Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar 2 sene üst üste şampiyon olmuş hoca şampiyonlar ligine kalamasa da, seneye oyun olarak kötü başlasa da, zaman zaman kötü açıklamalar yapsa da, gereğinden fazla korumaması gereken yönetimi korusa da ligde öyle veya böyle 2/2 yapmışken kovulmaz.

Tamam Galatasaray'da başarısızlığa tahammül yoktur, tamam biat kültürü yoktur; eleştiri güzel şeydir, fenerden farkımız budur vs vs. hepsine "OK" de ilçe takımıyla Türkiye Kupası kazanan, Başakşehir ile şampiyon olup Başakşehir ile; PSG, Leipzig, Manu'lu grupta 4 puan alan, bizde 2 sene üst üste şampiyon olan ve CL'den çıkma ümitlerini son maça kadar öyle veya böyle taşıyan hoca kötü hoca değildir ve şansı hak eder.

Kusura bakmayın da bunun aksi en hafif tabirle şımarıklığa girer. En son başarılı Lucescu'yu gönderip Fatih Terim'i getirdiğimizde ki UEFA apoletiyle, Milan hocalığı geçmişiyle gelmiş oldu nal topladığımız ortada ki taraftarın 1/10000'inin bile itiraz ettiği bir değişim değildi.

Şu anda iyi durumda olmadığı aşikar ama toparlanması için süre tanınmalı hocaya. Kovsan ne olacak kimi getireceksin bu saatten sonra; Antu gibi Klopp göreve mi diyelim ne diyelim. Yabancı getirsen ligi tanıyana kadar atı alan Üsküdar'ı geçer. Yerli getirsen hiç biri Okan Hocadan iyi değil. Hocayı göndermek yönetimine zaman kazandırmaktan başka bir işe yaramaz hocaya yükselen taraftar tepkisine en çok Dursun sevinir onu söyleyeyim.
Aklı selim herkes şu an kovulamayacağının farkındadır. Değil mevcut aciz yönetim, hiçbir yönetim bunu göze alamaz. Yeni TD feriştahı bile olsa, gelip birkaç maç kaybedince oklar yönetime döner, ''İki kez şampiyon olmuş, sezona 2/2 yapmış hocayı gönderdiniz de falan filan'' diye ezbere laflar edilir.

Bizden önceki ve bizdeki başarılarına eyvallah ama gidişatın ümit vermediği de aşikar. İşler kötüye giderse toparlayamama ihtimaline dair BŞ deki son sezonuna vurgu yaptığım ilk mesajı yazalı epey oldu. Mecburen zaman verilecektir lakin bu noktadan toparlayabilmesi sürpriz olur.

Okan Hoca ile 'Bilge' Lucescu' nun hiç alakası yok. Çok dar bütçe nedeniyle bedava kiralık vasat futbolcularla filan şapkadan tavşan çıkarmıştı adam. Neymiş? Defansif futbol oynatıyormuş!..Yerlilerle zaten kıyaslanamaz da Dünya Futbolunda bile nadir taktisyenlerden biridir. Sonraki takımlarında bütçe verildiği zaman -tabii ki kendi yarı sahasını yayla gibi açmadan- ofansif futbolun kralını oynattığını da gösterdi nitekim.''Neka ekmek, oka köfte''...Okan Hoca için taktisyenlikten söz edebilir miyiz Allah aşkına?..

Aklı selim herkes şu an kovulamayacağının farkındadır. Değil mevcut aciz yönetim, hiçbir yönetim bunu göze alamaz. Yeni TD feriştahı bile olsa, gelip birkaç maç kaybedince oklar yönetime döner, ''İki kez şampiyon olmuş, sezona 2/2 yapmış hocayı gönderdiniz de falan filan'' diye ezbere laflar edilir.

Bizden önceki ve bizdeki başarılarına eyvallah ama gidişatın ümit vermediği de aşikar. İşler kötüye giderse toparlayamama ihtimaline dair BŞ deki son sezonuna vurgu yaptığım ilk mesajı yazalı epey oldu. Mecburen zaman verilecektir lakin bu noktadan toparlayabilmesi sürpriz olur.

Okan Hoca ile 'Bilge' Lucescu' nun hiç alakası yok. Çok dar bütçe nedeniyle bedava kiralık vasat futbolcularla filan şapkadan tavşan çıkarmıştı adam. Neymiş? Defansif futbol oynatıyormuş!..Yerlilerle zaten kıyaslanamaz da Dünya Futbolunda bile nadir taktisyenlerden biridir. Sonraki takımlarında bütçe verildiği zaman -tabii ki kendi yarı sahasını yayla gibi açmadan- ofansif futbolun kralını oynattığını da gösterdi nitekim.''Neka ekmek, oka köfte''...Okan Hoca için taktisyenlikten söz edebilir miyiz Allah aşkına?..

Kötü taktisyen adam Akhisar ile kupa kazanıp, BŞ ile şampiyon olamazdı bence. 2 Bayern maçı, 2 Manu maçı, BŞ ile şampiyonlar ligindeki maçları, ilk senesindeki derbilerinde de hep özel şeyler yaptı, iyi planlar ortaya koydu. Şu anki sorunu bence en iyi anlaştığı ve takımın psikoloji ve motivasyon olarak hep üstte kalmasını sağlayan kendisine en yakın yöneticinin gitmesi ile başlayan ve şu anda koltuğu sallanmaya başlayan yönetimin en ufak tökezlemede kendisini yollayacağını bilmesi, belki transfer listesindeki ilk adamların alınmamasının getirdiği sinir/hayal kırıklığı vs.

Ben sorununun psikolojik olduğunu düşünüyorum, Ekim başı ile oyun olarak da yukarı çıkacağımızı düşünüyorum tekrar. Zaten yerine getirecek daha kaliteli hoca da yok şu anda. Okan Buruk ile son ana kadar zorlarız her şeye rağmen ama gönderirsek bu sene kayıp sene olur daha sezon başında.

Biz taraftar olarak birisini göndermek istiyorsak ilk hedefimiz Başkan olmalı zira işleyen düzeni bozan o oldu.

Bayern maçlarında 60-70 dk top oynadık, iyidik ama o kadar, 70te koşamamaktan gol yedik, skandal bir olaydı.

United maçlarında ne doğru taktikle çıktık ne de doğru oyunu oynadık. Zaha, Davinson, Ziyech vs bireysel işlerle puan aldık iki maçta da.

Yediğimiz gollerin de hemen hepsi kontraydı.

tutucu bi hoca olarak iyi ama dengeli, sürekli, istikrarlı hücum futbolu oynatamıyor. bunun için topa hakim olman gerek, onun için de sahaya iyi yerleşmen gerek. buna kafa yormak kanada 2 savunmacı 4-4-2 kanadıyla yayılıp herkesten fazladan görev beklemekten daha zor tabi. nası bi yaz ayı geçirdiyse ilk gün topa daha hakim galatasaray olacağız deyip şl ön elemesine kadar takım boyunu bile ayarlayamamış. söyleyin herifleri de şeytan gibi eliyor zaten. 2.5 sene önceki daha küçük hedef ve potansiyelin galatasaray'ı bu young boys'u güle oynaya elerdi. durup durup guardiola olmaya çalıştığı ve bunun için traşına olduğu kadar çaba harcamadığı için young boys'a gol şov yaptırması dışında ayağından topu bile alamayan bir galatasaray yarattı.

ismail kadar herife 2 maçta da taktiksel olarak ezilmesi canını sıkmış heralde, anlarım ama o zaman oturduğun yerden türkiye liginde yendiğin takımları sayacağına istediğin oyuna uygun oyuncular aldırıp biraz oyun üzerine çalışsaydın. takım halinde hücum-savunma yapacağız diyorsun ziyech gibi yürümeye zor mecali olan adamı avrupa maçında rakibin en güçlü koridorunda kanat başlatıyorsun. stoperlerine rakibi önde karşılayıp topa ilk saldırın bile diyemiyorsun. sol bekinin hücumdaki zaafiyeti belliyken maçın 3'te 2'sini herifi rakip yarı sahada unutuyorsun. hareketliliği serdar dursun seviyesi 2 santraforla çitt forvet oynamanı söylemiyorum bile.

yanına işinin ehli antrenör almıyorsun, sesini çıkaran oyuncularını (tabi takım içinde ağa olmayanları) aforoz ediyorsun. bu kafayla tatmin olmadığından bile daha kötü bir galatasaray çıkaracaksın ortaya, zaten geçen sene ilk emarelerini göstermiştin bu sene başkalarının şampiyonluğunu izleyerek tüyü dikersin. o zaman seni anadolu takımlarına yaptığın uzun galibiyet serileri de kurtaramaz.

Kötü taktisyen adam Akhisar ile kupa kazanıp, BŞ ile şampiyon olamazdı bence. 2 Bayern maçı, 2 Manu maçı, BŞ ile şampiyonlar ligindeki maçları, ilk senesindeki derbilerinde de hep özel şeyler yaptı, iyi planlar ortaya koydu. Şu anki sorunu bence en iyi anlaştığı ve takımın psikoloji ve motivasyon olarak hep üstte kalmasını sağlayan kendisine en yakın yöneticinin gitmesi ile başlayan ve şu anda koltuğu sallanmaya başlayan yönetimin en ufak tökezlemede kendisini yollayacağını bilmesi, belki transfer listesindeki ilk adamların alınmamasının getirdiği sinir/hayal kırıklığı vs.

Ben sorununun psikolojik olduğunu düşünüyorum, Ekim başı ile oyun olarak da yukarı çıkacağımızı düşünüyorum tekrar. Zaten yerine getirecek daha kaliteli hoca da yok şu anda. Okan Buruk ile son ana kadar zorlarız her şeye rağmen ama gönderirsek bu sene kayıp sene olur daha sezon başında.

Biz taraftar olarak birisini göndermek istiyorsak ilk hedefimiz Başkan olmalı zira işleyen düzeni bozan o oldu.
Başarılı=İyi taktisyen diyorsun yani, asla katılmıyorum.

Neredeyse hiç esneklik göstermeden tek bir riskli oyun planı ile sezonu götürmek taktisyenlik değildir. Pendik-İstanbul maçlarıyla Manu-Bayern maçlarını aynı planla oynamak; geriye düştüğünde oynadığın futbolu skoru aldığında da devam ettirip maçı elin yüreğinde tamamlamak nasıl taktisyenlik olabilir ki? Ha, maç içinde planı değiştirmesinin işi daha berbat hale getirdiğini de defalarca gördük.

Usta bir taktisyen, kafasında kurduğu oyuna uygun kadro kuran; buna zaman ve imkanı yoksa da kadroya göre taktik dokunuşlar yapan adamdır. Okan Hoca hiç öyle biri değil, bu saatten sonra olabileceğini de düşünmüyorum...

bjk maçı sonrası kovulmalıydı istifa falan beklemeden. Şampiyon takım öyle bir skor alamaz. Taraftara bu hezimeti yaşatmanın bedelini ödemelisin. Yönetim ve bazı futbolcularda buna dahil.

3-4 ayda nereye geldik biz? şu lanet olası fb ile oynanan süper kupadan sonra başladı her şey. Önce fb yenilgisi, sonra transferde plansız hareket etmesi, yönetimi koruması, bjk maçı ve şimdide young boys rezaleti.
Aslinda Okan hoca geldiginden beri eksiklik belliydi. Hic bir zaman bizim pres oyununu bozan bir takima karsi cozum uretemedik. Oyun set oyununa donusunce hic bir olumlu sinyal vermedik. Ne yazik ki bu sinyalleri gormezden geldik.

Bayern maçlarında 60-70 dk top oynadık, iyidik ama o kadar, 70te koşamamaktan gol yedik, skandal bir olaydı.

United maçlarında ne doğru taktikle çıktık ne de doğru oyunu oynadık. Zaha, Davinson, Ziyech vs bireysel işlerle puan aldık iki maçta da.

Yediğimiz gollerin de hemen hepsi kontraydı.
70 dakika o kadar basınca dandik ligimizde top toplamda 7 dakika falan oyunda kaldığı için düşmemiz normal. Türk takımları heralde son 10 CL gruplarında falan en az koşan takımlar oluyor sebebi de lig. Deplasmandaki Manu maçı gayet iyiydi. Fazla pozisyon vermedik maçın ve rakibin kalibresine göre attıkları gol bile Rashford'un sert ortasına hayvani cüssesi olan Hojlund'un o sayede dokunmasıyla. Sonuç olarak gönderelim mi yani ne yapalım gönderirsek kimi getirebiliriz o zaman varsa alıp direkt otomatiğe bağlayacak birisi getirelim.

70 dakika o kadar basınca dandik ligimizde top toplamda 7 dakika falan oyunda kaldığı için düşmemiz normal. Türk takımları heralde son 10 CL gruplarında falan en az koşan takımlar oluyor sebebi de lig. Deplasmandaki Manu maçı gayet iyiydi. Fazla pozisyon vermedik maçın ve rakibin kalibresine göre attıkları gol bile Rashford'un sert ortasına hayvani cüssesi olan Hojlund'un o sayede dokunmasıyla. Sonuç olarak gönderelim mi yani ne yapalım gönderirsek kimi getirebiliriz o zaman varsa alıp direkt otomatiğe bağlayacak birisi getirelim.
Bu adam dahada zarar verecek fener maçıni bekle sadece

Başarılı=İyi taktisyen diyorsun yani, asla katılmıyorum.

Neredeyse hiç esneklik göstermeden tek bir riskli oyun planı ile sezonu götürmek taktisyenlik değildir. Pendik-İstanbul maçlarıyla Manu-Bayern maçlarını aynı planla oynamak; geriye düştüğünde oynadığın futbolu skoru aldığında da devam ettirip maçı elin yüreğinde tamamlamak nasıl taktisyenlik olabilir ki? Ha, maç içinde planı değiştirmesinin işi daha berbat hale getirdiğini de defalarca gördük.

Usta bir taktisyen, kafasında kurduğu oyuna uygun kadro kuran; buna zaman ve imkanı yoksa da kadroya göre taktik dokunuşlar yapan adamdır. Okan Hoca hiç öyle biri değil, bu saatten sonra olabileceğini de düşünmüyorum...
Başarılı = iyi taktisyen demiyorum. Bu kadar farklı kalibrelerde, bu kadar sezon başlangıç hedefleri farklı takımlarda başarılı olan bir adam iyi taktisyendir diyorum çünkü bu takımların hepsinde aynı taktikle, sistemle veya dizilişle oynayamazsın. Hepsinde farklı bir şeyler yapman lazım çünkü elindeki malzeme ve kalite her daim farklıdır. Bu Okan Hoca'nın farklı şeyler uygulayabildiğini, değişebildiğini ve farklı durumlarda farklı aksiyonlar alabildiğini gösterir diyorum.

Takımdan R. Carlos gibi testisleri kabarık bir oyuncu da çıkmıyor ki bu oyunun sürdürülebilir olmadığını söyleyebilsin. ''Benden 70 metre depar atmam, top rakibe geçtiğinde hızla geri dönmem ve bunu 90 dakika boyunca tekrar etmem bekleniyor. Bunu hiç kimse yapamaz, böyle futbol oynanmaz!'' demişti.

Ziyech' in bir şeyler söylediğine dair haberler çıktı, doğru mu bilmiyorum. Mesela en çok Nelsson' un isyan etmesini beklerim; ''Stoper olsam Okan Buruk' un çalıştırdığı takıma asla gitmem'' demiştim. Yahut İcardi veya Mertens bunu yapmalı. Aralarında neler konuştuklarını bilemeyiz tabii...

Bu adam dahada zarar verecek fener maçıni bekle sadece
Yaw bırakın şu ezik fenerlilerin 30 yıldır yaptığı gibi fener maçını dönüm noktası görmeyi. Geçen sene de kaybettik gittik şampiyon oldu. Kadıköy'deki maçta Icardi'yi hastanelik ettiler penaltımız verilmedi verseler orada da biz kazanıyorduk vs. vs.

Nasıl vermedik ya 4 tane en az altı pastan gol kaçırdılar. Abdülkerim kaç tane top çıkardı.

Deplasmandaki Manu maçı en skandal maçlardan biriydi geçen sene, kazandık diye göz ardı edildi.

Old Trafford’da iki tane kontradan gol yememelisin ki ŞL grubunda yenilen gollerin %80i kontra.

Gönderilir gönderilmez aklını başına alsın. YB ve Kopenhag maçları yüzünden 50 milyon euro soktu kulübe üstüne önüne gelenin ağzına sıçıp çöp yapıyor sistemine uymuyor diye.

Çok istiyorsa gitsin Realle City’i çalıştırsın, orada bile her dönem bu kadar adam alıp göndermesine izin vermezler.

Şu Real tutun City tutun açıklaması aşırı rezil bir şeydi.
adam 2 senede vermediği demeçleri verdi son 1 ayda. süper kupa zaha taktik açıklaması ilkiydi, ikincide real city olayı. doğru dediği ama gs hocası olarak taraftara onu diyemezsin. bunu taraftar taraftara der en fazla.

Yaw bırakın şu ezik fenerlilerin 30 yıldır yaptığı gibi fener maçını dönüm noktası görmeyi. Geçen sene de kaybettik gittik şampiyon oldu. Kadıköy'deki maçta Icardi'yi hastanelik ettiler penaltımız verilmedi verseler orada da biz kazanıyorduk vs. vs.
Yav ligde takım yok derbiler önemli. Saçma sapan oyununa nasıl katlanalim biz. Oyunda bir umut yok. Oyuncular geri gidiyor. Sen sorunu onceden görüp fişi çekeceksin. Herşey bittikten sonra gitse nolur gitmese nolur

bugün yada dün bilmiyorum bi yemekte açıklamaıs var. geçen yıl aynı burada şampiyonluk sözü vermiştim, bu senede şampiynluğun sözünü veriyorum diyor. insallah şu geçen ayın psikolojisini üzerinden atmıstır da yeni sayfa açıp devam edebiliriz. en doğru çözümümüz bu.

Fener maçı dönüm maçı değil bu saatten sonra bütün maçları dönüm maçı. Akşamki maç bile kritik kendisi için. YB maçıyla en başa döndü, son 2 sezonu sildi, üstüne açıklamaları ile taraftarla olan bağını da kopardı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt