Lan ben harbiden anlayamadım
Bu geçen sene 352 diye tutturdu takım az daha cartayı çekiyodu taraftar tek fw oyna lemina sara toreirayıda bozma dedi dediğimizi yapmak zorunda kaldı şmp olduk,nasıl olduysa şampiyon hoca bu oldu biz de bunu eleştiren haterları olduk
12 kişi mi oynayacaz dedi şarampole yuvarlandık leminayı aldırıp osya koyduk şlde de başarı geldi avrupa fatihi bu oldu biz ise eleştiren haterları olduk
Olm nasıl bir dünya yaşıyoruz lan takımı başarıdan başarıya koşturan biziz övgüyü alan bu eleştiriyo diye tepki gören de biziz
Arada dalga geçenler falan olmuş ama aynen böyle oldu renktaş
Geçen sezon 3’lü defans kadrosu kurdurdu ama yarım, 2-3 maçta olmayacağı belli oldu
Sonra 4’lü defansa geçti ama Mertens forvet arkası ısrarına devam etti
Önce bizler burada daha kazanıyorken haftalarca bas bas bağırdık, 3’lü ortasaha şart, bu şekilde ortasahaları hep veriyorsun diye
Zayıf bile olsa akıllı rakipler seni kolay yener diye bağırdık ve öyle de oldu
Sonra puan kayıpları olmaya başladı, yorumcular da söylemeye eleştirmeye başladı
Ne zaman aylardır söylediğimiz şeyi yapıp Mertensi kesmeye başladı ve Leminayı monte etti, takım uçmaya başladı
Şimdi de yine aynı şeyi yapıyor
O aşık olduğu forvet arkalı oyunu denemeye başladı yine
İstediği sistemde oraya hem akıllı, hem maestro, hem de adam yiyen 8 gibi bir adam lazım
Ama senelerdir hayal aleminde yaşıyor
İnsanların anlamadığı, böyle bir kadroyu asgari şekilde dizsen zaten ligde her rakibi yener
Hatta asgari dizilişte CL’de bile iyi sonuçlar alıyor kadro
Dün de ne zaman Sara’yı aldı takım top yapmaya başladı
Ama bunu bie yapmayıp defalarca çalışmadığını gördüğü diziliş yaparsa eleştirilmeyi sonuna kadar hak eder
Ferrariyi almış Hacı Murat gibi hor kullanıyor
Sırf kadro kalitesi çoğu maçı kazandığı için de kendini taktik dehası falan sanıyor
E atak, pozisyon varyasyon çalışmayınca da ezber bozulduğu anda Hacı Murata dönüyor takım
Dün İcardi ne yapacak Osimhen ne yapacak bırak çalışmayı maçtan önce konuşulmamış bile
Maç oynanırken İcardi’yle sen basacaksın diye tartışıyordu, İcardi de yok ben değil başkası diye iplemiyordu
Hadi lafını geçiremedi, oyundan da alamadı
Yani aşık olduğu sisteme durup durup geri dönüyor, hatalı kadro kuruyor
Değişiklikler çoğu maçta ezbere
Rotasyon yapmayı bilmiyor, 11-12 kişi dışındakileri çürütüyor
Ha aynı mevkinin yedeğini oynatırsın, rotasyon yaptı deriz
Bu yedeği alıyor başka bir yere koyuyor, onun olduğu yerdekini başka yere alıyor, takım çorbaya dönüyor
Her maç değişiklikler sonrası takımın oyunu ve performansı geceyle gündüz gibi değişiyor
Alanyada bir çorba yaptı, nasıl fark yemedik herkes şaşkın
Küme takımı gibi 20 dk topu ileri vurduk
Atak pozisyon varyasyon hiç yok, yine döndük doğaçlama oyuna, sırf Sane’yi oynatacak 2 varyasyon çizse her maç 1 gol garanti
Barış, Sane Osimhen gibi adamlar ama topla anca ortasahada ya da kenarda ölü yerde buluşturabiliyor
Geçen sene Sara sayesinde duran toplar vardı, onu da budamayı başardı
Çünkü kaç maçta kilidi o sayede açabildiğimizin bile farkında değil
Kusura bakmayın ama bu kadro sırf kendi de bu kadar puan alır zaten
Ama bu sene morinyo koç gibi egomanyak tipler de yok
Daha 1-2 hafta önce eleştirirken sitem yiyordum burada, lig çantada keklik falan değil diyordum
Şimdi herkes benim söylediklerimi söylüyor
Hocanın yine aklını başına alıp fantezilerden uzaklaşması, doğru sistem, doğru rotasyon ve biraz varyasyon çalıştırması lazım