Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuhaf olan şu: 3-1 öndeyiz, kontradan gol yiyoruz. Be adam, iki farkla öndesin! Kimse senden 11 kişiyle defans yapmanı istemiyor. Oyunu soğut, pas yap; bırak rakip deli dana gibi topun peşinden koşsun. Ama yok, bizim paşanın aklı fikri hücumda. Üstelik pres dışında başka bir şey bilmediği için bilmem kaçıncı maçı bedavadan verdik. Kiev kim yahu? Onlar nasıl bizden daha çok koşar? Adamlar 10 kişiyle defans yapıyor ama sanki 10 kişiyle saldırıyorlar. Bizim diziliş ise tam bir facia, her yer koca bir kara delik gibi.

İyi futbol hiç oynayamıyoruz. Dandik ligimizde köy takımlarına karşı çıkıp rekor puanlar topluyoruz, çünkü ligin üstünde oyuncularımız var ve bireysel yeteneklerle başarıya koşuyoruz. Ama Avrupa’ya çıkınca işler değişiyor. Rakipler ne kadar kötü olursa olsun, belirli bir sistem ve disiplinle oynuyorlar. Bizim oyuncular ise bu durumda tamamen bocalıyor.

Eğer bu dandik ligde şampiyon olmak için bu kadar para harcamamız gerekiyorsa, o zaman sorun hocada olmalı.

Sana Interler yakisir Okanim diyerek gazlanmali bu herif

Elestirilerin dozunu dogru ayarlamakta fayda var

Sonucta 2 senedir sampiyon

Bu sene de 6 puan fark atmis fbye

4-5 mactir tokezliyor sadece

Toparlar bence
Köy takımına puan kaybı yeni olan birşey değil ki, adeti. Sorun zaten bunların devamlı olması ve takıntılı derecede yaptığı hatalara devam etmesi - özellikle Avrupa’da. Kiev dediğin takım 1.5 aydır maç yapmayan, en iyi 3 oyuncusunu oynatmamış, kasmayan bir takım, bu takıma bile puan kaybeden bir adam. Bu kepazelik asla kabul edilemez. Ligdeki başarısını takdir ediyoruz ancak yeterli görülmemeli..

Avantajın devam ettiğini Ajax’ta beraberliğin yettiğini yazanlar olmuş. Bu dediğiniz şey mümkün değil. Galibiyet şart.

ben oynamam diye trip atan ihtiyar bir kaleciyi konya maçında oynatırsan ağır söverim.

hoca mısın bakıcı mı belli değil

gidisat iyi gorunmuyor . teknik ekip performans konusunu genelde sezon sonu degerlendiririm .
istisna olarak bir seyler yine de yazayim istedim.

diger baslikta kismen de dedigim gibi , gidisat iyi gorunmuyor. oyuncular yorgun, takim savruk gorunumde .
hoca nin kadro muhendisligi konusunda hatalari oldugunu sezon basi vurgulamistim .

guncele geldigimizde durum daha da olumsuz gorunuyor . yillardan gelen klasik denklem ; ligdeki 3puanli skorlar yanilgi yapabilir. zar zor kazandigimiz kimi maclar ve biraktigimiz kimi puanlar dolayli oynadigimiz maclar goz onune getirilirse - eldeki kimi buyuk yildiz isimlerle gorece liderlik anlasilir bir durum olsa da,
ligde ezeli rakip disinda puansal ve oyuncu kalitesi olarak bizi zorlayacak mevcutta takim olmadigindan,

asal catlak gosteren ~ cozumlendigimizin farkina gec olmadan varmamis olmamiz endise verici .
oyunumuz tek duze . kadromuz teknik ekip tercihi yuzunden dar durumda . kadroya gore oyun konusunda dengeyi bi turlu kuramamak , ve o gunku oyunu tutmayi yapamayan bir taktik anlayis ve 11 tercihi ,,ve dahasi sonradan giren yedeklerin tarzlarinin oynattiginiz oyuna surdurulebilirlik katamamasi, daha da geriye goturmesi . . . saha icine dair yazacak cok sey var aslinda. nacizane genelde tum bu teknik ekip,oyun performansi konusunu sezon sonu yaparim sakin kafayla. eksi arti denkleminde. dolayisiyla kismen de olsa istisna olarak yazayim istedim.

<- ortaya karisik devam edeyim - >

ilk 11e takviye disinda , acil olarak yedek kadroyu yenilemeyi dusunmeli .

keza, ilk 11de de yorgun olanlari dinlendirmek icin illa sakatlik vs beklememeli .

taktik,formasyon vs konularinda zaten tehlike canlari bayagidir caliyor...
oyunu tutamiyoruz . dogru oyun ve veya oyuna reaksiyon aksiyon denkleminde bariz denge problemi mevcut.

yatay kurulum yapip hizli kollektif pasla gelen her takim orta sahamizi cok cabuk geciyor, pres anlayisimizda kolay cozumlenen bir taktikle yapiyoruz . dinamo maci en taze ornek. her bulduklari sanslar yatay dolayli olusumlarla geldi.... biz genelde orta ve onde ani presle karsilik vermeyi genelde dusundugumuzden , cogu presimiz kolay pasifize edildi. yatay kurulumlu hizli sade paslasla gule oynaya cs ici ve civariina hizlica gelebildiler. sorun su ki, bu gelisler salt kontra odakli degildi, normal duz olarakta bu taktikle geldiklerinde kesemedik, bozamadik . lucas, berkan,demirbay ve dahasi hic biri bu gelisleri durduramadi .
hoca nin rakibiin bu taktigine yanit verememesi, verse de anca ustteki isimlerin hepsi bir vucut bile olsa basarili olamamasi, macta en dusundurucu sekanslardi *takim genel defans reaksiyonu adina .

buna yonelik oyuncu lar sahada var mi bu da dusundurucu . gerci , nacizane olarak , kadro muhendisligi ve planlamasi nin sezon ici bas agritacagini dusunuyordum . bekledigimden de erken basladi bu surec .

bir seyler degismeli . bu durum bir iki transferle olacak gibi degil zannimca.
oynadigimiz sistem, mac ici kullandigimiz taktikler bariz cozumlenmis rakiplerce .
oyunu tutamamak, skoru koruyamamak, veya zar zor filelerle bulusturmak (ligde hatay son ornekti) .

transfer doneminde gelen oyuncular bu yapisal cozumlenen yonlerimize merhem olmaz. tabiati geregi, kurulumu guncellemek gerekir. sisteme format mi , taktik degiskenlikli kurgu da degisim mi , ve tum bunlarin yaninda dogru tiplojili oyuncu 11i ve yedekleri olmazsa olmaz done ler dir uygulanmasini umdugum .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Hayri Cund , @Okan Mason , @Umut Işık , @Han Kutlu , @Orhan Tok

saygi ve selamlar .

haftalardir her firsatta transfer istedigini ve gerekli oldugunu söylemesine ragmen bilerek ve isteyerek uyutuyorlar hocayi. hocaya ve oynayan futbolculara sahip cikmaktan baska care kalmadi. bu yönetimden zerre destek görmüyorlar. inanilir gibi degil.

gidisat iyi gorunmuyor . teknik ekip performans konusunu genelde sezon sonu degerlendiririm .
istisna olarak bir seyler yine de yazayim istedim.

diger baslikta kismen de dedigim gibi , gidisat iyi gorunmuyor. oyuncular yorgun, takim savruk gorunumde .
hoca nin kadro muhendisligi konusunda hatalari oldugunu sezon basi vurgulamistim .

guncele geldigimizde durum daha da olumsuz gorunuyor . yillardan gelen klasik denklem ; ligdeki 3puanli skorlar yanilgi yapabilir. zar zor kazandigimiz kimi maclar ve biraktigimiz kimi puanlar dolayli oynadigimiz maclar goz onune getirilirse - eldeki kimi buyuk yildiz isimlerle gorece liderlik anlasilir bir durum olsa da,
ligde ezeli rakip disinda puansal ve oyuncu kalitesi olarak bizi zorlayacak mevcutta takim olmadigindan,

asal catlak gosteren ~ cozumlendigimizin farkina gec olmadan varmamis olmamiz endise verici .
oyunumuz tek duze . kadromuz teknik ekip tercihi yuzunden dar durumda . kadroya gore oyun konusunda dengeyi bi turlu kuramamak , ve o gunku oyunu tutmayi yapamayan bir taktik anlayis ve 11 tercihi ,,ve dahasi sonradan giren yedeklerin tarzlarinin oynattiginiz oyuna surdurulebilirlik katamamasi, daha da geriye goturmesi . . . saha icine dair yazacak cok sey var aslinda. nacizane genelde tum bu teknik ekip,oyun performansi konusunu sezon sonu yaparim sakin kafayla. eksi arti denkleminde. dolayisiyla kismen de olsa istisna olarak yazayim istedim.

<- ortaya karisik devam edeyim - >

ilk 11e takviye disinda , acil olarak yedek kadroyu yenilemeyi dusunmeli .

keza, ilk 11de de yorgun olanlari dinlendirmek icin illa sakatlik vs beklememeli .

taktik,formasyon vs konularinda zaten tehlike canlari bayagidir caliyor...
oyunu tutamiyoruz . dogru oyun ve veya oyuna reaksiyon aksiyon denkleminde bariz denge problemi mevcut.

yatay kurulum yapip hizli kollektif pasla gelen her takim orta sahamizi cok cabuk geciyor, pres anlayisimizda kolay cozumlenen bir taktikle yapiyoruz . dinamo maci en taze ornek. her bulduklari sanslar yatay dolayli olusumlarla geldi.... biz genelde orta ve onde ani presle karsilik vermeyi genelde dusundugumuzden , cogu presimiz kolay pasifize edildi. yatay kurulumlu hizli sade paslasla gule oynaya cs ici ve civariina hizlica gelebildiler. sorun su ki, bu gelisler salt kontra odakli degildi, normal duz olarakta bu taktikle geldiklerinde kesemedik, bozamadik . lucas, berkan,demirbay ve dahasi hic biri bu gelisleri durduramadi .
hoca nin rakibiin bu taktigine yanit verememesi, verse de anca ustteki isimlerin hepsi bir vucut bile olsa basarili olamamasi, macta en dusundurucu sekanslardi *takim genel defans reaksiyonu adina .

buna yonelik oyuncu lar sahada var mi bu da dusundurucu . gerci , nacizane olarak , kadro muhendisligi ve planlamasi nin sezon ici bas agritacagini dusunuyordum . bekledigimden de erken basladi bu surec .

bir seyler degismeli . bu durum bir iki transferle olacak gibi degil zannimca.
oynadigimiz sistem, mac ici kullandigimiz taktikler bariz cozumlenmis rakiplerce .
oyunu tutamamak, skoru koruyamamak, veya zar zor filelerle bulusturmak (ligde hatay son ornekti) .

transfer doneminde gelen oyuncular bu yapisal cozumlenen yonlerimize merhem olmaz. tabiati geregi, kurulumu guncellemek gerekir. sisteme format mi , taktik degiskenlikli kurgu da degisim mi , ve tum bunlarin yaninda dogru tiplojili oyuncu 11i ve yedekleri olmazsa olmaz done ler dir uygulanmasini umdugum .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Hayri Cund , @Okan Mason , @Umut Işık , @Han Kutlu , @Orhan Tok

saygi ve selamlar .
Çok güzel bir analiz olmuş. Kadro mühendisliğinde yapılan yanlışlar sebebiyle taktik olarak rakibin oyununa cevap verme konusunda yaşanan sıkıntılar ön plana çıkıyor gibi. Yeterli takviyelerin olmaması durumunda eldeki ekiple daha farklı bir kurgu veya çözümlenmesi zaman alacak bir oyunlar şablonuna geçilebilir mi sizce? En azından öne geçilen maçlarda fazla yara almadan ligi kurtarmak adına. Sonrasında daha kapsamlı bir çalışma düşünülmek üzere.

takım içinde bir huzursuzluk var gibi en azından ben böyle hissediyorum. maaşlar mı yatmıyor gruplaşma mı var bilemiyorum. ama nelsona gösterdiği tavrı muslera'ya kaan ayhan'a göstermezse sezon sonunu göremez. ben hocayı 6 puan öndeyken yiyecek değilim. şampiyonluğun en büyük adayıyız. öldük bittik bir durum yok ama gidişatta iyi değil. umarım transferler iş görür inşallah şampiyonluğu kazanırız.

Uzun bir süredir foruma girmiyordum. Fakat dünkü dinamo kiev maçından sonra takıma ve okan buruk'a olan öfkem yeni yeni geçtiği için tekrar foruma girip Okan Buruk hakkında 2 kelam bir şeyler yazmak istedim. Kısa ve öz yazacağım.

Okan Buruk, malesef ama malesef avrupada başarı hayal ettirmiyor. Oynattığı karambole oyunu kimse anlayabilmiş değil. Süper ligin leş ötesi kalitesizliği ve winner kulüp olmamız sayesinde 2 sene üst üste kazandığımız şampiyonluk ben de dahil hepimizin gözünü boyamış. Dünden beri içim içimi kemiriyor. Hadi 2 senelik şampiyonluk, bayern münih ve M.United maçlarındaki oynadığımız oyunun hatırına; 8jk ile oynadığımız süper kupa maçı, Young Boys, RFS, Malmö maçlarında fazla üstüne gitmedik Okan Hocanın..

Ama dünkü dinamo kiev maçında artık işin suyu çıktı. Koskoca Galatasaray markası, Dinamo Kiev gibi avrupa liginin averaj takımından "Kendi evinde" 3 gol yedi ve diş geçiremedi. Dünkü maça kadar Okan Hoca'dan avrupa maçlarında hiç ümidi kesmedim ama dünkü maçta anladım ki yanılmışız! Okan Buruk avrupa için yetersiz bir teknik direktör. Bunu dün kabullendim.

Bu sezonda takımdaki eksiklere iyi kötü yama yapıp şampiyon olarak 5. Yıldızı takıp Okan Buruk ile yollarımızı ayırmalı ve şampiyonlar ligi için daha elit, üst seviye bir teknik direktörle anlaşmalıyız. Okan Burukla şampiyonlar ligi maçlarına çıktığımızı ve kevgire döndüğümüzü düşünmek bile istemiyorum!

Bu Adam orta saha oyuncularına tepki olarak doğmuş. Kendisi zamanının en iyi orta sahalarından birisi olmasına rağmen orta sahasız oyun oynatmaya çalışıyor Galatasaray'a! Kimse görmüyor mu bunu ? Torreiranın canı çıkıyor her maç git gel yapmaktan. O da artık kontak kapattı. Sara'da sakatlanınca takım durdu.

Okan Buruk ne oynattığını kendi bile bilmiyor. Sezona 3-5-2 ile başlayıp iyi kötü işleyen sistemi Jakobs döndü diye 4-2-3-1'e dönüyor tekrardan! Okan Burukla süper ligde her türlü şampiyon oluruz ama avrupada kevgire döneriz. Avrupada başarı istiyorsak, bu tablosa Okan Buruk'un yeri yok.

İhtiyacımız transfer değil, öncelik değil.

Öncelik oyun planı.

Bu Kadro ile Tottenham'ı, Paok'u, Fenerbahçe'yi ve Beşiktaş'ı yendi. Şimdi oynasak, büyük ihtimalle bu 4 maçta da puan alamayız. Demek ki burada eksik olan kadro değil, oyun planı ve oyuncuların performans düşüklüğü. Bunu düzeltecek olan hoca ve ekibi.
aynı kadro diyemeyiz. sonuçta anlık artan form durumları da bu maçları etkiledi.

icardi yok mesela , gabriel sara sakatlandı yani baktığımız zaman yerine koyabileceğimiz aynı kalitede isimler yok..

transfer şart çünkü bir kaç kritik sakatlık daha yaşarsak bu takım beraberlikte alamayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt