Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herhangi bir oyuncu sakatlığında yada başarısız sonuçta bu son açıklamalarını önüne koyarlar. Artık başarısızlık konusunda herhangi bir kredisi kalmamıştır o açıklamarından sonra.

FB, BJK tarafı da itibarını sarsmak için 3 yıldır çok emek harcıyor. Başarısızlığını arzu etmek bizde de mi moda oldu anlamadım. Bulaşıcı sanki.

3 yıldır olduğu gibi yine bu takımın en büyük şansı Okan Buruk.

Hiçbir eksiği olmayan, bu muhteşem takımla CL'de son 24, ligde şampiyonluk yaparsın inşallah.
Cezalı-sakat-formsuz-yorgun oyuncularımız var, 3 günde 1 maç oynamak kolay değil, zamana ihtiyacımız var gibi cümleleri kurma hakkı kendisinde mevcut değildir. İyinin de kötünün de tek sorumlusu kendisidir bundan sonra. Kimse yönetime paye biçmeye kalkmasın. Bütün ihaleyi kendisine aldı son yayında. GS tarihinin en iyi transfer dönemini geçirdik, hiçbir eksiğimiz yok, yönetimimize teşekkür ederim, inanılmaz mutluyum dedi. Dedi mi? Dedi. 🤷
Görelim hocam o halde.

Az övüyoruz. Bazen hayıflanıyorum.

Sezona iyi başladı ki yine en büyük şansımız takımın başında olması.

Zannedersem 3 senedir iyi kötü tüm günlerinde arkasında oldum Okan hocanın.

Şimdi gelinen noktada yaptığı açıklamalar ile yönetimdeki bir kişi bile sorumlu tutulamaz. Zira hoca "kimi istediysem alındı, kadro yeterli, ARTIK BUNDAN SONRA TOP BENDE" şeklinde bizzat açıklamada bulundu.

Kalkıp 2 hafta sonra -allah korusun- Apokerim ciddi bi sakatlık geçirirse (mesela 3-4 ay yok) bakalım neler olacak göreceğiz.

Zaman ya kendisini haklı çıkaracak ya da çok pişman edecek.

Bakalım.

Not: Mesajı yazdıktan sonra hatırladım bi kere çıldırıp Okan hoca istifa mı etsen acaba yazdığımı hatırlıyorum da 10-15 dk sonra sinirim geçmişti ve o yaygaraya devam etmemiştim. :asd:

Singo’yu takıma nasıl monte edeceği merak konusu.
Frankfurt maçı alt tarafı bir maç. Singo o maçta oynamazsa kıyamet kopmaz. Ama Singo 30 milyonluk bir sağ bek, eğer doğru şekilde takıma monte edilemezse sıkıntı olur.

Singo’yu takıma nasıl monte edeceği merak konusu.
Frankfurt maçı alt tarafı bir maç. Singo o maçta oynamazsa kıyamet kopmaz. Ama Singo 30 milyonluk bir sağ bek, eğer doğru şekilde takıma monte edilemezse sıkıntı olur.
Singo çıkışını sağ bek olarak yapmış da, Monaco'da adamı full stoper olarak oynatmışlar. Son milli maçta ise 4'lünün sağ beki olarak oynadı. Bizde değişmeli olarak stoper/sağ bek oynar durur artık ihtiyaca göre. Hocanın sırf bu yüzden istediğine adım gibi eminim. Tek oyuncu ile iki bölgeyi de kapatmak istemiştir. Ne kadar başarılı olacak göreceğiz orasını. Kağıt üzerinde çok iyi futbolcu.

Transfer sezonu bitti. Buraya görüşlerimi karalayayım. Sezon sonu bakıp yanılıp yanılmadığımı görmek istiyorum. Bu sezon hocanın maymun iştahlı davranmayıp net, seviye atlatacak oyuncular almasını sevdim. Özellikle ilk şampiyon olduğumuz yıl kimi bulduysak getirmiştik, hiçbir planlama yoktu. İkinci en sevdiğim nokta ise Uğurcan’ı çıkarırsak, avrupa elit seviye transferler oldu. Sane, İlkay, Singo ve Osimhen pekala City, Liverpool, Real dahil alsa şaşırmayacağımız futbolcular. Zaten maliyeti de bunu gösteriyor.

Ben çok derin kadrolar sevmiyorum, FM ve Fifa’da da bunu uyguluyorum genelde. Birkaç mevkiyi yedekleyecek 5-6 as takım kalitesine yakın oyuncuyla götürmeyi seviyorum. Okan Hoca’nın tarzı da bu. Fatih Terim de böyleydi. O yüzden bu yönde bir kadro kurulduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla orada kim oynayacak, burada kim oynayacak yangını yapmayacağım. Şöyle bakacak mevkilerde oynama sıralaması böyle olur muhtemelen;

- Kale: Uğurcan-İlkay
- Sağ bek: Singo-Sallai-Kaan-Barış-Metehan
- Stoper: Davinson-Apokerim-Singo-Kaan-Arda-Metehan-Lemina-Jakobs
- Sol bek: Eren-Jakobs-Barış-Kazımcan
- Orta 2’li: Torreira-Sara-Lemina-İlkay-Kaan-Berkan-Metehan- Eyüp
- Kanatlar: Barış-Sane-Yunus-Sallai-Eren-Ahmet Kutucu-Yusuf Demir-Sara
- Forvet arkası: İlkay-Sara-Icardi-Yunus-Sallai-Sane
- Forvet: Osimhen-Icardi-Barış-Sallai-Ahmet Kutucu

çok oynayacaktan, en son seçeneğe doğru sıraladım kendime göre. Açıkçası 2. Hatta kale hariç 3. Seçeneklere kadar maç kalitesine göre değişir ama paniklemem. Ama bu tür kadrolarda sorun 3-4 kişinin aynı anda olmamasında patlıyor. Bu sefer birden fazla mevki yedekleyen oyunculad yetişemiyor. Hoca geçmiş yıllarda burada sorun yaşadı. Ama elinde daha alternatifli ve hemen herkesi kapatacak oyuncu grubu var. Bir zahmet artık Aralık-Ocak ayına geldiğinde patlamasın.

Geçen yıl Davinson, Torreira, Osimhen’i dinlendiremezdi. Çünkü onlar olmayınca aynı oyun oynanamazdı. Ama şimdi Davinson yokken Singo ile benzer oyun oynanır. Torreira yokken Lemina ile oynanır, Osimhen yokken Barış ile oynanır. Dolayısıyla yoğun maç temposunda bu oyuncuları bazen dinlendirmesi gerekir. Sonra City maçında 4-5 eksik ile çıkmayalım.

Sonuç olarak; benim diğer taraftarlardan farklı olarak çok keyif aldığım bir transfer dönemi oldu. Kale hariç hatalı iş yapıldığını da düşünmüyorum. Kale de isim hatalı değil ama maliyet hatalı. Bu maliyet baskısını umarım kaldırır. Ederson’a vs tercih ederim Uğurcan’ı. Korkuyordum Ederson, Lammens gibi isimler gelecek diye. Kalede de “Son anda Muslera, Taffarel” işlerini severim. Pep’in Dünya futboluna itelediği kaleci tarzından nefret ederim. Donna, Dibu Martinez, Sommer’di istediğim isimlerdi. Uğurcan da bu tarz kaleciliğin Türkiye sınırlarındaki en iyisi, o yüzden okeyim. Zor bir fikstürde kaleye geçiyor. Biraz kredi kazanabileceği maçlar olsaydı iyi olurdu. Liverpool maçında biraz ters sonuçta iş ıslıklanmaya kadar gidebilir ki bizim taraftar bu konuyu marifet zannediyor.

Son olarak Avrupa’yı yakından takip eden biri olarak bu sene Avrupa’da spot ışıkları bizde olacak. Eğer bu yıl, Avrupa’da iyi işler yaparsak seneye bize talep artacaktır.

Singo çıkışını sağ bek olarak yapmış da, Monaco'da adamı full stoper olarak oynatmışlar. Son milli maçta ise 4'lünün sağ beki olarak oynadı. Bizde değişmeli olarak stoper/sağ bek oynar durur artık ihtiyaca göre. Hocanın sırf bu yüzden istediğine adım gibi eminim. Tek oyuncu ile iki bölgeyi de kapatmak istemiştir. Ne kadar başarılı olacak göreceğiz orasını. Kağıt üzerinde çok iyi futbolcu.
Asimetrik dizilişte böyle bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Ama hocanın başka bir diziliş planının olmaması, daha doğrusu başka bir diziliş planında başarılı olamaması düşündürüyor. Biz esnek bir takım olamayacak mıyız? Her takıma karşı aynı dizilişle mi oynayacağız? Esnek olmazsan çıt kırılırsın.

ffffff.webp

@Cafer Güney böyle karaktersizce yazan kimdir?

Hocam Allah aşkına inandığın din aşkına şu takıma devre arasında tempolu yetenekli 3 tane genç adam monte et. Bi tane de sprinter zenci kanat aldır. YAŞLANIYOR BU TAKİM

Hoca beraberlik falan kesmez al şu Frankfurt maçını sen de üstündeki yükten bir kurtul.

Transfer konusunda sakin düşününce bana gore bu sefer hocada suç yok,başkan ve tavukcu yeter hocam daha fazla para veremeyiz demişler bence bu cok net yoksa hoca mutlaka 1 2 oyuncu isterdi as a result,transfer konusunda hocaya yüklenmeyin yönetim yerine sorumluluğu üstüne aldi

Rakiplerin 3 şampiyonluk kazanmış bi hocası olsa peygamber ilan ederler. Seviyoruz kendisini. Benim nazarımda en büyük eksisi genç oyuncu istemiyor takıma. Bu takıma 3 tane dinamik genc topçu monte etmeli. 1 tane zenci sprinter kanat şart.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt