Okan hocanın şu an benim nezdimdeki hataları/eksiklikleri;
- Transferlerde onay verdiği isimler. Bu transferlerde elbette kendisinin de hatası mevcut. Zaha ve Dombele transferlerine inanın kızmıyorum. Çünkü Zaha'ya bir kişi bile hayır demezdi. Dombele ise kariyeri boyunca disiplin sorunu çekmiş, yetenek desen ne yazık ki Allah yanlış insana bu yeteneği vermiş. Eğer burada o sorununu çözersek takımca dünya çapında bir orta sahamız olur diye düşündü. Yani bunlara kızmıyorum ancak geri kalan süreç çok kötü yönetildi.
- Gençleri kazanmanın bazen bir maçtan bile önemli olduğunu idrak edememiş olması. Dünkü maçta Eyüp'ü, Efe Akman'ı, Ali Turap'ı oynatmadın da turu mu geçtik? Belki 2-0 değil 3-0 yenilecektik belki yenilmeyecektik orasını bilemeyiz ama bu gençlerden belki Efe Akman'ı kazanacaktık. Belki de Ali Turap kendisini gösterecekti. Yazık değil mi bu çocuklara? Zaha'yı çıkartıp Sanchez'in girdiği yerde gerçekten Efe'ye Gökdeniz'e ayıp olmuyor mu hocam?
- Yahu her rakibe karşı aynı mantıkta sahaya çıkarken, belki de sistemi değiştirmediğin için (ya da oyun mantığını) Prag karşısında elenmemizin sebeplerinden biri olmuşken, niye dakika 60'da bunu değiştirip orta sahayı boşaltıyorsun? Bunun nedeni nedir hocam?
- Maalesef bazı oyunculara karşı takıntılısın hocam. Bunu kabul etmen gerekiyor. Kerem'ler gol atıyor diye savunuluyor ama gol dediğiniz 30 sn, ancak maç 90 dakika. Kerem'ler haftalardır bir şey yapamıyorlar ve inatla bu takımın değişilmezi vaziyetteler.
- Bu takımın sezon başındaki oyun hakimiyetinin ortada olmadığı belli. Çünkü kondisyon bitti, oyuncular tabir-i caizse ölüyor artık sahada. Sezon başında bile dakika 70'te tükenirlerken artık daha erkene düştü. Üstelik press gücümüzün etkisi de azaldı. Bu takımın artık sahada kalabalık orta saha ve teknik oyuncuların yoğunlukta olduğu bir kadro ile yer alıp, kendi arasında top çevire çevire, topa hakim ola ola rakibinin üstüne gitmesi gerektiği, deli gibi pressten vazgeçip sakince alan savunması ile rakiplerini haşat edebileceği çok belli değil mi? Neden inatla takımın artık sezon sonuna gelinmiş olması sebebiyle yapamadığı ve yapamadıkça da sıvadığı taktik üzerine gidiyoruz? Kerem A, Barış hala önde koşuyor press yapıyor ama allah aşkına bi izleyin, başı kesilmiş tavuk gibiler.