Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaha ve ziyechten üretkenlik konusunda yeteri kadar yararlanamıyoruz deyip

Oğuz aydın trasnferine "yaaa çok adam var süre alamaz" demek

birbirini destekleyen iki demeç değil - Oğuzu alıp bu adamları pazarlasaydınız o zaman hocam.

fb de kötü gs yi deplasmanda karambole gol ile atıp kazandı derim böyle savunursan.
Adamlar 70 dk deplasmanda şampiyonluk maçına çıkan takıma karşı fizik olarak ezerek kazandı. Problem de burda şampiyonluk maçına da çıksan final maçına da çıksan sahada varlık gösteremeden yenilip dönüyorsun.

Adamlar 70 dk deplasmanda şampiyonluk maçına çıkan takıma karşı fizik olarak ezerek kazandı. Problem de burda şampiyonluk maçına da çıksan final maçına da çıksan sahada varlık gösteremeden yenilip dönüyorsun.
atılan salakça twitteki ilk maç ile ikinci maç arasında neredeyse 6 ay zaman farkı var. O zaman ben de bulayıp böyle 2-3 maç diyeyim Okan'ın Gs ı 2 maçta 150 şut çekti.

Arada ki bjk maçında da bişey oynamadık. Kötü bjk ye kendi kalesine attığı golle zorla kazandık. İlk sezon ki oyun gücü yok. Büyük maçlarda kaleye bile gidemıyoruz. Hatay ı Samsun u yenince yine kendimizi kandırırız.
Abartmayın yahu. Fenerbahçe finale doğru ittire kaktıra ilerlerken sen Sivas’a, Adanaya, Alanya’ya falan 4-5 atıp geçiyordun.

CL’de geçen sezon gayet güçlü bir oyun vardı ayrıca Bayern gibi bir takıma bile iki maçta kafa tuttuk. Hele ilk maçta yenilmemiz tamamen kalite farkındandı. Hocanın eksiği oyunu işlemediğinde alternatif üretmek yoksa bence ilk sezonki oyun aynı gücünde ve şiddetinde ama 2 sezonda çözülüyor, alternatifler üretiliyor, rakipler daha iyi tanıyor. Senin kendini geliştirmen gerek

zaha ve ziyechten üretkenlik konusunda yeteri kadar yararlanamıyoruz deyip

Oğuz aydın trasnferine "yaaa çok adam var süre alamaz" demek

birbirini destekleyen iki demeç değil - Oğuzu alıp bu adamları pazarlasaydınız o zaman hocam.
Bu açıklamasını da savunan çıkar.

Kadroda bir kaç eksik var ama sorun kendisinde kadro da eksik olmasının suçlusu da kendisi

Yönetim falan diyoruz ama yok bütün suç okanın

Dursun özbek bir transfer döneminde feguli belhanda f.reges gomis ndiaye ve daha aklıma gelmeyen bir çok topçuyu aldırmıştır ha öyle ha böyle yaptı bunu zamanında şimdi almıyorsa demek ki hoca istemiyor

Ya biz terimden nefret eder olmuştuk sırf bu kaos oyununu oynattığı için ama okan daha beterini yapıyor

Sen iki yıldır bu zıkkımı deniyorsun kabak başına patlıyor sürekli hazırlık maçlarında deniyorsun yine olmuyor

E birader e hoca kardeş neyin peşindesin sen

Şu allahın tinercilerinden 5 yedik ya anlamsız ruhsuz bir maç kaosa dönüştü sayende

Bu takım bu taraftar play off maçlarını tırnaklarını yiyerek izleyecek şimdi

Ki ben yüzde 90 eleniriz diyorum.

Takım aşırı moralsiz üstüne birde zahayla ziyechi okancığımız sağolsun mundar etti bıraktı

Sana inandık güvendik ama gel şimdi buradan topla bakalım

Bu açıklamasını da savunan çıkar.
burda hoca yanlış doğru açıklaması ya da hocayı ezeyim anlamında yorumlamadım.

ama o zamanki hocanın ağzından çıkan diyalog

yönetim "hocam bu akdar parayı verelim mi oğuza"
hoca : "hayır zaten 6 7 oyuncumuz var , o kadar süre zaten alamayabiliri...almayalım"

kendisi anlattı bunu. yani yönetime para harcatmama kafası işleri. ya da o anda olmayan parayı bağlama işleri bilemiyorum.

görünenle sürece baktığında farklılık var ve maalesef hoca üzeridnen bakılacak konu. Sen dersin ki "adam iyi adam kapalım ben bulurum kullanacak yer - olursa zhaa ya da ziyech'i pazarlayabiliriz teklife göre" dersin yönetime sonra beklersin . o zaman top tamamne yönetimde olur...

ama hem kampta övdüğün şimdi ismini ortaya attığın (ne alaka yani idman öncesi adama yürüde basın nezdinde yüklenmek saçma) ... e zahada çocuk gibi trip yapabilecek adam , geçen seneden de biliyoruz .

sezon başlayacak - duruma bak.

Abartmayın yahu. Fenerbahçe finale doğru ittire kaktıra ilerlerken sen Sivas’a, Adanaya, Alanya’ya falan 4-5 atıp geçiyordun.

CL’de geçen sezon gayet güçlü bir oyun vardı ayrıca Bayern gibi bir takıma bile iki maçta kafa tuttuk. Hele ilk maçta yenilmemiz tamamen kalite farkındandı. Hocanın eksiği oyunu işlemediğinde alternatif üretmek yoksa bence ilk sezonki oyun aynı gücünde ve şiddetinde ama 2 sezonda çözülüyor, alternatifler üretiliyor, rakipler daha iyi tanıyor. Senin kendini geliştirmen gerek
Kopenhag maçına kadar büyük maç performansı iyiydi. Kopenhag Prag Fb Bjk maçlarında varlık gösteremeden yenildik. Bunların hepsi final maçıydı. Belliki geçen sezon ki 102 puan ı kusursuz görmüşler hiç ders alınmamış.

Kopenhag maçına kadar büyük maç performansı iyiydi. Kopenhag Prag Fb Bjk maçlarında varlık gösteremeden yenildik. Bunların hepsi final maçıydı. Belliki geçen sezon ki 102 puan ı kusursuz görmüşler hiç ders alınmamış.
Kopenhag hocası oyunu çözdü. Prag biraz şansızlık da vardı 10 kişi olana kadar fena götürmedik. Sonra panikle saçma işler yaptık. İsmail kartal da son maçta oyunu çözdü.

Yenilebilirsin, her takıma taktiğin tutmaz alternatifin ve b planın olmalı. Bu konuda zayıfız. Ama bence asıl konuşmamız gereken 4-1 biten Prag maçının oyununun hakkı 1-1 veya 2-1’di oyuna panikle müdahale edip 4 yedik. Dün de maçın hakkı 2-0’dı, panikle oyuna müdahale edip 5-0 bitti. Bi 5 dk daha olsa 7’ye giderdi maç. Böyle dağılma kabul edilemez. O anlar kulübede hoca daha dağılmış görüntü veriyor.

Bu özellikle CL maçında falan daha büyük rezalete dönebilir. Maç kopar 3-4 olur kalan 10 dk da 5 tane daha yersin.

Keşke tek sorun yanliş kadro olsaydı. Şu basit şeyleri herhangi bir Avrupalı hoca ilk başta ve kolayca yapar. Ama okan buruk bunlardan cidden bi haber
- Senin takımın yıldızların ayağına bakıyor. Tüm atakların doğaçlama. Ne kontra oyunun kontra gibi ne set oyunun set gibi ne press oyunun press oyunu gibi. Herşey doğaçlama. Oyunculara anlatarak olmaz bu işler. Bilen profesyonellerin takımı sürekli taktik çalıştırması lazım. Nerde bizde bunlar hiçbiri yok. Ne organize atak var ne bilinçli bir pozisyon. Kanada giden adam içeri son çizgiden orta açıyo. İcardi içerde tek başına 3 kişi arasından gol atmaya çalışıyor. Ceza sahası kalabalık değil. Ceza sahasına pasla giriş diye bişey yok. Kanattan paralel top atma yok. Eee İcardi ziyech Mertens birisi illa şapkadan tavşan çıkarıp atacak dimi. İşte atamayınca ne hale düşüyosun. Kaleye sutun olmuyo. Böyle taktik olmaz. Belli bunlar Okan Buruk un asla dert etmediği futbolun en temel şeyleri. Daha temeli yaptırmayı bilmeyen adam deli gibi ilerde pres yaptırıp dili dışarda hücumcularla gol arıyo. Olmaz...
- Fizik kondusyon. Rezil durumda. Geçen sene kamp yapmamaya bağladın. Takım lig ortası biraz açıldı lig sonu bitik durumdaydı. Hadi kamp yapamadın herkesle eyvallah e bende soruyorum bu oyuncular neden sene boyunca güçsüzlerdi. Neden fizik olarak bu kadar kötü senin antrenmanlarını yiyen oyuncular...
- Oyuncu değişiklikleri. Anlatmak istemiyorum gerçekten. Orta sahayı boş bırakıp elli tane hücumcu alınca gol atacağını sana adam Galatasaray teknik direktörü olamaz. Yunusu zahaya tercih eden kereme 45 dakika müsade eden. Yine Kerem'i 10 oynatıp beni şampiyonlar liginden elenmeme sebep olan kişi yetersizdir. Daha fazla söze gerek yok. Bir dünya yanliş kadro ve oyuncu değişikliği hikayesi sayabilirim ama gerek bile yok. Herkes görüyor biliyor zaten
- Son olarak insan ilişkileri. Pardon Nelson bi ara küstü Sanchez küstü. Zahayı bitirdin. Barış yakında açar isyan bayrağını. Eee İcardi dışında idare edemedin kimseyi. Onada izin verdiğin için. Diğerleri nolcak.
Kısacası okan buruk yetersiz diye bugün değil uzun süredir yazıyorum. Anca bir şeyler anlaşıldı şimdi maalesef. Yıldız oyuncular sistem içinde oynuyor artık dünya futbolunda. Sistemsiz hocaların bu kadrolarla işi olmamalı. Kaç senedir diyorum şu elindeki kadro ile Anadolu kulüplerini bu şekilde zorlanarak yenebiliyosan. Rakiplerin senden düşük kadrolarla rahatça kazanıyosa bunu hocadan bilirim ben

Son düzenleme:
dün maç olduğundan bile haberim yoktu arkadaş dedi 5 yemişiz diye. negatif yaymak istemem ama bu sezon bizden bir yol olmayacağını düşünüyorum. bunca yıllık Galatasaraylıyım az çok öğrendik bu takımı. okan buruk'la ilgili beklentilerimi de fener maçı sonrası minimuma indirmiştim zaten. takımın durumu da bu sezon pek hocalık değil çok kırılmalar yaşanır daha.

Ekli dosyayı görüntüle 255452

2 senedir hücum planımız ve 2 senedir kaybettiğimiz her maç, yediğimiz her gol birbirinin kopyası. her maç rakip farketmeden en az 10 tane geçiş hücumunu bu dizilişle yiyiyoruz

futboldan çok anlamaya gerek yok, bir parça matematik bilen biri bile şu düzende fizik kalitesi bitik ve maç başı 30 top kaybı yapan kanatlarla hücuma çıkmaz. evet 2 senedir şampiyon oluyoruz fakat şöyle de bir gerçek var ki anadolu takımlarının kalitesi dibe vurmuş durumda.

amrabat tarzı fizikli bir orta saha alıp 4-3-3'e dönmezsek bu sene hiçbir şey olmayacak bizden. görünen köy bu
oyuncuların çoğu bu oyun sisteminden rahatsızdır bence, bi o kaleye bi öbür kaleye koş babam koş, %70 topa sahip olup set oynasan hem daha iyi hem daha az efor harcar adamlar,ben hep topa sahip olma oyunu seven biriyim.Büyük takım rakibini ezer zaten özellikle zayıf takımlara karşı biz onlara da bi dünya kontra veriyoruz, biz 90dk da atıyorum 60 kere 3.bölgeye gittiysek anadolu takımını da 45-50 kere getiriyoruz böyle oyun mu olur.

2 sampiyonluk ta en büyük pay hocanin

Dünkü yenilgi de en büyük pay hocanin

Bence ilki yanlış ikincisi doğru.

Eğer 2 yılda şampiyonluk için bir pay çıkaracaksınız en büyük payı Erden Timur'a vereceksiniz. Onun olmadığında neler olacağını göreceğiz hep birlikte. Umut edelim de dün geceki yaşanacakların fragmanı olmasın.

Dünkü maçın tek sorumlusu ise hocadır. Ona katılıyorum.

Stoperlerin sürekli bek kademeleri için genişlemek zorunda kaldığı bir oyun düzeninde göbek bu kadar boşalacaksa ya savunması ağır basan beklerle oynamalıyız, ya da takım geçiş yediğinde 3'lü stoper hattıyla bekleri serbest bırakıp sağ-sol stoper kademelere kayarken göbeği 3. stoper ile daha iyi tutmalıyız. Örnek aşağıda. Mukiele tipi stoperleşen, gerektiğinde driplingleriyle orta hattı kıracak bir savunmacı al. Köhn ve Jelert'e oyun içinde özgürlük tanı bu oyuncuları da yükselt. Köhn böyle her maç geri gidiyor çünkü. Temaslı oyun hiç yok adamda.

Screenshot Capture - 2024-08-04 - 13-58-23.png

Okan hoca Kaan'ı 3. stoper gibi içe kaydırarak yapmayı deniyor bunu ama sol taraftan geldiklerinde bu kez Ziyech'in savunma eforuna kalıyor iş. Kısacası beklerin kaymaları sonrası oluşan açıkları hücumcuların savunma performansının kaderine terk ediyoruz. Bunları değerlendirebilen takımlar da değerlendiriyor. Barış-Kerem gibi eforlu oyuncularla bu tolore edilebiliyor ama Ziyech'ten bunu istemek saçma bence. Onun meziyetleri farklı.

gs zaaf.png

Hocayla ilgili en büyük eleştirim şu kronikleşen durumu ciddiye almaması.

Stoperlerin sürekli bek kademeleri için genişlemek zorunda kaldığı bir oyun düzeninde göbek bu kadar boşalacaksa ya savunması ağır basan beklerle oynamalıyız, ya da takım geçiş yediğinde 3'lü stoper hattıyla bekleri serbest bırakıp sağ-sol stoper kademelere kayarken göbeği 3. stoper ile daha iyi tutmalıyız. Örnek aşağıda. Mukiele tipi stoperleşen, gerektiğinde driplingleriyle orta hattı kıracak bir savunmacı al. Köhn ve Jelert'e oyun içinde özgürlük tanı bu oyuncuları da yükselt. Köhn böyle her maç geri gidiyor çünkü. Temaslı oyun hiç yok adamda.

Ekli dosyayı görüntüle 255474

Okan hoca Kaan'ı 3. stoper gibi içe kaydırarak yapmayı deniyor bunu ama sol taraftan geldiklerinde bu kez Ziyech'in savunma eforuna kalıyor iş. Kısacası beklerin kaymaları sonrası oluşan açıkları hücumcuların savunma performansının kaderine terk ediyoruz. Bunları değerlendirebilen takımlar da değerlendiriyor. Barış-Kerem gibi eforlu oyuncularla bu tolore edilebiliyor ama Ziyech'ten bunu istemek saçma bence. Onun meziyetleri farklı.

Ekli dosyayı görüntüle 255473

Hocayla ilgili en büyük eleştirim şu kronikleşen durumu ciddiye almaması.
bu net şekilde gösterdiğin açıkladığın durum çok uzun süredir var - hatta angelino ya kadar götürürüm aslında...

3lü oyunun beklerini alıyoruz 4lüde neden zaafiyet oluyor diye bombalıyoruz sonra.

Evet, şimdi benim bir sorum var:
Hatay maçında Icardi'yi yedeğe çekebilir mi? :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt