Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir çok kez fırsat mı verdi ? Okan hoca son 3,5 senede ligte dünkü mağlubiyetle birlikte 8 kez kaybetmiş..ve fenere sadece 1 kez yenildi..bir takım her sezon her maçı kazanamaz.kadro maliyeti açısından evet iyi maliyetlerle kadrolar kuruldu.ama başarı sadece kadro ile harcanan para ile gelmez.Okan hoca nın tonla hatası yanlışı olmuştur olacaktırda.ama 3 senedir kurulan kadroları artısı eksisi ile şampiyon yapmıştır..burada alınan şampiyonluklarda emeği yoktur etkisi yoktur demek büyük haksızlıktır..Okan hocayı eleştirmek için başardıklarını yok saymana gerek yok...ali koç dönemi federasyon,hakem ,medya,anadolu da bazı kulüpler ile oluşturulan topyekün ittifaka karşı alındı bu şampiyonluklar...burada aklı başında olan arkadaşların tepkisi eleştiriye değil..eleştiri yapılıyor ayağına nefret kusulması ve linç kültürü.
3 defa şampiyon olmuş birisi 4.'ye giderken taraftarını konsolide edemiyorsa, inandıramıyorsa, güven vermiyorsa o şampiyonluklardaki hocalık payı bellidir demektir. Senin yazdığını düne kadar ben de yazıyordum. 3 defa şampiyon olan takım kendi kendine olmamıştır herhalde, eleştiriyi abartmayın vs diye. Dün ise iyice emin oldum artık, bu takım ona rağmen şampiyon olmuş. Onun sayesinde değil. Neyse inşallah sen haklı çıkarsın da GB-USG-FB maçlarında fire vermeyiz, sezon sonu da şampiyonluk olur yine. Ben de derim ki halt etmişim onları yazarken...

Yaşıyla ve karizmatik eksikliği ile de ilgili diye düşünüyorum. Terimin babacan ve racon kesen ağır başlı hali bile otomatik saygı görüyor malesef Okan hoca için vur ensesine al lokmasini minvalinde yaklaşım var
mizaç olarak daha yumuşak başlı. kendimi de dahil ederek söylüyorum f. terim'in taktik bilip bilmediğiyle ilgili son senesine kadar az eleştiri yapmadık. ama terim gs'de son senesinde elindeki kadroyla netice alacak avrupa maçları çıkarttı. yani kaç yaşında olursa olsun teknik direktörler bile gelişiyor. okan buruk'ta gelişime kapalı olmadığını bu sezon Avrupa'da gösterdi ama bu seferde kadro planmasını pek yapamamış gibi. sakatlıklar erken oldu maalesef.

icardi forvet gibi bile değildi
ilk yarıda bildiğin 10 nrdı
10 nrda da mertensin son halinden bile kötü
ne anlamsız bir iş
bari o ilerde takılsaydı osimen geriye gelseydi fln. ya da tam 2 forvet gibi oynasaydık
bu şekilde berbat oldu
hoca bu şekilde oynadık fln dion da hiç bu şekilde oynamadık walla icardiyle

mizaç olarak daha yumuşak başlı. kendimi de dahil ederek söylüyorum f. terim'in taktik bilip bilmediğiyle ilgili son senesine kadar az eleştiri yapmadık. ama terim gs'de son senesinde elindeki kadroyla netice alacak avrupa maçları çıkarttı. yani kaç yaşında olursa olsun teknik direktörler bile gelişiyor. okan buruk'ta gelişime kapalı olmadığını bu sezon Avrupa'da gösterdi ama bu seferde kadro planmasını pek yapamamış gibi. sakatlıklar erken oldu maalesef.
Abi kusursuz insan var mi ki yav? Hatalarından ders çıkarıp gelişen insan yürür gider. Gelişmeyen aynı hatalari yapan kendini önemsemeyen yok olur gider. Bu her alanda böyle değil mi?
Futbolcularda da böyle hocalarda da böyle hatta okullarda bile böyle. Nice çocuklar potansiyellerini ergenlikteki yaşadığı şeylerden vs kaybedip yok olup gitmiyor mu? Yine nice çocuklar başarısız bir ilköğretim lise geçirip kendini geliştire geliştire bir yere gelmiyorlar mi? Hayatin kuralı bu ya zaten.

Adamın yaptıkları ortada. Hatalari ortada. Gelistiremedigi sabit fikirli konuları ortada ama başarıları da ortada. Suni başarı falan kicimla gülerim yani.

İktidar karşıtı bir insanım yıllardır ama ben gidip Rte başarısız yav seçimi kazandı da noldu suni sonuç desem kiciyla gülerler sonuçta ortada done var.

Okan Buruk lig başlarken komaya girip şampiyonluk günü komadan uyansa dicem ki haklilar topçular kendi başına oynadı dicem

Lan ben harbiden anlayamadım

Bu geçen sene 352 diye tutturdu takım az daha cartayı çekiyodu taraftar tek fw oyna lemina sara toreirayıda bozma dedi dediğimizi yapmak zorunda kaldı şmp olduk,nasıl olduysa şampiyon hoca bu oldu biz de bunu eleştiren haterları olduk

12 kişi mi oynayacaz dedi şarampole yuvarlandık leminayı aldırıp osya koyduk şlde de başarı geldi avrupa fatihi bu oldu biz ise eleştiren haterları olduk

Olm nasıl bir dünya yaşıyoruz lan takımı başarıdan başarıya koşturan biziz övgüyü alan bu eleştiriyo diye tepki gören de biziz :)
Adam haklı valla. Aynen böyle oldu..

ne anlamsız bir iş
bari o ilerde takılsaydı osimen geriye gelseydi fln. ya da tam 2 forvet gibi oynasaydık
bu şekilde berbat oldu

Peki bu sistemin işlemediğini 100dk boyunca görememesine ne diyorsun hayri renktaşım.

Hep santrfor-kanat forvet-2. forvet oynamış Mertens 10 numara rolünde verimli oldu diye her hücumcunun bunu yapabileceğini zannediyor galiba muhterem.

Belli defolarıyla birlikte kanat forvetten başka mevkide oynaması imkansız Aktürkoğlu' ndan 10 numara uydurmaya çalıştığında, malum defoları nedeniyle şiddetle karşı çıkmıştım da bu hamleyi haklı bulup söylediklerime itiraz edenler olmuştu; çok geçmeden sesleri çıkmaz oldu tabii. Lakin Kerem bir daha kendine gelemedi bizde. Benfica' da futbolu yeniden öğretmişler; bizdeki gibi her topu istemiyor, oyun kurmaya filan kalkmadan, kapasitesi nispetinde mevkiinin gereklerini yerine getirmeye çalışıyor artık.

Şimdi de İcardi...Kariyerinin hiçbir döneminde o mevkiin gerektirdiği hız-dayanıklılık-devamlılığa sahip olmamış adam, geçirdiği ağır sakatlığın etkilerini henüz atlatamamış ve 33. yaşını sürerken bunları nasıl yapabilsindi? Rakip ceza sahasında topla buluşturamayacaksan, İcardi' yi oynatmayacaksın, bu kadar basit. Yediğin tokatla kıç üstü oturursun böyle işte...

Lan ben harbiden anlayamadım

Bu geçen sene 352 diye tutturdu takım az daha cartayı çekiyodu taraftar tek fw oyna lemina sara toreirayıda bozma dedi dediğimizi yapmak zorunda kaldı şmp olduk,nasıl olduysa şampiyon hoca bu oldu biz de bunu eleştiren haterları olduk

12 kişi mi oynayacaz dedi şarampole yuvarlandık leminayı aldırıp osya koyduk şlde de başarı geldi avrupa fatihi bu oldu biz ise eleştiren haterları olduk

Olm nasıl bir dünya yaşıyoruz lan takımı başarıdan başarıya koşturan biziz övgüyü alan bu eleştiriyo diye tepki gören de biziz :)

Arada dalga geçenler falan olmuş ama aynen böyle oldu renktaş
Geçen sezon 3’lü defans kadrosu kurdurdu ama yarım, 2-3 maçta olmayacağı belli oldu
Sonra 4’lü defansa geçti ama Mertens forvet arkası ısrarına devam etti
Önce bizler burada daha kazanıyorken haftalarca bas bas bağırdık, 3’lü ortasaha şart, bu şekilde ortasahaları hep veriyorsun diye
Zayıf bile olsa akıllı rakipler seni kolay yener diye bağırdık ve öyle de oldu
Sonra puan kayıpları olmaya başladı, yorumcular da söylemeye eleştirmeye başladı
Ne zaman aylardır söylediğimiz şeyi yapıp Mertensi kesmeye başladı ve Leminayı monte etti, takım uçmaya başladı

Şimdi de yine aynı şeyi yapıyor
O aşık olduğu forvet arkalı oyunu denemeye başladı yine
İstediği sistemde oraya hem akıllı, hem maestro, hem de adam yiyen 8 gibi bir adam lazım
Ama senelerdir hayal aleminde yaşıyor

İnsanların anlamadığı, böyle bir kadroyu asgari şekilde dizsen zaten ligde her rakibi yener
Hatta asgari dizilişte CL’de bile iyi sonuçlar alıyor kadro
Dün de ne zaman Sara’yı aldı takım top yapmaya başladı
Ama bunu bie yapmayıp defalarca çalışmadığını gördüğü diziliş yaparsa eleştirilmeyi sonuna kadar hak eder
Ferrariyi almış Hacı Murat gibi hor kullanıyor
Sırf kadro kalitesi çoğu maçı kazandığı için de kendini taktik dehası falan sanıyor

E atak, pozisyon varyasyon çalışmayınca da ezber bozulduğu anda Hacı Murata dönüyor takım
Dün İcardi ne yapacak Osimhen ne yapacak bırak çalışmayı maçtan önce konuşulmamış bile
Maç oynanırken İcardi’yle sen basacaksın diye tartışıyordu, İcardi de yok ben değil başkası diye iplemiyordu
Hadi lafını geçiremedi, oyundan da alamadı

Yani aşık olduğu sisteme durup durup geri dönüyor, hatalı kadro kuruyor
Değişiklikler çoğu maçta ezbere
Rotasyon yapmayı bilmiyor, 11-12 kişi dışındakileri çürütüyor
Ha aynı mevkinin yedeğini oynatırsın, rotasyon yaptı deriz
Bu yedeği alıyor başka bir yere koyuyor, onun olduğu yerdekini başka yere alıyor, takım çorbaya dönüyor
Her maç değişiklikler sonrası takımın oyunu ve performansı geceyle gündüz gibi değişiyor
Alanyada bir çorba yaptı, nasıl fark yemedik herkes şaşkın
Küme takımı gibi 20 dk topu ileri vurduk

Atak pozisyon varyasyon hiç yok, yine döndük doğaçlama oyuna, sırf Sane’yi oynatacak 2 varyasyon çizse her maç 1 gol garanti
Barış, Sane Osimhen gibi adamlar ama topla anca ortasahada ya da kenarda ölü yerde buluşturabiliyor
Geçen sene Sara sayesinde duran toplar vardı, onu da budamayı başardı
Çünkü kaç maçta kilidi o sayede açabildiğimizin bile farkında değil

Kusura bakmayın ama bu kadro sırf kendi de bu kadar puan alır zaten
Ama bu sene morinyo koç gibi egomanyak tipler de yok

Daha 1-2 hafta önce eleştirirken sitem yiyordum burada, lig çantada keklik falan değil diyordum
Şimdi herkes benim söylediklerimi söylüyor
Hocanın yine aklını başına alıp fantezilerden uzaklaşması, doğru sistem, doğru rotasyon ve biraz varyasyon çalıştırması lazım

2 sakat var, hepi topu 2. Çok etkilemez takımı. Ayrıca sorun İcardi’yi oynatmak değil; takımın oynayamadığı düzene geçmek… kes Osimheni, oynat İcardi’yi; yapabilirsen bunu yap. Çift forvete geçince takım orta sahası gidiyor. Kimse bana icardi on numarada oynadı filan demesin, çünkü ne o kabiliyeti var nede o gücü var. Orta sahayı adamlara verdin. Ayrıca dediğin gibi yedek forvet yok sonradan sahaya atacağın. Beklet son 30-40 dakika at oyuna. Ayrıca forma adaleti, icardi’nin değil kestiği sallainşn oynamasını zorunlu kılıyordu. İlla her dönem fahiş hata yapıp takımı zor durumda bırakacak. Yapmadığı dönem yok. Şükür ki eleştiri kültürü Galatasaray’da hakim de aklını başına getiriyor.

Yahu ne leminası, 12 kişi ile mi oynatacaz dedi 8 ay sonra lemina gelip kendisini kurtardı. Daha ne diyebilirim ki.

Takım oyunu oynatamadığı için, tamamen bireysel yetenek üzerine kurulu oynayabildiğimiz için 2 sakat olunca ezberler bozuluyor
Hoca da garip garip fantezilere başlıyor
Zaten forvet arkası forvetli bir sistem uydurmuş, ona aşık
Her sene haftalarca deniyor, yumurta kapıya gelip de vazgeçince şamp. oluyoruz
Millet de hoca şamp yaptı diye seviniyor
Halbuki bu kadro kendi haline bıraksan zatem şamp olması gereken bir kadro
Ama onda da rotasyon yapamayıp yedekleri çürütüyor
Her yedeği ayrı maçlarda kendi mevkisinde oynatıp rotasyon yapsa kimsenin burda gıkı çıkmaz
Ama ya 3’ünü birden sokuyor ya da adamları mevki dışı yerlerde oynatıp takımı çorbaya çeviriyor

ne anlamsız bir iş
bu şekilde berbat oldu

Maç sırasında tartışıyorlardı kim ne yapacak diye
Bırak çalışmayı maçtan önce konuşmamışlar bile

Arada dalga geçenler falan olmuş ama aynen böyle oldu renktaş
Geçen sezon 3’lü defans kadrosu kurdurdu ama yarım, 2-3 maçta olmayacağı belli oldu
Sonra 4’lü defansa geçti ama Mertens forvet arkası ısrarına devam etti
Önce bizler burada daha kazanıyorken haftalarca bas bas bağırdık, 3’lü ortasaha şart, bu şekilde ortasahaları hep veriyorsun diye
Zayıf bile olsa akıllı rakipler seni kolay yener diye bağırdık ve öyle de oldu
Sonra puan kayıpları olmaya başladı, yorumcular da söylemeye eleştirmeye başladı
Ne zaman aylardır söylediğimiz şeyi yapıp Mertensi kesmeye başladı ve Leminayı monte etti, takım uçmaya başladı

Şimdi de yine aynı şeyi yapıyor
O aşık olduğu forvet arkalı oyunu denemeye başladı yine
İstediği sistemde oraya hem akıllı, hem maestro, hem de adam yiyen 8 gibi bir adam lazım
Ama senelerdir hayal aleminde yaşıyor

İnsanların anlamadığı, böyle bir kadroyu asgari şekilde dizsen zaten ligde her rakibi yener
Hatta asgari dizilişte CL’de bile iyi sonuçlar alıyor kadro
Dün de ne zaman Sara’yı aldı takım top yapmaya başladı
Ama bunu bie yapmayıp defalarca çalışmadığını gördüğü diziliş yaparsa eleştirilmeyi sonuna kadar hak eder
Ferrariyi almış Hacı Murat gibi hor kullanıyor
Sırf kadro kalitesi çoğu maçı kazandığı için de kendini taktik dehası falan sanıyor

E atak, pozisyon varyasyon çalışmayınca da ezber bozulduğu anda Hacı Murata dönüyor takım
Dün İcardi ne yapacak Osimhen ne yapacak bırak çalışmayı maçtan önce konuşulmamış bile
Maç oynanırken İcardi’yle sen basacaksın diye tartışıyordu, İcardi de yok ben değil başkası diye iplemiyordu
Hadi lafını geçiremedi, oyundan da alamadı

Yani aşık olduğu sisteme durup durup geri dönüyor, hatalı kadro kuruyor
Değişiklikler çoğu maçta ezbere
Rotasyon yapmayı bilmiyor, 11-12 kişi dışındakileri çürütüyor
Ha aynı mevkinin yedeğini oynatırsın, rotasyon yaptı deriz
Bu yedeği alıyor başka bir yere koyuyor, onun olduğu yerdekini başka yere alıyor, takım çorbaya dönüyor
Her maç değişiklikler sonrası takımın oyunu ve performansı geceyle gündüz gibi değişiyor
Alanyada bir çorba yaptı, nasıl fark yemedik herkes şaşkın
Küme takımı gibi 20 dk topu ileri vurduk

Atak pozisyon varyasyon hiç yok, yine döndük doğaçlama oyuna, sırf Sane’yi oynatacak 2 varyasyon çizse her maç 1 gol garanti
Barış, Sane Osimhen gibi adamlar ama topla anca ortasahada ya da kenarda ölü yerde buluşturabiliyor
Geçen sene Sara sayesinde duran toplar vardı, onu da budamayı başardı
Çünkü kaç maçta kilidi o sayede açabildiğimizin bile farkında değil

Kusura bakmayın ama bu kadro sırf kendi de bu kadar puan alır zaten
Ama bu sene morinyo koç gibi egomanyak tipler de yok

Daha 1-2 hafta önce eleştirirken sitem yiyordum burada, lig çantada keklik falan değil diyordum
Şimdi herkes benim söylediklerimi söylüyor
Hocanın yine aklını başına alıp fantezilerden uzaklaşması, doğru sistem, doğru rotasyon ve biraz varyasyon çalıştırması lazım

Harika yazmışsın hocam :tbr:

Kocaeli'de bırak gol atmamayi doğru dürüst pozisyona girememesini kimse anlatamaz.

Yediğimiz gol amatörde yenmez.

O beğenmediğimiz fenerbahce'nin kadrosu bizden geniş ve akıllı rotasyon yapıyor hocaları. Bizde ise berkan, kaan, yusuf kulübede sürünüyor. Icardi koşmuyor sayesinde kosturuyor diğerlerini.

Bir sistemin olur, as’ı yedeği her oyuncun bilir nerede ne yapacağını
Sonra uygun maçta, rakibşn zayıf mevkisine göre, sadece 1-2 mevkide, o mevkinin yedeğini oynatırsın
Maç iyi giderse başka bir yedeği de alırsın, kötü giderse as’ını alırsın
Bizde değişiklik olunca takım çorbaya dönüyor

Şöyle bir maçta ilk 11 oynatmayı bırak sonradan bile oyuna sokmuyorsan veya güvenmediğin için sokamıyorsan Berkan, Kutucu, Yusuf Demir gibi adamları niye kadroda tuttuk biz hoca.

Televizyonun üstüne örtülen dantel mi bunlar da duruyorlar kadroda.
Kadro genisligi için tutuyoruz onlarda kenarda geniş geniş oturuyor iste

Gole takılma o kadar onu yemesek başka bir tanesini yiyecektik. O gol geliyordu belliydi yani.
Adam gibi gol yesek birşey demem. Göztepe macindada yenilen gol amatorceydi. GS futbolcusu böyle dandirik takımlardan sacmasapan gol yemez. Böyle rahat çalım yemez. Göz göre göre verdik maci.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt