3621.webp

Preciado orta açarken bek kademe hatası yapıyor ve rakip sol beki de bomboş bindiriyor. Top arkaya gitse kademeye girecek 1 kişi yok. Kerem orta alanda sebepsiz şekilde takılıyor.

Hadi ilk maç böyle bir durumu takım çalışmadı ve ilk kez karşılaştı. İkinci maç bu kez sağ bek atıldı ve aynı senaryo tekrarlandı. Yani Barış sağ beke geçti.

IMG_3624.webp

Rakip orta açarken duruma bakın, bu kez soldan yine bekin kademe hatası, rakip bu kez sağ beki arkada bomboş ve onu takip etmesi gereken sol açık Zaha tın tın ortada dolaşıyor, henüz kadraja girmiş kaleye en uzak isim olarak. Demirbay kanatta, Mertens onun boşluğunu kapatıyor. Görsele yansımasa da Icardi bile bu baskıya katılıyor ama Zaha dönmeye tenezzül bile etmiyor.

İki maçta da bu taktiki anlamda disiplinsizlikler canımızı yaktı, henüz taze yakmışken buna çalışmaman kırmızı gördüğün anda şimdi şunu yapıyoruz diyerek takımı hazırlaman gerekirdi hocam. Gerekirse Var kontrolü yapılırken oyuncu hazır etmen gerekirdi. Yeni girenler de dahil birilerini çıkarma cesareti göstermen lazım artık. 10 kişi takım Icardi, Zaha, yorgun Mertens ve Demirbay’ı kaldırmaz ki 4 dakika kaldıramadı. Yine ilk maçta da yorgun Mertens, Demirbay, Aktürkoğlu ve Icardi’yi kaldıramamıştı. Üstüne üstlük 20 dk böyle devam ettin. Radikal kararlar alabilmelisin hoca. O an Icardi’yi de çıkarabilmelisin bazen

Takımı şampiyon yaptıktan sonra hemen sözleşme uzatma konusunda istekli davranmamalı, yönetimden transfer konusunda garanti almalı...

Ya belki de ben aptalım da bana 'çıkıp yönetime sallamalı, kendini ezdirmemeli, bek almadılar orta saham boş demeli' tarzı beklentiler bana saçmasapan geliyor

1) Mevcut oyuncular küser, bizi beğenmiyor mu hayırdır diye düşünmeye başlar
2) Yönetim bilenir işine köstek olur hatta derhal istifasını bile isteyebilir
3) Bir daha başka yerde zor iş bulur
4) Kulüpte ister istemez kaos ortamı oluşur, hedeften şaşarız, ortada mühim bir domestic treble hedefi var netçede

Karakter olarak da öyle bir adam değil zaten. Cidden atıyom FT bunları yaptığında hoşunuza gidiyor muydu. Bence FT'ye dair en kötü şey buydu hatta kariyer sonunu kötü hale getiren şey bu oldu. Kulüp içinde ikirciklilik çıkmasında Cengiz yönetimi yüzde 60-70 suçluyduysa FT de 30-40 suçluydu ve biz bu şekilde bir şampiyonluktan olduk

Geri
Üst Alt