Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Okan hocayla takım kötü oynuyor muhabbeti geçiyor da aklıma geldi birden;

Evet 2000 sonrası çok iyi oynayan Galatasaray ne zamandı neler başardı ya çok merak ediyorum. Evet örnekleri alabilirsek sevinirim.
Yahu ne başarısı işte... Beğenmedikleri lig şampiyonluklarımız var neredeyse hepsi yine böyle bir tarafına teneke bağlayıp gönderdikleri Fatih Terim ile birlikte gelmiş. Arada o kadar yabancı hoca gelmiş reijkard prandelli manchini geretz gibi... Onların da bir başarısı yok. Ligi yıllardır yerli hocalar alıyor. Bu takımın başına geçebilecek kalitede bir hoca adayları da yok. Ancak adamın başını yemek için kuru gürültü yapılıyor. Bu adam da gitse yemin ederim takım şampiyonluk falan da göremeyecek.
Fenerlilerin yapmak istediği her şeyi biz kendi kendimize yapıyoruz.

2011-12'de tam hocaya uygun takım kuruldu, o takım o sene fener'le oynadığı her maçta rakibini ezdi, 1 sezonda 2 kere şampiyon oldu. sonraki sene 1-2 doğru eklemeyle seviye atlandı, ligin yanında şl'de çeyrek final yaptı. 13-14'te hocanın miadı doldu ama yeni hocayla bile şl'de gruptan çıkıp ligi avrupa için hedeflenen yerde bitirdik. 14-15'te çok önceden yapılması gereken yenileme yapılmadığı halde ilk 2 sezondaki nokta atışları sayesinde avrupa'da batırsak da türkiye'de 3 kupa aldık.

4 senede 3 şampiyonluk, 4 şl katılımı, 2 kere gruptan çıkma, 1 şl çeyrek finali.

Evet onca TD ve geride kalan 20 senede zaten bir tek bu dönem var ve eklemek isterim;

1) Okan hocayla 3 sezondayız, ilk senesinde zaten Avrupa yoktu. Geçen sene ŞL’de 3. Olduk. Prag’a elendik. Bu sene 2. Kez Avrupa’ya gidiyoruz ve bakalım ne olacak henüz bilmiyoruz.

2) Takımımızın o yıllarda da muazzam kanser maçlarının geçtiğini hatırlıyorum. Şimdi geriye dönünce hep çok iyiydik gibi geliyor gerçi ama maalesef öyle değil.

3) Fatih hoca da olsan bir sonraki döneminin ne kadar kötü geçtiğini de biliyoruz maalesef.

Okan Buruk’un eksikleri olan ama kesinlikle kötü olmayan bir futbol oynattığını düşünüyorum, derseniz ki eğer hayır abi 2 senedir şampiyonluklar ve galibiyet rekorları kötü futbolla geldi, sizce bu kulağa bir tuhaf gelmiyor mu diye sormak isterim

Evet onca TD ve geride kalan 20 senede zaten bir tek bu dönem var ve eklemek isterim;

1) Okan hocayla 3 sezondayız, ilk senesinde zaten Avrupa yoktu. Geçen sene ŞL’de 3. Olduk. Prag’a elendik. Bu sene 2. Kez Avrupa’ya gidiyoruz ve bakalım ne olacak henüz bilmiyoruz.

2) Takımımızın o yıllarda da muazzam kanser maçlarının geçtiğini hatırlıyorum. Şimdi geriye dönünce hep çok iyiydik gibi geliyor gerçi ama maalesef öyle değil.

3) Fatih hoca da olsan bir sonraki döneminin ne kadar kötü geçtiğini de biliyoruz maalesef.

Okan Buruk’un eksikleri olan ama kesinlikle kötü olmayan bir futbol oynattığını düşünüyorum, derseniz ki eğer hayır abi 2 senedir şampiyonluklar ve galibiyet rekorları kötü futbolla geldi, sizce bu kulağa bir tuhaf gelmiyor mu diye sormak isterim
yoo garip gelmez, senin kadron 10 kat üstün olursa ve çok adamla kötü oynayarak bile hücumda sayısal üstünlük sağlarsan tabiki de o yıldızlardan biri çıkar golü atar, Allah aşkına cidden dün gece iyi mi oynadık?doldur boşalt yaptık resmen,iyi oynadığımız maçlar oldu 6-7 tane kabul ama genelde iyi değiliz, gol atıp kazanırız çünkü 10 kat üstün kadromuz var ve çok adamla paldür küldür saldırırsan tabiki biri atar kazanırız,iyi futbol bizim derdimiz hepsi bu,hücum oynamasını seviyorum hocanın ama bunu doğru hücum setleri ile yapması lazım oyuncuları ona göre sahaya dizmen gerekir ki çok fazla geçiş yeme.

Haklı ve komik eleştirilere layk ve haha attığın bir başlık.

okan hoca avrupa arenasında kopenhag kasa takımları oyunla açana, kaybetse de hakim top, pozisyonlu oyun oynatana kadar bu kulüpte eleştirilmeye mahkumdur yapacak bişey yok. ha zaten hocanın sorunu bunu nasıl yapacağına karar verememesi. gelişim sancısı mı yaşıyor bilmiyorum çünkü hayallerinde avrupa'da takım çalıştırmak olduğu da apaçık ortada. ama bunu oynayarak mı yapacak bozarak mı, ağır tempoyla mı yapacak yoğun presle mi karar veremiyor. o kararsızlığı da ortaya oyun ve pozisyon istikrarı olmayan, ligdeki takımların %90'ını kalite farkıyla çözüp derbilerde şut bile çekemeyen takımlar ortaya çıkartıyor.

fener çapı kulüpler için 2 yıl üst üste şampiyonluk heykel dikmeye yaraşır bir başarı olabilir ama bizim camiada avrupa'da iş yapmadığın sürece tam güven tam destek bulamazsın, yapacak bişey yok. 15 milyon verilen herif 10 kişiye yarım saat top şişirtirken, ortaya 3 tane santrafor attı diye şakşaklayacak durakları çoktan geçtik biz. kendimizle yarışıyoruz ve okan hoca an itibariyle en iyilerimizin gerisinde seyrediyor. inşallah geriden gelip hepsini geçer, düşük ihtimal gibi görünse de.

cl'ye kalırsak en rezil takım olacağız muhtemelen yine
her zamanki gibi

leş futboldan usandık ulen!!!

Benim göremediğim bir şey mi var acaba, rica etsem konuya vakıf biri aydınlatabilir mi? Hoca gegenpressingden asla vazgeçmiyor da bunu hangi rakiplere karşı uygulayabilecek?

Denk ve güçlü rakiplere karşı maçların yarısından fazla sürelerde takım boyu 60-70 metrelere çıkıyorken intihar gibi bir şey olur; rencide edici skorlar hiç uzak değildir o durumda.

Zayıf rakipler de enayi değil, bu taktiği görüyor ve geride gevelemeden uzun toplarla çıkıyorlar ki stoperler dışında hava topu zaafiyeti bariz olan takım bunları toplamakta haddinden fazla zorlanıyor. Top bize geçtiğinde pas trafiğini de hızlandıramıyoruz. Mütevazı takımlar bile biraz baskı yaptığı zaman iş tamamen tersine dönüyor, bu defa biz şişirmeye başlıyoruz. Böyle büyük takım oyunu mu olur?

Sevgili hocamız derin bir açmazın içine düşürdü kendisini. Takımın total atletik performans bakımından kabul edilebilir seviyeye yükselmesi ve aynı zamanda pas akışkanlığını artırması gerekiyordu; şu ana kadar her ikisi de yapılmadı, yapılabileceğine dair emareleri de göremiyorum. İyimser olamıyorum, Allah takımın akıbetini hayreylesin...

Geçen sene en rezil takım mıydık? Fenerle karıştırdın bizi...

geçen sene en rezil değildik belki ama
turu kobenhavna vermek büyük rezaletti

geçen seneyi kastetmemiştim aslında, genel olarak clde reziliz

takım 2 senedir birlikte oynuyor, hala neden bu kadar düzensiz ve berbat olduğumuzu soruşturmalı

topu bize bırakıp savunmada düzgün durabilen her takıma karşı büyük sıkıntılar yaşadık
Normaldir ama rezil bir oyun oynamadık. Son kophenag maçı ve kırmızı yediğimiz Prag maçı dışında... 2 sezonda 2 maç da sıçma kredisi olsun hocanın bırakın da... 70 80 maçta dile gelen hep 4 5 maçlık kötü performanslar... Ben daha %100 müthiş oynayan takım görmedim. Böyle bir hoca da bu takımın başına gelemez zaten...

City-Arsenal kalitesinde değilsen 4-3-3'le de önde basan rakibe oyun kuramazsın mevcut kadroyla. Bek özellikli 3. stoper almamız lazım diye düşünememin sebebi buydu 1 aydır. Dün de bunu denedi Okan Buruk. Hem şaşırdım, hem de mutlu oldum bu denemesine. Aklın yolu bir. Hem Jelert, hem de Köhn'ü hücumda biraz serbest bırakacak çözümler takımı yükseltecektir.

Şu profillerden lazım bize.

Ekli dosyayı görüntüle 257293

arkayı bir fazlalaştırmak gerekiyor böyle durumlarda

ve mümkünse ön alan oyuncularının da üçncü bölgede beklemeyip 2. bölge derinine doğru gelmesi

dün hoca karşılama konusunda gerçekten iyi iş çıkardı

ama oyun kurulumunda ne kaanın ne de duboisnın buna katıldığını pek görmedik

sürekli olarak 2+1 şeklinde deniyoruz oyun kurmayı ve bu 2 senedir böyle

rakipler önde basmadığında sorun olmuyordu bu

ama artık bizi sürekli baskılayabiliyorlar ve uzun topa zorluyorlar

bu nedenle de orta saha oyunclarımızın top becerilerinden yararlanamıyor ve sürekli mücadele etmelerinden bahsetmeye başlıyoruz

geçen sene en rezil değildik belki ama
turu kobenhavna vermek büyük rezaletti

geçen seneyi kastetmemiştim aslında, genel olarak clde reziliz

takım 2 senedir birlikte oynuyor, hala neden bu kadar düzensiz ve berbat olduğumuzu soruşturmalı
Valla kophenag karşısına çıkmayı beceremeyen bir hoca olacağına yılda 3-4 maç kötü oynayan hocaya razıyım ben...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt