Babam 1,68 boyundaydı bildim bileli esnaflık işiyle uğraşan girişimci bir adamdı. sürekli yeni işler dener annemin biriktirdiği altınları alıp yatırım yapardı.
bazen dağ başında bir tarla alırdı ve değerlenmez yok pahasına satardı. bazen yurt dışına açılmak lazım deyip amazondan mağaza açıp beceremez işi batırırdı ama iş yerel bir işletme kurmaya gelince parayı iki üçe katlardı.
2 sene önce kurduğu cafeyi tam 12 milyona devretti kazandığı para tl bazından büyük olsa da dövize vurunca bir türlü onu tatmin etmiyordu. Sonra bir kaç işletmeyle anlaşıp kiraz ihracatı işine girişti fakat o da tarımsal ilaç nedeniyle gümrükten geri döndü... anlayacağınız avrupaya açılma hevesi gene batmıştı...
fakat gümrükten dönenleri ürünleri çok karlı bir şekilde yerel market zincirlerine satıp işi kurtarmayı bilmişti.
annem ne olursa olursun hep babamın arkasında dururdu. türkiyedeki başarın yeter fazlasında gözüm yok beyy derdi.
annenle baban bu kadar sevişirken senin olayın ne diye sorabilirsiniz? gerçekten bir baba oğul musunuz?
bazen evet, bazense değilll... bazen babama birşey yaptırana kadar karnım çatlıyor yani ahhh biraz söz dinlesee..
elinde 200 bin tl vardı gel dedim leminacoin alalım.. benim aklım ermez öyle coine falan dedi.. yahuu gel bir alalımm fiyatı çok cazip uçacak bak görrr..
sanki hiç daha önce 200 bin ezmedin dedim... o zamanda borsanın kapanmasına 2 saat falan varr hala yerel firmalara bakıyordu..
annemi de ikna edip zorla alırdım, ertesi gün %40 değerlenmez mii? babamda keşke bu leminacoini daha önce alsaymışsız fena birşeymiş dedi..