Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
diğer takımlar gibi beleş penaltı almıyoruz.

bjk fb bizi 4e 5e 7ye katladı penaltı sayısında. ona rağmen lideriz ve onlar bizim için yapı var diyor :d
farkla ceza sahasında en çok buluşan takımız. şunun aynısı fbjk lehine olsa resmi sayfadan şunu paylaşırlardı yapı var diye. ayrıca rakibimize de en çok penaltı çıkan takımlardan biriyiz diye hatırlıyorum. fbjk aleyhine penaltı daha verilmedi bizim sayımız ise 2 or 3

GbD8ePAWUAAarSs.jpg

bugün gitse herhangi biri gelse şampiyon olamayacağımız o kadar net ki

takım kaliteli kendi oynuyor yaeee falan cidden artık gülüp geçmek lazım

iyisini övelim kötüsünü eleştirelim dedikçe adamlar nefret saçıyor

dünyanın neresinde hangi ligde olursa olsun 144 puanın 130 puanını alan adama biraz saygı duyarsın yaw

kendi taraftarının bi kısmı bi de bu, aynı ftde yaşananlar yaşanıyor.
En son 96-2000 üst üste 4 yıl şampiyon olduk. 2000 sonrası hiç bir takımın ligde 3 yıl üst üste şampiyonluğu yok. Hatta son yıllarda 2 bile yokken 2 den 3 e doğru gidiyoruz ama nedense sürekli aşağılayan usluplar.

farkla ceza sahasında en çok buluşan takımız. şunun aynısı fbjk lehine olsa resmi sayfadan şunu paylaşırlardı yapı var diye. ayrıca rakibimize de en çok penaltı çıkan takımlardan biriyiz diye hatırlıyorum. fbjk aleyhine penaltı daha verilmedi bizim sayımız ise 2 or 3

Ekli dosyayı görüntüle 266762
Bizim aleyhimize 4 penaltı verildi sanırım. 2 tane Ads, 1 Fb, 1 Kasımpaşa. Bunların Kasımapa ve Ads ilk el olan penaltı tartışmalı yani penaltı ama rakiplerimiz aleyhlerine çalınmadılar 2 tanesi de penaltı ile alakası olmayan penaltı.

Orjin beksiz 4-4-2 çıkıp 3 puanı aldı. Benim için bu artıdır çünkü altından kalkamaz diyordum, hele derbide. Bu maçta yaptığını farklı bir yerli/yabancı t.direktörün başaracağını da sanmıyorum öyle kolay. Sezarın hakkı sezara. Net pozisyon da yoktu verilen, 2 isabetli şut, 1'i şansa gol oldu.

Maçın başında öne geçmemize rağmen daha üretken olan yine bizdik. Yunus ve Sallai'yi çok iyi kullandık. Kadro kalitesi diyip işin içinden çıkmak acımasızca olur bu maç için. Yunus'u sezon başı kimse düşünmüyordu, Jelert daha ortada yok, Jacops sakattı. Nelsson, Apo formsuz. Kaan artık bekte uzun vadede olmaz diye sinyal çakıyor.
Jk'nin kadro da öyle yabana atılacak değil üstelik. T.direktörleri daha iyi kullanabilirdi oyuncularını.

Bazı yorumcu bozmalarının Jk daha iyiydi, Gs duran toptan kotardı lafını anlamadım. Fb maçında xG bakarak fb önde dediler, bu maçta da topa sahip olma üzerinden Jk iyi demek istiyorlar heralde. 2 maçı da hakederek kazandık.

Fakat tek pasla kendi yarı alanımızda 1-1'e yakalanma durumlarından bıktım usandım. Stoperlere, hatta tek Sanchez'e çok güveniyor bu oyun anlayışında. Pes eden rakibi tekrar oyuna döndürme huyu edindik bu sayede, 5 dakika daha olsa panik üstüne panik yaşayacaktık, uzatmada bile rahat yok mesajını tekrar aldık kısacık sürede.

Ayrıca hala Osimhen-İcardi kim çıkmalı konusunda karar vermiş değil. Gerçi verdiğini düşünüyorum, İcardi'den taraf. Oyunda varlığı bile yetiyor diye düşünüyor takım için, eski açıklamaları buna paralel hep. Çıkacak isim değişebilir fakat Jk maçında İcardi çıkmalıydı, hem de daha erken.

Oluşan 2 maçlık puan farkına aldanıp zerre gevşememeli ve takımın bunu yaşamasına engel olmalı. Fikstür giderek zorlaşacak ve oynadığımız bu oyun sürpriz sonuçlara her daim açık.

4-4-2 yi savunmayı sağlam tutmak için oynattı ve başarılı oldu ama bu dizilişten memnun da kalmadı bence çünkü ndour boşta kaldı dedi basın toplantısında

bugün gitse herhangi biri gelse şampiyon olamayacağımız o kadar net ki

takım kaliteli kendi oynuyor yaeee falan cidden artık gülüp geçmek lazım

iyisini övelim kötüsünü eleştirelim dedikçe adamlar nefret saçıyor

dünyanın neresinde hangi ligde olursa olsun 144 puanın 130 puanını alan adama biraz saygı duyarsın yaw

kendi taraftarının bi kısmı bi de bu, aynı ftde yaşananlar yaşanıyor.
Osimander

İlk önce icardiyi burada okan buruk’un yerinde kim olsa kesemez pepde olsa kesemez.Kesilmesi gerekiyor mu tabiki hayır.Adam şampiyonluklarda ve genel anlamda inanılmaz katkıları oldu.Yani tam bir ikon.Okan Buruk’u çok ciddi eleştirsekde burada samimi olmak lazım.Buraya kadar sorun yok.

Sorun zamanında çıkartamaması.Ve icardininde bunu kabullenmemesi sıkıntı.icardininde bu fizik yapısıyla en fazla 60. dakikada çıkması geretiğini bilmesi gerekiyor.Bu durum çok ciddi sıkıntı yaratıyor.Ve takıma göz göre göre zarar veriliyor.

Bir başka sorun Galatasaray hep önde oynar geri çekilmez anlayışının bence çok aptalca bir düşünce olması.Tabiki Galatasaray öncelikle ligde ofansif oynamalı.Ben büyük takımım izlenimini vermeli.Fakat öne geçilen maçlarda bile anlamsız bir şekilde önde basmanın anlamı yok.Aksi bir durumda zaman zaman geride doğru durmakda galatasaray hücüm oynar düşüncesini değiştirmiyor.

Bence bizim çok boş alan vermemiz ,çok fazla geçiş yiyip gol yememiz hücum oynamaklada alakası yok.Hücum oynayıpda geçişi azaltabilirsin.Bu konuda bir başka zaafiyet oyuncu yapısı.Yunus ve barış kanat beke ne kadar uygunlar.aSağ ve sol stoperler üçlüye ne kadar uygun.Sara,torreria ikilisi 4-4-2 sistemine ne kadar uygun.mesela Bence icardi ve osimen bile tarz olarak çift forvete uygun değil.Tüm bunların üzerine üçlü sistemde mertenside koyunca sorun çıkmaması imkansız.
Bjk maçında sadece mertens-sallai değişikliğiyle elfsborg maçındaki kadroyla çıksak daha iyi olurdu.

Benim düşüncem Okan buruk sahaya yayılma konusunda hala eksikleri gidermiş değil.Oyuncu değişikliklerinde hala ısrarla ve inatla geç kalıyor.Bazı oyuncuları özellikle korkudan erken çıkaramıyor.
Ya bunları gerçekten görmüyor yada inat ediyor.Ama düzeleceğini zannetmiyorum.Aksi taktirde bu sorunları şimdiye kadar en aza indirirdi.
Özellilkle avrupada tam anlamıyla iyi oynadığımız işte bu dediğimiz maç sayısı çok az.Bu kafa yapısıylada zor.

Bir taraftanda kadro kalitesiyle alakalı acaba çokmu abartıyoruz diyorum.Özellikle avrupa aşamasında.Kadro yapısında zaten sıkıntı varda.Bu durum ligde oynanan oyunları bile etkiliyor.
Ama kadro kalitesi anlamında mesela sağ bekte kaan oynuyor.Stoperde apo diyoruz..Çok ciddi eleştiriliyor.Yunus daha düne kadar kadroda düşünülmüyordu.
Barış nereden geldi inanılmaz bir gelişim fakat çok ciddi eksikleri olduğu bariz.Sol bek yedeği yok.sağ bek yedeği 15 dakika bile oynatılmaya korkulan jelert.Kerem,berkan ,37 yaşındaki mertens ismi var cismi yok ziyech..
Yani şu kadroda hem avrupada hem ligde fark yaratacak kalitede olan adamlar osimen-sara-torreri-sanchez.Başka sayamıyoruz.İcardide sayılır ama fizik olarak çok ciddi sıkıntı var kendisinde.
Mesela üç tane forvet var diyoruz.Çok ciddi bir lüks.Ama üçüde aynı tarz ne sağda ne solda nede 10 numara oynayabilecek tarzları var.Hepside en ileri uçte oynayacak tarzda adamlar.

Transfer edilen oyuncularda tutma oranı yüksek olsada yapılmayan yapılamayan transferler kadro yapısını çok fazla hassas hale getirdi.

Tabiki şı aşamada teknik adam değişikliği olmaz.Olmamasıda gerekiyor.
Ama Allah rızası için Okan buruk her dakika her an skor ne olursa olsun önde basma işinden vazgeç.Sahaya yayılma konusunda şu takımı biraz iyileştir.Zamanı gelince üçlü orta sahayıda dene..Ve gerektiğinde değişiklikleri erken yap.Allah rızası için gör şunları düzelt.
Bunlarıda inatla yapmıyorsan kimsede bu taraftarın sinirlenmesine ağır eleştiri yapmasına kızmasın.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt