Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mertens pres yapamıyor diye Batshuayi’yi oynatıyorsa vay Okan’ın haline… Kendi oynattığı oyundan haberi yok. Sistemin işlemesinin ana sebeplerinden biri Torreira ve Mertens’in top kapabilen oyuncular olması, Batshuayi top kapabilen bir oyuncu değil.. Ziyech’i aldın, Zaha’yı aldın, Sara’yı aldın, Jelert’i aldın, Köhn’ü aldın. Bunların hangisi güçlü, fiziki mücadeleye giren, top kapan oyuncular….
Taraftar, yorumcular benim oynattığım oyunu anlamıyor, oyuncular yapamıyor diyeceğine otur da sistemin nasıl çalıştı ona çalış.. Senden hiçbir halt olmaz..

sörokan: young boysu tutun

Bahane arıyorsun hocam, bahane ararsan bulursun ama ana sorunu göremezsin.

Maçtan sonra “Davinson yok” diyerek tüm oyun kurulumunu, defans aksaklıklarını buna bağlamaya çalıştın. Makul gibi de görünüyor, eyvallah da geçen yıl ligin 2. Devresinde neredeyse hiç şans vermedin adama? Hatta sakat dedin, kendi çıktı sakat değilim dedi.

Kerem'i Yunus'u Barış'ı al üstüne Muslera'yı da verelim istediğin kulübe evden eve nakliyat yapalım. Hatta bizi kaosta bırakma canın hocanı da götür kendine sportif direktör yap. Kurtulalım

Kerem'i Yunus'u Barış'ı al üstüne Muslera'yı da verelim istediğin kulübe evden eve nakliyat yapalım. Hatta bizi kaosta bırakma canın hocanı da götür kendine sportif direktör yap. Kurtulalım

Barış kalsın be ya. Dübüa ve Oliveira verelim. Yedek kulübesini ısıtırlar.

Mertens pres yapamıyor diye Batshuayi’yi oynatıyorsa vay Okan’ın haline… Kendi oynattığı oyundan haberi yok. Sistemin işlemesinin ana sebeplerinden biri Torreira ve Mertens’in top kapabilen oyuncular olması, Batshuayi top kapabilen bir oyuncu değil.. Ziyech’i aldın, Zaha’yı aldın, Sara’yı aldın, Jelert’i aldın, Köhn’ü aldın. Bunların hangisi güçlü, fiziki mücadeleye giren, top kapan oyuncular….
Taraftar, yorumcular benim oynattığım oyunu anlamıyor, oyuncular yapamıyor diyeceğine otur da sistemin nasıl çalıştı ona çalış.. Senden hiçbir halt olmaz..
Ya gerçekten ilk sezonunun sonunda da Mertens artık belli bir yaşın üzerinde artık ona bir alternatif bulunması gerekiyor diyorduk. 2024 Eylül ayına yaklaştık daha hala aynı şeyi konuşuyoruz niye? Çünkü geçen sene Okan Hoca Kerem i orda kullanabileceğini zannetti olmayınca yeniden Kerem i sol kanatta kullanmak istedi belki de hem Kerem i hem Zaha yı kaybettik Okan Hocanın bu ısrarı sonrası geçen seneyi Ziyech & Barış kanat ikilisiyle bitirdik

Şimdi yine aynı mevzu gündemde bu sefer de Batshuayi yi Mertens in alternatifi olarak düşünüyor. Dünya devleri merkezde oyunu nasıl daha kalabalık oynarız derdindeyken Okan Hoca merkezden eksilip forvet atıyor oyuna

Çok basit Real Madrid Kroos u kaybedip Mbappe yi koydu forvete. Belki de kendi mevkilerinin Avrupadaki en iyi oyuncularıyla oynayan Real Madrid bile zorluk yaşadı bu geçişi yapabilme konusunda. Rodrygo, Mbappe, Vinicius, Valverde gibi oyuncularla Real Valladoid karşısında ilk yarıda rakip kaleyi göremedden bitirdiler.

Real Madrid in Rodrygo, Mbappe, Vinicius, Valverde gibi oyuncularla yapmakta zorlandığı şeyi sanırım Okan Hoca Kerem, Batshuayi ve Ziyech ile yapabileceğine inanıyor

Barış kalsın be ya. Dübüa ve Oliveira verelim. Yedek kulübesini ısıtırlar.
Abi Barış'ın kalması için 2 şartın koşulsuz yerine gelmesi gerekiyor ki imkansız. Biri Barış futbol ile güreşin farkına varacak diğeri ise taraftarın bir maçla bir hareketle futbolcuyu arşa çıkarması/itin tenasül uzvuna sokması son bulacak. Bu ikisi gerçekleşmediği sürece Barıştan bi cacık olmaz.
Joker dedik bek dedik forvet dedik de olmuyo

Her yönden bitmiş durumda düzeleceğini sanmıyorum. Takımı net iyi çalıştırmıyor. Bireysel çalışanlar hariç oyuncuların hepsi fizik olarak bitik.Eskiden oyuna müdahelesi problemdi şimdi ise doğrusu yok nerdeyse. 5 dk 2 forvetle başarılı oldu diye ortasahasız maça çıkmayı göze alabiliyor. Rakip analizleri falan rezil durumda. Pres oyununda diretiyor istediği profiller alakasız oyuncular. Taraftarın bile takımın eksiğini farkkettiği yerde eksiği olmadığını iddaa edip farklı profil oyuncular istiyor. Futbol bu başarısızlık olacak tabi ama bence durum daha farklı geleceğe dair hiç ünit vermiyor ve hatalarından ders alacağa benzemıyor.

Ah be hocam seninle ne hayallerimiz vardı ama yerle bir ettin 3 ayda.

Biraz önce Orhan Uluca yayında "Mevcut yönetimle herhangi bir hocanın da başarılı olacağını düşünmüyorum" dedi. Çok doğru bir bakış açısı. Ne kadar Okan Buruk'u sezon başından beri eleştirsem de bu realiteyi es geçemeyiz.

Biraz önce Orhan Uluca yayında "Mevcut yönetimle herhangi bir hocanın da başarılı olacağını düşünmüyorum" dedi. Çok doğru bir bakış açısı. Ne kadar Okan Buruk'u sezon başından beri eleştirsem de bu realiteyi es geçemeyiz.
Yönetimler üstü bir hoca var, göbek adı Kaos..

Okan'i savunmak icin yazmıyorum ama;
Iki kere şampiyon olmuş hocaya senelik ne kadar para verilecekti ?
Mourinho Fener'den senelik ne kadar kazanacak ? Fener'i şampiyonlar ligi'ne sokabildi mi ?
Tuchel gelsin diyenler senelik ne kadar para alacak saniyorlar ?

Okan'in son zamanlardaki halinden ve tavırlarından bende son derece rahatsızım ama son iki senedeki basarilarindan dolayı (siz ne derseniz deyin bence Ali Koc'lu, her turlu pisliği yapan Fener'in üstünde ligi tamamlamak basaridir) en azından ligin devre arasına kadar kredisi olması gerektiği düşünüyorum. O zamana kadar aklini başına alıp haddini bilmezse, hatalarında ısrar ederse gönderilir.

Simdi gönderilse yerine gelecek kisi kesin Fatih Hoca olacaktır; ben boyle bir seyi kesinlikle istemem.
Bizim taraftar hemen gonderelim kafasinda. Sanki uyum sureci 3 gun surecek. Sonra transfer sureci gidenler, kalanlar vs.

Su durumda ekstra abarti tepki var. Devre arasina kadar kalmasi gerekli bence de.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt