Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Su düsünceden vazgecin artik, futbolda kadro degeri falan bos isler
Ama senin anliyacagin türden anlatayim
Bayern = 7-8x union berlin
Biz = 10x kocaeli (maddi acidan)

Ama sunun bir önemi yok
Bende senin anlayacağın türden anlatayım, kötü gününde olduğunda Union berlin, Sunderland gibi takımlar cezalandırır ama kocaelinin gaziantebin öyle bir cürmü yok. Kocaelinin bu sene bonservise harcadığı para tam olarak 0. İngiltere ligini falan zaten söylemiyorumda avrupa liglerinde düşük seviye takımlar bile 5-6 milyon euro verip oyuncu alabiliyorlar. Türkiye ligindeki takımlar seni kötü gününde olduğunda cezalandıramıyor bunu söylüyorum.

Maç sonunu izledim ;İcardiyi korumak için takım olarak kötüydük diyor.

Osimhen deseki ben kendimi yırttım bu maç ne diyorsun dese ne cevap verir acaba.
Ben kötüydüm demez ki, icatdi kötü değil, icardiyi bu hali ile sahaya atan teknik direktör kötü… hep bahane başkası “12 kişi mi oynayacaz” reis. Şimdi temizlesin bakayım Kocaelispor denilen yalaka takımın başkanının iftiralarını.

Bende senin anlayacağın türden anlatayım, kötü gününde olduğunda Union berlin, Sunderland gibi takımlar cezalandırır ama kocaelinin gaziantebin öyle bir cürmü yok. Kocaelinin bu sene bonservise harcadığı para tam olarak 0. İngiltere ligini falan zaten söylemiyorumda avrupa liglerinde düşük seviye takımlar bile 5-6 milyon euro verip oyuncu alabiliyorlar. Türkiye ligindeki takımlar seni kötü gününde olduğunda cezalandıramıyor bunu söylüyorum.
Niye?
Alanyaya karsi zor kurtardik mesela
Küme düsen hataya yenildik

Ben kötüydüm demez ki, icatdi kötü değil, icardiyi bu hali ile sahaya atan teknik direktör kötü… hep bahane başkası “12 kişi mi oynayacaz” reis. Şimdi temizlesin bakayım Kocaelispor denilen yalaka takımın başkanının iftiralarını.

Masum kişinin kendine atılan bir iftirayı temizlemesi gerektiğini ilk defa duyuyorum. Suçu atan attığı suçu ispatlamakla yükümlüdür. Ben birisini bir şeyle suçlarsam benim ispatlamam gerekir.

Niye?
Alanyaya karsi zor kurtardik mesela
Küme düsen hataya yenildik
Tamam hocam işte bende ultra kötü bir günümüze denk gelmezse veya okan buruk bugünkü gibi fahiş bir hata yapmazsa bunlara puan vermeyiz demek istiyorum, çünkü ligdeki takımlarla bizim aramızdaki makas fevkalade açık. Beşiktaş fener hariç tabi.

Masum kişinin kendine atılan bir iftirayı temizlemesi gerektiğini ilk defa duyuyorum. Suçu atan attığı suçu ispatlamakla yükümlüdür. Ben birisini bir şeyle suçlarsam benim ispatlamam gerekir.

Algı, bu ülkede kim kanıta bakmış, algı yetiyor. Algıcıya bu kozu veren bu adamdır, ki bu adam hala takım kötü oynadı diyor; diyemiyor ki ben hata ettim, doğru olan düzeni icardi korkusu ile bozdum, diyemiyor. Hala takım kötü oynamış. İyi de neden kötü oynadı? Yorgunluk konsantre filan da diğer algılıcıların yaptığı gibi algıdır. Sen işleyen düzeni bozarsan, tabi ki takım kötü olur.

Algı, bu ülkede kim kanıta bakmış, algı yetiyor. Algıcıya bu kozu veren bu adamdır, ki bu adam hala takım kötü oynadı diyor; diyemiyor ki ben hata ettim, doğru olan düzeni icardi korkusu ile bozdum, diyemiyor. Hala takım kötü oynamış. İyi de neden kötü oynadı? Yorgunluk konsantre filan da diğer algılıcıların yaptığı gibi algıdır. Sen işleyen düzeni bozarsan, tabi ki takım kötü olur.
İlk önce sorumlu benim diyor. 2. olarak düşünce tarzına bir şey diyemiyorum bu düşünce yapısı beni aşıyor zaten bu düşünce yapısı yüzünden de olduğumuz ortada ya neyse.

Her yanlış bir doğru denemesi şansı doğurur. Bugünün yanlışı bize bloklar arasında bir şey yapamayan icardinin artık çift forvet oyuncusu olmadığını acı bir şekilde öğretti. Okan buruk artık bunun farkına varıp kesinlikle bir daha denememesi lazım. Çift forveti Elmander gibi topcuyla oynarsın. Bir an evvel devre arası gelsin diyorum. Yedekte durup sorun yapmayacak bir santrfor 8 numara mevkisine bir eleman bi de çizgiye inip orta açacak sol kanat

Icardi tabi ki hazır değil diyorsun.

Ehh adama sorarlar o zaman ne akla dayanarak 90 dakika sahada tutuyorsun?

Futbolda dün yoktur, bugün vardır. Geçmişte yaşanan başarı geçmişte kalır. “Üç şampiyonluk hocayı yedirmeyiz” demek, dünde yaşamak demektir. Son 5 maçta 7 puan kaybedildi, gidişat iyi değil. Çünkü takımın rotasyon yapacak kadrosu yok.

Okan Buruk, yedekte oturan oyuncuların yetersiz olduğunu biliyor ama başı daha fazla ağrımasın diye güçlü bir rotasyon istemiyor. Okan Buruk düşündü ki, çekirdek kadroyla 50 maç çıkarırım, sakatlık yaşanmaz, ligi kolayca alırım.

Ama öyle olmadı. Peş peşe gelen sakatlıklar ve yoğun maç trafiği takımı yordu. Okan Buruk bu süreçte sınıfta kaldı. En kötüsü ise, Fenerbahçe’yi yeniden yarışa ortak etti.

Şunu iyi anlaması lazım. Bizim kötü oynama, İcardi fantezisi yapma lüksümüz yok. Hemen operasyonu çekiyorlar. İcardi geçen sezon sakatlanmasa yine şampiyon olamazdık, açık konuşalım. Ne oynayacağımız belli oldu adam sakatlanınca. Buruk’un rotasyondan anladığı İcardiyi 100 dk. sahada tutarak memnun etmek. Gerçi rotasyondan sokacak gençler yok ki elinde. İdare edemem diye aldırmıyor. İdare edeceksin! Edemezsen eden birisi bulunur. Şampiyonluk giderse sende teneke bağlanıp şutlanırsın. Kimse demez 3 şampiyonluk Buruk’un eseri diye. Herkes bir Florya parası yaktı, yine de şampiyon olamadı der.

Bu sene en büyük korkum İcardi’yi oynatma pahasına geçen nisan ayından beri yakaladığı 4-3-3 sisteminden vazgeçmesiydi

Çok şükür bu yola girmedi umarım böyle devam eder
Bazı şeyler kabak gibi ortadayken bunu görmemek veya görmek istememek..

Hoca bu durumda diretirse en büyük ihaneti kendisine yapmış olacak.

İcardi fetişizmi yüzünden tüm auranın içine ettin. Hadi çok seviyorsun İcardi'yi başladın ilk onunla, gördün yürümüyor ne diye değiştirmiyorsun. Barış denen herif sahada yürüyor çıkartamıyorsun. Her seferinde bu ben biliyorum kibiri takımın içine ediyor. Maç sonunda İcardi'yi korumak için tüm takıma kötü demesi de ayrı bir rezillik.

Barış'a alternatif bile aldırmadı arkadaş.. Sol kanat alternatifi yok.. Gittin iki forvet koydun..Peki bunları kim besleyecek..Sane dışında içeriye orta açabilen kimse yok..

Barış içeriye orta açmaktan aciz.. Torreira ve Lemina ikilisinden biri iki yönlü 8 numara olması lazım 4-4-2 sisteminde..Sen Sara'yı yedek oturtuyorsun.. Sara çok formda demiyorum ama şu an onu mecbur oynatacaksın.. Sağ ve Sol stoperlerin yine içeriyi besleyemiyor.. Allah'tan Sallai'yi aldın öyle pozisyon bulmaya basladık..

Hocanın tek sistemi baskılı oyun.. kapanan savunmayı açma yok.. set hücumu vs hicbirsey yok malesef..

Icardi 60 70 gibi giriyor idi ancak hazır Yunus yok, Sara formsuz bir şans vereyim demiştir. He bu hatadan 45 de dönmeliydi bence ama Icardi hatırına puan kaybetti.

Kendi işini kendisi zora soktu, artık buradan da çıkartmak zorunda zira hiç bir GS TD'sine verilmeyen imkan ona verildi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt