Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2.5 yılın sonunda bu kadar rezil bir performans göstermek herkese nasip olmaz, başardın hakikaten kendinle gurur duymalısın

eğer bir daha mertensi oynatırsa, bozuşacağız..

1740116911592.webp

1740116859203.webp

Başaktayken marco roseyi falan tuş etmişti , şuan neden herkese taktiksel olarak eziliyor anlamıyorum

olası bir fener yenilgisi sonrası samsun-antep-antalya sarmalına girebiliriz. yaşı yetenler bilir 94-95 sezonunda da rahat liderken üst üste 3 kolay maçı verip şampiyonluğu beşiktaş'a hediye etmiştik.

ne kadar kötü bir hoca olduğunu fener maçında günay yerine muslera'yı kaleye koyarak lemina yerine mertens'i oynatarak tekrardan ispat edecektir. adamda adaletin A sı yok çünkü.

Yöneticinin güçlü karakterleri yönetememesi ve onlara karşı daha yumuşak davranırken, zayıf karakterlere karşı daha sert ve keskin bir tutum sergilemesi, genellikle **"zayıf yönetim"** veya **"otorite eksikliği"** olarak adlandırılan bir yönetim biçimidir. Bu tür bir yönetim tarzı, yöneticinin liderlik becerilerindeki eksiklikleri ve güç dinamiklerini dengeli bir şekilde yönetememesini yansıtır.

Bu durumun temel sebepleri şunlar olabilir:

1. **Güçlü Karakterlerden Çekinme**: Yönetici, güçlü karakterlerle çatışmaktan kaçınır ve onları kaybetme
korkusuyla daha toleranslı davranır. Bu, güçlü kişilerin yönetim üzerinde daha fazla etki sahibi olmasına yol açabilir.

2. **Zayıf Karakterler Üzerinde Kontrol Kurma İhtiyacı**: Yönetici, güçlü karakterler karşısında hissettiği güçsüzlüğü,
zayıf karakterler üzerinde sert bir tutum sergileyerek telafi etmeye çalışır. Bu, genellikle bir tür "güç gösterisi" olarak görülür.

3. **Adaletsizlik ve Güven Eksikliği**: Bu yönetim tarzı, ekip içinde adaletsizliğe ve güven eksikliğine neden olur.
Zayıf karakterler kendilerini haksızlığa uğramış hissederken, güçlü karakterler yöneticinin otoritesini sorgulamaya başlar.

4. **Liderlik Becerilerinin Eksikliği**: Bu tarz, yöneticinin liderlik ve iletişim becerilerindeki eksiklikleri gösterir.
Etkili bir lider, her türlü karakterle dengeli bir şekilde iletişim kurabilir ve adil bir yönetim sergiler.

Bu yönetim biçimi, uzun vadede ekip dinamiklerini bozar, motivasyonu düşürür ve verimliliği olumsuz etkiler.
Sağlıklı bir yönetim için, yöneticinin adil, tutarlı ve herkese eşit mesafede duran bir liderlik sergilemesi gerekir.

Olay tam olarak budur...

yapay zekanın okan hoca için yorumu:

Okan Buruk'un Galatasaray'daki teknik direktörlük kariyeri, genel olarak başarılı olarak değerlendirilebilir. Okan Buruk, Galatasaray'a 2022 yılında teknik direktör olarak geldi ve takımı hem ligde hem de Avrupa arenasında önemli başarılara taşıdı.

Başarıları:​

1. Süper Lig Şampiyonluğu: Okan Buruk, 2022-2023 sezonunda Galatasaray'ı Süper Lig'de şampiyon yaparak büyük bir başarıya imza attı. Takım, ligi hem futbol kalitesi hem de puan farkıyla domine etti.
  2. Avrupa Performansı: Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'nde de etkileyici performanslar sergiledi. Özellikle gruplardan çıkmayı başararak takımın Avrupa'daki itibarını yeniden yükseltti.
  3. Takım Kimliği ve Oyun Stili: Okan Buruk, Galatasaray'a dinamik, hücum odaklı ve organize bir oyun stili kazandırdı. Takım, hem savunma hem de hücumda dengeli bir performans sergiledi.
  4. Transfer Politikası ve Genç Oyuncular: Okan Buruk, transfer dönemlerinde doğru isimlere yönelerek ve genç yeteneklere şans vererek takımın geleceğini de planladı.

Eleştiriler:​

Bazı eleştirmenler, özellikle Avrupa maçlarında alınan sonuçlar ve bazı kritik maçlardaki taktiksel tercihler konusunda Okan Buruk'u eleştirse de, genel olarak performansı takdir gördü.

Sonuç:​

Okan Buruk, Galatasaray'da kısa sürede etkili bir dönüşüm gerçekleştirdi ve takımı hem yerel hem de uluslararası alanda başarıya taşıdı. Bu nedenle, Galatasaray'daki teknik direktörlük kariyeri şu ana kadar başarılı olarak kabul edilebilir. Ancak, uzun vadeli başarı için önümüzdeki sezonlar da büyük önem taşıyacaktır.

Sen fenere 6 puandan hele bi şampiyonluk ver

Bak bakalım bir daha sırıtabiliyor musun pişmiş kelle gibi.

Okan Buruk: "Transfer döneminde zorlandık. Bizim tutmak istediğimiz ama ayrılmak isteyen oyuncularımız oldu.

İsim vermek istemiyorum. ‘Ben artık burada oynamak istemiyorum’ diyen oyuncuyu takımda tutamazsınız.

danimarka milli takımının stoperini yedek bırakıp metehan ve berkan'a forma verirsen adamda burada oynamak istemez tabiiki de.

Hamzagiller familyasından Okan Okanoğlu, kendi sonunu kendi getirmiştir. Bir zamanlar, güzel bir futbol izlettiği oldu, iki şampiyonluk ve bir çok rekor (süper dandik ligde) kırdı eyvallah ve bunun için teşekkür ederim. Ancak AL da %94 son altıya kalır denilen takımı kolay fikstürüne rağmen götüremediği gibi takımı da hallaç pamuğuna çevirdi. İşin tuhaf tarafı kendini eleştiriyor ama bunun farkında değil.. yazın orta saha denildi, 12 kişiyle mi oynayacaz diye karşı çıktı, bugün ise kadro darlaştı dedi. İyi de giden 2 kişi, yazı ile ikii.. ve bu iki kişide yedek futbolcun… gitmek istediler dedi; çünkü senden kurtulmak istediler; forma adaleti sağlamadın, adama ters futbol oynatıp, adam hata yaptığında seyircinin önüne attın, nerdeyse adama mobbing uyguladın. Şimdi gitti diyorsun; neden acaba gitti!! Adamı aldın iyi başlangıç da yaptı, ona da ters oyun oynattın ve bununla kalmadın 3. Yedek konumuna düşürdün transferler yaptırdın yerine, sonra istemedi dedin.. bu takım tam bir yıldır, orta saha sıkıntısı yaşıyorum diye bağırıyor, buna rağmen transfer yaptırmadın bu ara transfer dönemine kadar, ki o da taraftar yaptırttı, onu da Avrupa listesine yazmadın. Adını bilmediğimiz ve şuan unuttuğumuz takımdan 2 gol yedin.. senin maçına kadar ALde gol atamayan takım 3 gol attı sana.. Az bebeleri 6 gol attılar, en az abartısız 2 maçta 10 tane %100lük pozisyonu harcadı; otun olarak kepaze oldun. Oyunu okuyamadığın için müdahalede de bulunamadın. Oyunu tutmayı beceremedin son 1 yıldır. Evinde kazanırsan şampiyon olacağın maçta şampiyonluk için çekiştiğin rakibine yenildin ve rakibin 70 dakika 10 kişi oynadığı halde.. sezon başı, geçen yıl ligde esamesi okunmayan takıma 5-0 gibi bir skorla mağlup oldun. Hemde berbat bir oyunla. Ve dahası o maçta orta saha eksikliğimiz daha ilk dakikadan itibaren belli olurken, önlem almayıp farkın açılması ve skorun 5-0a gelmesine sebebiyet verecek müdahalelerde bulundun; ama orta sahayı güçlendirmek aklına gelmedi.. Allahtan derbiyi (fb maçını) ve Tottenham maçını iyi oynadın da bugün hala takımın başındasın.. Avrupa’da 2 veya 3 maç hariç berbat ötesi bir oyun ortaya koydun. Hep bahanelere sığındın. Aslında hocam, o bahaneler senin yanlışlarının inadının adıydı ve ne yazık ki bunun farkına varamayacak kördün..gideceksin, nedenleri yazıldı ancak görünürdeki neden, derbiyi kaybedecek ve şampiyonluğu vereceksin: bu durum Hatay maçı ile beraber belli oldu. Keşke seni şuan gönderebilecek bir yönetim olsa diyecem ana bugün yaşadığın bu körlüğün sebebi senin koruduğun o yönetim.. tarihin en iyisi tartışmalı olsa da en pahalı kadrosu senin eline verdiler ve halin içler acısı.. Icardı Osimhen Moratta üçlüsünü verdiler sana, hayal gibi değil mi? Osimhen tek başına bir takım iken ve o varken insan asla ümitsizliğe düşmez ve korkuya kapılmaz iken, sayende ümitsizliğe düştük. Haa belirteyim evet onca kırdığın rekorlara ve 2 şampiyonluğa rağmen ümidimizi kaybettik.. biliyorum ki fiilen olmazsa da dün gece taraftar seni duygu olarak gönderdi takımın başında; iki şampiyonluk ve onca rekor için teşekkürler, bir daha yolumuz kesişmemek üzere, güle güle…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt