Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğru sistemi bulana kadar çekeceğimiz var. Tam tahmin edildiği gibi en yanlış en çağdışı sistem 4-4-2 ile başladı arayışa

Hocam.baskilara bakma varoluşunu kavgadan gerginlikten alan tiplere de fırsat verme tek forvete devam

2 forvet zorunlu kalınca oynanır. Tek forvette isliyordun işte. Batsuhayi sadece kupalarda oynar bu sene. Bu takımın forveti Osimhendir yedeği icardi

Bi kere 4 4 2 zaten sorunlu bi taktik. Icardi ile 4 4 2 oynanmaz. Terimin 4 4 2 si elmander olmasa o da oynayamazdi. Ulan okan vallahi osimhen gelen iki topu da attı adamin attığı gollere gölge düşürdün. Hakem senin de .... art niyetli gvt. Kerem demirbay sen de top oynama dayilik yap. Mertens yaşı gereği anca. Yusufu alsaydın bari hoca koşardı en azından. Aytaç ulan bu takım sana napti.. onun bunun... sinirden patlaycam aw. Ne güzel hafta olacakti

Bi kere 4 4 2 zaten sorunlu bi taktik. Icardi ile 4 4 2 oynanmaz. Terimin 4 4 2 si elmander olmasa o da oynayamazdi. Ulan okan vallahi osimhen gelen iki topu da attı adamin attığı gollere gölge düşürdün. Hakem senin de .... art niyetli gvt. Kerem demirbay sen de top oynama dayilik yap. Mertens yaşı gereği anca. Yusufu alsaydın bari hoca koşardı en azından. Aytaç ulan bu takım sana napti.. onun bunun... sinirden patlaycam aw. Ne güzel hafta olacakti
O sene kenarda orta saha orijinli engin baytar ve emre çolak vardı.

Hocalık sadece maç önü ve sonrası yapılmaz, maç içi de çok önemli. Bjk maçında takım yanlış dizildi sesimi duyuramadım diyor, bu maçta defans sürekli geri kaçıyor diyor müdahale edemeyip izliyor. Guardiola, klopp boşuna mı saha kenarında bağırıp çağırıyor uyarsana yönetsene takımını artık. Çoğu zaman durup izliyorsun böyle hocalık mı olur. Maç içinde takımını kontrol altında tutman yönetmen lazım

Bir takım, hiç tutmadığım 4-4-2 yi nasıl oynar?

Hele de sahaya sürdüğün iki forvetten biri Elmander gibi orta saha özellikleri gelişmiş, fizikli ve tempolu bağlantı oyuncusu değilse, takımın geri kalan oyuncularından hiç biri veteran/kağnı/etkisiz eleman olmamalıdır, tabii kenar oyuncularının orta saha meziyeti gelişkin adamlar olması da zorunluluktur. Sen ise sahaya sürdüğün 'kağnı' Kerem ve 'etkisiz eleman' Jelert' i 90 dk sahada tuttun. İcardi, tekniği ve oyun zekası ile derine gelip gayet güzel oyun kurabilir ama hem bunu sürekli yapamaz, hem de merkeze neredeyse hiç defansif katkıda bulunamaz.

Yani demem o ki çok ekstra bireysel hünerlerle 3-0 ın yakalanmış olması aldatmasın, ilk 11 bariz defolu idi ki tek bir organize atak geliştirememiş olman da bunu gözler önüne serdi.

Gerek 4-2-3-1, gerekse de 4-4-2 de -diğer mevkilerdeki defolar nedeniyle- 'canavar' Torreira ve gayretli-zeki-teknik Sara, iyi performanslarına rağmen merkezi ucu ucuna kapatabiliyorlar, zorluk seviyesi yüksek maçlarda kapatamıyorlar hatta; övdüğümüz FB ve PAOK maçlarında bile epey geçiş yedik merkezden. Kerem' in dünkü oyununu Torreira bile kompanse etmekte zorlanırdı; o yüzden Berkan' a laf etmek istemiyorum, Berkan-Sara olsa iş değişirdi diye tahmin ediyorum.

Oyunu ve skoru tutmak gerekirken Mertens' i sahaya sürmek, sahanın açık ara en kötüleri Kerem ve Jelert' e 90 dk tahammül etmek filan futboldan birazcık anlayan adamın dahi yapmayacağı saçmalıklardı.

Jelert' in ilk yarıdaki zavallı halini görünce, Kaan da yorgun olduğu için Metehan' ı oyuna almasını beklemiştim; sağbek de oynardı, sağ stoper oynayıp üçlüye de dönülebilirdi ki son seçenekte merkezdeki zaafiyet de giderilmiş olurdu.

Çift forvet oynatacaksa, kadro yapısı itibariyle 3-5-2 ye dönmek aklın yoludur. Aksi halde tek forvetle devam etmeli...

Onu bunu geçtim maç sonu açıklamaları tam rezalet. Fazla rotasyon yaptık bazı oyuncular artık formayı zor alır dese vallaha ağzımı açmam. Ama yok penaltıydı yok 3 günde bir maç tam loser fener açıklamaları.

Benim hocaya en çok kızdığım nokta ;
bu haltı geçen hafta da yedik fener son 10 dk pozisyonlar buldu .. Sara-Toreira bu adamlar aynı anda çıkınca çok ciddi sıkıntı yaşadık ..1 hafta sonra aynı işi yapıyorsun kardeşim yetersiz işte senin rotasyonun berkan-demirbay orta sahası defansta Davinson yok sol açık jelert .. Hatalar silsilesi..
Haaa tüm bu saçmalıklara rağmen mertens-baris-demirbay biraz top oynasa yine maçı vermezdik o ayrı konu .. Yedekteki oyunculara gram guvenilmeyecegini anlamış olduk .. Umarım böyle abartı rotasyonlar yapmaz bundan sonra

5-6 dakika olsa 4 de yerdik aynı hatayı beşiktaş maçında yanlış kadro çıktın fener maçı son 10 dk yaşadık hiç mi ders almadın be adam akıl var izan var bu maçı kaza olarak yazdık kenara devamı gelirse koltuk sıkıntıda olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt